Wat is de betekenis van een dromenvanger?

 Een dromenvanger of dreamcatcher is een traditioneel, spiritueel of esoterische ring met een web en een gat in het midden, afgewerkt met kraaltjes en veertjes en wat vroeger vooral door de indianen in Noord-Amerika gebruikt werd om slechte dromen te weren en ze daarom boven het bedje van hun kinderen hingen! Men ging er vroeger vanuit dat er slechte en goede dromen door de hemel zwierven. Ze geloofden dat de slechte dromen s'nachts in het web gevangen werden en dan de volgende morgen er weer vanaf gleden om in de ochtendzon op te drogen. De goede dromen konden door het centrum van het web heen en traden daarmee binnen in het leven van de dromer. Zo zouden de veren symbool staan 'voor een hogere gedachte', omdat vogels doordat ze konden vliegen dichter bij God stonden!

Tegenwoordig zijn de dromenvangers sieraden in je interieur geworden! De veertjes worden in eerste plaats gebruikt omdat ze zo mooi kleuren en de dromenvanger helemaal af maakt. De handgemaakte dromenvangers of dreamcatchers van Atelier Hobbekol bestaan voornamelijk uit een ring en een handgemaakt web met kralen en veertjes of een gekantklost kleedje afgewerkt met wol, lint, kralen en bedels. Daarbij verwerken we zoveel mogelijk ander materiaal erin om het weer een beetje mooier en unieker te maken! Het is even een paar uur werk, maar dan heb je ook een uniek en handgemaakt exemplaar van Atelier Hobbekol in je huis hangen!

  

© 2010 - 2024 Sieraden Webshop | Atelier Hobbekol | Exclusieve handgemaakte Sieraden | Kralen en Materialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel