Even voorstellen...

Ik ben Gerda, ben 62 jaar geleden in Amsterdam geboren en ik woon al ruim 45 jaar in de Noordoostpolder, waarvan ik al meer dan 36 jaar in het gezellige dorp Ens woon. Sinds 2010 ben ik de eigenaresse, ontwerpster en uitvoerder van Sieraden Atelier Hobbekol. Als eerste wil ik je 'team Hobbekol' even voorstellen!

Ik ben getrouwd met een hele lieve man, genaamd Jan.  

Hij steunt me ontzettend en helpt me met alles wat met de webshop of de workshops te maken heeft, en hij brengt ook regelmatig ideeën en tips voor Atelier Hobbekol in. Wij hebben samen twee zoons van 31 en 25 jaar.

Andy is de oudste. 

 Hem kan ik gerust vragen als ik in nood zit met vervoer naar plaatsen waar ik met de kraam wil staan. Hij interesseert zich niet zo voor sieraden of dromenvangers en meer, maar is wel bereid om zijn moeder te helpen als het gevraagd wordt.

Jason is onze jongste. 

Hij is jarenlang een hardwerkende kracht geweest als we met de kraam op locatie stonden stonden en hij hielp zelfs mee met de workshops! Maar op 16 jarige leeftijd gaan jongens zich voor heel andere dingen interesseren als met hun moeder mee op stap gaan en toen was het over. We hebben het in ieder geval altijd heel gezellig gehad (vooral veel gelachen) en hij was een hele grote hulp! Tegenwoordig zit hij in de wereld van de fotografie/webdesign, kleding en management in een brede vorm. Dus kan ik hem nog wel eens om advies vragen als ik er niet helemaal uitkom! 

Verder hebben wij verschillende honden van onszelf en soms eentje uit het buitenland in de opvang. Dieren die een beetje extra hulp nodig hebben zijn bij ons dan ook meer als welkom!

 

 

Hoe het allemaal begon.....

Vanaf mijn vroegste jeugd was ik al met een kindernaaimachientje aan het naaien. Mijn bruidsjurk heb ik dan ook zelf gemaakt en later heb ik van deze jurk de wieg voor de kinderen bekleed. Maar ook kleding voor mezelf en de kinderen heb ik ontworpen en gemaakt en het was dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat ik in een boetiek terechtkwam die niet alleen maar merkkleding verkocht, maar waar ook handgemaakte sieraden, tassen en andere accessoires te vinden waren. En toch was toen al mijn voorkeur te zien voor kleuren en stijlen, want ik bracht meer tijd door met kleurenblokken maken van de nieuwste kleding die iedere week binnenkwam, of de etalage die er iedere week weer anders uit zag, als dat ik me met het verkopen van kleding bezig hield!

Maar toen was op 34 jarige leeftijd voor mij de zin er ineens vanaf. De sieraden kwamen na één workshop in het zicht en toen was ik 'om'. Ik ben voorzichtig begonnen met wat sieraden in verschillende kleuren aan te bieden voor wat kennissen en vriendinnen, om te laten zien wat ik zoal gemaakt had. Dit eindigde echter in een verkoop aan huis wat eigenlijk niet mijn hoofddoel was, maar wel aantoonde dat ik op de goede weg zat. Een website maken was toendertijd te duur en een gratis versie van een sieraden webwinkel was de oplossing om de mensen te laten zien wat ik maakte. Daarna volgde al snel een betaalde versie en zie.... in 2010 was mijn eigen Sieraden webshop Atelier Hobbekol een feit! Ik kan hier vreselijk mijn ei en creatieve ideeën in kwijt en ik maak ook echt alle sieraden, dromenvangers en meer.. zelf! De inrichting van de webshop wilde ik ook door niemand anders als mijzelf laten verzorgen en dit is altijd zo gebleven.

Totdat.... ik eind 2015 in elkaar zakte en van de ene op de andere dag niet meer kon praten en eenzijdig verlamd raakte. Heel veel weken heb ik in het ziekenhuis gelegen met achter elkaar epileptische aanvallen en na iets minder dan een maand ben ik uiteindelijk geopereerd aan een (gelukkig) goedaardige hersentumor, die de nodige restschade teweeg heeft gebracht. Vanaf begin februari tot september 2016 heb ik gerevalideerd en nu zijn de gevolgen bekend van wat ik nog kan. Met hééél veel ezelsbruggetjes, rusten en veel overnieuw doen, kan ik weer in een langzaam tempo mijn o zo mooie hobby uitoefenen! 'Ik laat me NIET kennen' is mijn motto en probeer zoveel mogelijk te blijven lachen!

Ik weet dankzij mijn geheugenverlies me gelukkig niet zo veel meer te herinneren van die nare tijd. Maar één ding weet ik wel zeker.... ik tel mijn zegeningen dat ik ondanks dat ik mijn zo leuke baan kwijt ben, ik iedere dag weer blij ben dat ik nog van mijn kinderen, man en dieren kan genieten en via de webshop met mijn mooie hobby bezig kan zijn, waarbij ik mensen zoveel als mogelijk blij probeer te maken! Want wat is er nou mooier als een klant die met een glimlach de deur uitgaat omdat hij of zij geslaagd is voor een sieraad of dromenvanger wat helemaal passend is, het zo geliefde maar kapotte sierraad weer door mij gerepareerd zien, of een dankbaar of leuke beoordeling in mijn webshop te vinden?

kerstmarkt4.jpg

Even voorstellen in Ens, Flevoland.

#evenvoorstellen #team #medewerkers #sieradenatelierhobbekol

© 2010 - 2024 Sieraden Webshop | Atelier Hobbekol | Exclusieve handgemaakte Sieraden | Kralen en Materialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel