Nieuwsbrieven

Hier kun je de meest recente nieuwsbrieven teruglezen en onderaan deze pagina is de mogelijkheid om je voor onze gezellige en gratis nieuwsbrief aan te melden!

*

Nieuwsbrief 12-7-2024

We beginnen deze regenachtige dag positief met onderstaande volle Ibiza style armband. De vrolijkheid straalt er vanaf en het is weer één van de eersten die in de webshop gaan komen nadat alle alle vorige Ibiza armbanden uitverkocht waren!

Het is ook niet zo verwonderlijk dat deze Ibiza armbanden vrolijkheid brengen omdat ze vol zitten met allemaal vrolijke kralen en bedels en de kleuren, tjah... vul zelf maar in!

Vrolijkheid ten top!

En we gaan nog even door met alle vrolijke handgemaakte sieraden en dat is onderstaande strand en schelpenketting. Onder de Miracle beads of 3D kralen hangen zelfgezochte schelpen, met daarin glaspareltjes met een coating en acryl schelpkralen er in verwerkt.

De volgende ketting met grote facet geslepen glaskralen heb ik alweer met het oog op het najaar gemaakt! De grijze facet geslepen glaskralen tussen de Tibetaans zilveren connectors ademen rust uit, doordat hier geen felle kleuren bij zijn gebruikt.  

Onderstaande zachtblauwe Jasseron ketting staat weer mooi bij een zomerse outfit, door de lichtblauwe tint welke afgewisseld is met felroze accenten in de kralen, maar die ook op de bedels terug te vinden is.

Het was even wat werk om deze ketting te maken, omdat ik persé een Jasseron ketting er aan wilde bevestigen, maar dan op zo'n manier dat ik een hele middag zoet was met het maken ervan... 

 

En dan ook weer eens wat nieuwe ringen...

Dit keer geen ingewikkelde grote modellen, maar lieve kleine ringetjes waarvan de meesten als kern kleine facet geslepen rondellen hebben.

En afgelopen week was het weer zover, de jaarlijkse herkeuring van Webwinkelkeur en..... we zijn er weer door, want de webshop van Sieraden Atelier is weer goedgekeurd!!!

Er waren wat aanpassingen nodig, maar ook excuses vanuit Webwinkelkeur, omdat ze de webshop af hadden gekeurd op iets wat ze over het hoofd hadden gezien. Pfft.... dat was even spannend, maar dat geeft wel aan dat ze erbovenop zitten en mijn webshop zo 'up to date' is en de kans op boetes zo heel klein is!

En dan als laatste nog even een leuke actie!

De hele week kun je voor 10 euro via de facebookpagina van Sieraden Atelier Hobbekol zo'n leuke zomerse armband op elastiek kopen en dat is inclusief verzending!

Deze leuke actie duurt t/m vrijdag 19 juli!

 

 f

Dus laat de zomer maar komen!

(Op dit moment staan de sieraden nog niet in de webshop, maar worden zo snel mogelijk geplaatst).

Fijn weekend en hartelijke groet namens, Atelier Hobbekol.

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

 

__________________________________________________________________

Nieuwsbrief 6-7-2024

Na zo'n vier weken is er eindelijk weer eens een nieuwsbrief en wat had ik het druk met alle voorbereidingen voor workshops en festiviteiten, waar we met de kraam stonden!

Krap een week geleden zaten we nog op het jaarlijkse hippiefeest van m'n zus en zwager. Helemaal in hippiestijl vierden ze hun 10 jarig huwelijks jubileum en wat was het weer geslaagd! 

  De band GetBack2 wist zoals ieder jaar met hun muziek iedereen naar de sixties en seventies te brengen en de sfeer eromheen maakte het ook dit jaar weer tot een succesvol hippiefeest!

 

De hele middag was ik bezig om mijn kraam weer in hippie style in te richten...

En ondanks het gebrek aan lampen die we vergeten waren mee te nemen, was het s' avonds natuurlijk nog gezelliger om in de kraam rond te neuzen!  

Gelukkig stonden we op ook deze warme dag weer naast het zwembad, want in het zuiden zijn de temperaturen nou eenmaal hoger als in de Noordoostpolder en menigeen heeft die dag en s'avonds een heerlijke duik genomen. Ook was er weer de gezellige hippiekuil, waar gezelligheid troef was en er uitgerust werd door mensen die moe waren geworden van het dansen. 

Kortom... een geslaagd hippiefeest 2024!

✌️

 

De week ervoor was er weer de jaarlijkse Fensyfair in Ens en ook dat was een groot succes! Het was ondanks de vele regen gezellig druk bij de kraam van Atelier Hobbekol en ook hier zijn we weer heel veel (oude)bekende en nieuwe klanten tegengekomen.

 

Als je het zo druk hebt met de vele voorbereidingen, dan blijft er weinig tijd over om nieuwe handgemaakte sieraden te produceren. Maar toch is het mij tussendoor nog gelukt om weer een giga dromenvanger te maken!

Omdat het toch wel moeilijk is om een grote dromenvanger goed op de foto te krijgen zodat je kunt zien hoe groot deze wel niet is, ben ik er maar eens naast gaan staan met fotograferen. Uiteraard moeten er nog betere foto's komen voordat deze dreamcatcher in de webshop geplaatst kan worden.

Hou deze sieraden webwinkel dus in de gaten of mail me als je niet kunt wachten tot deze in de webshop staat!  

En dan als laatste waar iedereen waarschijnlijk op heeft gewacht... de bekendmaking van de kwartaal verloting en deze keer mag de winnares een Ibiza armband uitzoeken, die ze kan vinden in de rubriek, armbanden op elastiek.

En José Kersten is de winnares van het tweede kwartaal van dit jaar geworden! Jose, van harte gefeliciteerd met je prijs en geef je even via de contactpagina of info@atelierhobbekol.nl de armband van jou keuze door? Dan zorg ik dat deze zo snel mogelijk naar je toegestuurd wordt.

Mocht je nu niet de winnaar van deze kwartaalverloting zijn, dan is er volgend kwartaal weer een verloting en zit je er misschien wel bij. Maar tot die tijd niet getreurd, want er komen voor die tijd nog meer leuke acties voorbij! Fijn weekend!

Hartelijke groet namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.  

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

_____________________________________________________

Nieuwsbrief 8-6-2024

Nog een paar uur en dan barst de Ensyfair hier in Ens los en deze wordt zoals ieder jaar ook weer afgesloten met een gezellige braderie en deze is dit jaar tot 'Fensyfair' gedoopt! Vorig jaar spatte de Ibiza sfeer er vanaf en ik ga er dit jaar weer met de hippiekraam staan, zodat mensen die van de sixties en seventies sieraden of een Bohemian dromenvanger houden, hier ook hun spulletjes kunnen vinden!

Als eerste een paar bruin/turquoise oorbellen van facet geslepen glas bicones, in een stijl die ik al een paar jaar verkoop! Het turquoise en bruin ademen echt Bohemian uit en dat is iedere keer de basis voor deze oorbellen.   

Dan zijn er ook weer nieuwe armbanden geplaatst en deze hebben een eigen rubriek gekregen, namelijk armbanden op elastiek omdat ze zoals de naam al zegt, allemaal op elastiek geregen zijn. Op de Fensyfair van volgende week zaterdag, komen deze alleen op die dag voor de prijs van 5 euro per stuk, te koop!

En hieronder nog wat meer modellen van de armbanden van elastiek en kijk eens hoe vrolijk met die Ibiza kwastjes eraan....

De prijs van de lange onderstaande Ibiza style kettingen voor de braderie van zaterdag, is intussen ook bekend en deze komen vanaf €9,95 per stuk te koop! 

Zoals deze onderstaande lange Ibiza ketting met grote metallook vis hanger.... die door de jaren heen een hardloper is geworden!

En... krijg jij al dat Ibiza gevoel van zon, zee en strand? Ik wel en kan niet wachten tot het weer zover is, dat ik er voor alle Ensenaren en mensen van daarbuiten, sta!

Hartelijke groet, namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

 

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

_____________________________________________________________

Nieuwsbrief 1-6-2024

Ik ben afgelopen weken druk...druk...druk bezig geweest om Ibiza spulletjes te maken voor de eerste Ibiza  markt (Fensyfair) voor mij van dit jaar, welke in Ens wordt gehouden.

Alle raffia schoudertasjes die ik bezit zijn nu opgeleukt en als je ze allemaal bij elkaar ziet, krijg je toch automatisch een zomers Ibiza gevoel? Heerlijk al die kwastjes en pomponnetjes in allemaal vrolijke kleurtjes!  

 

Hieronder kun je deze leuke schoudertasjes een klein beetje beter bekijken en ze worden op de Fensyfair markt als aanbieding verkocht!

Dan zijn er in de webshop ook weer wat andere tassen bijgekomen.

Onderstaande tassen zijn wat groter van maat, maar dat betekend ook dat je er véééél meer in mee kunt nemen. De maten zijn voor beide tassen hetzelfde, namelijk 42 cm breed en tot bovenaan de hengsels 45 cm hoog. De eerste grote 'My Beautifull Day' tas heb ik een textiel etiket op bevestigd en daarom lijkt deze tas meteen op een Oilily tas! Leuk he, wat zo'n etiket kan doen...

Op de tweede grote tas met hippiebloem, is een retro textielsticker in bijpassende kleuren op bevestigd en de stoffen bloem die daarop zit, komt in de bloemenprint van de tas weer terug! 

Dan ben ik de laatste weken ook druk bezig geweest om lange Ibiza kettingen te maken en deze komen voor een leuke prijs op de Fensyfair in Ens te hangen!

En hieronder eveneens een sneak preview van enkele modellen...

En dan is het weer eens tijd voor een leuke actie!

De hele week krijg je t/m vrijdag 7 juni 2024 een paar bijpassende oorbellen HELEMAAL GRATIS bij je bestelling in en daar hoef je helemaal niets voor te doen... ik zorg dat deze in je pakketje erbij komt. Bovendien krijg je ook nog eens de gratis goodie erbij die je ook altijd krijgt! 

En dat was het weer voor de nieuwsbrief van deze week en ik wens je ondanks alle nattigheid, toch een vrij zonnig weekend toe!

Hartelijke groet namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.   

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

____________________________________________________________________

Nieuwsbrief 24-5-2024

Onze 'mini vakantie' zit er weer op en wat hebben we geboft met het weer wat eerst slecht werdt aangegeven, maar later hartstikke mooi bleek te zijn! Het strand was hierom prettig vertoeven en de eerste mensen zag je alweer zwemmen!

Het zou vreemd zijn als Sieraden Atelier Hobbekol, ook op vakantie geen sieraden zou maken en ik zo nu en dan de kralen tevoorschijn heb gehaald om behalve mooie strand herinneringen ook zonnige Ibiza style kettingen te gaan maken.

De linker ketting is een halflange Ibiza style kwastjes ketting met rode keramiek viskraal, terwijl de rechter variant ketting een lange Ibiza style kwastjes ketting met witte keramiek viskraal onderbroken is met schattige gekleurde kleine hartbedeltjes.

 

En onderstaande zonnige seventies bloemen wikkelarmband in retro kleuren, die precies uitstraalt hoe zomers we ons voelden op het strand en ja... ook met de voeten in de zee!

 

Deze handgemaakte armband is trouwens helemaal hippie en past bij de aankomende Fensyfair van zaterdag 15 juni in Ens en waar ik ook met de hippie kraam sta!

En bij de zee horen ook kwallen en deze waren weer rijkelijk aanwezig... de een nog mooier dan de ander!

En de kids die ook nog een dagje waren gekomen, hadden zoveel lol voor de eerste keer dit jaar weer in de zee. En onze Levi? Die vond het allemaal prachtig!

Maar even over Levi gesproken, hij wilde maar in de voortent en keek zooow... zielig! Hahahaha.

En tijdens de barbecue leek het alsof hij wilde zeggen 'ik wil ook mee barbecaueën', maar dat zou natuurlijk te gevaarlijk zijn geweest. Maar kijk die clown eens smekend kijken zo van 'ja hoor, laat mij er maar weer buiten. Please mam, ik wil er ook bij'! Hahahaha... 

En behalve het noorderlicht wat er verschillende avonden was, maar wat ik door onze ramen waar een groene waas tegen zonlicht op zit heb gemist (snik), er wel veel mooie zonsondergangen waren! Hieronder wat foto's van één zo'n avond. Mooi, he? 

Natuurlijk waren er ook nog de verplichtingen voor we op weg konden gaan en één daarvan was een tante die met haar nichtje een workshop kwamen volgen. Ze kozen ervoor om allebei een set van meerdere armbanden te maken en dit is het mooie resultaat van twee uurtjes giechelen en bikkelen!

De workshops gaan trouwens binnenkort veranderen!

Om het iedereen gemakkelijk te maken, gaan er verschillende workshops en dus de prijzen bij elkaar gevoegd worden. Dit betekend bijvoorbeeld dat je voor alle model kettingen, armbanden en andere workshop modellen, dezelfde prijs gaat betalen en het oerwoud van verschillende prijzen en modellen, verleden tijd is.

Wel zo gemakkelijk!

 Dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week die je maar liefst twee weken moest missen! Hopelijk heeft iedereen gebruik gemaakt van de kortingscode welke de hele vakantie geldig was en het wel heel prettig maakte om te shoppen!

Volgende week hopelijk weer meer nieuwe sieraden en meer...

Hartelijk groet namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

_________________________________________________________________

Nieuwsbrief 4-5-2024

Wat hebben we de afgelopen dagen mooi weer gehad, he?

We zitten nu even in een lichte dip, maar het begin van de zomer heeft zich laten zien en daarom in deze nieuwsbrief handgemaakte sieraden met een zomers tintje, zoals deze turquoise Bohemian bloem oorbellen.

De bloemkralen zijn van parelmoer schelpkralen en zoals je kunt zien zijn alle kleuren op elkaar afgestemd.  

Dan hieronder Tibetaanse oorbellen met tulpen kralenkapjes, met goudkleurige kettinkjes en glaspareltjes met een coating, in de kleuren van de kralenkapjes.

Het rechtse paar resin bloemen oorbellen aan brede creolen in zomerse kleuren heeft als basis twee wat dikkere creolen waaraan de grote platte kralen hangen, zomerser kan het toch niet? 

En dan nog even een paar zomerse armbanden.

We beginnen met de oranje en multicolor wikkelarmband in 3 windingen en deze is afgewerkt met goudkleurige bedels en een acryl blad bedel.

In het midden zie je een mintgroene wikkelarmband in 3 windingen met een lila Tsjechische glaskraal die afgewerkt is met een lila glas rondel, kwastje en goudkleurige kralen, waaronder een bloemkraal.

De onderste hemelsblauwe wikkelarmband in drie windingen met goudkleurige accenten, gaat eveneens 3x om de pols en is afgewerkt met facet geslepen glas rondellen.

Dan als laatste een turquoise crinkle glasparel armband met rode accenten. Deze heeft als middelpunt een platte schelpkraal waarop je een oer-Hollands tafereeltje ziet. En let ook eens op de vrolijke bedels die deze armband zo apart maken!    

Dan is het alweer zowat hemelvaart, waarbij we het thuisfront weer zover hebben kunnen krijgen dat ze op huis en haard passen. En zoals ieder jaar gaan we ook dit jaar weer naar de zee, met alleen dit verschil dat we nu niet meer met onze Bruno gaan. Vaste nieuwsbrieflezers weten dat we hem afgelopen kerstavond in hebben moeten laten slapen en je krijgt vanaf nu dan ook foto's vanaf het strand zonder ons dappere manneke te zien.

Hij heeft ondanks zijn handicap waarbij hij als een konijntje rond wipte, nog een heel mooi leven gehad. Maar het wordt wel even slikken als we de camping op rijden waar alles hetzelfde gebleven is, maar dan met een hondje minder.... 

We zijn vanaf donderdag 9 mei (hemelvaart) t/m maandag 13 mei weg.

De sieraden webshop blijft gewoon geopend en je kunt je bestellingen of aanvragen voor een workshop of sieraden reparatie zoals altijd gewoon plaatsen en vanaf dinsdag 14 mei worden ze dan weer verstuurd. Omdat je wat langer op je bestelling moet wachten, krijg je vanaf 9 t/m 13 mei met de kortingscode lentesieraden, 10% korting op alles! (Uitgezonderd sale en afgeprijsde artikelen, mozaïek, reparaties en workshops).

Voor dringende vragen kun je me bereiken via de contactpagina, of je kunt je vraag mailen naar info@atelierhobbekol.nl en het thuisfront kijkt dan of ze je hiermee kunnen helpen, of dat ze mij op afstand moeten inschakelen.

Volgende week dus geen nieuwsbrief en ik wens je dan ook alvast hele fijne dagen toe!

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

 

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

_____________________________________________________________

Nieuwsbrief 28-4-2024

We beginnen de nieuwe week met deze verlate nieuwsbrief, waarin je onder andere sieraden ziet waarin schelp kralen verwerkt zijn.

Deze natuur kralen zijn op dit moment helemaal hot en mede daarom heb ik een grote partij ingekocht met de mooiste afbeeldingen en kleuren die je op de kralen kunt zien. Je kunt de komende tijd dus meer van dit soort kralen in de handgemaakte sieraden verwachten. 

Als eerste zie je hieronder een fuchsia met limoengroene tulpen ketting van schelpkralen, waarbij platte ronde schijfkralen van schelp zijn gebruikt. De tulpen op de kralen 'ademen' de Hollandse zomer uit en hoe Hollands wil je het nog meer hebben? 

Dan hebben de volgende armbanden allemaal een platte schelpkraal als middelpunt en zijn afgewerkt met parelmoer schelpkralen in dezelfde kleuren als die in de platte kralen zitten.

De oranje tulpen armband heeft een acryl blad bedel met daarop een hartje wat met epoxy is afgewerkt en verder zitten er facet geslepen glas rondellen tussen verwerkt. Dit alles in de groene kleur, wat in de schijfkraal zit.  

De fuchsia tulpen armband is eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dan hangt daaraan heel toepasselijk een tulpkraal als bedel en wat een kleine Tsjechische glaskraal is.

Het rechtse model is een Delfts blauwe tulpen armband, maar dan is er tussen de keramiek Delfts blauwe kralen een platte schelpkraal verwerkt. En met de groene tussenkraaltjes, de schelp bedel en de zeester bedel, is het een mooie Hollands geheel geworden.

Dan als laatste nog even twee wikkelarmbanden die je alleen maar om je pols hoeft te winden om zo een gevulde armband om je pols te hebben en waarmee je deze zomer kunt pronken. Omdat er van ieder model maar één gemaakt wordt, ben je dus de enige die deze unieke armband bezit!

De linkse veelkleurige wikkelarmband in 3 windingen, kan bij iedere kleur kleding gedragen worden, terwijl de rechtse wikkelarmband in roze en zachtgroen bij een wat gematigder outfit past.  

   

Door de drukte van de afgelopen weken met voorbereidingen voor workshops, meerdere sieraden reparaties en tussendoor nieuwe sieraden ontwerpen en maken, heb ik niet alles kunnen plaatsen. Ik ga er binnenkort weer eens goed voor zitten om alle nieuw gemaakte modellen in één keer in de webshop te zetten, zodat je weer andere keuzes voor je zomersieraden hebt. Houdt dus de webshop en de nieuwsflitsen waarin ik bekendmaak dat er weer nieuwe handgemaakte sieraden zijn geplaatst, de komende tijd in de gaten!

En over workshops gesproken...

Misschien een leuk idee als je iets leuks zoekt om met wat vriendinnen, buurvrouwen, familie, een zussendag, verjaardag, voor een babyshower, vrijgezellenfeest, waarbij de aanstaande bruid zelf haar sieraden kan maken, of gewoon eens iets gezelligs met anderen wilt doen, dan zit je hier helemaal goed. Want van een sieraden workshop bij mij, is nog nooit iemand teleurgesteld naar huis gegaan! 

En dat was het alweer voor deze nieuwsbrief.

Mocht je nu al iets willen kopen, maar ziet het nog niet in de webshop staan, schroom dan niet om mij via de contactpagina te benaderen. Mail je liever of heb je een andere vraag? Stuur een berichtje naar info@atelierhobbekol.nl en ik antwoord nog dezelfde dag! En om je het gemakkelijk te maken om je zomer sieraden te kopen, heb ik deze week de kortingscode zomer sieraad bedacht, waarbij je t/m dinsdagavond 30-4-'24 10% korting op alle sieraden krijgt!

(Uitgezonderd Sale en afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen, reparaties en workshops)!

Fijne voortzetting van je zondag!

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol. 

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-4-2024

Dit keer een korte nieuwsflits wat het maken van nieuwe sieraden voor zomer 2024 met zich meebrengt. En zoals ik in de vorige nieuwsbrief beloofd heb is er deze week een nieuwsbrief met alleen maar oorbellen!

We beginnen deze keer met een paar prachtige lange turquoise handgemaakte Kazuri oorbellen wat mede komt, door de zeldzame met de hand gemaakte Kazuri kralen! Ik heb het er in één van de vorige nieuwsbrieven al over gehad dat deze kralen van klei door Keniaanse vrouwen met de hand gemaakt worden. Sommige kralen zijn zeldzaam en daar vallen deze mooie Kazuri kralen met hun goudkleurige stippen ook onder! Prachtig zijn ze, he?

                               

En dan zijn er ook weer oorbellen geplaatst die wel apart zijn, maar voor leuke prijsjes weggaan, zodat je aankomende zomer nog eens af kunt wisselen.

De creolen zijn ook weer van de partij en hier worden binnenkort nog nieuwe modellen van geplaatst. Maar eerst is het genoeg om je een kijkje 'in de keuken van Atelier Hobbekol' te gunnen! Haha...

Ik denk dat dit voor deze week genoeg nieuws is voor wat betreft de allernieuwste oorbellen en dat je lekker kunt gaan neuzen.

Om het nu aantrekkelijk voor je te maken om vast een paar nieuwe oorbellen aan te schaffen, heb ik daar deze week de kortingscode oorbellen voor. Deze geeft t/m zondagavond 14 april 10% korting op alle oorbellen, waarvan de allernieuwste ook nog eens leuk geprijsd zijn en dat is dus mooi meegenomen voor de portemonee!

Dan ga ik nu naar het atelier om aan de raffia tasjes te gaan beginnen die in eerste instantie voor het hippiefeest wat in juni plaatvind, bedoelt is. Maar natuurlijk komen deze als ze klaar zijn voor die tijd ook in de rubriek tassen te staan. Dit om vaste nieuwsbrieflezers als eerste de kans te geven om deze te kunnen bekijken en met een leuke korting te kunnen kopen!

Maar totdat ze af zijn zeg ik... geniet van de lekkere voorjaars temperaturen die er dit weekend zijn en tot de volgende nieuwsbrief.

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

_________________________________________________________

Nieuwsbrief 6-4-2024

Deze week een beetje een 'informatieve' nieuwsbrief omdat er nu eenmaal veel zon nodig is om al die sieraden te fotograferen en deze er mondjesmaat was. Maarrr.. deze liet zich gisterochtend toch even zien en ik heb de laatst gemaakte lange handgemaakte kettingen op de foto kunnen zetten, zodat ik je deze in ieder geval kan laten zien.

De eerste van de drie is een lange Ibiza style ketting in multi kleuren die trouwens niet aan te slepen zijn. Want ik maak ze... en ze worden al snel weer verkocht! Da's soms best wel een luxe probleempje hoor, want zo snel kan ik ze niet maken, hahahaha...

En dan hieronder de twee andere lange kettingen.

De linker lange ketting met Kazuri tube kralen en wit rondleer heeft een zelfgemaakt ornament waaraan een groot metalen hart hangt. Voor de liefhebbers van harten dus! 

De derde en rechtse lange ketting met wire glasparels op de poster is met kralen in groen, zachtblauw, subtiel oranje en cognac tinten. Iedere kraal zit in een 'nestje' van wire en zo heb je nog eens iets aparts!

Dan heb ik afgelopen week ook de laatste puntjes op de i gezet voor wat betreft het aangezicht van deze sieraden webshop. De hoofdkleuren zijn nu ook wat zachter groen en oranje en dus past het geheel weer beter bij elkaar.

Als laatste is er vandaag 6 maart om 12 uur weer eens een grote voeractie op de Oostvaardersplassen!

Weet je het nog?

Wij hebben een goed dierendoel pagina in het leven geroepen, waarbij je producten kunt kopen die met dieren te maken hebben en waarbij van ieder verkocht product 15% naar een goed dierendoel gaat! En deze keer is het weer de beurt aan de voergroep van de Oostvaardersplassen (OVP) die hiervan iedere keer weer hooi inkopen, omdat Staatsbosbeheer het vertikt om zelf te voeren en de dieren graatmager in het gebied rond lopen en dus zodoende wel wat hulp kunnen gebruiken!

Dus als je van plan was om binnenkort een leuk en betaalbaar cadeautje voor iemand te kopen, denk dan ook eens aan de dieren, die je hier enorm mee helpt! 

Ik wilde je dit even laten zien....

Als je met me mailt heb je grote kans om onderstaande foto in de bijlage te vinden als 'welkom', maar het blijft toch 'effies een dingetje' hoor, om van jezelf een foto te plaatsen...)! ;-)

En dat was het weer voor deze nieuwsbrief en de volgende keer zijn de oorbellen aan de beurt!

Fijn weekend! 

_________________________________________________

Nieuwsbrief 31-3-2024

 

Wat heb ik afgelopen week mooie schelpkralen binnen gekregen!

Ik had deze ingekocht om er de sieraden voor het jaarlijkse hippie feest van te maken, maar in het echt zijn ze nog mooier als op de foto en ik kreeg direct al een idee wat er van de kralen op onderstaande foto gemaakt moest worden, namelijk een armband.

En zoals je op de foto kunt zien is het een echte retro armband geworden, waarbij ik weer terugga in mijn jeugd en wij allemaal in kleurencombinaties rondliepen die op z'n zachtst gezegd tot die tijd vloekten maar ineens trend waren, zoals: oranje, paars, geel, groen en bruin. De oranje en gele retro kralen worden in deze armband afgewisseld met zachtgele en grijze tinten. Met de bloem bedels is het een echte flower power armband geworden en dus een must voor liefhebbers van sieraden uit de sixties!

En dan zijn er ook nieuwe handgemaakte sieraden van Kazuri kralen gemaakt, zoals onderstaande hemelsblauwe ketting met grote fuchsia roze glasparels en afgewerkt is met Tibetaans zilveren kralen en kralenkapjes en die in de rubriek exclusieve sieraden zal komen te staan.

 

Hieronder nog meer nieuwe kettingen waarbij verschillende materialen zijn gebruikt zoals glaskralen, Tibetaans zilveren kralen, copper wire, maar uiteraard ook met Kazuri beads.

Wist je dat de Kazuri kralen met de hand gemaakt worden van klei uit het gebied rondom Mount Kenya door rond de 350 alleenstaande Keniaanse vrouwen die geen andere bron van inkomsten hebben en waarvoor een fabriekje is opgezet, waar ze worden opgeleid om prachtige en unieke Kazuri kralen en sieraden te maken. Dit om zo in hun dagelijkse behoeften te kunnen voorzien.

***

Op onderstaande torso's kun je trouwens de laatste handgemaakte kettingen zien van de afgelopen periode, die nog op de foto moeten en in de webshop moeten worden geplaatst. En dat zijn alleen nog maar de kettingen en heb ik het nog niet eens over andere sieraden zoals oorbellen en armbandenMaar dat gaat uiteraard gebeuren en binnenkort kun je ze in de webwinkel bewonderen!

 

En dan ben ik ook weer 'even' bezig geweest met de vernieuwde header van deze sieraden webshop, die ik toch eigenlijk best wel een beetje te druk en daardoor onduidelijk vond. Hij oogt nu wat rustiger, wat vooral op mobiel belangrijk is met die hele kleine schermpjes en dus letters die je haast niet kunt ontcijferen.  

En dat was het weer voor deze nieuwsbrief.

Mocht er nu iets niet lukken met bestellen of heb je gewoon een vraag, dan kun je me via de contactpagina of info@atelierhobbekol.nl bereiken.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet, namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

__________________________________________________

Nieuwsbrief 22-3-2024

Hoera... de lente is begonnen en alles is aan het uitlopen!

Zitten er bij jou ook al zoveel blaadjes aan de bomen en struiken? Hier lijkt de natuur wel te ontploffen en mede hierdoor heb ik alweer heel veel inspiratie voor nieuwe ideeën gekregen, zoals bij onderstaande handgemaakte ringen.

De meesten die ik op dit moment maak zijn copper wire ringen en daar kun je heel veel leuke dingen van maken omdat het zulk buigzaam materiaal is en het door hammering toe te passen ook nog eens stevig gemaakt kan worden. En als je er eenmaal aan bent begonnen, een echte verslaving blijkt te zijn.

Zo is onderstaande goudkleurige copper wire ring met Kazuri kraal één van mijn favorieten vanwege de kleuren, maar vooral de blauwe Kazuri kraal die een blikvanger is! Deze Kazuri kralen worden door de lokale vrouwen in Nairobi met de hand gemaakt. En ondanks dat het wat duurdere kralen zijn is er over de hele wereld heel veel vraag naar. Vindt je het gek als je de kralen ziet waarvan de één nog mooier als de andere is?    

Maar ook met kralen van andere materialen kun je hele leuke ringen maken.

En hieronder een korte zachtgroene ketting met platte Kazuri kralen waarvan de goudkleurige stippen er met de hand op geschilderd zijn.

Het zijn gewoon prachtige kralen, waarvan met een beetje fantasie de mooiste handgemaakte sieraden gemaakt kunnen worden!

En nog meer Kazuri kralen maar nu een korte zachtgroen met bruine Kazuri ketting waaraan grote ronde kralen verwerkt zijn.

Tussen de zeer grote kralen zijn om het niet al te zwaar om je hals te laten hangen houten kralen geregen, die qua kleur en stijl prima bij deze Afrikaanse Kazuri kralen passen. Op de foto is het groen niet zo mooi te zien, maar het is hetzelfde groen als de ketting met platte groene kralen die je hierboven ziet.

En heb je het al gezien?

De natuur is behoorlijk aan het uitlopen en dat betekend dat iedereen zich weer op gaat maken voor het mooie en warme weer, wat er binnen niet al te lange tijd gaat komen. De één is de tuin aan het klaarmaken, de ander is begonnen aan het schoonmaken van het terras of buitenplaatsje, terwijl de ander de serre of aanbouw een goede voorjaarsschoonmaak geeft, om er tijdens de aankomende lente en zomer weer gezellig onder of in te gaan vertoeven.

En als je nu de boel weer helemaal gaat herinrichten, wil je misschien ook wel zo'n mooie dromenvanger in je tuin of interieur hebben hangen. Je kunt deze door mij in de maat en kleuren van je keuzes laten maken en je kunt er ook bij een dreamcatcher zeker van zijn, dat er niemand is die dezelfde heeft hangen!

Onderstaande dromenvanger in naturel tinten past bij de hedendaagse trend en bovendien kan deze tint met heel veel andere kleuren gecombineerd worden.

Ik vind hem alweer zo mooi dat ik hem liever zelf wil houden! Haha.

Nog een weekje en dan gaat de eerste kwartaalverloting voor de vaste nieuwsbrieflezers er weer uit!

Wil je meedoen met de verloting, maar heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dit dan snel door op onderstaande button te klikken en je op te geven. Dan loot je automatisch mee voor een gratis klein cadeautje en wie weet zit jij er deze keer wel bij!

En misschien ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden. Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

Dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week.

Is er iets niet helemaal duidelijk en heb je daar vragen over, of zijn er problemen met bestellen? Dan kun je je vragen naar de contactpagina sturen of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en dan kan ik je vast wel helpen. 

Geniet van het voorjaarsgevoel!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

______________________________________________

Nieuwsbrief 9-3-2024

Je ziet het goed!

Er is een nieuw logo in de webshop van Atelier Hobbekol en is tevens de header (de ruimte boven de webshop) ook veranderd.

Ik wilde in eerste instantie alleen het logo erin zetten en met de oude header verdergaan, maar dat stond vreselijk lelijk, dus dan meteen maar helemaal opnieuw beginnen! Uiteraard komt het groen van de webshop in het nieuwe logo terug en ik heb er dit keer oranje bij gedaan, doodgewoon omdat ik dat zo'n mooie kleur vind. En het roze? Dat is de kleur die de meeste dames mooi vinden en dus is er voor ieder wat wils in de 'snoepkleuren-shop' te vinden! Hahaha. Ik ben er in ieder geval weer blij mee en als jij dit ook bent laat het dan even weten...  

  

We hebben een zeer drukke week achter de rug en dat betekend dat ik weinig nieuwe sieraden heb gemaakt.

Hieronder heb ik nog even snel de allernieuwste armbanden gefotografeerd en ik weet het.... het zijn geen hoogstandjes van mooie foto's, maar dan heb je in ieder geval een beetje een idee wat er binnenkort weer in deze sieradenwebshop bij komt.

 De nadruk bij de meeste armbanden ligt op de Tsjechische glaskralen Hawaii Bloem, al dan niet met een AB glans wat ze zo bijzonder maakt. Iedere glaskraal is met de hand gemaakt en ik heb er weinig ingekocht om zo exclusieve sieraden te behouden, zodat je niet snel iemand anders met deze kralen tegenkomt. Ze zijn wat duurder, maar dan heb je ook wat speciaals!

En dat was het voor deze nieuwsbrief.

Een heel fijn weekend gewenst en geniet van het zonnetje namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

_______________________________________________________

Nieuwsbrief 2-3-2024

De lente zit in de lucht!

En daarom vandaag alleen maar een nieuwsbrief met zonnige handgemaakte sieraden die je vrolijk maken en aan de lente doen denken. (Al doet het zonnetje dit nu ook voor je)!

Het eerste sieraad is een korte lila/groene ketting met grote zilverfoil glaskralen en deze kralen zijn een plaatje om tijdens de lente en zomer bij een fleurig zomerjurkje te dragen.

Dan zijn er ook weer wat nieuwe kleuren bij de lange kettingen bijgekomen.

Je kunt onderstaande lange handgemaakte kettingen in het menu gemixte kleuren kettingenblauwe kettingen en oranje kettingen terug vinden en de rest bij de chokers en de zilverkleur kettingen.

n

Zoals je misschien al hebt opgemerkt is er ook een nieuw logo.

Omdat we de zonnige maanden ingaan en je af en toe moet vernieuwen, heb ik voor de hoofdkleuren turquoise en oranje gekozen, omdat dit het beste aansluit bij de webshop en omdat ik het hele mooie kleuren vind, die bij mijn ontworpen sieraden passen en binnenkort kun je hem in de header bovenaan deze sieraden webshop verwerkt zien!

~*~

Bij de turquoise met bruine Bohemian ketting van copper wire hieronder, ben ik eigenlijk een beetje 'los gegaan' met het koperdraad! Hahaha... Het zit werkelijk overal in en aan verwerkt en zelfs het buna koord aan de achterzijde van deze ketting is hiermee bewerkt en kun je naar de vorm van je hals buigen! Da's toch ook weer een beetje apart!

Dan nog even een paar armbanden waar het voorjaar al vanaf spat!

De blauw, olijfgroen en goudkleurige armband in cloisonne stijl is met rosé gouden tinten bewerkt en de glasparel armband in ijsblauw met grote schakels rechts op de foto daarvan zijn de glasparels aan grote schakels geketteld.

(De klap oorbellen heb ik niet zelf gemaakt, maar zijn door een hele lieve collega gemaakt en deze wilde ik je niet onthouden)!

~*~

En dan als laatste alweer een bedelarmband met grove zilverkleurige RVS schakels, die bij het model ketting die bovenaan deze nieuwsbrief staat, past. Je kunt hem natuurlijk ook apart kopen, maar ik wilde het toch even benoemen, om je een idee te geven dat het ook mogelijk is om hierbij een set te maken.

Nou, dat was het weer voor deze nieuwsbrief en omdat er deze week toch wat exclusieve sieraden in hogere prijsklassen bij zitten, heb ik besloten om het wat gemakkelijker te maken om deze te kopen en doe dit keer de kortingscode lente erbij, welke recht geeft op 10% korting op alle sieraden! (Uitgezonderd sale en afgeprijsde artikelen, reparaties en workshops) en deze kortingscode is geldig t/m maandag 4-3-2024.

Gewoon invullen in het daarvoor bestemde vakje in je winkelmandje en de korting wordt automatisch verrekend!

Tot de volgende week bij weer een nieuwe nieuwsbrief en m.v.g. namens, Gerda van Atelier Hobbekol

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld diegene hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

 

_____________________________________________________________

Nieuwsbrief 24-2-2024

Heb jij dat nou ook, dat je het ene moment denkt dat de lente in aantocht is en het volgende moment het gevoel hebt dat de winter nog lang niet over is? Gelukkig heb ik dat ook, want met dat donkere weer moet je toch ergens je inspiratie vandaan halen om handgemaakte zomer sieraden te ontwerpen en te maken. In het atelier heb ik door de kantelramen heel mooi daglicht en dan is het kleinste beetje openbreken van de wolken, genoeg om in lente sfeer te komen!

De foto's dat is een ander verhaal, want om die te maken heb je zonlicht nodig en als ik denk dat ik buiten kan gaan fotograferen en later de foto's bekijk, dan zakt me de moed soms in de schoenen. Maar niet getreurd... met een beetje bewerken zodat ze niet zo somber lijken, is het gelukt om je toch een preview van de laatst gemaakte sieraden te geven. 

Je hebt onderstaande handgemaakte ketting vast al wel voorbij zien komen op alle social media kanalen en ik ben reuzeblij met deze Lampwork kralenketting in alleen maar oranje en blauwe kleuren. Deze Italiaanse Lampwork kralen zijn handgemaakt en daarom wat prijziger als anders, maarrrr.... dan heb je ook wat speciaals!

De meeste reacties komen van Amerikaanse dames via Facebook en met name over de Lampwork kralen en vooral de blauwe handgemaakte keramische Russische Matroesjka pop kraal, krijgt de aandacht! 

En dan is de volgende handgemaakte ketting er eentje in paarse en zachtgroene tinten.

Dit keer zijn het grote zilverfoil glaskralen waarin ook een Matroesjka pop kraal verwerkt zit en deze is dit keer paars. In deze ketting zitten heel veel bloemkralen verwerkt van verschillende materialen en dat geeft een romantisch effect, toch?

Ik kwam afgelopen week in de kast onderstaande filigraan vlinders in oud zilver tegen en vond dat deze maar eens opgevrolijkt moesten worden.

'Even in de weer gegaan' met verschillende kleuren glitterlak en dit is het resultaat. Helemaal met de hand gemaakte oorbellen waarvan ik hoop dat ze binnenkort eens mooi op de foto gezet kunnen worden, omdat je dan beter het vrolijke effect kunt zien!

Als laatste de creolen die je op dit moment zoveel langs ziet komen...

Het zijn best wel brede, maar sierlijke oorringen en daarom heb ik ze alleen in het goud besteld want goud hoort bij sierlijk. In de groene facet geslepen glas rondellen komt het goud weer terug en om  het geheel te breken heb ik er een acryl parel aan verwerkt.

Al deze creaties kun je binnenkort in deze sieraden webshop zien staan.

Kun je niet wachten en wil je deze nu al in je winkelmandje kunnen zetten? Dan kun je me via de contactpagina bereiken of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en dit kan natuurlijk ook voor al je andere vragen.

En dat was het alweer voor nieuwsbrief van deze week! Op het moment dat ik deze klaar heb, begint er een flauw zonnetje te schijnen en ja hoor.... ik voel de lente in de lucht!

 

Tot de volgende nieuwsbrief en een fijn weekend namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

En ken je mensen die handgemaakte sieraden, of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld ze hieronder aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

________________________________________

Nieuwsbrief 17-2-2024

Een wat verlate nieuwsbrief want de afgelopen week bestond uit opruimen, inruimen en puinruimen!

Soms kom je erachter dat je door de jaren heen wel erg veel sieraad materialen hebt ingekocht en dat moet ergens opgeborgen worden! Maar wat nou als alle kasten en lades vol zitten? Nou, opnieuw indelen en je koppié laten werken hoe alles zo ingedeeld gaat worden, dat je er zo bij kunt als je bepaalde kralen en materialen nodig hebt en niet eerst de halve kast hoeft leeg te halen om 'net bij die achterste bak te moeten zijn'! Dat dit een monsterklus is zal iedereen begrijpen en dat je dit niet in één week klaar hebt, zal je je ook wel in kunnen denken.

Daarbij komen ook nog eens andere dingen tussendoor, zoals iemand die informatie over een workshop wil en dan komt kijken, een reparatie die de nodige tijd vergt en dan heb je nog de dagelijkse beslommeringen van het huishouden en de honden die 4x per dag uitgelaten moeten worden. Dit laatste is trouwens helemaal geen overbodige luxe, want met dat zitwerk achter de computer (wat de meeste tijd van de dag beslaat), zitten de kilo'tjes er zo aan en dat lopen we er zo weer mooi af!

En dan krijg je ineens een melding dat de postbode onderweg is met, jawel.... een pakket kralen en materialen!

Maar ook dit gaat door, want ondanks dat je genoeg in de kast hebt liggen, gaan de trends waar je op in moet spelen door en raken sommige materialen sneller op als andere en moeten aangevuld worden. Daarom zal het speuren naar nieuwe trends en materialen altijd het grootste gedeelte van mijn bezigheden blijven.

En dan het ontwerpen en maken van nieuwe sieraden...

Tussendoor heb ik deze week welgeteld één nieuwe ketting kunnen maken en deze is op onderstaande foto te zien!

De rest van onderstaande handgemaakte sieraden die in de nieuwsbrief van vorige week benoemd zijn staan nu allemaal in de webshop en kun je deze nu als je wilt, in je winkelmandje plaatsen!

Er is een paarse waterval ketting bij...

Of een zacht lila armband van alleen maar natuurkralen en om in de natuur kralen te blijven... wat dacht je van deze geel/groene schelpkralen ketting die zoals de naam al zegt, hoofdzakelijk uit allemaal schelpkralen bestaat.

 

En als laatste een zwart/grijze ketting met Obsidiaan splitkralen en 3D kralen die je bij alle kleuren outfit kunt dragen.

Omdat er deze week zo weinig nieuwe sieraden te zien zijn, nodig ik je graag uit om zelf met de kortingscode lente gezellig in de webshop rond te gaan neuzen! Met deze kortingscode kun je t/m a.s. dinsdagavond met maar liefst 15% korting shoppen!! (Uitgezonderd afgeprijsde en sale artikelen, reparaties en workshops). 

En dat was het alweer voor deze korte nieuwsbrief. Mocht je vragen hebben of lukt er iets niet, dan kun je me via de contactpagina bereiken, of mailen naar info@atelierhobbekol.nl

Voor nu een fijne voortzetting van je weekend gewenst namens, Gerda van Atelier Hobbekol

_________________________________________________

Nieuwsflits 10-2-2024

Deze week geen uitgebreide nieuwsbrief van Sieraden Atelier Hobbekol, maar een korte nieuwsflits omdat er een nieuwe en grotere tafel in het atelier is geplaatst en waar meteen maar de grote jaarlijkse opruiming waarin alles weer geordend wordt, aan vastgeplakt wordt.

Deze tafel brengt met zich mee dat er in plaats van zeven, nu maximaal acht personen een workshop hier in het atelier kunnen volgen! En nog een bijkomend voordeeltje... ik heb tijdens het maken van de (uiteraard) handgemaakte sieraden, meer ruimte om rommel te maken! Haha. Maar ondanks de drukte wil ik je hieronder toch even een paar nieuwe sieraden laten zien. Deze staan nog niet in de webshop, maar komen er binnenkort in!

Als eerste een zacht lila armband met een suede knoop sluiting en deze bestaat uit allemaal glaskralen en keramiek kralen.

De volgende is een korte ketting van grove obsidiaan splitkralen en 3D kralen of miracle beads.

En ja hoor, daar is er weer eentje.... een waterval ketting

Omdat er alweer twee verkocht zijn, heb ik dit keer een paars exemplaar gemaakt!

Veel werk, maar wat een voldoening! 

En dit weekend is het ook weer eens tijd voor een kortingscode en dat is deze keer februari, welke goed is voor maar liefst 15% korting!* Deze code is geldig vanaf nu t/m maandagavond 12 februari. Niet vergeten tijdens het bestellen in te vullen, want achteraf kan het niet meer verrekend worden!

En dan ga ik nu hard zwoegen om het atelier weer een beetje zomerklaar te krijgen!

Fijn weekend namens Gerda van Atelier Hobbekol.

* Uitgezonderd afgeprijsde en sale artikelen, reparaties en workshops).

___________________________________________________

Nieuwsbrief 3-2-2024

We zitten alweer in Februari en ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind de dagen toch zo snel gaan. Wat mij betreft beter... want ik krijg steeds meer zin om weer met de caravan naar de zee te gaan! Maar zover is het dus nog niet en we gaan meteen maar over tot de orde van de dag, waarbij ik vorige week beloofd had om je wat nieuw gemaakte sieraden te laten zien.

Dit keer heb ik de kleurenwaaier erbij gepakt en kun je zien welk type jij bent en welke kleur het beste bij jou past.

Als eerste een waterval ketting in groen en kersenrood en met accenten in brons.

Deze kleuren kunnen nog prima want we zitten officieel nog steeds in de winter, maar dan met herfsttemperaturen. De groene kleuren in deze ketting passen echt bij een lentetype, terwijl het kersenrood heel mooi staat bij een zomertype. Maar deze kleuren passen toch ook bij het najaar hoor ik je zeggen? Dit klopt, want ook een herfsttype voelt zich prima bij deze warme tinten.

De volgende ketting is een waterval ketting met geel en groene accenten en is eveneens een ketting voor de lentetypes.

Door het levende groen en het wat fellere geel wat soms tegen oker aanzit, maakt dat deze ketting geschikt is voor een lentetype, waarin je de lente en dus de ontluikende natuur beleeft.  

En we blijven nog even bij de lentetypes.

De linker ketting is een waterval ketting in turquoise en roze met Murano kralen in turquoise en roze tinten, die de vrolijkheid van zon en zee ademen Terwijl de rechtse roze waterval ketting door de zachtroze en zalmtinten, aan zwoele avonden doet denken.

  

En dan een wel heel zomerse sieraden set van een aluminium ketting en armband.

Een grove maar vooral lichtgewicht aluminium jasseron ketting in turquoise met roomkleurige kralen, die zowel in de ketting als in de armband terug komen. Deze kleur staat eigenlijk iedereen wel, maar de zomertypes winnen het hierbij! 

En dan als laatste twee Ibiza style kettingen/Chokers die kort om de nek gedragen worden.

De lente en zomer van 2024 blijf je o.a. de parels en schelpkralen in het modebeeld terugzien. En omdat dit nou eenmaal iets duurder materiaal is, heb ik bij de Ibiza style Choker met imitatie barokparels op de linker foto, gekozen voor imitatie barokparels en deze vallen op door hun onregelmatige en vaak grillige vorm. Een klein weetje... de (echte) barokparels zijn vaak behoorlijk duurder als de traditionele ronde parels.

De ketting op de rechter foto is een Choker in Ibiza style van imitatie schelpkralen en bestaat uit platte imitatie schelpkralen.

De twee Chokers zijn door het acryl materiaal bijzonder licht en dus prettig om te dragen en daarom heb ik hier wat zwaardere bedels in kunnen verwerken. En welke types kunnen deze dragen? Het zal je verbazen, maar officieel zijn dit de wintertypes! Maar zeg nou zelf... deze Chokers ademen toch zon, zee en dus Ibiza style uit, zodat je ze het hele jaar door kunt dragen?

  

En dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week.

Hou sieraden webshop atelier hobbekol de komende weken in de gaten voor meer nieuwe sieraden en dromenvangers, dan hou ik ondertussen iedereen op de hoogte van sieraden die wat extra aandacht verdienen!

Fijn weekend gewenst namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

***

Ken je mensen die handgemaakte sieraden of een workshop ook wel leuk zouden vinden? Je mag deze nieuwsbrief gerust aan ze doorsturen, of meld ze aan voor de gezellige nieuwsbrief van Atelier Hobbekol!

________________________________________________________

Nieuwsbrief 27-1-2024

Er liggen alweer de nodige modellen op de spreekwoordelijke plank en ik heb al heel veel inspiratie voor nieuwe sieraden en dromenvangers! Zo speur ik het internet af naar de modekleuren en trends van voorjaar/zomer 2024 en geef daar dan mijn eigen draai aan, zodat er aan iedereen wordt gedacht. Degene die van trends houden en dit het liefst iedere dag aan iedereen willen laten zien, of diegenen die van handgemaakte en unieke sieraden houden, maar toch een tikkeltje trend in hun sieraden willen zien.

En daar horen natuurlijk ook sneak previews bij die ik je alvast wil laten zien. Deze staan nog niet in de webshop, maar dan krijg je alvast een kijkje wat er zoal binnenkort te koop gaat komen.

Hieronder enkele modellen die binnenkort in de categorie oorbellen zullen staan, te beginnen met een paar goudkleurige oorbellen met kettinkjes en waar schattige vlinders aan hangen. En let ook eens op de prachtige oorbelhaakjes... chiquer kan toch haast niet?

Doorbellen met schelpkralen en parels zullen ook deze lente en zomer weer ruimschoots in het modebeeld te zien zijn...

 En de klapoorbellen met cabochons die tussen oorbellen en creolen in zitten en waarvan sommige (bewerkte) creolen echte kunstwerkjes zijn!

De ringen zijn ook steeds meer terug van weggeweest...

Sommigen zijn subtiel met een kleine steen of cabochon al dan niet bewerkt met copper wire of artistic wire.  Of anderen die grof, groot en heel opvallend zijn...

Terugkijkend op de afgelopen maand heb ik heel veel leuke reacties ontvangen. Zo maakte de ene klant dankbaar gebruik van de kortingscode en de ander deed dit niet en vond dit zo goed. Maar er waren ook mensen die hun korting aan een goed dierendoel schonken en dat vind ik wel zoooowww lief! Ik spaar deze schenkingen op totdat het een leuk bedrag is geworden en dan rond ik dit naar boven af en stort het. Uiteraard houdt laat ik van me horen als het moment daar is en op die manier blijf je op de hoogte waar je donatie heen gaat.

Maar er waren ook hele lieve reacties in de vorm van korte berichtjes in de mail, als antwoord op de nieuwsbrief. Ik heb me echt een beetje jarig gevoeld en dus op naar het 15 jarige jubileum van Atelier Hobbekol van het volgende jaar!

En dan het moment waarin de winnares van de jubileumactie van Atelier Hobbekol bekend gemaakt gaat worden.

De Ibiza style ketting gaat naar Astrid Sondermeijer! Astrid gefeliciteerd en neem je even contact op via info@atelierhobbekol.nl om je adresgegevens door te geven? Dan komt de ketting zo snel mogelijk naar je toe!

En dat was het weer voor deze nieuwsbrief.

Allemaal een heel zonnig weekend gewenst namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

____________________________________________________

Nieuwsbrief 20-1-2024

Wie wordt de winnaar van onderstaande ketting?

Volgende week is de laatste week van de jubileummaand van Atelier Hobbekol en ik heb het er vorige week al over gehad dat er niet alleen een kortingscode voor 14% korting is, maar er wordt onder de vaste nieuwsbrieflezers ook nog eens onderstaande Chambala ketting verloot! Wil je ook meedingen naar de prijs, maar heb je je nog niet aangemeld voor de GRATIS nieuwsbrief? Doe dit dan snel, want dan doe je volgende week automatisch mee met de verloting van onderstaande Chambala ketting

De week erna zitten we alweer in Februari en laat ik je de laatst gemaakte en NIEUWE sieraden zien. Daar zitten onder andere meerdere lange gemixte kleuren kettingen bij, die in de webshop hardlopers zijn en dus nodig met nieuwe ontwerpen aangevuld moeten worden!

~*~ 

We hebben nu nog sneeuw, maar gaan het weekend uit met zachtere temperaturen en harde wind. Ik zou zeggen... geniet van 'de herfst'! 

Fijn weekend namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.  

__________________________________________

Nieuwsbrief 13-1-2024

- Heb je kapotte sieraden waarvan je het jammer vindt dat je ze niet meer kunt dragen?

-Kun je zelf geen sieraden repareren?

- Vindt je dat het duur is om deze te laten repareren?

Allemaal redenen om dit door mij te laten doen, want een sieraden reparatie hoeft helemaal niet veel te kosten. En met de volgende kortingsactie is dit deze week ook nog eens goedkoper als anders!

Je kunt de aanvraag voor een sieraden reparatie doen, door te mailen naar info@atelierhobbekol.nl samen met duidelijke foto's, zodat ik het op afstand goed kan bekijken.

Je krijgt daarna dan een vrijblijvende prijsopgave!

Volgende week is er de vierde en laatste kortingsactie en ik verklap alvast dat ik daarna aan het eind van Januari onder de vaste nieuwsbrieflezers een sieraad ga verloten! 

Dus als je mee wilt loten, maar je hebt je nog niet aangemeld voor de GRATIS nieuwsbrief, doe dit dan snel, want alleen dan kun je meedingen naar de prijs!

Fijn weekend, namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol!

________________________________________________

Nieuwsbrief 30-12-2023

We zijn alweer aan de laatste dag van dit jaar bezig en dit is vanzelfsprekend dan ook de laatste nieuwsbrief van het jaar 2023.

Een jaar waarin ik veel nieuwe klanten heb mogen verwelkomen en die de meest leuke, lieve en vriendelijke berichtjes bij hun bestellingen plaatsten! Dat mag ook wel eens gezegd worden, want het was hartverwarmend om te lezen hoe mensen de handgemaakte sieraden en dromenvangers van Atelier Hobbekol vonden, of hoe leuk en gezellig ze het hadden gehad tijdens één van de workshops en dit op deze manier wilden laten weten. Tevens ook blije geluiden bij de reparaties, waarvan de meesten dachten dat hun lievelings sieraad niet meer gemaakt kon worden en dit uiteindelijk toch lukte! Ik vindt deze tak van dit vak, dan ook heel dankbaar werk om te doen!

Maar de nieuwsbrief is er om mensen te informeren wat er de laatste week is gebeurd op sieraden en ander gebied.

Zo beginnen we met een gevlochten imitatieleren damesketting met Tibetaans zilveren bloemhanger van bruin imitatieleer. Deze ketting is dus ook geschikt voor de vegetariërs of veganisten onder ons!   

Verder zijn er veel nieuwe mannelijke nieuwsbrieflezers bijgekomen en daar hebben we deze week de onderstaande afbeeldingen van de herensieraden aan gewijd!

Kijk gerust eens verder als alleen in deze nieuwsbrief, want er staan meer sieraden voor mannen in de rubriek herensieraden, in de webshop!

 

 

Maar het was ook een jaar van mensen of dieren die door ziekte of andere oorzaken ons ontvallen zijn... en allemaal even verdrietig!

Zo was ook onze avond voor kerst niet iets om aan terug te denken, want Atelier Hobbekol heeft weer een model(letje) minder. Onze Bruno hebben wij die avond in moeten laten slapen en dat hakt er behoorlijk in. We hebben hem heel veel mooie jaren mogen geven en ondanks dat iedereen had verwacht dat hij niet oud zou worden, heeft Bruno toch nog de respectabele leeftijd van negen jaar mogen bereiken!

En dan is het ook tijd voor de bekendmaking van de winnares van de laatste kwartaalprijs van dit jaar.

Ik heb dit keer voor twee prijsjes gekozen omdat ik niet alleen wilde loten, maar ook de klant wilde bedanken die het afgelopen jaar het meeste vertrouwen in mij heeft gehad en dat is mevrouw Willy t W.!

Willy ik wil je op deze manier bedanken voor het afgelopen jaar waarin je niet alleen je bestellingen plaatste, maar waarbij ook heel veel lieve berichtjes te lezen waren. Deze armband komt in het nieuwe jaar naar je toe!

En de volgende naam die uit de verloting is gekomen is Addie O. K.

Addie ik hoop dat je graag leest, want dan kun deze boekenlegger goed gebruiken. Gefeliciteerd en ook jou prijsje komt in het nieuwe jaar naar je toe!

~*~

En zit je dit keer niet bij de winnaars? Niet getreurd, want in het nieuwe jaar gaan de verlotingen van de kwartaalprijs gewoon weer door!

Ennn... de laatste groet van 2023!

Vast een gelukkig nieuwjaar namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol!

______________________________________________________

Nieuwsbrief 23-12-2023

Deze keer een korte nieuwsflits vanwege alle drukte van de afgelopen weken, want we hadden te maken met voorbereidingen voor de kerstmarkt in Ens, welke afgelopen weekend was.

En het was me toch leuk en gezellig! Het werd in de kas gehouden en dat was lekker warm met het koude en natte weer van dit moment! Als je binnen kwam dan liep je direct langs onze kraam en het was dan ook steeds gezellig druk bij Atelier Hobbekol!

De kraam was dit keer wat gematigder als andere keren wanneer we met alle hippiesieraden staan, want kerst is rust en ik had de kraam dan ook ingericht met hoofdzakelijk bruine en witte tinten.     

De complimenten vlogen me dan ook om de oren hoe mooi de kraam dit keer was en zowel overdag als tijdens de avonduren bleef de kraam van Handgemaakte Sieraden Atelier Hobbekol rust uitstralen en dat was de opzet! 

En het mooie was dat je vooral in de avonduren helemaal niet in de gaten had dat het binnen was, zoals je op onderstaande foto kunt zien. 

Moe maar voldaan hebben we 's avonds alle spullen weer in het atelier gezet, waarna we het hele verdere weekend (en de week erna, haha) bij hebben moeten komen, want zo intensief is zo'n kerstmarkt!

P.s. Nog een week en dan maak ik de laatste winnaar(es) bekend van de nieuwsbrieflezer(es) die de kwartaalprijs in de wacht sleept!

Houdt de nieuwsbrief van Atelier Hobbekol van volgende week dus in de gaten!

 

 

 

_______________________________________________

Nieuwsbrief 9-12-2023

Kijk jij stiekem ook zo graag s'avonds bij mensen naar binnen? Ik wel!

In deze tijd is er veel gezelligheid in de Nederlandse huiskamers te zien door de extra lichtjes, mooie kerststraatjes en versierde kerstbomen en ik word helemaal blij van binnen, bij het zien van al die gezelligheid. En terwijl iedereen zich opmaakt voor de aankomende kerstdagen, heb ik m'n best gedaan om de webshop weer aan te vullen met handgemaakte sieraden die bij deze periode passen.

Zo is onderstaande armband van glaskralen gemaakt, waarover een glitterlaagje zit en waardoor het lijkt of deze uit allemaal mini kerstballetjes bestaat. Daartussen zitten facet geslepen glas rondellen en een maansteen kraal verwerkt. De armband is afgewerkt met een trendy lintarmbandje. Toepasselijker kunnen we deze nieuwsbrief niet beginnen, toch?   

Dezelfde kralen maar dan nu in het bruin, zijn in de volgende armband gebruikt en de warme 'kerstdagen sfeer' spat er vanaf!

Voor degenen die van wikkelarmbanden houden zijn er ook weer nieuwe modellen gemaakt en deze zijn in roze/fuchsia/groen tot zalmkleurig/roze te vinden. Je wikkeld deze armband om je pols, sluit het slotje en klaar is Klara!

Je kunt al deze armbanden in de rubrieken 'gemixte kleuren armbanden' , 'roze armbanden' en 'Ibiza style armbanden' vinden!

En dan is er ook weer aan de heren sieraden gedacht!

Dit keer zijn het wat fijnere heren armbanden van stoere polymeer tussenkralen in warme tinten, of de polymeer spacer kralen in zacht turquoise tinten, die als mannen armband niet misstaan om een stoere herenpols.

En dan... de hardloper bij de kraam, de oorbellen!

Er komen meer model oorbellen en creolen aan, maar die zijn op zaterdag 16 december bij de kraam te zien, wanneer we op de kerstmarkt in Ens staan. Deze kerstmarkt begint om 15.00 uur en duurt t/m 19.00 uur en is bij Kwekerij Wouters aan de Enserweg 3. Hopelijk zijn we dit jaar niet ziek (zoals vorig jaar) en kunnen we zoals vanouds jong en oud van sieraden, een handgemaakte dromenvanger of iets anders voorzien.

Het beloofd weer een heel gezellige boel te worden want er komen o.a. een dansshow, popkoor, een zeebodemkoor en een verloting van prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers die er met hun kraam staan. En verder is het gewoon heel prettig, omdat we dit jaar ook weer warm binnen staan. 

Dus nog even doorzetten met de handgemaakte sieraden die een plaatsje in webshop moeten krijgen. En de rest wat ik niet red? Die kun je gezellig samen met enkele dromenvangers, zaterdag 16 December op de kerstmarkt in Ens komen bekijken!

Volgende week red ik het waarschijnlijk niet om een nieuwsbrief te maken vanwege het werk wat het inrichten van een kraam kost en de voorbereidingen die daarvoor nodig zijn. Daarom duurt de kortingscode kerstmarkt welke recht geeft op 10% korting wat langer, om 'het gemis' wat te verzachten. 

Deze code duurt dit keer t/m woensdag 13 december 2023 en vergeet deze niet tijdens het bestellen in je winkelmandje in te vullen, want achteraf kan het systeem het niet meer verrekenen.

Fijn weekend!

Mvg. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol 

 

____________________________________________________

Nieuwsbrief 3-12-2023

Soms zijn er dingen die op je pad komen waar je geen grip op hebt en daarom heb ik in plaats van vrijdag de nieuwsbrief op zaterdag gemaakt en krijg je deze een dagje later.

In deze korte nieuwsbrief begin ik met je een ketting met bijpassende armband te laten zien die van papieren kralen gemaakt is. En mocht je nu denken dat dit slappe kralen van papieren strookjes zijn... integendeel, want het zijn keiharde kralen die gelakt zijn! Daartussen zijn kralen van andere materialen verwerkt om het een speels geheel te laten krijgen ennn... dat is gelukt! De set ademt natuur uit, namelijk 'natuurkleuren, natuurbloem en natuurblad'! 

Ik krijg als ik de kleuren in deze ketting en armband zie toch zo'n zin om een lange boswandeling te maken en waar de najaarskleuren die in deze ketting zitten, nog hier en daar aan de bomen en struiken te zien zijn. 'Winter is Coming', maar nog even niet bij Atelier Hobbekol!   

Het is een vrolijke handgemaakte set sieraden geworden, welke in ieder jaargetijde te dragen is!

En de kleine meiskes kunnen nu ook zo'n handgemaakte sieraden set kopen!

Onderstaande kinderkettingen hebben allemaal een bijpassend kinderarmbandje en ze komen in de webshop vanaf €6,95 per setje!!!

Dat is nog eens betaalbaar shoppen tijdens deze feestdagen, maar dat is nog niet alles want je kunt t/m maandagavond 4 december al deze kindersetjes met 10% korting kopen met de kortingscode goedheiligman (en dit geldt voor alle kindersieraden in de webshop)! Niet vergeten in te vullen, want achteraf kan dit niet meer verrekend worden!

Het is vanzelfsprekend dat als je voor een jongetje zo'n set wil aanschaffen, ik ook een stoer exemplaar voor je kan maken!

Niet alles staat in deze sieraden webshop en als je iets anders zoekt, of wat meer modellen wilt zien, dan kun je gezellig en op afspraak komen kijken in het atelier! Een afspraak is snel gemaakt via de contactpagina of je kunt mailen naar info@atelierhobbekol.nl waarna je dan heerlijk kunt rondneuzen. 

En dat was het alweer voor deze korte nieuwsbrief.

Als je iets wilt persoonlijks wilt laten maken, of liever in plaats van een nieuw sieraad te kopen, je kapotte kettingarmband of meer wilt laten repareren zodat dit nog een ronde mee kan, dan kan ik dit ook voor je doen. Vraag gerust eens naar de scherpe tarieven of kijk eens op de pagina 'reparatie' waar de prijzen van een sieraden reparatie op staan.

Je kunt je vragen stellen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en ik neem zo spoedig als mogelijk contact met je op.

Fijn weekend!  

______________________________________________________

Nieuwsbrief 25-11-2023

De wind blaast regelmatig stevig over het atelier en de buien zijn al winters te noemen en dit houd in dat de herfst nu echt voorbij is en koning winter zijn intrede heeft gedaan! Dit is tevens de tijd van de gezellige feestdagen, want de haard brand gezellig en ik steek 's avonds gezellig een extra kaarsje aan... heerlijk!

Er zijn al heel veel sieraden met de hand gemaakt  die je met de kerstdagen (of eerder) kunt dragen. Zoals de mannen sieraden. Heel veel jaren waren de heren sieraden een beetje een ondergeschoven kindje, maar gelukkig voor hen zijn er steeds meer sieraden voor mannen te koop.

Zoals onderstaande afbeelding al laat zien is er tegenwoordig heel veel meer als alleen maar een stoere bedel aan een veter, of een standaard armband van half edelsteen kralen te vinden. De gevlochten armbanden vliegen je tegenwoordig om de oren al dan niet met echt leer, of voor de veganisten onder ons van letherlook of andere imitatie materialen.   

Op de volgende foto kun je de laatst geplaatste heren armbanden zien en wat direct opvalt is de verscheidenheid in stijlen. Tegenwoordig kiezen de heren toch echt voor de wat apartere sieraden en kralen! Hieronder zie je dan ook leer en letherlook gemengd met kralen en kettinkjes. De één wat fijner als de andere. Zo is de eerste heren armband op de foto van wat grovere kralen. Dit zijn de zogenaamde Chevron kralen. Ze komen uit India en worden in verschillende variaties gemaakt. 

Onderstaande afbeelding laat de al wat eerder gemaakte heren kralenarmbanden zien. Dit zijn de z.g.n. klassieke armbanden voor mannen. Met materialen zoals half edelsteen, glaskralen en kralen van natuurlijke materialen, om het wat aparter te maken! 

En de kerstperiode betekend ook goud gekleurde sieraden en dat kun je vinden in de rubriek dames armbanden en dames kettingen! In het atelier zijn nog meer modellen te vinden als wat er in de webshop staat en dus kun je gerust (op afspraak) eens komen kijken!

Maar voordat de kerstman zijn intrede doet, is er eerst Sinterklaas en ook daarvoor hebben we veel kindersieraden in het atelier en die nog niet in de webshop staan. Met name heel veel lieve kinderarmbandjes die prima in de schoen passen.

De bak met kinderkettingen is ook rijkelijk gevuld en dus is er voor ieder genoeg keus!

Wil je iets laten maken in een bepaalde kleur of stijl, maar staat dit niet in de webshop? Mail je vraag of verzoek via de contactpagina, of mail naar info@atelierhobbekol.nl en er wordt voor je aan de slag gegaan.

Een ontwerp laten maken kost trouwens helemaal niet veel. Je kunt al een kinderarmbandje laten ontwerpen vanaf €3,95! 

Fijn weekend namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-11-2023

De herfst loopt nu bijna ten einde en terwijl de bomen en struiken snel kaler worden, ben ik nu steeds vaker in het atelier te vinden om voor de aankomende feestdagen sieraden voor de kerst te maken! Werden eerder in deze tijd alleen maar dames sieraden verkocht... de laatste tijd is er steeds meer vraag naar heren sieraden en zijn de mannen sieraden nu aan een heuse inhaalslag begonnen!

De eerste armbanden die ik je daarom wil laten zien, zijn armbanden van imitatieleer met gevlochten satijnkoord en kunnen door zowel dames als heren gedragen worden. Ze zijn er in beigecognac en zachtgroen.

En de volgende heren armbanden worden voor de mannen gemaakt. Maar tegenwoordig dragen ook 'stoere vrouwen' dit soort armbanden, de één wat fijner als de andere en zo is er voor ieder type wat wils.

Hieronder zie je een zwarte armband en een grijze armband van rondleer, met in het midden een bruine armband gemaakt van Dreamz koord.

Dan een echte tijdloze dames armband in grijs en zwarte tinten, waarvan sommige spacers en kralen van Tibetaans zilver en sommige van metaal zijn.  

Als laatste armbanden, deze onderstaande beauty's voor mensen die van fijntjes houden!

De rocailles zijn hier weer rijkelijk gebruikt en ze zijn alle drie in verschillende technieken. Zo is de meest linkse wire bracelet, heel gemakkelijk om je pols te winden. De middelste een rode wikkelarmband zegt het al, je wikkelt hem gewoon om je pols en zet hem met het slotje vast. En de meest rechtse is een zachtblauw met beige lintjes armbanden set en bestaat uit drie armbandjes, waarvan er twee op elastiek geregen zijn en de derde een zo trendy lint armbandje is. 

Dan hieronder een compilatie van ringen die er de afgelopen tijd zijn gemaakt. Er komen er meer, maar die zie je binnenkort vanzelf in de webshop verschijnen! 

~*~

En dan nog even iets leuks...

Je krijgt bij een bestelling bij Sieraden Atelier Hobbekol altijd gratis goodies in je pakketje en één daarvan is 't Kralenstulpje. Zo weet je dus dat er een webshop is waar je je materialen kunt kopen, om zelf je sieraden te maken. Nu leek het Esther en mij leuk om eens iets samen te doen. Zij levert de kralen en ik maak er met eigen materialen iets moois van. Zo zie je op een andere manier als alleen de goodie, welke mooie materialen zij o.a. verkoopt.

Zoals onderstaande oorringen of creolen.

De facet geslepen glaskralen in een prachtige kleur blauw komen bij Esther vandaan en zijn bij haar te bestellen. Ik heb daar wat kleine maansteen kraaltjes en zilverkleur materialen aan toegevoegd en zo heb je op een eenvoudige manier een eigengemaakt paar unieke oorbellen, die niemand anders heeft.

Binnenkort laat ik meer van de materialen van 't Kralenstulpje zien, welke in mijn eigen sieraden verwerkt zitten!

En nu ga ik me volledig toeleggen op de kindersieraden, want de goedheiligman komt vandaag weer in ons land aan! Er zijn al leuke schoencadeautjes klaar, maar uiteraard maak ik meerdere om genoeg keuze te hebben wat je bij je kind(eren) in de schoen stopt!

Dat was het weer voor deze nieuwsbrief en geniet nog even van de prachtige najaars kleuren die er nog heel even te zien zijn!

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.  

______________________________________________________

Nieuwsflits 6-11-2023

Je hebt het waarschijnlijk al in het nieuws voorbij zien komen, maar het is weer eens zover dat consumenten gewaarschuwd moeten worden om niet in nep webwinkels te tuinen!

Voor een betrouwbare webshop als Atelier Hobbekol is dit een nachtmerrie! Want door andere niet eerlijke mensen, gaan consumenten te wantrouwig worden om uberhaupt nog iets bij een wel eerlijke webshop te bestellen! Niet iedereen kan hier wat aan doen, maar het is vooral de consument die er toch intrapt omdat er vaak niet goed wordt gecontroleerd! Er zijn best wel een paar dingen wat je zelf kunt doen om te voorkomen dat je je geld weggooit aan een niet eerlijke webshop, zoals onderstaande tips.

1. Check eerst de reviews van de webshop van je keuze.

- Over het algemeen kun je je van de ingezonden reacties van andere klanten al een goed beeld vormen over de webshop in kwestie. Als er van deze beoordelingen of reviews te weinig zijn, is dit vaak ook al een teken dat er iets niet in de haak is.  

2. Kijk of de webshop een keurmerk heeft.

- Er zijn er verschillende, maar dit zijn de bekendste:Thuiswinkel.org (of Thuiswinkelwaarborg), Webshop Keurmerk, Trusted Shops en WebwinkelKeur (waar Atelier Hobbekol bij aangesloten zit).

3. Klik op het logo van het keurmerk of deze webshop wel bij dit keurmerk aangesloten zit.

- Als je deze mogelijkheid niet kunt vinden, moet je je ook achter de oren beginnen te krabben.

4. Er zijn webshops die artikelen van andere webshops te koop aanbieden.

- Ook onze naam en producten zijn hiervoor in het verleden misbruikt en ik heb daar toen een waarschuwing voor uit laten gaan. Weet dat de sieraden, dromenvangers of andere producten van Atelier Hobbekol NOOIT maar dan ook NOOIT bij andere webshops te koop zullen staan!!!

 5. En die vreselijk mooie aanbieding?

- Ook dan moeten er allerlei alarmbellen afgaan, want iets wat te mooi is om waar te zijn, is dit meestal ook niet!

6. En heb je via een mail een mooie aanbieding ontvangen en twijfel je of dit niet in de spambox thuis hoort?

- Ga eens met je muis over de aankondiging van de mail die onder 'afzender' of 'van' staat.

Komt er geen beschrijving van een emailadres? Dan is dit sowieso nep!

***

En ben je toch benadeeld? Meld dit dan als cybercrime bij de politie, of meld dit bij: meld misdaad anoniem.

Ik hoop dat ik je hiermee aan wat tips heb geholpen om toch met plezier en een goed gevoel je sieraden en dromenvangers bij Atelier Hobbekol te blijven kopen.

Met vriendelijke groet namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________

Nieuwsbrief 29-10-2023

🍁Nieuwsbrief in najaars kleuren en 10% korting!🍂

Eindelijk na deze tot twee maal toe te hebben overgeslagen weer een nieuwsbrief.

Drukte met de webshop en 'privédingetjes' hebben hiertoe bijgedragen. Maar dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten, want achter de schermen is er toch druk doorgegaan om weer nieuwe sieraden te maken die niets meer met de zomer te maken hebben, maar het najaar en aankomende winter gaan opfleuren.

En we gaan er meteen vol tegenaan met onderstaande handgemaakte armbandjes met kleuren die echt bij het najaar passen! Deze set bestaat uit drie losse armbandjes op elastiek van grote rocailles en is afgewerkt met chamballa kralen en een Indiase kraal.

 

De volgende armband bezit ook de India kralen die je in de vorige armband verwerkt zag, maar dan 'net even ietsje meer' van deze kralen! Dit keer is de armband afgewerkt met facet geslepen chamballa kralen, een glaskraal of bloemkraal en een bohemian kraal waaraan kleine imitatie suede vetertjes hangen. Dit alles maakt hem helemaal 'af' om tijdens de kille of aankomende feestdagen gedragen te worden! 

 

Iets totaal anders is deze 3-delige set armbandjes in ultramarijn blauw! De natuursteen kralen vermengd met zilverkleurige accenten doen denken aan rustig najaarsweer en past werkelijk bij iedere outfit!

 

En je had ze misschien al op social media o.a. bij de facebook en Instagram accounts van Atelier Hobbekol langs zien komen... de lintarmbandjes! Het is op dit moment dé grote trend en ik heb er direct mijn eigen stempel op gedrukt door er setjes van te maken. Ik vind lintjes trouwens toch zo schattig om iets mee 'af' te maken, want de saaiste armband wordt er vrolijk mee. Je kunt ze vinden in de rubriek Ibiza style armbanden.

 

En dan een groene armband die kleuren heeft die echt najaar uitstralen, namelijk diepgroen en koper. De geëmailleerde tussenzetsels maken deze armband een lust voor het oog! Deze knaller is afgewerkt met een koperkleurig kapittelslot en miracle beads in bijpassende kleuren.

 

Nog zo'n prachtige najaarskleur en dat is de combinatie mosgroen, meloen en oud roze. Ook deze armband is een 3-delig setje en bestaat uit losse armbandjes op elastiek die ook los van elkaar met je outfit en andere sieraden te combineren zijn.

 

En dan als laatste twee goudkleurige armbanden.

Aan de linker bronskleurige bedelarmband van jasseron zijn metalen bedels gehangen met o.a. verschillende 3D bedels, wat betekend dat je ze rondom kunt bekijken zonder ze plat te kunnen leggen.

De rechter foto van een 3-delige set goudkleurige armbandjes is met kettinkjes in een warme goudtint en is afgewerkt met witte- en diepblauwe zoetwaterparels.  

   

En dat was het wat ik je deze week wilde laten zien.

Er zijn nog veel meer sieraden die liggen te wachten om op de foto te mogen en daaronder zitten onder nog meer armbanden, een handgemaakte lange ketting en heel veel oorbellen, maar die komen zo snel als mogelijk in de webshop en wie weet zie je deze wel langskomen in de volgende nieuwsbrief.

Als laatste nog even een kortingscode waarbij je met 10% korting kunt shoppen en dat is deze week de code najaar en je kunt vanaf nu t/m zondagavond van deze kortingscode gebruik maken.

Vergeet niet om deze code tijdens het bestellen in je winkelmandje in te vullen, want achteraf kan dit meer meer verrekend worden en het zou zonde zijn als je op deze manier geen gebruik van deze korting kunt maken!

Heb je dringende vragen of wil je een bestelling plaatsen, maar lukt dit niet? Je kunt mij mailen via info@atelierhobbekol.nl en ik reageer zo snel mogelijk op al je vragen en dit kan uiteraard ook via de contactpagina

Een heel fijn weekend gewenst namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.    

~*~

En misschien vindt je het leuk om jezelf of iemand anders in te schrijven voor de GRATIS nieuwsbrief?  

________________________________________________________

Nieuwsbrief 7-10-2023

De herfst doet nu echt zijn best om door te breken en alhoewel er nog zachte temperaturen zijn, begin je nu toch echt wel tekenen te zien dat alles begint te kleuren en het op sommige momenten zelfs al herfstachtig aan begint te voelen. En wat past er nu beter bij de herfst als warme kleuren en dus najaars sieraden, waarvan sommigen in deze nieuwsbrief al geruime tijd in de webshop staan en sommige nieuw zijn.

Dit keer slechts één nieuw handgemaakt sieraad. Omdat er de afgelopen dagen niet veel zon te zien was en er dus geen mooie foto's gemaakt konden worden, geef ik even een kijkje bij sommige items die echt bij deze tijd van het jaar passen!

Als eerste en uiteraard nieuwste, een ketting in echte herfsttinten.

Alle kleuren van de regenboog zijn hierbij aanwezig, maar het zijn nou 'de net iets minder uitbundige' tinten die bij de herfst passen!

Als tweede hieronder een aubergine, grijs en roomwit gekettelde armband.

Diep paarse kleuren worden hierbij afgewisseld met grijstinten en de materialen zijn o.a. facet geslepen glaskralen en rondellen, glaspareltjes met een coating en glas rocailles. Let ook eens op de kapittel sluiting die het geheel helemaal af maakt. Echt een armband voor de aankomende feestdagen of als je 'op chique' gaat!

Dan een echte herfstkleur die je binnenkort uitbundig in de natuur gaat zien. Het mosgroen wordt afgewisseld met warme aardetinten. De half edelsteen kralen van Unakiet, geven een warme en natuurlijke tint aan onderstaande armband

~*~

Dan zijn er uiteraard ook kettingen in herfstkleur te vinden en wat dacht je van onderstaande ketting van manmade kralen? Met deze ketting om je hals ga je wat vrolijker de herfst door.

De ketting is afgewerkt met een Tsjechische bloemkraal in zachtblauw en is uiteraard van glas welke weer in de kralen terug komt. 

En dan een groene bloemenketting!

Groen heb je natuurlijk ook in verschillende kleurschakeringen en de eerste ketting is ook nog eens van grote houten handbeschilderde kralen in 'levend groen' en mooi voor dames met een wat vollere borst.

Om de ketting niet al te grof over te laten komen, heb ik tussen de grote kralen bewerkte facet geslepen glas rondellen, filigraan pijpjes en schelpkralen verwerkt, waardoor deze ketting direct weer wat fijner aandoet.

En mosgroen samen met blauw in onderstaande korte ketting met groene Indiase agaat en Picasso glaskralen, is in mijn ogen een subtiele combinatie. Maar wat zijn ze leuk, deze Tsjechische glaskralen! Verder is deze ketting afgewerkt met half edelsteen kraaltjes

~*~

Uiteraard zijn er in de webshop plenty oorhangers te vinden die bij de herfst passen, maar onderstaande oorbellen van transparant facet geslepen glaskralen passen werkelijk bij iedere stijl, omdat vanwege het facet de kleuren van de achtergrond in de oorbellen terugkomen. 

~*~

En als laatste een wel heel herfstachtige dromenvanger of dreamcatcher!

Volgens mij behoeft deze geen uitleg meer, want kijk eens naar al dat bruin, warmrood en zachtgroene tinten die er in verwerkt zitten!

En dat was het alweer voor deze herfst nieuwsbrief van Sieraden Atelier Hobbekol.

Geniet nog even lekker van de nog heerlijke temperaturen en de harde wind! 

Fijn weekend! M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________

Nieuwsbrief 30-9-2023

In deze nieuwsbrief staan de laatst gemaakte herfst sieraden en wordt de winnares bekendgemaakt van de voorlaatste kwartaalprijs van dit jaar!

Maar eerst natuurlijk de allernieuwste sieraden die zijn gemaakt en we beginnen met een echte herfstknaller! Deze 5-delige bronskleurige armband, bestaat uit allemaal rocailles (waaronder Picasso rocailles) in allemaal herfstkleuren en uiteraard is dit polssieraad afgewerkt in een bronskleur. 

   

Ik had de hele afgelopen week uitgetrokken om de laatst gemaakte sieraden in de webshop te plaatsten en dan ziet het er naast mijn p.c. ongeveer zo uit. Ik leg alles op volgorde en dan maar 'gaan met die banaan'! Gelukkig is m'n tafel nu weer leeg en opgeruimd, zodat ik binnenkort weer met de volgende 'chaos' kan gaan beginnen!

Zoals je op de foto kunt zien ligt helemaal achter in de rij deze zalmkleurig split armbandje en daar past precies onderstaande ring bij, die de afgelopen week ook geplaatst is.

En mijn tweede favoriet van deze week is dit schattige en fijne armbandje van glas splitkralen en een fijn gouden kettinkje! Het zijn allemaal regenboog kleuren die dit keer in pastelvorm zijn. Het hartje met het zachte kleur blauw maakt het samen met het ster bedeltje helemaal af!

Dit was deze keer een greep uit de vele nieuwe handgemaakte sieraden en ik raad je aan om de webshop te bekijken als je meer wilt zien.

Ik doe er dit weekend de kortingscode herfst bij, zodat je de allernieuwste sieraden met 10% korting aan kunt schaffen!

(Niet vergeten om dit tijdens het bestellen in je winkelmandje in te vullen, want achteraf kan dit niet meer verrekend worden)! 

~*~

En dan wederom het 'moment suprême' en waar iedereen op heeft zitten wachten, de uitslag van de prijs van de derde kwartaalverloting!

En deze keer is het een trendy tubearmband en is gewonnen door Adriana S.

Adriana, van harte gefeliciteerd met je prijs en neem je even contact op, zodat ik de tubearmband naar je toe kan sturen?

En wil jij ook meedingen naar een prijs, maar heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan kun je dit onderaan deze nieuwsbrief doen en wie weet ben jij wel de volgende winnaar(es) van de laatste kwartaal verloting van dit jaar!

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.  

_____________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-9-2023

We zijn weer terug van de zee en dit was de allerlaatste strandvakantie van dit jaar, maar wat hebben we genoten van het strand en de zee! Bovendien heb ik hele mooie schelpen gescoord waar ik later dit jaar hopelijk tijd voor krijg om deze in items te verwerken! Maar eenmaal terug krijgt het weer ondanks de hogere temperaturen toch steeds meer de trekken van de naderende herfst en dat smaakt naar... najaars sieraden!

Zoals je op de eerste foto van deze nieuwsbrief kunt zien heeft onderstaande armband van natuurkralen een echt herfstkleur, namelijk oud groen. De kralen van half edelsteen maken dat het een klassieke armband is geworden en kijk eens naar de connector! Prachtig niet?

Ook onderstaande armband met blauwe natuurkralen en rvs connectors, is dankzij deze laatste materialen een trendy armband geworden en deze staat bijvoorbeeld leuk op een spijkerbroek!

En dan even een vrolijkerd om de nazomer om je pols terug te halen!

De vrolijke splitkralen van natuursteen in deze Ibiza style armband, zorgen samen met de gekleurde chainmail ringetjes, dat je gewoonweg niet anders kan als blij worden!

En voor degenen die van goud houden is deze armband met splitkralen van rozenkwarts en jade een must!

En dan de oorbellen, deze zijn alweer behoorlijk aangevuld en komende weken zal je er vast wel meer gaan zien. Als eerste de oorstekers die in de categorie creolen vallen.

Waar we de vorige nieuwsbrief met een paar oranje creolen geëindigd waren, beginnen we dit keer met een paar creolen aan een goudkleurige oorsteker in verschillende tinten blauw en die bij wintertypes prachtig staan. De kleur blauw zal je trouwens in het najaar en winter 2023/2024 veel tegen gaan komen en met de koele ijstinten past deze kleur prima bij de koude maanden!

                     

Ook groen is dit najaar en winter in allerlei tinten weer van de partij, van koel tot warm groen!

De kleine creolen op de linkse foto zijn oorstekers en de  grote  goudkleurige creolen met splitkralen van jade die je rechts kunt zien zijn oorhangers en beiden in jadegroen met goudkleurige accenten.

Dan op de linkse foto de wat koelere kleur oorbellen met aquamarijn maansteen aan Tibetaans zilveren connectors en rechts goudkleurige oorstekers met geoliede schelpkralen met een parelmoer glans aan de achterzijde. Beiden zijn ze eenvoudig, maar sierlijk. Bovendien zijn ze geschikt voor diegenen die van vrij korte oorbellen houden!

  

En als laatste van de rubriek oorbellen zijn links een paar oorstekers met bewerkte gesloten ringen met DQ glans en daaraan hangen grote diepblauwe zoetwaterparels.

Op de rechtse foto zijn halflange oranje miracle beads oorbellen met glas rondellen en afgewerkt met copper wire, te zien. Leuk in de avond als de lampen aan gaan en je het effect van deze kralen ziet! 

       

                                                                                                             

De ringen zijn ook weer van de partij en ik kon het niet laten om er even eentje te maken, met een vreselijk lieve ring als eindresultaat.

Ze zijn van superdun en licht materiaal en dus moet je deze voorzichtig dragen en harde stoten of vocht vermijden, maar daar is de prijs dan ook naar zodat je vaker van ring kan veranderen zonder direct bankroet te raken!  

En ja, ze worden steeds grover... de brillenkoordjes en bovendien zijn ze me toch vrolijk deze winter!

Ik die van fijntjes en subtiel houdt en dan deze vrolijke materialen... weg met de herfst en winterbleus!

En dan gaan we ook weer naar het eind van september en dus het derde kwartaal!

Dit betekend dat in de nieuwsbrief van volgende week weer een 'nieuwsbrief winnaar' of winnares bekend wordt gemaakt die de kwartaalprijs heeft gewonnen. Houdt de nieuwsbrief dus in de gaten en voor wie ook mee wil dingen naar de prijs maar zich nog niet heeft ingeschreven voor de nieuwbrief... je hebt nog een week om je in te schrijven om zo volgende week mee te kunnen doen!

Fijn weekend!    

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

___________________________________________________

Nieuwsbrief 12-9-2023

We zijn alweer een klein tijdje terug van vakantie en geloof het of niet, maar we zijn op dit moment wéér op pad met de caravan!

Ik besef dat we in de luxe positie zitten, dat we een caravan hebben die je ieder moment uit de stalling kunt halen om ermee op pad te gaan en dat deze van alle gemakken voorzien is, zodat het ook nog eens luxe kamperen is! De laatste keer hebben we best wel mooi weer gehad, maar zoals het er nu naar uitziet hebben we nog een paar mooie dagen voor de boeg en daar genieten we dan maar extra van.

Dusss....dit keer een verlate nieuwsbrief die ik heb gemaakt, terwijl ik voor de caravan in het zonnetje zat en tot nu toe alleen een paar oranje oorringen of oranje creolen gemaakt heb.

En hieronder kun je zien wat er allemaal gebeurd is voordat we naar Callantsoog konden rijden.

Ik had met een storing van de webmaster te maken die een ketting 2x verkocht had en dat terwijl er maar één van dit model in de webshop stond! Geen nood, want deze mevrouw had last van een nikkelallergie en daarom heb ik dezelfde soort Ibiza style ketting gemaakt, het meeste metaal wat nikkel bevat eruit filtert en geheel aangepast was aan haar allergie!

Hierna besloot ik om meteen nog maar zo'n zelfde soort ketting te maken, omdat deze Ibiza kettingen erg in trek zijn en dit keer met hele kleine facet geslepen glas rondellen er tussendoor!

~*~

In de tussentijd kreeg ik ook nog een foto doorgestuurd van een workshop armband maken, die al eerder gegeven was, maar door de bewuste mevrouw 'ietsiepietsie' later verstuurd werd! Het is een leuke foto geworden, die nu in de webshop staat als herinnering aan weer een gezellige workshop!

 

Dan zijn we ook weer door de jaarlijkse herkeuring van Webwinkelkeur heen gekomen.

Het had wat voeten in de aarde, want ze hebben heel veel overdreven eigen noten op hun zang, maar beter dat, als dat ze te makkelijk zijn en ik met een boete opgescheept zit omdat ik me 'niet aan de wet houdt', toch?

Je kunt nu in ieder geval weer een jaar vertrouwd bij ons je sieradendromenvangers en meer, kopen! (Kan trouwens altijd...  )!

De afgelopen tijd heb ik mondjesmaat wat sieraden gemaakt en als eerste een paar oorhangers met dagger beads. Dit zijn puntvormige Tsjechische glaskralen, in de mooiste kleuren combinaties! Onderstaande oorbellen zijn uitermate geschikt om in deze tijd te dragen, als wel het najaar en straks met de feestmaanden!

 

En dan een paar korte oorbellen van allemaal vrolijke glaskralen en facet geslepen glas rondelletjes.

Gewoon.... om tussendoor te dragen.

Uiteraard zijn er ook weer armbandensets gemaakt en deze hebben vanwege de kleuren een knipoog naar de komende herfst sieraden. De eerste armbandenset is in olijfgroen en oranje, terwijl de tweede set armbandjes in groen en roze is gemaakt.

  

Natuurlijk horen er ook ringen in het assortiment en onderstaande modelletjes zijn dan ook met veel liefde en tijd gemaakt. De linkse ring is van copper wire met een acryl regenboog kraal en de rechtse ring is van hammered copper wire waaraan ik hele kleine glas rondelletjes gemaakt heb.

Te schattig!

En als laatste een sieraad wat helemaal bij de foto daaronder gedragen kan worden, namelijk een enkelbandje. Het is een eenvoudig, goudkleurig en minimalistisch model geworden die eigenlijk om iedere enkel staat!

En zoals gezegd past dit enkelbandje bij onderstaande foto, namelijk het strand! Want wanneer is er nu een beter moment om deze te dragen? Er wordt dit keer helaas geen storm voorspeld, maar ik kan niet wachten om hier weer met echtgenoot en honden te lopen!

En dat was het weer voor deze 'sneakpreview'. De sieraden in deze nieuwsbrief komen binnenkort als we weer terug zijn, in de webshop te staan en als je niet kunt wachten, dan kun je via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en ervoor zorgen dat je ze dan eerder in huis krijgt!

En dan nu nog even iets van huishoudelijke aard.

Voor dringende vragen is het thuisfront weer zo lief geweest om tijdens onze vakantie thuis te blijven en deze vragen door te spelen, wanneer deze echt niet meer kunnen wachten. Je kunt je vragen sturen naar info@atelierhobbekol.nl of naar de contactpaginaJe kunt tijdens de vakantie gewoon je bestellingen plaatsen, maar deze worden pas weer vanaf 20 september verstuurd.

Om het wachten wat te verzachten krijg je vanaf nu t/m dinsdag19 september, met de kortingscode nazomer 15% korting op al je aankopen! (Uitgezonderd afgeprijsde en sale artikelen, reparaties en workshops).

Wel even tijdens het bestellen de kortingscode invullen, want achteraf kan het systeem dit niet meer verrekenen.

Voor diegenen die er net als wij ook nog even uit gaan, hele fijne dagen gewenst en voor degenen die thuisblijven...geniet nog even van het mooie weer, want het eind is in zicht!

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

_____________________________________________

Nieuwsbrief 26-8-2023

Heb jij ook zo genoten van je vakantie? Wij wel... en hoe!

Op het moment dat we op de camping aankwamen stond er een heuse westerstorm, héérlijk! En we zijn natuurlijk nog diezelfde middag naar het strand gegaan! Maar na een dag of drie begon het mooie weer en we hebben weer veel strandwandelingen gemaakt, gezwommen en ik heb (uiteraard) weer mooie schelpen en drijfhoutjes kunnen verzamelen, die je in het komende jaar als decoratie artikel in de webshop zult kunnen vinden!

De honden waren dit keer ook relaxter als andere keren en lagen als we bij de caravan waren de hele tijd voor pampus! Haha. 

Deze keer had ik niet zoveel materialen meegenomen om sieraden te maken en daar had ik de eerste avond natuurlijk meteen al spijt van! Het enige wat ik dan ook gemaakt had zijn deze twee armbanden.

De eerste armband is met de trendy tubekralen en buiskralen gemaakt en het rode exemplaar is een wikkelarmband van rocailles geworden met goudkleurige bedels eraan.

Voor meer nieuwe handgemaakte sieraden zal je helaas tot de volgende nieuwsbrief moeten wachten.   

   

En toen we thuis kwamen had ik direct oppasdienst voor twee katten en toen ik bij ze in de tuin zat, zag ik ineens deze kolibrievlinder! Daarvoor hoef je dus niet naar verre oorden te reizen!

En als laatste wilde ik je onderstaande foto van onze zoon (met pet) die met wat vrienden een dagje op bezoek kwam, niet onthouden! Gek stel! Hahaha...

Vanaf nu kun je dus weer je sieraden en andere artikelen bestellen en liggen ze zoals gewoonlijk als de betaling door ons ontvangen is, supersnel en meestal de volgende dag op je deurmat!

Volgende week weer een nieuwsbrief zoals je gewend bent en tot het zover is wens ik je een goed weekend en een fijne werkweek toe! 

Mvg. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

  ___________________________________________________________

Nieuwsbrief 5-8-2023

Deze week staat voor ons in het teken van zon zee en strand, oftewel Bohemian!

Ik heb mezelf eens 'getrakteerd' op een bohemian slinger, tuinslinger, of tasselslinger die je nu overal in tuinen, onder een afdak, of in de serre ziet hangen! Maar ik heb zoveel stofjes geknipt, dat ik er met gemak nog eentje van 2 meter lengte van kan maken en dus binnenkort komt deze ook in de webshop te staan.

Kan je nu niet wachten tot hij in de webshop staat, dan kun je hem ook alvast via contact of  info@atelierhobbekol.nl reserveren en dan zorg ik dat hij direct na onze vakantie naar je toe wordt gezonden.

Maar dat is niet het enige wat deze week zo 'Boho' maakt, want... wij gaan namelijk met vakantie en wel weer naar de zee!

Heerlijk met alle honden uitwaaien en hopelijk ook nog zwemmen!

De caravan zijn we al aan het inpakken en als de ergste nattigheid weg is, gaan we op pad naar de 'gewenste nattigheid! 'Hahaha. De weersvoorspellingen zijn hoopgevend voor de tweede helft van volgende week, dus we gaan er positief heen!

Bestellingen kun je gewoon plaatsen, maar deze worden vanaf woensdag 23 augustus weer verzonden!

Om het wachten wat te verzachten krijg je t/m 19 augustus, met de kortingscode vacation 15% korting op al je bestellingen! (Sale en afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen, workshops en reparaties uitgezonderd).

Mocht je vragen hebben dan is het thuisfront weer zo lief geweest om ook deze periode weer thuis te blijven om op huis en haard te passen en dringende vragen te beantwoorden. Mochten deze erg dringend van aard zijn, dan sturen ze deze naar me door en ik probeer dit via de mail 'op afstand' op te lossen!

Uiteraard kun je mij ook 'live' via info@atelierhobbekol.nl of de contactpagina proberen te bereiken. Ik kijk een paar keer per dag mijn mails na en dan neem ik contact met je op!

Iedereen een heel fijne vakantie gewenst en voor diegenen die heel sneu met het slechte weer al geweest zijn... hopelijk heb je nog een paar vrije dagen over, waarin je kunt genieten van de zon die ze beloven dat er gaat komen!

Mvg. namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.      

 

____________________________________________________________

Nieuwsbrief 30-7-2023

Deze week stond in het teken van kralen en materialen bestellen, ophalen, sorteren en op de plek leggen in de daarvoor bestemde bakken, kisten en laatjes, zodat er daarom deze keer een korte nieuwsbrief is. We beginnen direct en deze week staan de allerkleinste kindertjes in het middelpunt met de rubrieken, speenkoorden en kinderwagen speelgoed.

Als eerste een kinderwagenhanger met siliconen kralen.

De schattige pandabeer kralen zijn eveneens van ditzelfde materiaal en je kunt deze hanger aan de kinderwagen of buggy hangen, zodat je kindje er met toezicht van jezelf heerlijk mee kan spelen of op sabbelen. 

De volgende kinderwagenhanger of buggyhanger is van een groot siliconen pandabeer van maar liefst 8x7.5 cm! Ook hierbij zijn siliconen kralen gebruikt en hij afgewerkt met een houten vosjeskraal, waarbij er ook een extra kunststof ring wordt geleverd, om hem aan je kinderwagen of buggy te kunnen hangen!

Dan een wat meer 'aanwezige' kinderwagenhanger, omdat er een kraal met belletje aan zit en deze dus altijd geluid maakt. De gebruikte materialen hierbij zijn acryl en hout. Dus lekker vrolijk aan je kinderwagen of buggy!

De onderstaande buggyhanger is ook met acryl en houten materialen. Tevens hangt er onderaan acryl driehoek waar je kindje lekker op kan sabbelen, vooral als er tandjes doorkomen!  

De laatste in deze rij is een wit speenkoord die geheel uit houten kralen bestaat en met zachtroze accenten is afgewerkt.

Dan wil ik je ook nog even aan de brillenkoordjes herinneren!

Deze zijn in verschillende stijlen, kleuren en prijsklassen te koop en zijn echt handig als je (net als ik) je bril altijd overal neerlegt en waar je constant naar loopt te zoeken.

Ik kan in ieder geval niet meer zonder vanaf het moment ik ze ben gaan gebruiken en het thuisfront is eveneens heel erg blij, omdat ik nu niet meer steeds loop te roepen 'waar mijn bril is'! Hahaha. 

Fijne voortzetting van je weekend, namens Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol!

______________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-7-2023

Na een weekje te hebben overgeslagen, nu dan toch weer een gezellige nieuwsbrief.

Na een workshop die de nodige voorbereidingen met zich teweegbrengt en de 'wat aparte kettingen' die haast allemaal verkocht waren en er dus bijgemaakt moest worden (je wilt als klant toch wel wat te zien hebben....) en de inkoop van nieuwe kralen en materialen, kan ik je weer nieuwe handgemaakte kettingen laten zien.

Als eerste deze korte ketting met groene bloemkralen en Lampwork kralen aan sierlint.

Ik viel direct voor deze grote kralen en zag al direct een kort model in mijn verbeelding verschijnen en 'aldus geschiedde'! Het is een 'one of a kind', dus wordt dit model geen tweemaal gemaakt! Er zijn nog meer van deze kralen, maar die kun je met de tijd in een ander model ketting zien. 

Dan hetzelfde model ketting, maar dan met andere en verschillende grote kralen.

De voorkant van deze 'seventies ketting' lijkt rustig, maar als je verder kijkt zie je dat deze aan een zacht lint met vrolijke kleuren hangt en snap je waarom ik de naam 'seventies' aan deze ketting heb gegeven. De kleuren van de kralen, zie je ook weer in het lint terugkomen!  

En als laatste van de nieuwste model kettingen dit multicolor model.

Er hangen behoorlijk veel en vrolijke materialen aan het turquoise lint van deze ketting en de Ibiza sfeer spat er vanaf!

En dan ook weer eens een armband en dit keer met Lampwork glaskralen.

Tussen deze kralen zijn glaskraaltjes verwerkt in dezelfde tinten als die in de kralen zitten en voor de 'finishing touch' zijn er in dezelfde kleuren schelpkralen gebruikt!

En dan nog even wat workshop nieuws...

Wist je dat je niet alleen maar een workshop hoeft te volgen, om te leren hoe een sieraad in elkaar gezet moet worden? De meeste mensen nemen hieraan deel, om een leuke middag of avond te hebben met wat vriendinnen, familieleden, buurvrouwen, collega's, kleine ondernemingen die iets voor hun werknemers zoeken om een geslaagd personeelsfeestje te houden, of voor een babyshower of vrijgezellenfeest/party.

Hoe ziet zo'n middag of avond eruit?

Mensen komen binnen en kijken meteen al hun ogen uit naar de materialen voor sieraden die ze op de tafel zien staan! Na een kennismaking waarin ik mezelf kort voorstel en vertel wat de bedoeling is, gaat iedereen met zijn bakje naar de tafel waar alles uitgestald staat en begint als eerste met de kleur kralen en materiaal bij elkaar te zoeken voor het model kettingarmbandoorbellentas- sleutelhanger of iets anders waar deze dag of avond voor gekozen is.

Ik begin te laten zien hoe je je sieraad begint te maken en laat dan iedereen zelf aan de slag gaan. Onderwijl begeleid ik mensen waarvan ik denk dat ze mijn hulp nodig hebben, of die mijn hulp inroepen.

Na twee uur waarin het gelach en geklets vaak steeds luider is geworden en iedereen klaar is, krijgen alle deelnemers een goodie en gaan onder het uitroepen van hoe leuk en gezellig ze het hebben gehad, weer huiswaarts en laten mij moe, maar tevreden achter!

Nieuwsbrief 8-7-2023

Met onderbreking van een heuse zomerstorm gaat het mooie weer gewoon weer door! Daarom in deze nieuwsbrief, vrolijke Ibiza armbandjes die je apart of met elkaar kunt combineren.

Als eerste een vierdelige set Ibiza armbandjes in zalm en zachte regenboog tinten.

De zachte zalmkleur is hier opgevrolijkt met rocailles in zachte, maar nog net geen pastel tinten. Ik heb er schattige glaspareltjes aan toegevoegd in bijpassende kleuren. En de gekleurde chainmail ringetjes, maken het geheel helemaal af! 

Hier onder een paar Ibiza armbandjes, die zo schattig zijn, dat je ze het liefst op een mooie ondergrond legt om er vervolgens alleen maar naar te kijken.... haha.

De gebruikte materialen in deze zomer armbandjes zijn onder andere: glaspareltjes, rocailles, electroplated kralen, schattige zoetwater parels, half edelsteen splitkralen en glaskralen.

Dan heb ik weer eens geëxperimenteerd met andere materialen en dat is wol.

Onder een workshop vingerhaken die mijn nichtje hier kwam doen, borrelde het volgende idee naar boven... Als ik nou eens een armbandje zou maken waarin doodgewone huis tuin en keuken wol verwerkt zit, zou dit dan leuk worden? Nou... hieronder het resultaat!

Ik zou het leuk vinden als je in een reactie op deze nieuwsbrief, je mening geeft.

Ik ben er zelf best wel tevreden over en dit smaakt naar meer...

Dan zijn er best wel veel mensen die hun sieraad stuk hebben en deze kapotte sieraden in een la opbergen om er niet meer naar om te kijken, omdat ze niet weten waar je tegenwoordig nog je sieraden kunt laten repareren. De reguliere juwelier doet zoiets tegenwoordig niet meer en dan is er een oplossing in de vorm van Sieraden Atelier Hobbekol!

Ik repareer sieraden met uitzondering van edelsmederij tegen een wel heel betaalbaar tarief! Kijk gerust eens in de rubriek reparaties waar alle tarieven staan. De prijs zal je zeker meevallen en je kunt daarna weer jaren vooruit met je nieuw gemaakte sieraad

Nieuwsbrief 1-7-2023

Het hippiefeest van 2023 in Zeeland zit er weer op!

En wat was het zoals gewoonlijk weer leuk! We hebben weer veel familie en kennissen terug gezien, de ene nog mooier 'hippie' uitgedost als de ander, 'Camping Wijnstock' stond zowat helemaal vol, de band klonk weer zeer goed en bovendien hadden we schitterend weer, waardoor er dankbaar gebruik werd gemaakt van het zwembad!

De sieraden kraam van Atelier Hobbekol stond zoals ieder jaar weer op z'n vaste plekje naast het zwembad, wat maakte dat je door het uitzicht een heel warm en zomers Ibiza gevoel had.

En warm dat was het! De eerste helft van de avond heb ik m'n lange (dunne) hippiebroek zelfs in de caravan laten hangen, om vervolgens het tweede gedeelte van de avond de korte broek toch maar voor te verruilen en als 'hippie' de nacht in te gaan!

Het bleef de hele avond zeer zomers, tot er laat op de avond eindelijk een koel windje op kwam zetten. 

Maar toen waren alle hippies genoeg opgewarmd om de nacht in te dansen...! 💃🕺

En zie je dat 'echtpaar hippie' aan de linkerkant in regenboogkleuren? Dat zijn mijn zus en zwager die dit  ieder jaar organiseren!

En als er een prijs was geweest voor de mooist geklede hippie, dan waren het dit jaar wel mijn neef en nicht!

Zeer vrolijke kleding, wat echt bij het thema paste! 

En toen we aankwamen stond de waterpijp al in de hippiekuil te wachten! (En voor degenen die drugs afkeuren... er zaten geen echte drugs in hoor)! 😄

En om nou in de Ibiza of hippiesfeer te blijven is de tweede kwartaalverloting van Sieraden Atelier Hobbekol in dezelfde stijl, namelijk een enkelbandje met kauri schelpje op elastiek. Uitrekken, om je enkel schuiven... en hij zit! En de gelukkige winnares is dit keer, Heidi Peters!

Heidi, neem je even contact op voor je adresgegevens? Dan zorg ik dat het enkelbandje snel naar je toe komt!

Als je nu ook zo'n vrolijk enkelbandje van elastiek wilt, klik dan op deze link!

En we sluiten deze nieuwsbrief af met enkele ideetjes voor vrolijke sieraden en dromenvangers die je deze zomer zou kunnen dragen, of op kunt hangen! 

Nieuwsflits 23-6-2023

Deze week geen nieuwsbrief, maar een nieuwsflits vanwege de drukke werkzaamheden die het met zich meebrengt om met de kraam op pad te gaan, want we gaan dit weekend naar het jaarlijkse hippiefeest in Zeeland!

Je kunt je bestellingen gewoon plaatsen en deze worden zoals gebruikelijk a.s. maandag verstuurd!

Voor dringende vragen staat het thuisfront wederom paraat en ik ben ook te bereiken via Whatsapp, de contactpagina of je kunt me mailen naar info@atelierhobbekol.nl

En we maken natuurlijk foto's en filmpjes van alle hippies, het zwembad waar menigeen een duik in neemt met dat warme weer (en 's avonds na het nodige te hebben genuttigd van alle drankjes, hahaha...) en de band die ieder jaar weer de mooiste en leukste muziek maakt!

Tot na het weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

Nieuwsbrief 17-6-2023

We hebben er lang op moeten wachten, maar wat hebben we nu toch heerlijk zomers weer, he? Ik geniet hiervan en ondanks de drukte van afgelopen week heb ik toch nog verschillende sieraden tussendoor weten te maken en we beginnen met de armbanden.

Als eerste model een turquoise en bruine wikkelarmband van gevlochten leer van 5 mm breedte die 3x om je pols gaat. Deze armband is helemaal in Bohemian style met bedels die als thema zeedieren hebben. Zie je dat schattige kleine zeeschilpadje wat omgekeerd hangt? Zooowww liéf om als bedeltje te gebruiken! 

En dan nog zo'n beauty van een armband, maar dit keer in roze met groene tinten en wat een zeer gewilde combinatie blijkt te wezen, want deze kleur is een hardloper!

Er zitten heel veel verschillende kralen en bedels aan,waaronder twee grote handgemaakte lampwork kralen. Ik moet bij deze kralen altijd aan van die kleine gebakjes de zogenaamde petit fours denken. Deze armband sluit met een kapittelslotje in de vorm van een hartje.

Dan heb ik deze week voor de liefhebbers van trends, ook weer enkele minimalistische ketting setjes gemaakt, zoals deze  twee-delige set van goudkleurige kettinkjes, waarbij turquoise kralen en een hanger gebruikt zijn. Ook deze ketting is weer in Bohemian style en doet denken aan het strand, de zon, het zand, mooi blauw zeewater... kortom Ibiza style!  

Onderstaande ketting setjes zijn weer wat fijner, met links een twee-delige set in goudtint samen met roomwitte kralen en rechts een schattig minimalistich kettinkje met platte schakeltjes waar een eveneens goudkleurig bloembedeltje aan hangt.

En dan rvs ketttinkjes in zilver- en goudtint met allemaal verschillende hangers eraan zoals stainless steel roos hangers en langs de rand kleine faux pareltjes, of een afbeelding van een evel eye, een tropische cactus in een pot en wie hippie wil doen kan er eentje kiezen met een heuse hippie VW busje als hanger! Je kunt deze kettinkjes overal mee combineren en kunt er twee of met een fijn kettinkje gecombineerd, zelfs drie tegelijk dragen!

En dan alweer als laatste nieuwe oorbellen waarbij het thema parels is!

Zo kun je denken aan zoetwaterparels, glasparels (eventueel met een coating), schelp kralen, of faux kralen. Let ook eens op de prachtige gesloten ringen die gebruikt zijn, met aan één zijde een hammered kartelrand. Zeer chique!

En eindelijk kun je je zomersieraden 'uit de kast trekken, van zolder halen, of uit een la vissen'!

Er zijn de afgelopen periode weer nieuwe sieraden bijgemaakt, zodat je lekker kunt rondsnuffelen in de webshop of je iets ziet wat bij je nieuwe outfit past en heb je geen keuze kunnen maken? Geen nood... wij kunnen ook op verzoek iets voor je ontwerpen en maken ennn...zoals altijd betaalbaar!

We trappen af met onderstaande lange en zomerse Ibiza style levensboom ketting met grove rocailles.

De kleuren in deze ketting doen echt denken aan de zomer en de goudkleurige accenten maken hem helemaal 'af'!

En dan is er weer een nieuwe rubriek bij Atelier Hobbekol bijgekomen, namelijk 'Vintage en design accessoires'!

Hier komen artikelen oude, gebruikte , maar ook nieuwe producten in te staan, zoals onder andere vintage sieraden en accessoires, maar ook retro kleding, vintage tassen, interieur hangers, schoenen of slippers en meer uit de jaren 50 tot en met 90 en waarvan sommige niet nieuw meer zijn maar wel nieuw lijken.

Het is op dit moment helemaal in, om vintage kleding/accessoires en sieraden te dragen en wat zoveel jaren terug grote mode was, maar wat tegenwoordig weer aan een 'retourtje mode hype' lijkt te zijn begonnen!

Als eerste komen er opgepimpte retro tassen in deze rubriek te staan!

De oranje tas is een tweedehands vintage leren handtas uit de seventies en wat opgepimpt is met een tashanger in de kleuren die je in die tijd veel zag, namelijk oranje samen met paars!

De donkere rotan tas en de lichte rotan tas zijn helemaal in Ibiza style opgepimpt. Leuk als je op het terras zit of op het strand loopt!   

En kijk eens wat je nog meer met tube kralen kunt doen?

Ik hou niet zo van die trends en geef er graag mijn eigen draai aan. En dat is bij dit Ibiza style tube armbandje op elastiek, helemaal gelukt! 

En als laatste dit keer een wikkelarmband.

Vrolijke zomertinten zoals fuchsia, lavendel, wit en goudtinten, maken dat deze armband in drie windingen, in ieder geval bij vier kleuren gedragen kan worden!

Nieuwsbrief 2-6-2023

We hebben Hemelvaart en Pinsteren alweer achter de rug en iedereen is (soms na een paar extra vrije dagen er achteraan) weer aan het werk. Ook bij ons roepen de verplichtingen en ik ben alweer begonnen met een inhaalslag van de dagen dat we er niet waren en opdrachten die er intussen waren bijgekomen.

Zoals onderstaande ring met een heel hoog strass gehalte. Je kunt het op de foto niet zo goed zien, maar in het zonlicht schittert deze dat een lieve lust is! Het zijn hele lieve ieniemienie facet geslepen glas rondelletjes met daartussen acryl bicones met AB glans. Deze laatst genoemde kralen geven dankzij het AB laagje de schittering waar iedereen zo gek op is.

Dan zijn er ook weer wat lange Ibiza style kettingen in de webshop bijgekomen.

Het model ketting op de foto is 2-delig en de kleuren zijn oranje en groen met gouden accenten. Aan de kortste ketting hangt weer zo'n mooie 'Van Gogh' bedel, welke dezelfde is als de ketting waar ik een paar maanden geleden aan een sieradenwedstrijd mee heb gedaan! 

En dan een wat vrolijk en uitbundiger Ibiza ketting.

Heel veel verschillende kleuren en materialen, maken dat deze ketting op een warme dag bij je zomer outfit gedragen kan worden. De ketting heeft trouwens een grote gele kraal als middelpunt, die door mezelf met de hand gekleurd is! 

Onderstaande turquoise/rode ketting is in de vorige nieuwsbrief al langsgekomen, maar is nu dan eindelijk in de webshop geplaatst!

En dan als laatste nog even wat 'camping nieuws'.

Wat hebben we weer genoten van het strand en de zee... De wind was fris, maar als je een plekje uit de wind kon vinden was het prima te doen. We hebben zelfs op het strand kunnen zitten en waren direct verbrand. De basis voor een zomerkleurtje is gelegd! Onze nieuwe caravan gaf uiteraard weer de nodige kinderziektes en omdat dit keer onze oude luifel niet paste, hebben we een reserve luifel gebruikt en zo konden we toch nog (een beetje hippie) vakantie vieren.

Maar zie je die onderste foto? Die zee luchten.... het is iedere keer weer adembenemend mooi!  

Deze keer een korte nieuwsflits.

Ik heb afgelopen week tussen de bestellingen en aanvragen voor reparaties en workshops door, toch nog kans gezien om enkele nieuwe sieraden te maken.

Hieronder een impressie...

Zomerse grove en oranje/groene armband voor wie van wat grotere kralen om de pols houdt!  

Verschillende nieuwe handgemaakte oorbellen in Ibiza style.

En als laatste weer een ketting in turquoise met rode accenten.

Nieuwsbrief 15-5-2023

Gelukkig lijkt de lente nu toch echt een paar dagen zijn te gaan begonnen en dan krijg ik wel zo'n Ibiza gevoel! Zoals deze wikkelarmband in zachte pasteltinten.

Of onderstaande oorbellen van Tsjechische facet geslepen glaskralen. 

 

    

En weet je nog in de vorige nieuwsbrief waar ik het over een mevrouw had, die een poos geleden de linkse suncatcher in de webshop van Atelier Hobbekol had gekocht en voor de zomer er nu een kralenketting aan wilde hangen, die ze ook nog eens kon verwisselen? Ik heb het met heel veel liefde voor haar gedaan en ben tevreden over het resultaat.

Ze stuurde me afgelopen week een foto van de suncatcher zoals deze in zijn geheel is geworden. Vrolijk toch?  

Nieuwsbrief 6-5-2023

Het begint er eindelijk een beetje op te lijken dat de lente toch enigszins doorzet en daarom is het tijd om de Ibiza Style sieraden uit de kast te halen!

Zo is deze onderstaande Ibiza Style ketting de afgelopen week gemaakt en de kleuren zijn in Bohemian style. Ben je nu benieuwd hoe deze rustig aandoende maar hippe ketting er als hij hangt uitziet? Dan kun je naar de volgende foto scrollen.

De kleuren van deze lange ketting zijn zogezegd in Bohemian style en zijn turquoise en goudbruin.

En voor degenen die van hippie sieraden houden, hangt er een grote bedel van een VW busje uit de jaren 60/70 aan! 

En wat dacht je van deze beauty van een ketting?

Deze handgemaakte ketting is in dezelfde kleuren als de vorige, maar nu is er een beetje rood aan toegevoegd en wordt deze direct een beetje sprekender. Let ook eens op de prachtige glasring die de kleuren van deze ketting heeft!

Echt twee kettingen die je vanaf nu de hele zomer kunt dragen!

(Misschien een leuke tip voor Moederdag sieraden)?

En dan zijn er ook weer enkele ringen gemaakt, waarvan het materiaal uit copper wire bestaat en daar zitten glaskralen of een half edelsteen kraaltje in verwerkt. Ze zijn dit keer voor de wat bredere vinger gemaakt!

Weet je nog, de Suncatcher die direct was verkocht?

Deze dame wilde er voor de zomer iets anders aan hebben hangen, wat ze als de herfst begon weer kon vervangen door de veren ketting. De opdracht was eenzelfde soort aluminium ketting met allemaal kralen eraan. 

En dit is het geworden!

Dit keer in plaats van een zachtblauwe aluminium ketting, een groen exemplaar met hoofdzakelijk glaskralen met een belletje er aan. Hiertussen zijn allemaal gekleurde Katsuki schijfkraaltjes verwerkt wat het tot een zomers geheel maakt!

En vergeet je Moederdag niet?

In plaats van verschillende kleine cadeautjes, is het misschien een leuk idee om het geld bij elkaar te doen en een handgemaakte ketting als moederdag cadeau te geven die net iets aparter is als de doorsnee ketting.

Alle handgemaakte sieraden worden aanstaande week in de webshop geplaatst! Mocht je echter niet kunnen wachten, dan kun je contact opnemen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl

Nieuwsbrief 28-4-2023

Koningsdag is alweer voorbij en hoewel we al ver in april zitten wil het echte lenteweer maar niet lukken. Af en toe laat de zon zich al zien en maakt dat we extra veel zin krijgen in het voorjaar en dat is de reden dat er dit keer geen nieuwe sieraden op de foto zijn gezet. Want voor mooie foto's heb je toch wel licht en zonnig weer nodig.

In plaats daarvan richten we ons nu dus maar op Moederdag en de sieraden voor Moederdag, wat al over twee weken is. En vandaag laat ik je wat ideeën zien, wat je je moeder kunt geven of zelf kunt vragen.

Voor de moeders die van aparte handgemaakte kettingen houden is deze ketting een must. Heel veel materialen die tussen de grote glasparels hangen, maken dat je steeds weer nieuwe dingen aan deze ketting ontdekt! Er is er maar één van gemaakt en daarom is deze ketting uniek!

Voor moeders die van eenvoud houden, zijn de onderstaande chokers een leuk en betaalbaar geschenk! Deze korte kettingen zijn van rocailles gemaakt en ze hebben allemaal een Tsjechische bloemkraal in het midden. 

En voor de moeders die van bloemen houden, zijn de bloemenlint chokers echt een succes om te geven! De één nog fleuriger als de andere en ze zitten ook nog lekker zacht om je hals. 

Dan is er voor de moeders die liever een armband dragen, genoeg in de webshop te vinden. Van een betaalbaar minimalistisch armbandje, tot een wat exclusiever model armband.

De donkerblauwe armband, is met groen/gele Chalcedoon Jade wel heel apart om te geven en dat geldt ook voor de gele armband met goudkleurige accenten en die een Tsjechische vlinderkraal als blikvanger heeft. 

Voor moeders die de laatste trends willen dragen zijn er de tube armbanden.

Vrolijke acryl tube kralen op elastiek geregen of met een karabijnslotje, met daartussen andere materialen. En... Atelier Hobbekol heeft ook deze armbanden weer wat aparter weten te maken! 

En als laatste voor diegenen die hun moeder de hele wereld gunnen, maar die geen hoofdprijs kunnen betalen en hun moeder toch iets aparts willen geven wat niet teveel kost, of voor moeders die van een kleinigheidje houden, zijn er al oorbellen en creolen vanaf €3,95 in de webshop te koop. Ze zijn veelvuldig in voorraad, zodat je ook leuke en betaalbare modellen in het atelier kunt vinden, maar die je niet in de webshop tegenkomt!

 

 Een heel fijn weekend gewenst namens, Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.    

Nieuwsbrief 21-4-2023

Tijd voor wat handgemaakte lente sieraden!

Het weer gaat zo langzamerhand de goede kant uit en dan wordt het tijd om rond te kijken naar bijpassende handgemaakte sieraden voor je zomeroutfit.

Wat dan dacht je van dit schattige roomwit/gouden armbandje met Tsjechische glaskraaltjes? De glaskraaltjes zijn 6 mm en de armband heeft een wat grotere kraal van 14 mm als blikvanger, die eveneens van Tsjech is.

Maar het kan allemaal wat fleuriger en dan is onderstaande turquoise/patrol armband een goede keuze. Letherlook samen met echt rondleer en wat voorzien is van zilverkleurige bedels, is deze armband die uit vier rijen bestaat geschikt voor de lente en de zomer! 

En als laatste de bekendmaking van degene het enkelbandje van de actie van vorige week gewonnen heeft!

In de vorige nieuwsbrief vroeg ik wie de derde hond op de foto kon ontdekken en degene die waar het enkelbandje heen gaat is Claire van der Z.!

Zij was het snelste met reageren en heeft zo de prijs bemachtigd!

Claire gefeliciteerd en ik neem binnenkort even contact met je op.

Het gaat de goede kant uit met het weer en dat betekend nog meer kralen schoenkettingen!

Hieronder een model wat voor iemand op verzoek gemaakt is en waarvan de enige eis was 'dat het vrolijk moest zijn'. Nou... dat is denk ik wel gelukt! Er zijn meerdere in de webshop te koop en uiteraard kun je ze zoals deze mevrouw, naar keuze laten ontwerpen en maken.

Je kunt een schoenketting om één schoen doen, of aan allebei je schoenen. Maar nog leuker is het om meerdere schoenkettingen aan je schoen(en) te hangen!

En uiteraard zijn het allemaal handgemaakte schoenkettinkjes, die je in de webshop tegenkomt!

En hieronder zie je dezelfde schoenkettinkjes nog eens, maar dan in z'n geheel en ze zijn kant en klaar te koop, of in iedere gewenste kleur en lengte te bestellen!

 

 

De ene dag is het zonnig en de andere dag regent het en daar doorheen schijnt voorzichtig het zonnetje. Ik heb al verschillende keren zonder jas in de tuin kunnen zitten en de temperaturen beginnen voorzichtig aan te stijgen. Ik kan niet wachten op het mooie weer, want we hebben een grotere caravan gekocht! Ik zeg...laat maar komen die lente!

En als je lente zegt, dan denk je hopelijk aan 'lente oorbellen', want er zijn weer modellen voor het voorjaar gemaakt! Hieronder verschillende nieuwe oorbellen, maar ook van vorige periode waarbij ik nog geen mooie foto's heb kunnen maken, omdat het buiten doodgewoon nog te donker was om mooie foto's te kunnen maken.

Het eerste paar halflange oorbellen staat al een weekje in de webshop en bestaat uit allemaal Tsjechische glaskralen, waardoor het een paar sierlijke oorbellen zijn geworden die je de hele lente en zomer kunt dragen. Maar vergeet ook de winterperiode niet, waar je bijvoorbeeld met de kerstdagen heel goed mee gezien kan worden!    

Hieronder een paar rode oorbellen.

De kralen die aan deze oorbellen zitten zijn houten kralen, Millefiori kralen en de hangers zijn van schelpkralen. En wat staan ze leuk bij die zomerse armbandjes op elastiek met rood rubberen kraaltjes!

En dan drie model oorbellen die voor kort doorgaan.

Ze hebben allemaal Italiaanse Millefiori kralen wat afgewisseld is met hangertjes zoals druppelkralen, bloemkralen en schelpkralen.

En als laatste paar alweer oorbellen met de nieuwste trend, namelijk de acryl schakels.

Deze zijn nog van de oorbellen die vorige week in de webshop zijn gekomen. Leuke acryl schakels die niet zo groot zijn als de schakels waar je armbanden mee maakt en daarom zijn ze erg geschikt om in oorbellen te verwerken!

 

Soms krijg je van die vragen waar je even stil van wordt...

Zo kreeg ik afgelopen week een mail van een meneer die mij vroeg of ik onderstaande suncatcher wilde maken voor op het graf van zijn 20 jarige overleden dochter. En dan ben je bij zo'n verzoek toch wel even lamgeslagen en telt je zegeningen maar weer eens.

Wist je dat er in deze suncatcher veelkleurige rocailles gebruikt zijn die ik gekocht heb bij 't Kralenstulpje? Echt een aanrader als je materialen zoekt om je sieraden hobby uit te oefenen!

Dan zijn er uiteraard nog meer handgemaakte vrolijke armbandjes gemaakt en ze komen deze week voor leuke prijsjes in de webshop te staan!

Onderstaande armband met filigraan bloemverdelers wat door mezelf met ijzige pastelkleuren bewerkt is. De ijstinten maken dat hij voor een kil jaargetijde geschikt is om te dragen, maar tevens past deze pastelkleurige filigraan armband met bloemverdelers ook bij zomerse temperaturen, zodat je hem heel vaak kunt gaan dragen.  

 

Nieuwsbrief 3-3-2023

Deze week weer een normale nieuwsbrief, in tegenstelling tot vorige week toen er totaal geen tijd was om een nieuwsbrief te maken, omdat we al dagen aan het inpakken waren voor de overdekte streekmarkt in Nijeleije.

Wat was het druk... en wat was het een succes!

Er waren heel veel mensen uit de wijde omgeving gekomen om alle streekproducten en mijn handgemaakte sieraden te komen bekijken en uiteraard te kopen. Wij hebben ons die dag in ieder geval niet verveeld!

En dan was er op de valreep ook nog een opdracht om een paar oorbellen voor de 12.5 jarig huwelijksfeest te maken.

Ik had vier paar oorbellen gemaakt zo dat deze mevrouw keus genoeg zou hebben, maar ze kon niet kiezen omdat ze ze alle vier mooi vond! Haha. Ze heeft uiteindelijk de twee langste (de bovenste twee foto's) genomen en ik hoop dat ze heel veel reacties op haar oorbellen zal gaan krijgen.

De andere twee modellen komen deze week nog in de webshop te staan. 

En zoals ik al eerder had aangekondigd is nu eindelijk de pagina foto's van blije klanten klaar en staan de eerste dames met hun aangekochte sieraden van Atelier Hobbekol er in!

De één met haar gezicht in beeld...

Anderen hebben dat liever niet...

En daar houden we dan ook rekening mee!

Als laatste alweer een compilatie van de trip die we twee weken geleden naar Duitsland deden en die ik jullie niet wil onthouden.

De reis ging dit keer naar het Westerwald waar mijn zus en zwager wonen met hun Motorranch Westerwald en wat is het daar toch mooi! En wat zijn we weer verwend met de ongelooflijke kookkunsten van 'mijn zussié, want koken kan ze als de beste!

Dus als je er eens met je motor op uit wilt in een prachtige omgeving en je na een dag toeren jezelf wilt laten verwennen met een heerlijke maaltijd, dan zit je hier bij Yvonne en Guus goed!

Uiteraard waren we daar ook voor het inkopen van materialen voor de handgemaakte sieraden en we zijn dan ook goed geslaagd.

 

 

 

Dan iets heel anders.

Er zijn weer nieuwe wijnglas versieringen of glasringen gemaakt. Leuk als je een romantisch diner hebt, of dat je tijdens een lekker etentje de glazen op wilt leuken. Je kunt ze ook in de kleuren van je keuze bestellen en dan worden ze speciaal voor je gemaakt. Ze kosten 2,50 per stuk en voor een tientje kun je al voor vier personen iets aparts op je tafel hebben liggen! 

Dan de rage die eraan zit te komen en die je nu al steeds meer ziet... acryl- of zoetwaterparels!

Ik heb gekozen voor de acryl variant in deze armband, omdat het voor een leuke prijs gemaakt kan worden en het ook nog eens licht in het dragen is! En zeg nou zelf... het ziet er toch chique en duur uit? Haha.

  

De bruine wikkelarmband is van stoer bruin leer van 6 mm breed en rondleer van 2 mm en de 3-delige groene armbanden set is van imitatieleer en trendy plat bewerkt koord van 10 mm. Deze set is afgemaakt met een armband van glasparels op elastiek. 

Als laatste dit 3 delig schattige armbandensetje waarvan de hoofdkleur tomatenrood is.

Het is afgewerkt met een prachtige vlinder connector aan fijn goudkleurig jasseron en schattige polymeer kralen en acryl bloemkralen, geregen tussen chamballa koord en Miyuki beads.

_______________________________________________________

Nieuwsbrief 18-2-2023

De liefde zit in de lucht en deze nieuwsbrief staat dan ook uiteraard in het teken van Valentijn!❤️

Er zijn weer nieuwe brillenkoordjes of brillenkettinkjes voor het aankomende voorjaar gemaakt om je zonnebril aan te hangen en uiteraard kun je deze ook voor je lees- of gewone bril gebruiken. De eerste is een brillenkoord in de trendy kleuren oranje en donkerblauw. Deze kleuren zijn nu steeds meer in de winkels te zien en dat is een teken dat deze kleur doorzet voor de lente en zomer 2023!  

Het tweede en derde model brillenkoordje zijn wat minder fel van kleur.

Het linkse brillenkoordje is van ijsblauw met goud en er zitten schattige polymeer bloemkralen aan geregen. Het rechtse brillenkoord zit er qua felheid van kleur precies tussenin. Knal fuchsia is afgewisseld met zachtblauwe Millefiori kralen, transparante rocailles met een zilveren kern. En daar hangen eveneens polymeer hart kralen en metalen hart bedels aan. Hoe toepasselijk zo vlak voor Valentijn!!

Dan was het ook weer druk met reparaties.

Het zijn uiteindelijk allemaal tevreden klanten gebleken en ik wil je de foto's van een opdracht niet onthouden van een lieve dame die dit voor een feest ontworpen wilde hebben en waar de dresscode wit was. Ik had het thema bloemen in ieder sieraad terug laten komen en vooral de oorbellen was ik erg blij met het resultaat!

❤️    

Heb jij nou ook sieraden die kapot zijn en waar je op het punt staat om deze weg te gooien? Kijk dan eens bij onze tarievenlijst wat zo'n reparatie kost. Het valt reuze mee en je kunt weer een paar jaar door met je sieraad!

❤️ 

Wie weet er nog dat er ook zeepkettingen in de webshop verkocht werden?

Het waren heerlijk ruikende en sierlijke 'kettingen' die je overal aan op kon hangen en die een heerlijke geur verspreiden. Ook voor een cadeautje werden deze veelvuldig besteld en wat was het een hype en tevens een veelgevraagde workshop en die ik iedere keer weer met veel plezier maakte.

Soms denk ik, zal ik weer....?  

En als laatste van deze nieuwsbrief vol met hartjes, een actie! 

Bij iedere aankoop vanaf 10 euro krijg je bij je bestelling GRATIS zo'n leuk mobiel hangertje bij je pakketje in. En deze keer hangt er een hartje aan in de kleur van je bestelling, welke je dan even moet doorgeven tijdens het bestellen. Je kunt het hangertje aan je mobiel hangen, maar je kunt hem ook aan je fietssleuteltje, sleutelbos of tas hangen.

Ook leuk om het hangertje in een kaart te plakken en naar je geheime lover te sturen, of aan iemand te geven, waar je verliefd op bent!❤️   

❤️

En er was ook weer een leuke opdracht tussendoor en dit keer van 'de zus van Hobbekol'!

Bij haar Desiqual tas, wilde ze bijpassende tassels of tashangers hebben.

En dit zijn ze geworden!

Lekker vol... maar dat voordeel heb je als je zus sieraden maakt! Hahahahaha.

 

Klik hier of op de afbeelding hieronder, waar je jezelf of iemand anders kunt aanmelden voor de GRATIS nieuwsbrief! 

nieuwsbrief sieraden webshop atelier hobbekol ens flevoland

©Atelier Hobbekol - disclaimer - contact 

© 2010 - 2024 Sieraden Webshop | Atelier Hobbekol | Exclusieve handgemaakte Sieraden | Kralen en Materialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel