Delfts blauwe sieraden

Delfts blauwe sieraden zijn klassiek maar eveneens tijdloos!

Want als je denkt aan molens, grachtenpanden, klompen, tulpen en andere bloemen, dan denk je aan Delfts blauw! De Hollandse tafereeltjes op de kralen zijn populair in binnen en buitenland en worden veelvuldig gekocht en/of verwerkt in de mooiste sieraden (en meer).

Sieraden Delfts blauw, maar waarom blauw?

De kleuren blauw waaruit deze sieraden bestaan is tijdloos! Je kocht vroeger je sieradenset bij een mooi pakje wat in die tijd vaak wat minder uitbundig gekleurd was. Tegenwoordig zijn de modekleuren uitbundig, waardoor de verschillende blauwe tinten ook hier weer prima bij passen. Denk maar eens aan een leuke spijkerbroek samen met een armband waar allemaal vrolijk gekleurde Delfts blauwe kralen aan geketteld zijn!

Welke Delfts blauwe sieraden maken en verkopen wij zoal: een Delfts blauwe armband, maar ook Delfts blauwe kettingenDelfts blauwe oorbellen.

De oorsprong van Delfts blauw in het kort.

Het is populair gemaakt door vader en zoon Heinen, die allebei een enorm talent bleken te hebben in het beschilderen van vazen, servies etc. Nadat dit een enorm succes was gebleken werden er winkels geopend waarin ook meerdere artiekelen beschilderd, gemaakt en verkocht werden. Hierna werd het over de grens bekend en met name Amerikaanse toeristen waren hier fan van. Sinds enkele jaren heeft de familie Heinen een fabriek in China geopend en van daaruit worden de souveniers geprocuceerd.

Maar de Sieraden in Delftsblauw  vinden nog steeds gretig aftrek bij vele sieraden liefhebsters!

Hieronder een filmpje over de oorsprong van Delfts blauw, waaruit Delfts blauwe kralen voor onze sieraden zijn voortgekomen.

© 2010 - 2024 Sieraden Webshop | Atelier Hobbekol | Exclusieve handgemaakte Sieraden | Kralen en Materialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel