Hier kun je de meest recente nieuwsbrieven/blogs teruglezen en onderaan deze pagina je inschrijven voor onze gezellige en gratis nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief 24-09-2022

We moeten er dan toch aan geloven... de herfst heeft echt zijn intrede gedaan en de avonden en nachten beginnen ook al kouder te worden! Bah...niets aan en onze overkapping die na een half jaar zwoegen bijna klaar is, moet helaas wachten tot volgend jaar tot we hem in kunnen wijden.

Maar er zijn gelukkig toch ook nog mooie dagen hoor! Het zonnetje voelt nog steeds lekker warm aan en dat is voor de bruidjes onder ons natuurlijk mooi meegenomen!

Hieronder een paar oorstekers die je op je trouwdag kunt dragen. Allemaal glas en acryl parels vermengd met glas rocailles, maken dat dit setje er feestelijk uitziet. Natuurlijk kun je ze ook dragen 'als je toevallig net naar dat feestje van de bruid gaat'! 

~*~

En dan gaan we ook dit keer weer even verder met DÉ trend van dit moment, namelijk de tubes armbanden en dit keer heb ik de herfst er voorzichtig in laten sluipen, vanwege de gematigde tinten. Ze zijn op elastiek geregen en dus lekker makkelijk te dragen!

Ik heb ze gemaakt met tinten die in de kleurenkaart van aanstaande herfst 2022 en winter 2023 voor komen. Meer hierover verderop in de nieuwsbrief.

~*~

Dan wil ik even de aandacht vestigen op een korte ketting, waarbij je de kralen op dit moment ook veel in het modebeeld ziet terugkomen... de Lampwork kralen. Het zijn wat duurdere kralen om in te kopen, maar de één is nog mooier als de andere! Ze zijn er in veel varianten en het lijkt wel of er binnenin iedere kraal complete schilderijtjes zitten!

Onderstaand model kun je in de rubriek Bruidssieraden/Trouwsieraden/trouwkettingen vinden, maar uiteraard kun je deze ook prima dragen zonder dat je gaat trouwen.

~*~

En dan is er steeds meer bekend wat de modekleuren voor najaar 2022/winter 2023 worden. Onderstaand kleurenschema laat dit seizoen warme kleuren zien, waarbij ook een paar felle kleuren niet ontbreken!

De hoofkleuren zijn:

-violet tinten: van helder roze tot licht paarse tinten.

-lava tinten: oranje/rood, vurig rood en 'gesmolten lava', een paars/bruine tint wat haast aubergine is.

-Mocca bruine tinten: de lichte en donkere varianten op deze kleur bruin.

-Amazone tinten: de naam zegt het al een beetje... diepgroen, mosgroen, olijfgroen, kortom de tinten groen die in de natuur zitten.

-Diepblauwe tinten: deze tinten doen denken aan een diepblauwe avondlucht.

Verder zijn er weer wat beige, roomwitte en grijze tinten te zien, die je overal bij kunt combineren.

Ik heb het gemakkelijk voor je gemaakt, want de kleurenkaart is onderin de homepage van de webshop van Atelier Hobbekol geplaatst en blijft daar staan tot volgend voorjaar, als er weer de nieuwe lente kleurenkaart gaat komen.  Zodat je er iedere keer naar kunt kijken als je deze nodig hebt om weer een nieuwe outfit of bijpassende sieraden te gaan shoppen.

Gemak dient de mens!   

En dat was het alweer voor deze nieuwsbrief.

Buiten het bijpassende presentje wat je iedere week bij je bestelling kunt krijgen, doe ik er voor de vaste nieuwsbrief lezers deze week een klein herfsthangertje bij.

Gewoon om de herfst te verwelkomen!

Een fijn weekend gewenst namens, Gerda van Atelier Hobbekol!

 

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-09-2022

Hallo, herfst... in één keer!

Zo liep ik gistermiddag nog in mijn zomerkleding rond en een paar uurtje later ging het ineens erg hard waaien en regenen en moest de winterjas weer aan! Tijd om sieraden te gaan maken in 'wat gematigder' herfstkleuren'.

Je ziet ze alweer en steeds vaker op het internet opduiken, de beschermengeltjes. Leuke kleine 'geluksbrengertjes' die wat steun en liefde komen brengen voor mensen die het zo moeilijk hebben in deze nare tijden en waarmee je ze een hart onder de riem kunt steken!

Het model hieronder bestaat uit aubergine kleurige facet geslepen glasdruppel bicones, met een dieppaarse tint! Ik heb er dit keer een paar oorhaakjes aan bevestigd en zo kun je ze als oorbellen dragen.

Te schattig toch? 

Ze worden erg gewaardeerd door mensen die deze opstekertjes krijgen en je kunt er niet genoeg van rondstrooien!

En kun of weet jij nou iemand die dankzij de torenhoge energie tarieven met de handen in het haar zit hoe er nu weer boodschappen gehaald moeten worden? Mail het me door en ik stuur diegene die volgens mij 't hardst een opkikkertje kan gebruiken een GRATIS beschermengeltje. (Uiteraard met de naam wie vond dat hij of zij zo'n opstekertje kan gebruiken)!

~*~

Dan zijn er de afgelopen week ook weer wat ringen bijgemaakt.

Hieronder de wat grovere exemplaren waarbij een wat grotere kraal is gebruikt. De wat donkerder kleur blauw zie je vooral bij de sieraden van Delfts blauw, die op dit moment zo hot zijn.

 

Dan ook nog even ringen die aan de fijne kant zijn en alle ringen in deze nieuwsbrief hebben één ding gemeen, ze zijn gemaakt van copper wire!

Fijn materiaal wat je wel wat voorzichtiger moet behandelen als andere ringen, maar de prijs is er dan ook naar. En als je niet de hele dag met je ring om je vinger gaat lopen soppen of met zware boodschappentassen gaat rondlopen, kun je een hele poos plezier van je ring hebben. 

 

~*~

De kettingen worden de komende weken ook weer bijgemaakt, maar dan in herfst/winterkleuren en de eerste is een kort model geworden, waarbij grote Lampwork kralen gebruikt zijn! Erg mooie kralen voor wie van apart en een beetje romantiek houd!

 

Dan kun je Hobbekol ook op Linkedin vinden!

Omdat je op dit platvorm nou niet zo creatief je ei kwijt kunt plaats ik af en toe 'een bijdrage', zoals dat daar heet en dit keer ging dat over de trouwmaand oktober en hieronder het bericht....

~*~

De maand van de bruidjes komt er weer aan en dat is oktober.

'Op Urk' is het DÉ trouwmaand bij uitstek, omdat vroeger 'de vissermannen' dan een week aan wal kwamen en er getrouwd kon worden. (Zo heb je op een leuke manier weer een beetje geschiedenis bijgeleerd).   Daarom ben ik al een poosje bezig om wat meer bruidssieraden te ontwerpen en te maken. Het is nog best moeilijk om zoals ik die uitbundige hippiesieraden maakt, me in te moeten houden om geen kleuren te gebruiken als alleen maar wit en pastel tinten. Maarrr... eenmaal op gang komt de inspiratie vanzelf en zie hieronder het resultaat. Eenvoudig, maar leuk om dit weer eens een keertje te doen. Verder had je vroeger een professionele fotograaf en mensen nodig nodig die een poster voor je konden ontwerpen, maar tegenwoordig kun je dat gelukkig zelf dankzij de vele mogelijkheden van platforms, zoals de 'trouwlustige dame' hieronder, die van Instagram af komt. Een beetje plakken en knippen en klaar! Dusss... bruidjes, kom maar op! Haha.

~*~

En mocht je nu iets gezien hebben dat je graag wilt kopen, maar het eigenlijk een beetje boven je budget vindt? Dan is er deze week weer een kortingscode om de prijs wat te laten zakken. Dit keer is het de code herfst en deze is goed voor 10% korting op alle sieraden. (Uitgezonderd de sale en afgeprijsde sieraden). De korting geldt vanaf nu t/m maandagavond 19 september.

Niet vergeten in te vullen, want het zou zonde zijn als je de korting misloopt!

Fijn (herfstig)weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol. 

____________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 10-09-2022

Deze week is de omslag naar ander weer en het lieve zonnige karakter maakt langzaam plaats voor stoer regen- en stormweer. Daarom staat deze nieuwsbrief dit keer in het teken van de stoere heren- of mannen sieraden. Het was even omschakelen, maar na het eerste model kwam de inspiratie voor de andere modellen vanzelf.

~*~

Als eerste een armband in natuurtinten.

Het zijn allemaal houten kralen in verschillende tinten bruin en daarom mag je deze armband Bohemian style noemen.

Dan nog wat andere stoere exemplaren.

De eerste armband heeft olijfgroene houten kralen en deze is afgewerkt met een papieren kraal wat uiteraard gelakt is en zo tegen een stootje kan.

Het rechtse model armband is eveneens met houten kralen, maar deze keer is hij zwart en 2-delig. De tibetaans zilveren peace kraal maakt deze 2-delige set extra stoer! 

   

Hieronder iets heel anders...

Armbanden van blauwe glaskralen die toch stoer zijn, maar door de blauwe kleur wat vrolijker aandoen.

Echt een armband voor de wat minder stoere types die niet alleen maar donkere kleuren kleding dragen.

En voor mannen die van nog minder stoer houden, onderstaand model armbandje op satijnkoord geregen.

Om het stoere karakter niet helemaal los te laten zijn er verschillende knoopjes in gemaakt, die samen met de blauw/witte glaskralen ervoor gezorgd hebben dat het een fijn heren armbandje is geworden.

Ook leuk te combineren met armbanden die je al in je la hebt liggen.

Als laatste een model wat alweer een tijdje in de webshop staat, maar het toch verdiend om in the spotlights te staan! Een armband van rondleer die 2x om de pols gewikkeld wordt en waar allemaal stoere bedels en kralen aan hangen.

Fijntjes, maar toch stoer! 

~*~

Voor de vaste nieuwsbrieflezers is er deze week als extraatje bij je bestelling een stoer zwart hangertje bij je bestelling in. Deze komt bovenop het bijpassende presentje wat je ook altijd krijgt. Je krijgt dus deze week als trouwe nieuwsbrieflezer 2 presentjes en daar hoef je niets voor te doen, het zit gewoon bij je bestelling in!

(Let op: dit extra hangertje krijg je alleen als je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief)!

En dat was het alweer voor deze nieuwsbrief.

Fijn weekend en geniet van de laatste mooie dagen!

Met vriendelijke groet namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 3-9-2022

Deze week gaan we met de nieuwsbrief nog even door met de trouw- of bruidssieraden. Er zijn sierlijke armbandjes gemaakt die met een magneetslotje sluiten, wel zo gemakkelijk!

Op de eerste foto zie je een armband met een Tsjechische Hawaiiaanse glazen bloemkraal die je op dit moment regelmatig in het modebeeld ziet. Ik ben helemaal weg van deze kralen en vanaf nu zijn er ook acryl Hawaiiaanse bloemkralen in herfstkleuren in de webshop te koop!

Dan nog een paar trouwoorbellen voor de bruid die je prima met bovenstaande armbandjes kunt matchen! 

Je hebt het trouwens vast al gezien dat de pagina bruids- trouwsieraden vanaf nu onderverdeeld is in aparte rubrieken, zo heb je: Trouwarmbanden, Trouwoorbellen, Trouwringen, Trouwkettingen en Trouwbenodigdheden. Dit om het wat rustiger en gemakkelijker te maken om het bruidssieraad te vinden wat je zoekt!

~*~

Dan beginnen bij mij de herfstkriebels al te komen...

Hieronder zie je dat er op een avond van de afgelopen week druk gefreubeld werd met de kleuren groen en zacht oranje. Er zijn allerlei materialen in de armband gebruikt en deze is afgewerkt met brons.

En dit is het resultaat!

Ik ben er helemaal happy mee en deze armband kun je uiteraard al in de webshop vinden door op de foto te klikken.

~*~

Dan als laatste nieuw gemaakte items, een wikkel armband van rondleer in zalm en turquoise en deze wordt 2x om de pols gewikkeld.

Ook een armband die het stempel herfst of najaar verdiend!

~*~

Dan als laatste een paar oorbelletjes in vrolijke herfstkleuren.

Ennn... ik ga ze verloten onder de vaste nieuwsbrieflezers die kunnen zeggen waar de acryl Hawaiiaanse bloemkralen in herfstkleuren in verwerkt zitten. Je kunt je reactie via een mailbericht naar info@atelierhobbekol.nl sturen. Onder alle goede inzenders wordt het paar oorbelletjes verloot.

Heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief/newsletter, maar wil je wel mee loten voor de oorbelletjes? Meld je dan onderaan deze nieuwsbrief snel aan voor de gratis nieuwsbrief! Het is zoals gezegd kosteloos en je kunt je onder iedere nieuwsbrief weer afmelden.

En nu genieten van deze zomer die zo lang aanhoudt!

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 27-08-2022

 Wéér een warme week voorbij waarin ik verschillende mensen blij heb kunnen maken met mijn sieraden, kralen en kennis! En wat was dat zweten zeg! Hahaha. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we een airco in het atelier hebben, maar als je iets leuk vindt om te doen neem je dat allemaal op de koop toe!

Zo ben ikzelf afgelopen week ook heerlijk bezig geweest in deze tropische temperaturen om o.a. deze onderstaande armband met strass cabochons en Tsjechische facet geslepen glaskralen te maken.

In tegenstelling tot de kralen die van glas zijn, is de rest van de verdelers van lichtgewicht materiaal (filigraan). Deze armband kan ook in zilverlook gemaakt worden en dat brengt mij meteen bij de nieuwsbrief van vorige week, waarin ik beloofde dat de bruidjes en dus de bruids- of trouwsieraden, in de volgende nieuwsbrief aan de beurt zouden komen!

Daar gaan we...

Om te beginnen heb ik een (bruids) armband geketteld waarin de volgende materialen verwerkt zitten: zoetwaterparels, glasparels, glasparels met een coating, schelpkralen, Tibetaans zilveren kralen en bedels. Een echte blikvangers om je pols als je de bruid bent!

Dan een wat minder uitbundige (trouw) armband die gemaakt is van: glasparels met een coating, facet geslepen glas bicones met AB glans en een Tibetaans zilveren connector of tussenzetsel. Dit model is voor bruidjes die van fijntjes houden! 

Als tweede zijn de trouw oorbellen aan de beurt.

Bij de eerste drie modellen bestaat de basis van links naar rechts uit glasparels met een coating, zoetwaterparels en wokkelkralen van glas, wat verder aangevuld is met andere materialen.

Dan bestaan onderstaande oorbelletjes uit zoetwaterparels, waarop kleine facet geslepen glas rondelletjes bevestigd zijn. De pasteltinten zijn heel subtiel en halen zodoende niet de aandacht van de bruidsjurk af, maar is een aanvulling daarop!

Je kunt deze bruidssieraden natuurlijk niet alleen dragen als je gaat trouwen, maar ook bij je andere outfit, omdat ze haast bij iedere stijl en kleur kleding passen! 

~ ~ ~

En dan kreeg ik een paar weken geleden ineens de opdracht om een zee ketting te maken en dat was me toch een leuke uitdaging zeg.

Hoe verder ik erover nadacht, hoe meer ideeën er in me op kwamen borrelen! Er moesten in ieder geval schelpjes, een zeepaardje, bedels van zeedieren en een stukje (imitatie) koraal in. En terwijl ik de ketting maakte, kwamen de ideeën waar alles moest komen vanzelf!

Ik heb een witte hanger zo bewerkt dat deze net een schelpkraal op de bodem van de zee leek, waarop een zeester lag en waar een zeepaardje langs zwom. Voor de rest spreken de foto's voor zichzelf...

De materialen die erin verwerkt zitten zijn: keramiek kralen (zeesterren en bloemen), grote en kleine zoetwaterparels, Tibetaans zilveren zeedier bedels, acryl zeester, rode (imitatie) koraal, schelpkralen, bone kralen, metalen connectors etc.

Ik was zo lekker bezig dat ik meteen een tweede variant gemaakt heb en die zie je hieronder.  

Je ziet ik heb me wel vermaakt de afgelopen weken!

Voor nu rest mij nog de kortingscode van deze week door te geven en deze geeft recht op 10% korting t/m morgenavond (zondag) op alle sieraden! (Uitgezonderd de sale en afgeprijsde artikelen). Alle vaste nieuwsbrieflezers hebben deze kortingscode inmiddels ontvangen.

Vergeet deze niet in te vullen, want het zou zonde zijn als je de korting misloopt.

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________

Nieuwsbrief 19-08-2022

Wij zijn weer terug van vakantie!

En wat hebben we genoten. Jij ook?

Ondanks een iets minder goede start van het weer kwam de omslag de tweede helft van onze vakantie dan toch. En met een tussenpoos van twee weekjes om de boel bij te werken, zijn we wederom naar de kust vertrokken voor nog eens twee weken vakantie. Wat een luxe! We hebben veel nieuwe (relaxte) mensen leren kennen, maar ook oude bekenden gezien die je ieder jaar op zo'n camping tegenkomt. Kortom...genieten eerste klas en al helemaal met zulk weer!

Maar je ziet het al op de eerste foto... ik kon het niet laten om ook in mijn vakantie sieraden te maken! 

Ik had net nieuw materiaal binnen gekregen en had deze ook meegenomen, schattige turquoise acryl bloemetjes (die binnenkort ook in de webshop verkocht zullen gaan worden) en die verwerkt zitten in o.a. oorbellenarmbanden en ringen zoals je hieronder kunt zien.

Eenmaal thuis heb ik me weer op de wat bewerkelijker technieken gestort, zoals hieronder bij deze schattige oorbelletjes van hammering copper wire. Er zijn hierbij ienieminie kleine facet geslepen glas rondellen gebruikt, wat een leuk bling bling effect geeft.

En de volgende creolen, waarbij schattige bloemetjes van deze kraaltjes aan de creool zijn gemaakt. 

Je kun nu ook zelf deze oorbellen leren maken, want deze zijn toegevoegd aan de workshops!

En dan iets totaal anders....

Er waren voor de vakanties al een paar oorbellen met Delfts blauwe kralen in de webshop te zien en deze zijn nu allemaal gefotografeerd en in de webshop geplaatst.

Ze staan in een nieuwe rubriek genaamd 'Delfts blauwe kralen' die je onder de rubriek 'oorbellen' kunt vinden.

 

(Nog niet alle sieraden uit deze nieuwsbrief staan op dit moment in de webshop, maar vanaf vrijdagavond 19-08-'22 staan ze online)!

De kortingsactie van deze week is helaas afgelopen, maar bij de volgende nieuwsbrief is er vast weer een leuke actie! 

Dan zijn er ook weer nieuwe trouwsieraden in de maak en in volgende nieuwsbrief zijn de bruidjes aan de beurt!

Een heel fijn weekend gewenst namens Gerda van Atelier Hobbekol!    

___________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 30-7-2022

Als je van vakantie terugkomt heb je uiteraard achterstand met de webshop! Er liggen opdrachten te wachten en orders die verstuurd moeten worden en gistermiddag was het pas weer helemaal 'bij'! Toch zijn er voor die tijd sieraden gemaakt die nog niet 'het daglicht van de webshop hadden gezien' en dat was ook het geval bij onderstaande Bohemian ketting.

Een lang model in turquoise en bruin, die nu heel goed gedragen kan worden, maar die ook in het najaar en de winter niet om je hals zou misstaan, vanwege de gematigde kleuren.  

*

En dan is daar ineens onverwachts en snel een trend gekomen! Zag je de tubekralen eerder mondjesmaat voorbij komen... ineens is het een vreselijk grote trend geworden, de armbanden met tubekralen!

Je kunt werkelijk oneindig veel varianten maken met deze vrolijke en leuke kralen! Ze zijn op het internet rond de 8 euro tot zo'n (vreselijk dure) 20 euro te koop! Maar dat gaan we niet doen hoor! Bij ons in de webshop zitten ze allemaal nog onder de tien euro en deze armbanden staan dan ook vanaf €7,95 in de webshop geplaatst!  

 

Dan gaan we met onderstaande oorbellen/creolen al een beetje naar het najaar.

De trend Delftsblauw spiekt ook stiekem om het hoekje en ik vind deze kralen toch altijd zo mooi... echt Hollands!

En er was ook weer een leuke opdracht tussendoor en dit keer van 'de zus van Hobbekol'!

Bij haar Desiqual tas, wilde ze bijpassende tassels of tashangers hebben.

En dit zijn ze geworden!

Lekker vol... maar dat voordeel heb je als je zus sieraden maakt! Hahahahaha.

 

En nu ik met alles 'bij' ben ga ik ervoor zorgen dat ik weer 'achter ga lopen'! Ik durf het haast niet meer te zeggen maar.... we gaan weer op vakantie!  

'Mijn ega' had onverwachts nog een paar weekjes extra vakantie en dat gebruiken we om nogmaals naar de zee te verdwijnen! Dus dat wordt 'thuiswerken' in een wel heel relaxte  omgeving!

Het thuisfront is weer zo lief geweest om op huis en haard te willen passen en daarom kunnen wij even een paar daagjes gaan relaxen. Bestellingen kunnen gewoon worden geplaatst, maar worden vanaf vrijdag 12 augustus weer verstuurd!

Om het wachten wat te verzachten krijg je vanaf dinsdag 2 tot donderdag 11 augustus met de kortingscode relaxen, 10% korting op al je aankopen!

Lukt het niet, stuur dan even een berichtje via de contactpagina of mail naar: info@atelierhobbekol.nl en we proberen je op afstand te helpen.

Dan wens ik iedereen een fijn weekend en de volgende nieuwsbrief komt vanaf Callantsoog!

Met vriendelijke groeten namens Gerda van Atelier Hobbekol!

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-7-2022

De eerste nieuwsbrief na de vakantie van Atelier Hobbekol is weer een feit!

We zijn weer behoorlijk uitgerust teruggekomen en kunnen er weer even tegenaan en dat brengt meteen weer nieuwe inspiratie, wat je kunt zien bij onderstaande oorbellen

Het zijn allemaal oorbellen in Ibiza style, die prima zijn te dragen voor als je naar een beach party gaat, deze bij je outfit passen die je voor deze zomer had aangeschaft, of gewoon zomaar... omdat je ze zo leuk vindt!

En dan brengt vakantie ook achterstand met zich mee!

Een heleboel sieraden en meer die je via de nieuwsbrieven al langs had zien komen, moeten nog steeds in de webshop geplaatst worden zoals onderstaand armbandje met zelf beschilderde houten kraaltjes en een schattig keramiek olifantje.

Of deze dromenvangers die eens helemaal anders zijn als wat ik normaal maak. Er is trouwens nieuw materiaal ingekocht voor vergelijkbare dromenvangers, maar waar de bling bling vanaf spat! Maar die worden de komende weken gemaakt.

Je kunt alle nieuwe sieraden en dromenvangers a.s. week in de webshop vinden.

  

En wat doet Hobbekol als ze op vakantie is...?

Natúúrlijk kwastjes maken voor de Ibiza sieraden, zoals de kettingen en armbanden en hieronder zie je ze alweer in najaarskleuren, want ook dat zit er weer aan te komen na deze zomer...

En wat hebben we weer genoten van alle zee aanzichten...

Het is iedere keer weer anders, maar ik wilde jullie deze mooie foto niet onthouden....

 

En onze hondjes?

Ook die hebben genoten van het rennen en spelen met andere honden op het strand, om vervolgens daarna nat en al op het zand uit te rusten, zodat ze er daarna behóórlijk smerig uitzien!

Maar hé... da's als hond pas vakantie vieren! 

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 2-7-2022

Deze nieuwsbrief is een compilatie van het hippiefeest waar we afgelopen weekend met de kraam zijn geweest en wat hebben we het weer leuk gehad! We hebben weer allemaal hele lieve en vrolijke mensen ontmoet. Normaal moet je altijd maar afwachten waar je terechtkomt en hoe de mensen reageren, maar iedereen was (zoals gewoonlijk in Brabant) weer even vrolijk en vriendelijk!

Voor mij is het ieder jaar ook weer een feest wat voor een outfit ik nu weer bij elkaar moet zoeken en op de eerste foto zie je wat het dit jaar is geworden!

 

 

Het weer zat ook nog eens mee en omdat ik met mijn kraam ieder jaar naast het zwembad sta, kreeg ik spontaan een Ibiza gevoel... hahaha. De ene hippie had zich trouwens nog mooier uitgedost als de andere en er was echt een 'peace-achtig' sfeertje!

 

✌️

 

 

En dan was ook de hippiekuil net als andere jaren weer mooi en gezellig ingericht. Je kon er chillen na het dansen op de band GetBack2 , gewoon gezellig kletsen met andere mensen, of aan een waterpijp 'lurken'! Hahahaha. (Er zaten trouwens van die smaakjes in hoor)!  

 

😉 

 

En dan kwam er nog iets leuks langs...

Een paar jaar terug had deze 'vrolijke meid' opdracht voor een paar dromenvangers gegeven in dezelfde kleuren als haar outfit van de slagwerkgroep waar ze bij zit, om aan haar trommel te hangen. Ze kwam heel vrolijk m'n kraam binnenstappen om de foto's te tonen en wat leuk om te zien hoe het matcht. Maar nog leuker dat ik haar nu in levende lijve zag en hoe vrolijk ze de hele tijd was.

De foto zegt genoeg!

*

En dan is nu het moment gekomen voor de tweede kwartaalverloting van dit jaar!

Weet je nog dat Esther van 't Kralenstulpje mij vroeg om van haar brocante mix, samen met materiaal van mezelf wat sieraden te maken? Er was o.a. deze 'rommelketting' van gemaakt en het leek me leuk om deze nu eens als prijs te gaan verloten en dit keer is de gelukkige winnaar(es) Judith H. geworden!

Judith... van harte gefeliciteerd en de ketting komt binnenkort naar je toe. 

En dan... is het weer tijd voor de vakantie!

Het thuisfront is weer zo lief geweest om op huis en haard te passen, zodat wij weer ontspannen vakantie kunnen houden! Wij zijn vanaf 2-7-'22 t/m 17-7-'22 gesloten. Bestellingen kunnen wel gewoon gedaan worden, maar die worden pas weer verstuurd vanaf 19-7-'22!

Om nu het wachten op je bestelling wat te verzachten, krijg je met de kortingscode zomervakantie 10% korting op alle sieraden en deze actie duurt t/m vrijdag 15-7-'22. (Uitgezonderd afgeprijsde artikelen en de Sale).

Zowat twee hele weken 10% korting!!!

En dan gaan we nu vakantie vieren en bijkomen van een drukke periode die achter ons ligt!

Fijne vakantie voor iedereen! M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________

Nieuwsbrief 24-06-2022

Vandaag even een dagje eerder de nieuwsbrief als dat je gewend bent, omdat we zaterdag (morgen) met de kraam op het jaarlijkse hippiefeest staan.

De hele week stond in het teken van uitzoeken, bekijken, sorteren en inpakken in de kisten die ervoor zorgen dat alles heel overkomt en zonder dat bijvoorbeeld de lange kettingen helemaal in de knoop gaan zitten. Maar toch is er kans gezien om in de chaos de allernieuwste items die gemaakt waren eruit te pikken en deze hier te laten zien.

Het eerste model is een ketting waarvan je vast denkt 'die heb ik eerder gezien in de webshop' en dat klopt, was het niet dat deze allang verkocht was en er weer eentje gemaakt is die net even iets anders is. 

Dan een geheel andere ketting, de zogenaamde choker. Het materiaal is elastisch en zacht en zit daarom prettig om je hals. De opgenaaide pailletten maken het net een beetje 'strassig'! 

En dan zijn er ook weer wat dromenvangers bijgemaakt.

Degene die ik je laat zien zijn nu eens met kralen en dus een heel andere stijl dan je van me gewend bent. Echte bling bling en als je ze in het licht hangt twinkelen de kralen doordat er verscheidene tussen hangen met AB glans! Deze staan nog niet in de webshop, maar worden volgende week voor €49,95 geplaatst!

Er zijn trouwens ook nog dreamcatchers in de oude stijl gemaakt, maar die foto's hou je tegoed omdat ze nog gemaakt moeten worden en dit pas na het hippiefeest kan.

  

Nog niet alle lint armbandjes zijn geplaatst, maar er zit schot in!

Er zijn er zelfs die al verkocht zijn voordat ze in de webshop geplaatst konden worden. Het restant zal ergens volgende week geplaats worden en dan is het klaar en staan alle modelletjes die ik de afgelopen weken gemaakt heb in de shop.

   Als laatste nog even een armbandje van kleine houten kralen en die ik zelf geschilderd heb.

Met de kleine facet geslepen glas rondellen wordt het direct apart en het olifantje van keramiek met bedeltjes maken het plaatje helemaal compleet en heb je een armbandje om je pols hangen die fijntjes aandoet!

En last but not least de aankondiging van het hippiefeest van aankomende zaterdag. Het thuisfront is weer zo lief geweest om thuis te blijven zodat wij met de kraam op pad kunnen gaan en we hebben er toch een zin in zeg!!!

Je kunt trouwens gewoon je bestellingen zoals je gewend was plaatsen. Bestellingen die vandaag voor 16.00 uur geplaatst worden en waarvan de betaling ook nog eens op tijd binnen is, worden vandaag nog verstuurd.   

Met onderstaande afbeelding kun je ons trouwens vinden op Google, Facebook, Twitter en andere platforms. En een leuk weetje... als je op het plaatje klikt gaan er wat dingen bewegen.

 

En wil je een kortingscode?

Deze week is dat de code hippie en hiermee krijg je t/m zondagavond 26-6-'22, 10% korting op al je (hippe) sieraden aankopen!

*

En dan gaan we naar het eind van het tweede kwartaal van dit jaar en dat betekend dat in de nieuwsbrief van volgende week de winnaar bekend gemaakt gaat worden van de kwartaalverloting! Dus hou de volgende nieuwsbrief in de gaten of je erbij zit!

Fijn weekend en m.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-06-2022

Je hebt het in de vorige nieuwsbrief vast al gezien, er is op dit moment een nieuwe trend gaande en dat zijn de lint armbandjes! Heerlijk zonnige modellen wat bij het weer van dit moment past! De lint armbandjes die je overal ziet zijn kaal met iets van een hartje of tekst erop en sluiten met een kraal die je naar je pols schuift. Nou vind ik dit zelf enorm saai en het prikkelt nou niet bepaald de creatieve geest en daarom speel ik op deze trend in, door ideeën van mezelf erin te verwerken.

Zoals je ziet sluiten onderstaande vier modellen niet met een knoop, maar met een slotje. Zo vindt ik dit meer bij de stijl van Atelier Hobbekol passen.

Het eerste lint armbandje wat je ziet, is een smal lintje van 11 mm met daaraan schattige kleine pomponnetjes en kleine goudkleurige kraaltjes eraan. Het is afgewerkt met twee bedels waardoor het echt een Ibiza style armbandje is geworden! 

Dan het tweede lint armbandje en dat behoeft eigenlijk geen uitleg meer, maar het is een gerafeld lint armbandje in fuchsia met blauw, geel en oranje stiksel. Hieraan heb ik facet geslepen glas rondellen en blauwe glaskraaltjes bevestigd voor het 'Ibiza gevoel'.

Het derde model lint armbandje is een lintje van schattige bloemetjes in de kleuren fuchsia, turquoise, paars, geel en groen en waar ik eveneens facet geslepen glas rondellen aan heb bevestigd.

De vierde is een brocante armband van heel breed pailletten band, van 43 mm en wat bewerkt is met rocailles en pailletten.

Deze armband sluit met twee goudkleurige slotjes! 

En een sfeerfoto van eveneens lint armbandjes, waarop ook degenen met een kraal als sluiting en die ook nog eens van elastiek zijn, maar dan in mijn eigen beleving zoals een armbandje moet wezen, namelijk niet kaal! 

 

Dan ook nog even een ketting die ik vorige week al gemaakt had, maar nog niet had laten zien. De resin bloemen cabochons maken het samen met de kwalitatief zeer mooie glasparels en facet geslepen glas bicones in dezelfde tinten, tot een heel mooi geheel!

Deze ketting staat voor €37,95 in de webshop, maar als je dit weekend de code zomerketting intoetst, dan krijg je hem 5 euro goedkoper!! Er is maar één model van gemaakt en dus kan er ook maar één iemand worden blij gemaakt!

 

En dan als laatste een bloemen haarband die ik opgepimpt heb met facet geslepen glas rondellen. Je kunt deze vinden in de rubriek haarsieraden.

Helemaal hippie voor het hippiefeest wat eind volgende week gaat plaatsvinden en waar ik vast wel een 'hippiegirl' mee blij kan maken!

Mocht je nou meer modellen van de lint armbandjes willen zien hou dan de webshop in de gaten, want er worden de komende dagen meer geplaatst!

En dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week. Mocht je nu iets voor je zomer outfit willen aanschaffen, dan kun je het extra voordelig kopen met de kortingscode zon. Je krijgt dan vanaf nu t/m maandag 20 juni 10% korting op al je aankopen.

(Uitgezonderd de sale, afgeprijsde artikelen en workshops).

Geniet van het mooie weer! M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 11-6-2022

Deze week maar weer eens een uitgebreide nieuwsbrief na de laatste twee keer waarin ik het heel kort moest houden. Er zijn weer veel nieuw sieraden gemaakt en dus laten we maar snel beginnen.

Het eerste model is een armband in donkerblauw en citroengeel met glaskralen, keramiek en groene Chalcedoon Jade door elkaar heen. De frisse groen/gele kralen maken het tot een heel aparte combinatie en waarvan er maar eentje gemaakt is! 

En een armband in de wat gematigder kleuren geel en hemelsblauw en gemaakt aan een filigraan connector die ik zelf ingekleurd heb met een nieuw soort epoxy lak. Let ook eens op de schattige bloemetjes cabochon die op de grote bloem geplakt is.

Ik kwam in de kast de hamsa handjes tegen die in de volksmond ook wel 'handjes van Fatima' genoemd worden en ik heb daar onderstaande Ibiza armbandjes van gemaakt, die met een paar tegelijk om je pols wel heel zomers staan!

Het zijn allemaal zeer vrolijke connectors met zomerse kleuren! 

Dan zie je ze op dit moment op elke poster en advertentie, armbandensetjes waar je ook deze lintjes armbandjes in kunt ontdekken.

Je doet een lintje om je pols, schuift de kraal naar je pols toe en hij zit vast! 

Ik had de afgelopen week verschillende hippie- of Ibiza style kettingen gemaakt, voor het hippiefeest wat aan het eind van deze maand is. Maar ik had ze net in de webshop geplaatst en ze waren alweer verkocht! Deze modellen zijn echte hardlopers en ik ga dan ook het weekend aan de slag om er meer te maken. Hou de webshop dus in de gaten.

En ik ben tussendoor ook weer met de brocante mix van 't Kralenstulpje bezig geweest! Na de 'rommelketting' die kralen slurpte, had ik nog een restantje kralen over en daar heb ik wat kleinere items van gemaakt zoals onderstaand mobielhangertje.

Hij is piepklein, maar ik vond het kleine roosje toch zo schattig.... 

Of wat dacht je van dit beschermengeltje... ook zo ienieminie en met een half edelsteen kraaltje als hoofdje.

En als laatste een paar schattige oorbelletjes van acryl parels en metallook maanbedeltjes.

Ennn... ik ga ze weggeven!

De eerste, het mobielhangertje met het schattige roosje, verloot ik onder de nieuwsbrieflezers en die is gewonnen door Mirjam van den HeuvelMirjam, van harte gefeliciteerd ik neem deze week contact met je op en het mobielhangertje komt dan naar je toe.

De overige twee items stop ik bij de eerste twee bestellingen in die vanaf nu gemaakt worden. Als je deze week een bestelling plaatst geef dan even aan welke je voorkeur heeft (het beschermengeltje of de oorbelletjes) en als je bij de eerste twee mensen hoort die een bestelling geplaatst hebben, stop ik deze bij je pakketje in.

En dan wens ik je een heel fijn weekend met supermooi weer!

M.v.g. namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

 

__________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 4-6-2022

Dit keer weer een nieuwsbrief vanaf Callantsoog!

Het thuisfront was weer zo lief om op huis en haard te passen en zodoende konden wij weer even met de caravan op pad, om uit te gaan waaien! Dit betekend wel dat het weer een verkorte nieuwsbrief is, maar geen nood, de volgende wordt weer zoals vanouds. Want vanaf nu moet ik thuisblijven om voorraad te maken voor het aankomende hippiefeest wat aan het eind van deze maand is.

Als eerste van de modellen die deze week gemaakt zijn, wil ik je een lange ketting laten zien in Buddha stijl. Het 'peace gehalte' is hierbij heel hoog en dus echt hippie! 

De grote kralen zijn van hout en zijn zelf beschilderd! Verder zitten er prachtige regenboog hematiet en halfedelsteen kralen op geregen. Ik zeg... kom maar op met dat hippiefeest! Haha.

✌️

Dan een wat gematigder maar prachtige korte ketting.

Deze ketting bestaat uit gekleurde kralen van Afrikaans howliet en een kraal van keramiek. Ik had heel veel aparte hangers erbij gehouden, maar ik vond ze er niet bij passen. Het haalde de aandacht van de mooi gekleurde kralen af en uiteindelijk heb ik daar een eenvoudige kraal van keramiek bij op gemaakt. Ik zeg...missie geslaagd!

Dan waren we gisteren zoals gezegd op de camping aangekomen.

Meteen toen we gesetteld waren, heb ik een glas wijn ingeschonken om het (mini)vakantiegevoel te krijgen en dat lukt totdat de wind steeds harder en kouder werd... en ja hoor, wij zijn weer op pad en het weer slaat om! Hahaha.

Maar hoe het weer aan zee ook is... je hebt mooie luchten en zonsondergangen!

En dat was het alweer voor deze nieuwsbrief en ik ga geloof ik maar een wintervakantie houden....

 

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-5-2022

Vorige week had ik het er al over dat de nieuwsbrief van deze week wat eerder zou komen en ook is deze wat minder uitgebreid als anders. Dit heeft een reden dat we met de helevaart een paar daagjes weg zijn. Daarom laat ik je deze week alleen een lange ketting in Ibiza style en de gevlochten enkelbandjes van imitatieleer zien. Deze laatstgenoemde lopen het hardst en ze waren zo goed als op, dus had ik de afgelopen week weer een leuk klusje!

Ze zijn er in 5 kleuren en hebben allemaal verschillende kralen en bedels eraan verwerkt zitten!

 

Op de volgende foto kun je ze wat beter bekijken.  

En hieronder zie je alle modellen die de afgelopen week gemaakt zijn en die vanaf eergisteren in de webshop staan!

En dan had ik het in het begin van deze nieuwsbrief over een lange ketting in Ibiza style. Hieronder zie je het resultaat en ik vindt het echt een sieraad voor het komende hippiefeest aan het eind van juni, waar we dan met de kraam staan. Alles aan deze ketting is love en peace! 

En nu wachten op mooi weer en van het weekend genieten!

Fijne dag en een mooie Hemelvaartsdag. m.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 21-5-2022

We hebben een week met mooi weer achter de rug en iedereen heeft daardoor de zomerkriebels en dat is te merken aan de drukte met de bestellingen. Omdat ik alles zelf met de hand maak, is het soms schipperen met de tijd. Maar we zijn er de afgelopen week weer uitgekomen en alle bestellingen zijn weer tot grote tevredenheid bij de mensen bezorgd.

Ook bereiden wij ons voor op het zomerseizoen en gaan binnenkort voor het eerst weer met de kraam op pad en wel naar het jaarlijkse hippiefeest! Vanwege de corona moesten we dit twee jaar lang missen, maar nu is het dan in een extra feestelijke editie terug!

En bij een hippiefeest horen uiteraard hipp(i)e sieraden, wat dacht je van dit armbandje met een connector of tussenzetsel met de tekst 'all you need is love'? 

Hele kleine facet geslepen glas rondellen in allerlei kleuren maken dit armbandje 'helemaal hippie'!

Het hippiefeest is voor het eerst ook niet meer helemaal besloten en dus ook niet meer alleen op uitnodiging. Maar om te voorkomen dat heel Nederland er massaal heen gaat heb ik wat weggepoetst van het originele postertje, omdat ik het toch even aan je wilde laten zien hoe het er ongeveer uitziet.

Maar er zijn uiteraard ook gewone sieraden te koop op die dag/avond, zoals onderstaand zilverkleurig armbandje met een beetje strass erin verwerkt.

En vanaf nu kun je bij ons ook contactloos betalen!

Er waren best wel veel mensen die geen contant geld bij zich hadden als ze bij de kraam een sieraad wilden kopen en daar enorm van stonden te balen als dit niet lukte. Maar wij baalden hier natuurlijk ook van en daarom hebben we besloten om een pinapparaat aan te schaffen! Verder is het natuurlijk handig als je een workshop bij ons komt doen of je aankopen via 'afhalen aan huis' doet.

 

En dan iets wat deze zomer toch in de herhaling een grote hit gaat worden, namelijk de enkelbandjes! Ze zijn er in twee verschillende categorieën, de reguliere enkelbandjes en enkelbandjes met elastiek.

Ik heb onderstaande modellen met een schattig kauri schelpje op elastiek gemaakt. Door het knoopje los te maken kun je hem heel gemakkelijk op je eigen maat weer dichtknopen en zo iedere keer zonder los te maken om je voet en enkel schuiven. Ze zijn er met verschillende opdrukken zoals een tekst, of een printje van bijvoorbeeld bloemen of de zee....

Ze zijn al vanaf €4,95 in de webshop geplaatst!

En dan iets van huishoudelijke aard.

Wij hebben met de hemelvaart wat extra dagen vrij en gaan daarvan genieten. Daarom is de nieuwsbrief van volgende week twee daagjes eerder en wel op woensdag! De webshop blijft wel gewoon open en je kunt je bestellingen dan ook gewoon plaatsen. Ook zijn wij gewoon bereikbaar voor vragen via de mail. Maar alle bestellingen worden een paar daagjes later verstuurd.

Meer hierover en een kortingscode om dit te verzachten, lees je in de volgende nieuwsbrief.   

En dan wens ik je een heel mooi weekend en laten we hopen dat voor de medemens onder ons die doordeweeks moeten werken de zon zich dit weekend ook weer laat zien en ze toch nog van het mooie weer kunnen gaan genieten.

Met vriendelijke groeten namens, Gerda van Atelier Hobbekol

_____________________________________________________________________

Nieuwsbrief 14-5-2022

Er zijn de afgelopen week veel sieraden gemaakt en het is een bonte bedoening geworden van veel strass en kleur! En laten we daarom maar snel beginnen met de eerstvolgende foto van een paar rosé gouden creolen met facet geslepen glas rondellen. De hoofdkleuren zijn goud, abrikoos en turquoise in zachte pasteltinten. Heerlijk zomers! 

Dan hieronder, echte bling bling oorbellen!

Deze zijn gemaakt van facet geslepen glas cabochons in kleine verdelertjes en voor diegenen die van bling bling houden, is dit alleen maar strass, strass en nog eens strass! 

Dan zijn er ook weer twee tashangers gemaakt in een macramé techniek. Leuk aan je strandtas of je sleutelbos!

 

En de decoratiehanger van twee weken terug heb ik in een grotere variant gemaakt met als basis twee witte ringen. Deze bleef echter van alles missen en ik had er steeds meer materialen in verwerkt om het naar mijn zin te krijgen. Nou ja, de Decohanger is uiteindelijk een veelkleurige en daardoor vrolijke dromenvanger van 78 cm lang geworden!

En dan de grote trend van deze zomer, Tsjechische geperste Hawaiiaanse glazen bloemkralen!

Ik heb er lang naar gezocht, want omdat dit al ver van tevoren bekend was dat dit een trend zou worden, had iedereen deze mooie glaskralen al ingeslagen en wat tot resultaat had dat er haast geen één meer te krijgen was en toen ik er enkele vond, deze megaduur waren! Ze worden per stuk verkocht en dat moet dan wel doorberekend worden in de prijs van een sieraad. Het was even puzzelen, maar ik heb van de eveneens trendy rocailles zomerse kettingen gemaakt die voor €9,95 in de webshop gaan komen.

Zo kun je er voor een leuk bedrag toch trendy bijlopen!     

Dan voor degenen die van een wat klassieker model ketting houden, deze korte ketting met 9 mm kralen van keramiek waar schattige old roze/lila bloempjes met groene blaadjes op geschilderd zijn.

De achterzijde heb ik afgewerkt met rocailles in pastelgroen en zacht lila. 

En weet je nog dat ik het in de vorige nieuwsbrief over de brocante kralenmix van 't Kralenstulpje had? Samen met wat materiaal van mezelf mocht ik proberen er wat leuke sieraden van te maken. Hieronder zie je het tweede resultaat.

Een zogenaamde 'rommelketting' op gecoat staaldraad en wat vol hangt met kralen van allerlei soorten materialen. Erg leuk om te doen omdat je na iedere laag meer te zien krijgt hoe het resultaat dit keer zal worden. 

En nu Tadááá.... de uitslag wie de winnares is van de verloting van onderstaande armband, die eveneens met de brocante kralenmix van 't Kralenstulpje en Atelier Hobbekol gemaakt is en dat is Willy ter W. geworden.

Willy, van harte gefeliciteerd met je prijs en deze wordt a.s. week naar je toe gestuurd!  

En mocht je nu balen dat je dit keer weer niet bij de winnaars zat?

Binnenkort wordt er weer een leuke actie gehouden en maak je kans om die keer de winnaar te zijn!

Fijn en zonnig weekend gewenst namens Gerda van Atelier Hobbekol

Nieuwsbrief 7-5-2022

______________________________________________________________

 Eindelijk is hij er....de lente!

Wat hebben we hier allemaal naar uitgekeken en ik ben blij dat ik van tevoren zoveel nieuwe zomerse sieraden heb gemaakt zodat ik tussendoor toch een beetje van het mooie weer kan genieten. Datgene waar ik o.a. zo druk mee bezig ben geweest zie je hieronder.

Twee lange kettingen in Ibiza style die allebei totaal verschillend van elkaar zijn. Het zijn echte hardlopers en de la met de lange Ibiza style kettingen begint een beetje leeg te raken zodat ik nog even hard aan de slag moet...  

  

En van de techniek van het model hieronder heb ik gedroomd! Hahaha... Ik zag hem zo voor me als je op de foto ziet en het was rijgen, bevestigen, afwerken en klaar! En de hanger was een uitprobeersel en daarom denk dat ik dit model maar gebruik als blikvanger in de kraam, tijdens het hippiefeest waar we eind juni staan. 

Dan een armband en een wel heel zonnig model, namelijk allemaal gele tinten. Het is een mix van keramiek, glaskralen en acryl kralen geworden en dus niet te zwaar om de pols!

En de rubriek speenkoorden heeft er ook weer een model bij.

Het zijn allemaal grove modellen geworden en daar is ook de vraag naar, maar misschien dat ik het 't weekend red om een fijner exemplaar te maken. Als je nieuwsgierig bent hoe een fijner model eruit komt te zien, hou dan de rubriek 'speenkoorden' in de gaten!  

En dan kreeg ik afgelopen week het verzoek van Esther van 't Kralenstulpje of ze me twee brocante mixen toe mocht sturen om er met wat van m'n eigen materiaal sieraden van te maken (voor uiteraard de broodnodige reclame). Nou heb ik dit al eerder gedaan voor Esther en uiteraard doe ik het met liefde voor de tweede maal voor haar. Esther heeft een kralenwebshop die eigenlijk alles heeft als je zelf sieraden wilt maken. En degenen die eerder een bestelling van Atelier Hobbekol hebben ontvangen, hebben kunnen zien dat er bij de goodies altijd eentje van 't Kralenstulpje zit.

Ondanks de drukte in mijn eigen webshop kon ik het niet laten om er meteen een paar blauw/turquoise kralen uit te vissen en met wat fuchsia kraaltjes, chainmail ringen, turquoise schelpschijfjes is het met het handje van Fatima wat ik ook nog had liggen, uiteindelijk een leuk geheel geworden, wat je rechts op de foto ziet.

En het leuke is dat ik hem onder de vaste nieuwsbrieflezers ga verloten!

Dus als jij je al ingeschreven hebt voor de nieuwsbrief loot je vanzelf mee. Als je dit nog niet hebt gedaan kun je je t/m volgende week vrijdag 13 mei inschrijven voor de GRATIS nieuwsbrief en doe je vanzelf mee met de verloting van dit vrolijke armbandje! 

Het volgende werkstuk is alweer half klaar en ik zal vast een tipje van de sluier oplichten... het wordt een ketting. Maar wat voor één dat zeg ik nog niet en die zie je van de week vanzelf wel op Instagram en Facebook verschijnen!

   

Nou... dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week.

Ik wens alle lezers van deze nieuwsbrief een heel fijne week met ontzettend lekker warm weer toe!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.  

(Al de modellen in deze nieuwsbrief staan vanaf zaterdagavond 7-5-22 'na 19.00 uur online)! 

________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 30-4-2022

Afgelopen week ben ik bezig geweest met nieuwe technieken uitproberen, opdrachten maken en bestellingen versturen. De nieuwe technieken mislukten jammerlijk omdat ik me een beetje geprest voelde vanwege de drukte, maar ook was er een verkoudheid die roet in het eten gooide. We hebben allemaal mooi weer nodig en dan zijn alle verkoudheden en virussen zo weer verdwenen (en kan ik weer de mooiste sieraden gaan proberen te maken). Maar ik heb nog wel sieraden die ik de week ervoor gemaakt had en die ook op de zon lagen te wachten om op de foto gezet te kunnen worden en dat heb ik vanmorgen tussen de bewolking door gedaan.

De eerste is een ketting van allemaal grote vilten kralen en stukjes (imitatie) suede veters er tussen verwerkt. Het geheel heb ik afgewerkt met zo'n schattige glazen bloemkraal die je nu steeds meer ziet opduiken in het modebeeld.

Het schattige van de vilten kralen vind ik de spiegeltjes die er in verwerkt zitten. Jammer genoeg zijn ze op deze foto niet te zien, maar zodra het weer het toe laat maak ik meer foto's waarop ze te zien zijn.

(N.B. Terwijl ik deze nieuwsbief maak is deze ketting alweer verkocht en heeft deze 'een nieuw huisje (uhh... halsje) gevonden'!)! 

Dan een choker in regenboog kleuren.

Een choker is een korte ketting die je strak om je hals moet dragen. (Weet je nog, toen we jong waren en er een suede exemplaar met een kraaltje of bedeltje eraan gedragen werd)? Maar ik maak er altijd een klein verlengkettinkje aan voor degenen die hier niet van houden of het lastig vinden zitten, of gewoon omdat ze deze liever ietsje langer willen dragen.

In ieder geval 'heel hippie'!

✌️ 

En dan had ik het begin van deze nieuwsbrief over de bloemkralen die je steeds meer ziet. Deze rode glazen exemplaren zijn gebruikt om er oorbellen van te maken. Niks geen ingewikkelde kunstwerken, maar gewoon lieve schattige oorbellen! Eenvoud is ook mooi.... 

En via mijn zus kreeg ik de vraag of ik voor haar een kralen decoratiehanger kon maken. Ze had ze op internet gezien en werd volgens haarzelf zo vrolijk van alle kleuren dat ze er ook eentje wilde. De hanger in kwestie had een vaste ring in het midden. Maar omdat ik deze modellen niet bezit moest ik er zelf eentje in het midden zien te maken. Het was eerst 'even pieren' maar uiteindelijk had ik in de gaten hoe deze gemaakt moest worden, zonder dat de middelste ring slap ging hangen of eruit viel.

Nou ja... dat lukte me uiteindelijk wel en hieronder is het resultaat! 

Ik heb deze hangers meteen in de webshop gezet en je kunt hem op bestelling laten maken voor €24,95 en dan is de diameter 15 cm. Uiteraard zijn ze ook groter of kleiner te krijgen!

Misschien vindt je de prijs voor een decoratiehanger aan de hoge kant, maar het is enorm veel werk om zoiets in elkaar te zetten en je moet regelmatig een rij overdoen, omdat de de rij kralen aan de overkant met het aantrekken weer slap gaat hangen!

Je bent zomaar een middag zoet met maken, dus is het een werkje voor mensen met hééél veel geduld!  

Alle modellen in deze nieuwsbrief staan vanaf zondag 1 mei in de webshop!

En dan is het alweer tijd voor de kortingscode...

Degene die dit weekend in zijn of haar winkelwagentje de kortingscode mei invult, krijgt t/m maandag 2 mei 10% korting op alle sieraden!

~ ~

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.  

______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-4-2022

 Bij de lente horen bloemen!

Deze keer heb ik de bloemen maar eens in de sieraden verwerkt en je kunt met die kleine kraaltjes (die rocailles heten) toch wel zulke leuke dingen maken, zoals onderstaand model ketting waarbij ik er ook nog een armbandje en oorbelletjes bij gemaakt heb waarin dezelfde bloemetje verwerkt zitten.

Zoals je ziet is het dus een drie delige set geworden, die door de pasteltinten ook nog eens extra lief aandoet.

Dan had ik ook weer eens een roze ketting gemaakt en alvast op social media gedeeld.

En terwijl ik bezig was met de voorbereidingen om hem in de webshop te zetten, kreeg ik een berichtje van wat intussen een vaste klant is geworden (❤️) dat ze deze graag wilde kopen en de ketting zodoende de webshop niet eens heeft bereikt. Dat zijn de momenten waarvan ik heel blij wordt, want dat betekend dat er iemand is die ik ook weer blij kan maken....

Dusss.... de ketting is SOLD! 

Dan ben ik eindelijk klaar met het project tasjes pimpen!

Bij de leverancier liep ik deze tegen deze kleine schattige portemonnee/tasjes aan en ik had direct zoiets van, die ga ik pimpen! Zo schattig...! Als eerste een model in roze met blauwe tinten.

Dit portemonneetje hangt aan een ball chain ketting en als je hem los in je handtas wilt bewaren doe je gewoon het klepje open en hij glijdt er zo vanaf. Je kunt dan desgewenst een andere hanger met een extra slotje of sleutelring aan de ketting hangen.     

Van de volgende twee modellen is de mintgroene portemonnee/ketting in Ibiza style, hetzelfde idee als de roze en ietsje groter als zijn voorganger. Ook hier geldt dat deze prima losgemaakt kan worden en dat je aan de ketting iets anders kunt hangen of gewoon enkel de schelpjesketting kunt dragen, want deze is ook zonder iets eraan erg mooi.

Het oranje model is van een formaat wat een schoudertasje hoort te wezen.

Het is een hard koffer modelletje met een knipsluiting die opgepimpt is met bijpassende kleuren kralen en bedels.

(Misschien een ideetje voor moederdag)? ;-)

Je kunt deze tasjes o.a. vinden in de rubriek 'van alles wat'.

   

En dat was het alweer voor de nieuwsbrief van deze week.

Mocht je nu één van de items hierboven of andere sieraden willen kopen, dan kan dat nu met een leuke korting van 10% en dat scheelt toch weer! Je kunt hiervoor de code lente gebruiken en dan wordt de korting direct in je winkelwagentje verrekend. Dit geldt het hele weekend t/m zondagavond 24-4-2022.

Geniet van je weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

 

___________________________________________________________

Nieuwsbrief 16-4-2022

Het lijkt erop dat de lente nu echt in aantocht is en daarom start ik de nieuwsbrief vandaag eens met zonnige oorbellen!

Hieronder verschillende modellen en zoals je kunt zien is de connector hetzelfde, maar door de kraaltjes die eraan zijn bevestigd, zijn het uiteindelijk toch verschillende oorbellen geworden!

Het model hierboven is dankzij de vrolijke kleurtjes een model geworden in Ibiza style, terwijl de modellen hieronder dankzij de kleuren blauw en brons weer de Bohemian kant op gaan.

Hetzelfde geldt voor de oorbelletjes in tomatenrood, één connector en verschillende soorten kraaltjes maken het meteen een ander model.

Al deze modellen zijn vanaf €7,95 per paar te koop in de webshop!

 Dan wil ik je toch weer eens even meenemen achter de coulissen en dit keer het mailverkeer van Atelier Hobbekol!

Een lieve klant stuurde een foto van een bestaande ketting uit de webshop met een zilverkleurige schaal als hanger en wilde deze graag laten veranderen in een ketting met een vlinder er aan! Het resultaat zie je op de foto en de trotse eigenaresse stuurde me daarna deze foto door, om te laten zien hoe hij op haar kleding viel! Mooie combinatie toch? 

   

Een paar dagen later kreeg ik weer een mail van haar en dit keer met een foto van onderstaande grote bloemhanger die ze in de webshop had zien staan en wilde daar graag een korte groene ketting van gemaakt hebben. 

En deze groene ketting is het geworden, helemaal van keramiek en glaskralen!

En wederom kreeg ik van haar een foto hoe de ketting viel op dit keer een paars/lila ondergrond.  

Het moet gezegd... ze heeft smaak voor kleur en voor wat betreft de veranderingen voelden we elkaar prima aan!

En dat brengt me alweer aan het einde van deze nieuwsbrief, met dit keer als actie een leuke korting op de dromenvangers/dreamcatchers die vooral leuk staan onder een overkapping, in de serre of ergens anders in je huis!

Iedereen die t/m woensdag 20 april vanwege de naderende lente een dromenvanger besteld krijgt er een zomerse gele tashanger helemaal GRATIS bij!

(Deze tashanger is een voorbeeld en daar kunnen geen rechten aan worden ontleend)!

Bij een grote tashanger krijg je een grote tashanger en bij een kleine dromenvanger krijg je een wat kleinere.

Fijne paasdagen!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.  

___________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 9-4-2022

Er zijn de afgelopen week weer wat nieuwe nieuwsbrief lezeressen bijgekomen en die heet ik dan ook van harte welkom en ik hoop dat je de nieuwsbrieven als leuk ervaart en meedoet met alle acties!

Er is ook weer een drukke week voorbij van bestellingen versturen, opdrachten bespreken, ontwerpen maken, produceren, fotograferen en het plaatsen van sieraden. Na de corona had ik nog niet zoveel fut, maar dat was afgelopen week al behoorlijk aan het toenemen en kwam de inspiratie terug. Hieronder wat sieraden die ik de afgelopen week gemaakt heb. Maar wees gewaarschuwd.... ze zijn van een hoog 'zomerniveau'! Haha.

Als eerste een fleurige ketting van keramiek.

Hiertussen zijn schelp- of parelmoer kralen en schijfjes gehangen wat het tot een feestelijk geheel maakt. De ketting is aan de bovenkant afgewerkt met roze imitatie suede veters.   

En dan de volgende... echt een zomerse Ibiza style ketting!

Allemaal glasparels van 10 mm, waartussen allemaal vrolijke bedels en hangers in verwerkt zijn. Hiermee weet je zeker dat je opvalt als je op een feestje bent!

Dan een paar wat minder uitbundige ontwerpen... of zeg maar gerust 'fijntjes'!

Het zijn kettinkjes die zeer kort gedragen worden, de z.g.n. choker en mooi op een zomerjurkje of een topje. Als je hals en borst maar vrij van kleding is om deze beauty's te showen!

  

En de volgende twee armbanden passen zeker bij de eerste twee kettingen. Ze zijn in dezelfde techniek vervaardigd en hangen vol met kralen en bedels en dat betekend heerlijk rammelen aan je pols als je van de zomer op het strand of buiten in het zonnetje loop!

En ik heb ze ook nog eens in de aanbieding gezet!   

Als laatste van de sieraden die ik vandaag wilde laten zien nog even een enkelbandje.

Het is een model geworden in Bohemian style en kan door de kleurschakering van de kraal bij heel veel andere kleuren kleding gedragen worden.

Dan op de valreep iets wat ik vorige week vergeten was en beloofd had om in deze nieuwsbrief te vermelden, namelijk de winnares van de eerste kwartaalverloting van dit jaar en dat is deze keer Annie van Zwol geworden!

Annie van harte gefeliciteerd en ik neem begin volgende week contact met je op voor je adres en wordt onderstaand RVS kettinkje met half edelsteen splitkralen naar je toegestuurd!

En voor de liefhebbers... ik heb ze trouwens ook nog in meer kleuren in de webshop staan.

Mocht je nu balen dat je weer niet bij de winnaars zat, eind juni is de volgende kwartaalverloting en wie weet win jij die dan wel! Tussendoor komen er ook nog wat deel acties op Instagram en Facebook, dus hou dit in de gaten als je wilt meedoen met een promoactie! En als troost voor degenen die balen krijg je tot en met maandagavond 11 april 10% korting met de kortingscode natte lente! (Uitgezonderd actie artikelen/sale, workshops en reparaties)!

Een heel fijn weekend gewenst!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.  

______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 2-4-2022

Op het moment dat ik deze nieuwsbrief in elkaar zet kijk ik naar buiten en is het wit van de sneeuw! We waren zo aan het mooie weer van de afgelopen week gewend dat dit spreekwoordelijk 'koud op ons dak valt' en we zijn er nog niet, want er wordt ook nog eens vorst voorspeld. Brrr... niks meer aan die winter en het wordt tijd dat de lente gaat komen (en vooral blijven)!

Ik ben intussen ook alweer aardig aan het opkrabbelen van de corona en op moeheid en wat blaas en luchtwegklachten na, zit ik weer in stijgende lijn en heb ook alweer wat inspiratie terug om sieraden te maken.

Zoals hieronder een ketting in roze tinten en waaraan allemaal keramische staafkralen hangen. Een blikvanger voor een feestje, he?  

En dan zie je op dit moment onderstaand kettingsetje veel in het modebeeld.

Minimalistische korte kettinkjes met parels er aan. Ik heb aan het langste kettinkje een zoetwaterparel gehangen om het wat aparter te maken. Bovendien kun je dit setje prima dragen als je gaat trouwen, want ook die tijd komt er weer aan (al zal je als je naar buiten kijkt, dit niet zo snel geloven, haha).

Hij staat als setje voor een leuke aanbieding in de webshop!   

Onderstaande ringen zijn gemaakt van kleine acryl pareltjes en ik vindt ze toch wel zo 'lente achtig' geworden!

 

Dan zijn er ook weer wat oorbellen en kleine creolen bij gemaakt. De twee buitenste foto's passen mooi bij het setje kettinkjes wat je hierboven zag en voor de perfectionisten onder ons, is er ook nog een bijpassend armbandje in de webshop te vinden! Je kunt de witte varianten in de rubriek 'bruidssieraden/trouwsieraden' vinden. (Als je trouwens op de afbeelding van het setje kettinkjes klikt, kom je direct in de webshop bij deze kettinkjes uit en ziet eronder alle bijpassende sieraden).

Ook heb ik bij de leverancier twee schattige tasjes gescoord, die ik ga pimpen met wat kralen en bedels er aan. Onderstaand tasje is al klaar en komt binnenkort in de webshop in de rubriek 'van alles wat'. 

Dan had ik afgelopen week ook weer een leuke opdracht!

Twee zussen hadden allebei dezelfde kleur rok gekocht en wilden daar graag in de kleuren van de stof een ketting bij laten ontwerpen en maken. Na enige uitleg via de telefoon was dit wat ze volgens mij bedoelden en hieronder zie je het resultaat. Degene die de bestelling had geregeld was er zeer content mee!

(Ik ook weer blij dat ik mensen blij heb gemaakt)! 

Dan had ik het een paar nieuwsbrieven geleden over een opvanghondje wat hier tijdelijk in was komen wonen. Het was inderdaad de bedoeling dat ze kort zou blijven, maar helaas is haar lieve bazinnetje intussen overleden. Voordat ze stierf heeft ze ons gevraagd of haar hondje voor altijd bij ons mocht blijven en dit hebben we haar beloofd en nu hebben we er weer onverwachts een schat van een hondje bij. Dusss....welkom lieve Iris!

Je zult haar nog wel af en toe in één van de nieuwsbrieven gaan tegenkomen. 

(En ze is ook al grote vriendjes met onze Bruno en Levi)!

Nou, en dat was het weer voor de nieuwsbrief van deze week.

Was je van plan om aanstaande week een bestelling te gaan plaatsen? Dan krijg je er een leuk hangertje helemaal GRATIS bij en daar hoef je niets voor te doen. Ik zorg dat het bij je pakje in komt en dat is ook nog eens bovenop het bijpassende presentje wat je normaal krijgt! Deze actie duurt tot zaterdag 9 april.

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol. 

 

__________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 26-03-2022

We zijn weer een weekje verder en ik ben nog steeds niet helemaal fit. De griep bleek achteraf Corona te zijn en we knappen op, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Reden dus om wederom een niet zo uitgebreide nieuwsbrief rond te sturen en in plaats daarvan lekker in het zonnetje vitamientjes op te doen om dat 'verzwakte' virus te verslaan (en meteen mijn reuk en smaak proberen terug te vinden, haha)!

Dus laten we maar snel beginnen... 

Ik heb in de tussentijd net genoeg moed bij elkaar kunnen rapen om een paar nieuwe sieraden te fotograferen en de eerste is een lange ketting naar een model die ik al eens eerder gemaakt had, maar dan net ietsje anders. De blauwe bump kralen zijn gecombineerd met rode glaskraaltjes en Jasseron kettinkjes.  

Dan zijn de enkelbandjes ook weer bijgemaakt en ik heb deze keer modellen gemaakt van allerlei vrolijke kleurtjes elastiek. Lekker makkelijk zo over je enkel schuiven en klaar!

De armbanden zijn er ook weer een paar bij gekomen en dit keer van halfedelsteen kralen in zomerse tinten. 

En als troost voor deze korte nieuwsbrief is er vanaf nu t/m woensdag 30 maart 10% korting met de kortingscode zon op alle armbanden in de zonnige rubrieken 'Ibiza Style armbanden' en 'gemixte kleuren armbanden'! (Uitgezonderd afgeprijsde en actie artikelen). Gewoon even invullen tijdens het bestellen en de korting wordt direct verrekend.

Ik zal proberen om alle nieuwe modellen nog deze week in de webshop te plaatsen en als je in de tussentijd een model van de nieuwsbrieven wilt aanschaffen die nog niet in de shop staat, kun je me natuurlijk altijd via de contactpagina of info@atelierhobbekol.nl bereiken.

Ik neem dan contact met je op en handelen we het zo af totdat ik weer helemaal beter ben en de nieuwste sieraden zijn geplaatst.

Geniet nog even van het mooie weer!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-03-2022

Wij hebben een drukke week achter de rug met weer een opvanghondje erbij die uiteraard de nodige aandacht nodig had. En daarom moesten de sieraden tussendoor gemaakt worden op een moment dat ze even niet met één van onze andere honden aan het spelen was en ze dus met elkaar de boel niet aan het afbreken waren! Whahahaha. Maar het is een schat waar we vanaf het begin al helemaal gek op waren en dus is ze hier meer dan welkom!

Dan over naar de nieuwsbrief van deze week...

De lente laat zich steeds meer voorzichtig zien en daarom heb ik de hele week armbanden gemaakt met kralen in vrolijke kleuren. Allereerst deze 3-delige set in groen en fuchsia/roze. Twee armbandjes zijn op elastiek geregen en de armband met bloemkoord met rozen, is een wikkelarmband. 

Maar omdat er mensen zijn die altijd aan het struggelen zijn met de sluiting van zo'n armband (je moet er even handigheid in krijgen) heb ik deze week de nadruk gelegd op de wire of spiraal armbanden. Deze zet je aan je pols, wikkelen maar en 'klaar is Klara'! Je kunt ze zo breed maken als je zelf wilt en daarom heb ik verschillende windingen gemaakt, dus... voor ieder wat wils.

Het eerste model is er één van 2 windingen die door de kleine kraaltjes en de bloem bedel fijntjes aandoet.  

De  volgende modellen zijn met meerdere windingen en in andere kleuren, materialen en stijlen, de één wat rustiger als de rest. Je kunt ze vinden in de rubriek Ibiza style armbanden en blauwe armbanden.

Het onderstaande armbanden setje is weer een losse 3-delige set armbandjes die allemaal met een karabijnsluiting of lobsterslotje sluiten, in de kleurschakeringen wit, blauw en roestbruin.

Echt Bohemian style!

En dan als laatste een model in bordeaux, wit, bruin en roze.

Ook deze set bestaat uit 3 losse armbandjes en kun je zowel los van elkaar, als met elkaar dragen! 

En dan is het weer tijd voor een kortingsactie!

Omdat de lente nu toch wel erg dichtbij begint te komen krijg je vanaf nu t/m woensdag 16 maart 10% korting op alle armbanden in de rubriek 'Ibiza style armbanden' met de code: lente! Gewoon even invullen tijdens het bestellen en je korting wordt vanzelf verrekend.

(Niet vergeten in te vullen hoor, anders loop je de korting mis)!

Fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 05-03-2022

De lente zit in de lucht!

En dat is te merken aan de natuur die begint uit te lopen en ook de inspiratie is weer helemaal terug! Het is een drukte van belang in mijn hoofd en alles wil er dan ook in één keer uit, maar ja... da's onmogelijk, he? Ik probeer me daarom vandaag maar op een paar dingen te richten die ik je wil laten zien en onderaan deze nieuwsbrief komt de lente nu wel heel erg in het zicht...

Als eerste vindt ik het zo leuk om blije reacties van mensen te zien, maar afgelopen dagen was toch wel heel bijzonder. Eén van de armbanden setjes in roze en zachtgroen bevielen wel zo, dat ik hem meerdere keren heb moeten maken. En het leuke daarvan is dat het allemaal voor één familie was! Geen fan van Hobbekol, maar hele families gaan er al voor! #blijmee

En dan had ik weer eens een paar creolen gemaakt en dit keer met facet geslepen glasdruppels er aan. De hoofdkleuren zijn patrol groen en roségoud.

De binnenmaat (diameter) van de creolen of oorringen is 3 cm.

En dan de bloem oorbellen waarvan ik in de vorige nieuwsbrief al één paar heb laten zien en wel de eerste van onderstaande foto's. Het is uiteraard mogelijk om voor diegenen die niet van al te lange oorbellen houden wat kortere modellen te maken en die zie je er naast hangen.

Op de onderste foto staan hele lieve en eenvoudige creooltjes van een glaspareltje met een coating, waaronder de facet geslepen bicones hangen die je in de eerste afbeelding kon zien.  

En dan een choker (of korte ketting) die kort om de hals gedragen wordt met als thema regenboog of zoals je wilt rainbow. Vlinders dwarrelen rondom de regenboog naar de zachte kleurtjes van de Miyuki kraaltjes toe die ik bij Esther van 't Kralenstulpje heb ingekocht (en ze heeft nog veel meer leuke kleurtjes te koop)! 

Je kunt deze ketting/choker vinden in de nieuwe rubriek 'Ibiza style kettingen' in het menu kettingen.

En dan als laatste beginnen we (zoals ik in het begin van deze nieuwsbrief al genoemd had) vandaag maar weer eens de nieuwste enkelbandjes te laten zien die voor aankomende lente nog steeds een grote trend blijven!

Onderstaand wikkel enkelbandje is van oranje satijnkoord en dien je 2x om je enkel te doen. Ik heb alweer een heleboel enkelbandjes gemaakt en vooral die met gekleurd elastiek zijn helemaal vrolijk en zomers. Zodra het mooiere weer doorzet, komen ze allemaal in de webshop te staan.

Alle bovenstaande modellen staan al in de webshop geplaatst. Heb je nu bij eerdere nieuwsbrieven iets gezien wat nog steeds niet in de webshop staat, maar wel wilt bestellen? Dan kun je me altijd een berichtje sturen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en ik neem dan contact met je op en kunnen we het op die manier oplossen.

_______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 26-02-2022

Een nieuwe week en weer een nieuwe nieuwsbrief. Maar allereerst welkom aan alle nieuwe nieuwsbrieflezers die er de afgelopen weken bijgekomen zijn. Ik hoop dat je met veel plezier de nieuwsbrieven leest en meedoet met alle acties! 

Ik merk dat de lente al een beetje in de lucht zit en dat is meteen te merken aan de inspiratie die ik ervan krijg. Ik zit de hele week al tussen de werkzaamheden van de webshop door Miyuki en rocailles aan armbandjes te rijgen. Weet je nog? Die ieniemienie kraaltjes in allerlei kleuren? Hiermee zijn wel zoveel verschillende combinaties te maken... en niet alleen in verschillende kleuren, maar ook verschillende andere materialen en stijlen.

Je kunt ze wat steviger op staaldraad rijgen met een slotje eraan, op elastiek, of in combinatie met chamballa koord. Kijk maar eens hieronder naar enkele van de vele creaties die al gemaakt zijn.

De eerste is een setje armbandjes in mintgroen/fuchsia en afgewerkt met gouden tinten. Bij dit model zie je de polymeer kralen veelvuldig terug! 

Dan twee wat minder drukke exemplaren.

Van het blauwe model zijn twee armbandjes geregen met Miyuki kraaltjes en het derde armbandje van chamballa koord die ik geknoopt heb in macramé stijl met een schuifsluiting.

Het tweede model is in zachtroze met wit en afgewerkt met gouden en bruine tinten. Hierbij is er gebruikt gemaakt van rijgen met een slotje en op elastiek geregen.    

  

Hieronder een blik op mijn werktafel zoals ik hem zie als ik erboven bezig ben....

En dan wat andere armbandjes die ik supersnel in elkaar kan zetten! Ze zijn van bunakoord wat zowel van rubber als van acryl kan zijn en ze sluiten met een lobster of karabijn slotje.

Je kunt een enkele dragen, maar het is helemaal vrolijk als je meerdere om je pols draagt! 

En als laatste een paar oorbellen van rocailles waar met wat grotere kraaltjes bloemetjes van gemaakt zijn die samen met de kleine facet geslepen glas bicones en de bijpassende bedeltjes met epoxy, een lief paar oorbellen is geworden.

Al deze modellen staan nog niet in de webshop, maar er wordt aan gewerkt om ze voor zondagavond te plaatsen. En zoals vanouds.... wil je niet wachten tot ze in de webshop staan of ben je bang dat je te laat bent met bestellen en ze zodoende al verkocht zijn? Dan kun je altijd mailen naar: info@atelierhobbekol.nl of via de contactpagina. Ik zorg dan dat het naar je toegestuurd wordt!

Dan is de actie van de workshops veranderd!

Er waren nogal wat mensen die er moeite mee hadden om de gegeven korting onder elkaar te verdelen. Dus vanaf nu krijgt iedereen 10% korting op de workshopsprijs met de kortingscode gezellig en dit geldt bij deelname vanaf 4 personen!

Nou...dan zijn we er weer doorheen voor deze week. Ik wens je een fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 19-02-2022

Op het moment dat ik deze nieuwsbrief maak is de storm op z'n hevigst en wat gaat het tekeer zeg, héérlijk! Ik hou van de zee en dat zullen de intussen trouwe nieuwsbrieflezers wel meegekregen hebben, met de zomer nieuwsbrieven vanaf de noordzeekust. Het kan mij dan ook niet hard genoeg tekeer gaan! Maar helaas hebben we deze dagen niet de gelegenheid om naar het strand te gaan en ga ik snel over tot de orde van de dag met weer een nieuwe nieuwsbrief, met dit keer armbanden en kettingen nieuws.

Als eerste een model die voordat deze in de webshop geplaatst kon worden al verkocht was. Het is een wikkelarmband met zachtroze en oranje tinten die gezellig om je pols rammelt. Je kunt hem uiteraard nu al dragen, maar van de zomer met al die kleurige outfits en een bruine huid staat deze straks vast nog mooier! Ik wens degene die hem gekocht heeft dan ook heel veel plezier met haar armband/ketting.

En het mooie van deze armband is dat je hem ook als ketting kunt dragen zoals je deze op de onderste foto ziet liggen! 

En dan heb ik nog een wikkelarmband gemaakt die ook 2 in 1 te gebruiken is, maar dan een wat fijner model die 4x om de pols gedragen kan worden. De kleuren zijn dit keer zachtroze met wit en evenals het bovenste model met goudtinten afgewerkt is. En wil je er nou één hebben in een andere kleur, dan zou ik zeggen, laat dit horen via de contactpagina of mail naar info@atelierhobbekol.nl en ik ga voor je aan de slag. Deze armbanden zijn al te koop vanaf €14,95 per stuk! Dat is aanmerkelijk goedkoper als dat je een armband en ketting apart moet aanschaffen!

En ook ik doe wel eens een miskoop! Wil je lachen? Blijf dan vooral verder lezen!

Ik zag bij de groothandel prachtige halfedelstenen waarbij ik meteen allemaal ideeën kreeg wat ik ervan zou gaan maken en heb direct verschillende kleuren besteld. Toen ik de partij eenmaal binnenkreeg zocht ik meteen deze kralen uit de andere bestellingen en wilde direct beginnen, totdat.... ik zag dat er geen gat in zat, maar dat het trommelstenen waren! 'Silly me'!

Ik kan ze natuurlijk wel terug sturen, maar ik zou geen Gerda heten als ik hiervoor niet een oplossing kon vinden en die kwam in de vorm van flinterdun koperdraad welke ik er omheen wond en de stenen nu zodoende in een 'bedje' van draad aan onderstaande ketting hangen. Je ziet deze kralen hangen tussen glaspareltjes met een coating en waarbij ook gebruik is gemaakt van splitkralen van glas en afgewerkt is met Miyuki beads.

Het blijft wel een ketting die je voorzichtig dient te behandelen en ik maak binnenkort een model met wat dikker draad om te kijken of dit ook zo mooi uitvalt als het fijne draad wat ik nu gebruikt heb. Maar ik ben in ieder geval blij dat ik een oplossing voor de stenen heb bedacht! 

En als laatste 'nieuws' nog even dit...

Door een storing bij de webmaster zijn alle (!) zomersieraden die ik op 'niet te zien' had gezet, verdwenen! Dit houdt in dat ik alles opnieuw moet fotograferen en weer in de webshop moet gaan plaatsen en dit met alle beschrijvingen van gebruikte materialen en maten erbij. Een monsterklus die ik op dit moment nou net niet kan gebruiken, omdat ik met het voorjaarsonderhoud van de webshop bezig ben en tussendoor ook begonnen ben met de nieuwste trend sieraden voor a.s. zomerseizoen. Ik heb even een screenshot gemaakt van de afbeeldingspagina van mijn computer die er ongeveer zo uitziet en dan groter, meer en haast niet te overziene modellen. Afijn, ik wilde je hier even in mee laten kijken en voor mij is het de komende weken verstand op nul en gaan met die banaan!   

Blijft er nog één ding over om te vermelden en dat is de kortingscode die je dit weekend op alle sieraden kunt gebruiken en dat is storm en geeft recht op 10% korting t/m morgen (zondagavond) 24.00 uur! (Uitgezonderd afgeprijsde artikelen en artikelen uit de sale pagina).

Voor diegenen die dit weekend naar het strand gaan om van de wind te genieten... have fun en op naar de volgende storm!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-02-2022

Ik ben druk druk druk... achter de schermen bezig met (helaas) prijs aanpassingen. Na heel veel jaren deze niet te hebben verhoogt, ontkom ook ik hier niet aan, want ook de webshop heeft last van hogere kosten zoals bijvoorbeeld de inkoop van materialen en andere kosten. Maar dit wordt weer gecompenseerd door ook dit jaar geen €4,60 voor bezorgen te vragen, maar dit hele jaar nog steeds voor €3,95 waarvan ik bij iedere bestelling 65 cent voor eigen rekening neem plus de verpakkingskosten zoals het brievenbusdoosje, (bubbeltjes)plastic en etiketten, maar ook de gratis goodie die de bezorgkosten een beetje moet verlichten.

Maar volgens mij kan ik nog steeds tegen een leuke prijs handgemaakte sieraden maken! Ik ben de afgelopen week dan ook tussen de werkzaamheden door even heerlijk bezig geweest om Miyuki armbanden setjes in Ibiza style te maken.

Hieronder de eerste van een reeks die ik gemaakt heb.

3 Zwart met turquoise armbandjes van Miyuki kraaltjes en een polymeer smiley, afgewerkt met een sierlijk zwart kauri schelpje. Een weetje...: de smiley polymeer kralen zie je trouwens veel aankomend seizoen!     

Dan een wat meer zomerse kleur armbandenset in lichtgroen met oranje tinten en ook hier is een polymeerkraal in de vorm van een hart verwerkt. 

Dan een iets andere set armbandjes van Miyuki kraaltjes, samen met een imitatieleren bandje met een magneet sluiting in roségoud en wederom ook hier een polymeer kraal en dit keer een bloemetje er op. 

Dan als laatste een armbandensetje in mintgroen/tomatenrood en het geheel is afgewerkt met goudtint. Deze kleurencombinatie zie je op dit moment veel bij de sieraden.   

Zowat al deze Ibiza style armbandjes zijn los te koop vanaf €3,95 per stuk, maar in een set zijn ze goedkoper geprijsd! Als je een model gezien hebt die je liever apart koopt, neem dan gerust even contact op via de contactpagina of mail naar: info@atelierhobbekol.nl.

De Ibiza style armbandjes staan vanaf nu in een eigen menu, zodat je niet alle kleuren rubrieken hoeft na te gaan of er iets van Ibiza style tussen zit. Je vindt hem bovenin het menu armbanden

En dan is het weer tijd voor een actie!

Bij een bestelling in de webshop vanaf nu t/m morgenavond (zondag) 24.00 uur krijg je een bijpassend paar oorbellen bij je bestelling in en dat is bovenop de gebruikelijke Goodie die ik er ook nog eens bij doe!

Nu wordt het helemaal een extra feestelijk pakketje!

Fijn weekend!

M.v.g. namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 5-2-2022

Je zult het al wel opgemerkt hebben, maar de webshop heeft een gedaanteverwisseling ondergaan!

Toen we 12 jaar geleden begonnen hadden we warme tinten met een heel lief heksje als logo. Maar je moet met de tijd meegaan en er kwam op een gegeven moment een periode waarin alles licht en luchtig moest zijn. Dus namen we afscheid van het heksje en waren het jarenlang lichte kleuren op een witte of grijze achtergrond. Maar gelukkig is de trend weer naar de warmere tinten aan het overslaan en zijn wij vanaf nu via de banner die je hierboven ziet staan, te herkennen! Ik hoop dat we hier nog lang gebruik van mogen maken. 

In deze nieuwsbrief gaat de aandacht deze week maar weer eens uit naar de kettingen en niet zomaar een paar kettingen, maar de wat exclusievere exemplaren! Ze zijn een beetje prijziger als wat er normaal gesproken in de webshop staat, maar zeker allemaal pronkstukjes op zich door de wat mooiere en betere materialen.

De eerste handgemaakte ketting is er eentje van prachtige keramische kralen die rust uitstraalt door de zachte kleuren en waar een zelfgemaakte hanger het middelpunt van deze ketting is. Hij is zogezegd iets duurder als normaal, maar dan heb je ook iets aparts waar je heel veel jaren plezier van zult hebben!     

En dan de volgende beauty in de rij, een romantische ketting in rood/geel/blauw en oranje tinten.

De grote kralen zijn met de hand bewerkt en dat kun je als je goed kijkt zien, doordat niet ieder krulletje even groot is! Dat is de kracht van handgemaakt. Je hebt iets aparts om je hals, waarmee je ook nog eens goed scoort door hem als Valentijns cadeau te geven!

En je ziet ze steeds weer meer terug in het modebeeld... de spangketting.

Bij dit model heb ik de spang zelf zo zuiver mogelijk gehouden door er niets overheen te rijgen, omdat dit mooi in de kleuren van de glashanger terug komt! Voordeel van de spang is ook nog eens dat er een plastic laagje omheen zit, waardoor je huid niet in aanraking komt met het metaal.

En dan een armband met de klassieke kralen van Cloisonne.

Je ziet de meeste Cloisonne kralen van lichtgewicht aluminium, maar deze zijn een tikkeltje zwaarder en dus van een veel betere kwaliteit! 

Dan is er afgelopen week onderstaande partij rocailles binnen gekomen.

Allemaal vrolijke kleurtjes en daar kunnen met name heel veel Ibiza armbandjes van gemaakt worden. Maar het zijn ook kraaltjes die ik voor de workshops besteld heb! En als je liever iets maakt van wat donkerder tinten...ook die zijn aanwezig.

Leuk om via een workshop zelf je zomersieraden te gaan maken. Samen met wat vriendinnen, zussen, buurvrouwen, collega's of.... je kunt het zo gek niet bedenken of je doet hier heel veel mensen een plezier mee! En bij het boeken geldt nu nog steeds de actie dat er bij het boeken van 6 personen, de zesde helemaal gratis mee mag doen!!! (Of de korting onder alle aanwezigen verrekenen)!

En dat was het dan weer voor deze week.

Ik wens je een heel fijne voortzetting van je weekend en tot de volgende nieuwsbrief!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-01-2022

Op het moment dat deze nieuwsbrief geschreven wordt is het heerlijk zonnig weer. Maar in plaats van direct naar buiten te gaan moet er eerst een nieuwsbrief in elkaar gezet worden.

Gelukkig is het s' avonds al langer licht en zit de lente steeds vaker een heel klein beetje in de lucht. Tevens besef ik me meteen dat ik behoorlijk 'aan de bak moet' om zomer sieraden te maken. Ik ben afgelopen week dan ook druk bezig geweest met kralen waar je helemaal vrolijk wordt, ook zonder zonlicht! Hahaha. 

Eén van de nieuwste sieraden zie je hieronder.

Een vooral rustige maar zomerse 3-delige armband van splitkralen. De meesten van deze kralen zijn van half edelsteen, maar er zitten er ook enkele tussen die van glas zijn.

De tweede armband is met dezelfde kralen gemaakt, maar dan wat meer Ibiza style. Er zitten wat meer andere kralen in verwerkt terwijl de vrolijke bedels het helemaal afmaken.  

Dezelfde half edelsteen splitkralen zijn ook in onderstaande kettingen verwerkt, maar dan met buiskralen en het middelste exemplaar heeft 3 fimokralen als blikvanger.

Er zijn meer splitkralen in verschillende kleuren onderweg en ik kan niet wachten tot ze binnen zijn, want ik heb heel veel ideeën die ik hiermee wil gaan maken.

Bovenstaande modellen staan al in de webshop en zijn ook al 'rondgegaan' op Instagram en Facebook, die al heel veel positieve reacties op hebben geleverd!

Dan zijn er ook wat veranderingen doorgevoerd bij de workshops!

Allereerst zijn er enkele weg en hebben plaats gemaakt voor workshops waar nu meer vraag naar is. Zo zijn er veel bijgekomen waar je met rocailles (die kleine kraaltjes weet je nog?) de vrolijkste sieraden kan maken.

Ook zijn er wat workshops bij gekomen, waarbij je een wikkelarmband kunt gaan maken.

De materialen zijn rondleer en imitatieleer. 

En verder zijn de kinderworkshops ook onder de loep genomen en ook hierbij zijn er enkele veranderd. 

Tevens is het ook gemakkelijker geworden om een workshop te boeken.

Je hoeft nu niet meer eerst contact op te nemen, maar kunt direct voor het aantal personen boeken door deze 'te bestellen'. Gewoon in je winkelmandje waarbij je de kortingscode workshop invult, welke ervoor zorgt dat er geen verzendkosten berekend worden. Daarna neem ik contact met je op en regelen we het samen!

En onderstaande Ibiza armband is gewoon even een kijkje naar de aankomende zomer sieraden 2022!   

Dan is het al zowat weer Valentijn, waarbij je je allerliefste d.m.v. een cadeautje laat zien hoeveel je om hem of haar geeft. Ik kan er nu wel een aparte pagina voor gaan maken, maar heb besloten om dat dit jaar niet te doen omdat dit zo 'voorgekauwd' is. Gewoon even lekker in de webshop rondneuzen bij alle menu's en dan kom je misschien iets tegen wat je cadeau wilt doen (of zelf krijgen )!

Fijn weekend! 

Met vriendelijke groeten namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-01-2022

In deze tijd van het jaar kun je je nog niet zo goed voorstellen dat het weer een keer lente wordt. Maar toch heb ik afgelopen week alweer bomen en struiken langs de snelweg zien staan die al een beetje groen uitliepen en waar zelfs al bloemen in zaten! Maar dit donkere weer is voor de inspiratie natuurlijk funest en je moet alle zeilen bijzetten om jezelf in lente/zomersferen te brengen en iets fatsoenlijks te ontwerpen. Daarom ben ik nu achter de schermen met andere dingen bezig, maar daarover meer verderop in deze nieuwsbrief.

Maar ik kan je wel vertellen wat er nu op dit moment de trend is. Dit zijn de minimalistische sieraden die je nog steeds veelvuldig ziet, zoals onderstaand armbandensetje.

Je kunt een enkele om je pols dragen, maar ook meerdere... 

Dan zijn de kettingen eigenlijk wel hetzelfde.

 Lang en dun met kleinere kralen en waar een enkele bedel, hanger, kwast of iets anders aan hangt. Deze sieraden zie ik op dit moment het beste bij mij op google bekeken worden.

Je hoeft je natuurlijk niet aan de trend te houden en er is voor iedere stijl wel iets in de webshop te vinden en anders kan het op verzoek (betaalbaar) voor je gemaakt worden.

En dan had ik het er al over in de intro van deze nieuwsbrief...

Er zijn afgelopen week weer veel nieuwe kralen en materialen voor de lente en zomer sieraden binnengekomen en daarvoor moet echt plaatsgemaakt worden, anders kan ik het niet meer bergen. Zo ben ik op dit moment aan het uitzoeken wat er verkocht kan gaan worden en dat moet uiteraard op foto's gezet worden, voordat het de webshop in kan. Mijn inbox ziet er dan ongeveer zo uit... 

Er zijn meer artikelen die plaats moeten maken, want er is nog meer materiaal onderweg. En nee.... wees gerust, ik wordt geen kralenwebshop! Hahaha. Het is en blijft een bijzaak wat leuk (en soms nodig) is om te doen, maar mijn hart ligt toch wel bij het ontwerpen hoor!

En als laatste hieronder even een blik op de kleurenkaart met nieuwste lente/zomerkleuren van dit jaar. Er zijn nog meerdere aftakkingen van kleuren, maar dit zijn de hoofdkleuren waar je je op kan oriënteren met het aanschaffen van je zomer outfit en bijpassende sieraden en accessoires. Je ziet het... veel lichtblauw/turquoise en lila en dit is onderweg hoor!

Dan heb ik besloten de valentijnskorting nog weer even door te laten lopen. Je krijgt vanaf nu t/m volgende week zaterdag 29 januari 14% korting met de kortingscode valentijn! (uitgezonderd actie artikelen en reparaties). (Niet vergeten in te vullen, want achteraf kan het niet meer worden verrekend)!

Ik wens je een fijn weekend toe!

M.v.g. namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 15-01-2022

In deze normaal zo stille periode is het haast bij iedere webshop gebruikelijk dat er onderhoud achter de schermen plaatsvindt. Zo zijn de foto's allemaal aan een opfrisbeurt toe en dat is een enorme klus! Maar met corona is alles veranderd en dus ook de stille en de drukke periodes hebben een verandering ondergaan. Het onderhoudt moet nu dus 'tussen de bedrijven door' plaatsvinden. Maar toch is er nog kans gezien om weer wat nieuwe sieraden te maken en hieronder het eerste exemplaar.

Een prachtige armband van echte Kazuri kralen!

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met deze kralen op de beurs in Utrecht (Trade Mart). Daar liggen ze in vele kleuren gerangschikt. Maar ik schrok van de prijs die één kraal kostte en ben de eerste keer snel met wat boekjes en informatie doorgelopen, maar het bleef knagen! Degenen die dit merk kennen, weten dat de kralen niet goedkoop zijn, maar altijd heel veel reacties geven als je sieraden waarin deze kralen verwerkt zitten, draagt! Ik heb deze armband dan ook voor een leuke prijs in de webshop geplaatst want het moet voor iedereen leuk blijven, toch?

Hieronder de link van een filmpje waarin je ziet hoe deze kralen gemaakt worden. Heel leuk om te zien hoe dit proces gaat, maar ook hoe de mensen erachter met heel veel passie deze kunst maken!

https://www.youtube.com/watch?v=NphuOBekxNs

Dan volgt een paarse armband.

Deze armband is gemaakt met grote glanzende glasparels van 10 mm en deze zijn zoals je kunt zien zonder coating en blijven dan ook heel lang mooi!

Dan zijn er ook weer parelarmbanden geplaatst en deze hebben vanaf nu hun eigen menu! Deze is te vinden onderin de rubriek van de armbanden en staan ook nog eens in aparte rubrieken die de maat van de parels aangeven. Leuk voor de wat oudere dames onder ons om er een te dragen bij de kleur van je kleding. Maar ook leuk voor de iets jongeren die er meerdere of in combinatie met andere armbandjes om hun pols dragen, om zo de Ibiza style te verkrijgen.  

En dan zijn we alweer over de eerste helft van januari heen en gaan richting 14 februari, de tijd van Valentijn en dat is ook meteen de actie van dit weekend.

Vanaf nu krijg je t/m zondagavond 16 januari bij iedere bestelling die je plaats, 14% korting met de kortingscode valentijn! (uitgezonderd actie artikelen). (Niet vergeten in te vullen, want achteraf kan het niet meer worden verrekend)!

Fijn weekend en m.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

___________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 8-1-2022

Dit is de allereerste nieuwsbrief van het jaar 2022!

Voor iedereen dan ook de beste wensen voor 2022 en die allereerst in goede gezondheid mag beginnen. Maar ook dat dit jaar maar een omslag naar betere tijden mag betekenen voor mensen die het nu door de corona zo zwaar hebben.

En alweer 2022... wat gaat het allemaal toch snel, he? De tijd tikt ongemerkt weg.....

     

Dit horloge is echt een eyecatcher vanwege het prachtige roségouden klokje en niet in het minst de mooi blijvende facetgeslepen Tsjechische glas bicones in blauw en groene tinten en je krijgt er bij aankoop van dit horloge GRATIS een extra batterijtje bij!

En dan een armband in tinten die goed bij dit jaargetijde zijn te dragen. De armband heeft een filigraan vlinder in bronskleur en die hangt vervolgens aan drie rijen kralen waaronder: glasparels met een coating, splitkralen van glas en half edelsteen zwarte agaat.  

Dan maar weer eens het knipoogje waar ik het in de vorige nieuwsbrief over had naar de komende maanden als het weer wat beter wordt en we onze winterkleding in kunnen ruilen voor wat luchtiger kleding. Een vrolijke armband met acryl cubes kralen en een zilverkleurige connector die ik op bepaalde delen oranje heb gemaakt. Het is een leuk geheel geworden, waar voor mij de lente niet snel genoeg kan komen om deze te gaan dragen. 

En dan natuurlijk het lang verwachtte moment, de uitslag van de winnares van de laatste kwartaalverloting van 2021!

Er was gevraagd of je je voorkeur door wilde geven of je een pakketje kreeg waar je zelf mee aan de slag kon gaan, of dat je liever een kant en klaar sieraad wilde winnen. Nou, het is een kant en klaar sieraad geworden (wat trouwens de voorkeur was van iedereen die reageerde).

Dit keer krijgt de winnaar een ketting in de kleur van zijn of haar keuze en de winnares van deze keer is Gré de Bruin geworden! Gré, van harte gefeliciteerd en 'maak je beoordeling maar vast klaar' (haha) en geef de kleur van je voorkeur door via info@atelierhobbekol.nl want de ketting komt naar je toe! 

En mocht je dit keer nou niet gewonnen hebben? Geen nood, want eind maart is de volgende kwartaalverloting en wie weet zit jij daar dan bij. En intussen volgen er nog andere leuke acties, waar je ook altijd aan mee kunt doen!

Tot slot nog even dit... de rubriek SALE is ook weer aangevuld met artikelen die in de uitverkoop  konden en binnenkort komt daar vast nog meer bij!

Fijn weekend en m.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________________________________

Nieuwsflits 5-1-2022

De winnaar(es) van de kwartaalverloting wordt eind deze week bekendgemaakt en dus kun je nog steeds meedingen om de kwartaalprijs voor de nieuwsbrieflezers te winnen!!

Maarrr... ik zou graag willen weten wat jij eventueel voor gratis pakketje zou willen winnen. Eentje die kant en klaar is, of één waar je zelf mee aan de slag kunt.

Als je met de verloting mee wilt doen, aan jou de vraag of je je voorkeur via de contactpagina door wilt geven, of naar info@atelierhobbekol.nl wilt mailen of het zelfmade of kant en klaar mag wezen. Zo kan er rekening mee worden gehouden wat de winnaar of winnares zijn of haar voorkeur is zodat niet het verkeerde cadeautje toegestuurd wordt!

Nog even de spelregels om hieraan mee te doen:

-Je bent ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief van Atelier Hobbekol.

-Als jij het cadeautje wint, hoef je daarvoor alleen bij Webwinkelkeur te herkennen aan dit vignet , of in het gastenboek (beide mag ook) een berichtje te plaatsen hoe jij de producten van Atelier Hobbekol vindt, of wat er eventueel verbeterd kan worden. Meer niet!

Zo kunnen mensen zien dat ze met een betrouwbare webshop te maken hebben die (hopelijk) tevreden klanten heeft en jij kan heerlijk van je cadeautje gaan genieten.

Ik hoop veel voorkeuren te krijgen!

Fijne dag! M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol

______________________________________________________________________

Nieuwsflits 29-12-2021

Even een extra nieuwsflits tussendoor.

Het moment dat de laatste kwartaalverloting van dit jaar er uit gaat is zowat aangebroken, alleen........ik zou graag willen weten wat jij eventueel voor gratis pakketje zou willen winnen. Eentje die kant en klaar is, of één waar je zelf mee aan de slag kunt.

Voor degenen die met de verloting mee willen doen de vraag of ze hun voorkeur naar info@atelierhobbekol.nl willen mailen of het zelfmade of kant en klaar mag wezen. Zo kan er rekening mee worden gehouden met wat de winnaar of winnares zijn of haar voorkeur is, zodat niet het verkeerde cadeautje toegestuurd wordt!

Nog even de spelregels om hieraan mee te doen:

-Je bent ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief van Atelier Hobbekol.

-Als jij het cadeautje wint hoef je daarvoor alleen bij Webwinkelkeur (te herkennen aan dit vignet ), of in het gastenboek (beide mag ook) een berichtje te plaatsen hoe jij de producten van Atelier Hobbekol vindt, of wat er eventueel verbeterd kan worden. Meer niet!

Zo kunnen mensen zien dat ze met een betrouwbare webshop te maken hebben die (hopelijk) tevreden klanten heeft en jij kan heerlijk van je cadeautje gaan genieten.

Ik hoop veel voorkeuren te krijgen!

Fijne dag! M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 24-12-2021

Vandaag een dagje eerder de nieuwsbrief omdat iedereen op de eerste kerstdag hoogstwaarschijnlijk bij familie zit en de nieuwsbrief op deze manier mist.

Afgelopen week is er weinig anders gedaan dan voorbereidingen voor de kerst treffen en bestellingen wegwerken. Het enige wat gemaakt is zijn de onderstaande rondleren wikkelarmbanden. Vergis je er trouwens niet in hoeveel tijd het kost om zo'n armband te maken! Het garen wat je op de foto ziet is 'ienieminie' dun en iedere kraal moet zo geregen worden! Maarrr... zoals altijd bevalt het resultaat weer prima!

Het eerste model is van glasparels in de kleuren die in de connector zitten, namelijk: groen, blauw, rood. goud, cognacbruin en paars en het is een frisse wikkelarmband geworden die je zowel nu met de feestdagen, als volgend jaar zomer vanwege de vele kleuren bij iedere outfit kunt dragen.

Dan is de volgende wikkelarmband een ietwat rustiger model geworden. De kleuren zijn wat minder uitbundig en het zijn eigenlijk alleen maar blauw, groen en gele tinten. De armband is afgewerkt met een Tibetaans zilveren knoop als sluiting.

Beide armbanden hebben dubbele sluitingen, zodat je ze in twee verschillende maten kunt stellen.

Dan hieronder nog even een afbeelding van regenboog sieraden met een knipoog naar het voorjaar waar we aan de andere kant na december weer gaan aftellen.   

Dan nog even een reminder voor de kortingscode.

Deze is nog steeds lockdown en geeft recht op 10% korting t/m het eind van het jaar!

Hij is geldig op alle sieraden en dromenvangers (waarvan bij de laatstgenoemde de verzendkosten al zijn inbegrepen!). (Uitgezonderd afgeprijsde artikelen). Niet vergeten in te vullen tijdens het bestellen, want zo kun je nog even lekker met korting shoppen!!!

En volgende week is alweer de laatste kwartaal verloting van dit jaar van het prijsje wat alleen door de nieuwsbrieflezers gewonnen kan worden! Deze is dit keer heel 'anders als anders', maar ik denk dat velen van jullie er wel weg mee weten!  En meer zeg ik niet! Wat het is kan ik natuurlijk nog niet verklappen, maar je hebt de komende dagen genoeg afleiding om je nieuwsgierigheid te bedwingen! Hahaha.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en tot volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-12-2021

De gezellige donkere dagen voor kerst zijn aangebroken.

Het kerststraatje staat weer en s' avonds maken we het hier in huis extra gezellig met kaarsjes en lichtgevende kerstattributen. Ik vindt deze tijd toch zo gezellig. Maar soms probeert overdag het zonnetje er even door te komen, zodat ik snel wat foto's kan maken.

Wat dacht je van deze mooi gekleurde kwarts oorbellen? Helemaal gender neutraal. En voor degenen die niet weten wat deze term inhoudt, zijn dit oorbellen die door zowel vrouwen als mannen en dus ook voor mensen die zich niet als man of vrouw willen identificeren gedragen kunnen worden. Hiervoor staan de regenboog kleuren en ik wordt daar toch wel zo vrolijk van!

Ik heb enkele van deze kralen/stenen ingekocht en als je ziet dat ze verkocht zijn, laat het me weten en ik kan een nieuw paar voor je maken!

Dan weer iets geheel anders.

Een korte koperkleurige (Hammered) ketting, waarvan de koperen hanger gehamerd is. Een heerlijke techniek (Hammering geheten) als je ergens mee zit. Want je kan vreselijk van je afslaan! Hahaha. 

Dan zijn er ook weer nieuwe foto's gemaakt van onderstaande haarsieraden.

Leuke kleine hangertjes die je met een lokje haar en een ringetje door een rubber of plastic kokertje haalt en die zo blijft zitten. Er zijn mensen die hem laten zitten totdat ze weer voor een volgende haarbeurt naar de kapper gaan en er op dat moment een nieuwe of naar wens, dezelfde laat plaatsen. Ze gaan er dus ook mee in bad of onder de douche. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het materiaal omdat dit binnen korte tijd gaat oxideren en minder mooi wordt. Maar omdat het tussen je lokken hangt kijkt men niet zo precies. Het licht er dus maar aan wat je mooi vindt, of hoe je er zelf tegenaan kijkt en ze zijn voor de prijs van 3,95 per stuk leuk te vervangen! 

Dan dreigt er wéér een nieuwe lockdown!

De laatste berichten zijn dat werkelijk alles op slot gaat behalve de supermarkten en apotheken, maar ook dit laatste is niet zeker en dit alles gaat zeker tot 14 januari duren. Mijn advies als je iets wilt bestellen...wacht niet te lang en doe het nu! Zodat je er zeker van bent dat je je pakketje op tijd in huis hebt, want ik verwacht nu nog meer drukte bij PostNL waardoor de bezorgtijden uiteraard weer uit gaan lopen! Omdat je nu haast verplicht wordt om digitaal te gaan winkelen heb ik de kortingscode verlengd! Vanaf nu is er 10% korting op alle sieraden en dromenvangers met de code lockdown en deze duurt tot nader te bepalen datum! (Uitgezonderd actie artikelen).

Bovendien krijg je nu t/m vrijdag 24 december 2021 bij je bestelling, een beschermengeltje helemaal GRATIS bij je pakje in en daar hoef je niets voor te doen. Ik zorg dat het erin gestopt wordt! Als je voorkeur hebt voor een bepaald soort vleugeltje, kun je dit aangeven in je winkelmandje. Als je niets noteert doe ik er eentje bij waarvan ik vindt dat deze het beste bij je bestelde artikelen past!

Ik hoop dat dit voor iedereen zo de lockdown wat verzacht!  

   

En dan hebben we het weer gehad voor wat betreft de nieuwsbrief van deze week. Ik wens je een fijn weekend met heel veel gezelligheid en probeer ondanks de nare tijden, er toch van te genieten!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 11-12-2021

Deze nieuwsbrief staat in het teken van kerst nieuws. Ik ben al druk bezig geweest met het kerststraatje en de andere versieringen, die het in huis toch zo gezellig maken! Maar ook de sieraden zijn in kerstsfeer. En we beginnen deze week maar eens met sieraden voor de mannen!

 

En wat is dit toch een gezellige tijd, he? Bij ieder huis zie je s' avonds de kerstverlichting schijnen en in de stad heerst al een echte kerstsfeer, zo ook in de webshop!

Ik heb het dit jaar een beetje in de kleuren van de nieuwe stijl gemaakt en ik vindt het best 'kerstig' geworden! 

 

En dan nog meer oorbellen omdat dit zo lekker in de portemonnee ligt als betaalbaar maar toch persoonlijk cadeautje! Het zijn kleine creolen van 13 mm, met door mezelf gemaakte bloemetjes eraan. De gebruikte materialen van de bloemen zijn glasparels en rocailles. 

En om het nog leuker te maken om één van deze modellen aan te schaffen krijg je nu 15% korting! Hoe je deze korting krijgt zie je onderaan deze nieuwsbrief!

 

En als laatste zijn er ook weer nieuwe beschermengeltjes bij gemaakt en dit keer een beetje 'anders  als anders'! Niet de kralen strak op elkaar met een vleugeltjes ertussen, maar een iets meer luchtig engeltje. Weer eens wat anders! Je kunt ze vinden in de rubriek beschermengeltjes en in de rubriek kerstartikelen.

Dan nog even een reminder van de workshop actie die nog t/m eind december doorloopt. Bij het boeken van minimaal 4 personen, mag er 1 persoon helemaal GRATIS meedoen!!!

En ik geef ook weer een kortingscode van dit keer 15% korting op de oorbellen en creolen met de code kerstpret (uitgezonderd afgeprijsde en actie artikelen). Deze actie duurt vanaf nu t/m morgen (zondag) avond 12-12-2021 24.00 uur.

Op deze manier kun je een betaalbaar cadeautje voor onder de kerstboom kopen!

*

Tot volgende week en een fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 4-12-2021

Het heerlijk avondje is al zowat aangebroken en ik kan me weer gaan concentreren om de webshop in kerstsferen te gaan brengen. Maar allereerst ga ik aan de slag met de kindersieraden die op de homepage staan. Deze gaan uiteraard plaatsmaken voor kerst sieraden. Maar voordat ik ermee aan de gang ga, wilde ik jullie deze kinderoorbellen nog wel even laten zien...

Ze zijn gemaakt van polymeer kralen waar ik rocailles omheen heb geregen en zo krijg je dit resultaat, schattige bloemoorbelletjes. Ik heb ze in verschillende kleuren gemaakt en ze zijn voor €3,95 p.p. te koop in de webshop. Leuk om in de schoen te stoppen, of als klein betaalbaar cadeautje onder de kerstboom neer te leggen. De rocailles komen trouwens uit het verrassingspakket vandaan welke ik bij t' Kralenstulpje heb gekocht!

Ze zijn in verschillende kleuren in de webshop te koop en er kunnen op verzoek ook nog worden bijgemaakt!

Dan zijn ze er weer hoor....de beschermengeltjes in kerstsfeer!

Er zijn nieuwe modellen gemaakt en die wachten nog op de zon om gefotografeerd te worden. Maar zodra deze zich laat zien komen er ook dames creolen, dames armbanden en heren armbanden bij! De beschermengeltjes zijn te vinden op de pagina's beschermengeltjes en kerstartikelen

En dan hebben we vanaf nu een eigen QR code!

Ik ga hem overal in en op gebruiken, zodat je niet meer eerst een link hoeft in te toetsen om in de webshop te komen, maar gewoon met je mobiel ervoor en je wordt direct doorgestuurd! Handig om bijvoorbeeld je vriendinnen snel met Atelier Hobbekol kennis te kunnen laten maken!

Dan is dit een kortere nieuwsbrief geworden als dat de bedoeling was, maar ik kan hem op niet veel manieren delen, doordat ik voor een maand op facebook geblokkeerd ben en facebook weer eens niet te bereiken is om mijn protest toe te kunnen lichten. Ik heb nog 8 dagen te gaan en dus als je wilt helpen...voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen! Als dank hiervoor, krijg je bij iedere bestelling die je plaatst 10% korting met de code blok en deze korting duurt zolang de blokkade is!

Fijn weekend!

 M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 27-11-2021

Afgelopen week stond in het teken van de reparaties. Over het algemeen waren het weer blije mensen die dankbaar waren met datgene wat ik had gemaakt van hun kapotte of totaal gestripte sieraden.

Maar tussendoor moest de webshop ook aangevuld worden om de collectie op pijl te houden voor de feestdagen en daar ben ik behoorlijk intensief mee bezig geweest. Als eerste zijn er weer ringen van copper wire gemaakt, die liggen te wachten om op de foto te mogen en om in de webshop geplaatst te gaan worden. Eén van de ringen zie je hieronder.

Een koperkleurige ring met een facet geslepen glas rondel erin verwerkt. Dit zijn enkele van mijn favoriete kleuren en daarom is het des te moeilijker om hem niet voor mezelf te houden! Haha.

Dan weer wat modellen die alweer een poosje in de webshop staan, maar die ik vanwege hun feestelijke karakter toch weer even in de schijnwerpers wil zetten. Spiraal armbanden of wire bracelets.

Je draait ze heel gemakkelijk om je pols en het zijn echt armbanden die met de feestdagen je outfit net iets meer 'schwung' geven. Bovendien merk je haast niet dat je ze draagt, want ze wegen niets!

 

En dan is het zowat sinterklaas en kunnen de kindersieraden natuurlijk niet ontbreken! Ik heb kleine handgemaakte ontwerpjes voor kleine ladies gemaakt en voor leuke prijsjes die uiteraard in de schoentjes passen. Het zijn vooral veel fleurige armbandjes geworden, gewoon omdat daar de meeste vraag naar is en verder een kettinkje van appelgroene rocailles van 't Kralenstulpje. (Kijk voor meer kleuren en maten op de website van deze webshop). De nieuwste modellen zie je hieronder op  de foto en in de webshop staan nog meer nieuwe modellen)! En wil je iets voor een jongen? Ook daar kan voor gezorgd worden. Als je niets in de webshop kunt vinden en contact opneemt via de contactpagina of mailt naar info@atelierhobbekol.nl ga ik met spoed voor je aan de slag zodat je je kadootje nog op tijd in de schoen kunt leggen.

Als laatste wil ik nog even de wat 'sjiekere' kinderarmbandjes laten zien die allemaal van glasparels gemaakt zijn. De linkse foto zijn zacht roze en matte glaspareltjes, de middelste zijn wat grotere parels in een glanzende zalmtint. En de laatste en rechts op de foto zijn roze glaspareltjes met een coating.  

En wat ik nu zo leuk vindt om alvast te vertellen. Ik heb ienieminie kleine kinderringen gemaakt. Zo schattig om het eindresultaat te zien. Maar die zet ik het weekend in de webshop en dan kun je mee genieten!

Vergeet niet om je sinterklaas inkopen tijdig te doen, want met de drukte bij PostNL zijn nu al verschillende pakketjes langer onderweg en het zou sneu zijn als je schoencadeautje binnenkomt als de sint alweer op de terugweg is naar Spanje! 

Ik wens je een fijn weekend en geniet van elkaar bij de kachel!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 20-11-2021

We hebben qua zonneschijn een donkere week achter de rug en zodoende zijn de allernieuwste sieraden maar mondjesmaat op de foto gezet. Het blijft toch wel een dingetje als je persé je eigen sfeer er in wil brengen en ze niet in de fotokast (die ik wel heb) wilt fotograferen.

Maar... het is uiteindelijk weer gelukt en hieronder een model van een goudkleurig armbandje die ik heb gemaakt en deze is van jasseron met bedeltjes eraan geketteld. 'Sjiek de friemel' en een leuk betaalbaar cadeautje voor de feestdagen.

Ik heb ook weer een lange rode ketting kunnen maken en plaatsen. Het eerste model is gemengd met metallook zilverkleurige kralen waardoor deze niet zo zwaar om de hals valt. Door het gebruik van rood met zilver, is het een vlotte ketting geworden. Het tweede model is in rood met goud en is wat sjieker. Deze kleur kettingen zijn vooral een leuk idee om met de kerst te dragen en dus een TIP om onder de kerstboom als cadeautje te leggen! 

Dan nog even een paar ringen die er de afgelopen week weer bij zijn gemaakt.

De eerste ring is een aanvulling op de al aanwezige goudkleurige modellen met glaspareltjes en omdat het materiaal wat ik vorige week besteld had intussen is binnen gekomen, ga ik voor volgende week aan de slag met de zilverkleurige. Houdt de webshop in de tussentijd dus in de gaten!

De twee ringen die daarna komen zijn gemaakt met trendy copper wire. Een wat steviger materiaal als de aluminium wire ringen omdat koperdraad sterker is. Tevens is het ook een duurder soort materiaal, waardoor de prijzen van deze ringen iets hoger liggen, maar het voordeel is dat je er veel plezier van hebt!

Alle modellen van deze pagina zijn intussen al in de webshop geplaatst.

En als laatste heb ik de kerstpagina met kerstartikelen weer online gezet!

Je kunt daar allemaal items vinden die met kerst te maken hebben. Als je nu iets mist of je een kerstidee hebt en uit wilt laten voeren, stuur dan even een berichtje naar info@atelierhobbekol.nl of via de contactpagina welke je links onderin de webshop kunt vinden en dan probeer ik dit voor je te maken.

Fijn weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 13-11-2021

Deze week zijn er weer goudkleurige ringen binnen gekomen en waar ik met me met veel enthousiasme op heb gestort om er glaspareltjes aan te maken, om er zo feestelijke ringen voor de feestdagen van te maken.

Onderstaande ring is al verkocht, maar heb ik voor iemand gemaakt die dit bijpassend bij een roze armband en ketting gemaakt wilde hebben. Uiteraard kan ook jij dit in deze kleur bestellen als je wilt en dan maak ik hem alsnog maar dan net ietsje anders, omdat er toch wel unieke exemplaren gemaakt worden en ik niet wil dat iemand anders ook met jou ring rondloopt! 

En wat dacht je van de volgende kleurschakeringen? Ook allemaal mogelijk!  

Dan zoals de eerste ring die ik je liet zien. Weer een roze exemplaar, maar dan wat minder vol en dus wat fijner aan de vinger. Ze staan allemaal al in de webshop, maar uiteraard kun je als je een andere kleur wilt, dit doorgeven en dan wordt deze speciaal voor je gemaakt voor de prijs die in de webshop staat. 

Maar er zijn ook andere stijlen ringen zoals het exemplaar hieronder van koperdraad in goudtint en met een facet geslepen glas bicone met AB glans erin verwerkt. Hou de webshop in de gaten voor meer modellen die tussendoor gemaakt worden! 

Er is trouwens ook materiaal onderweg voor als je zilverkleurige ringen prefereert. En wat dacht je van warm kopertint? Eerst de feestdagen waar je deze kleur prima kunt dragen en verder de komende maanden die toch in het teken staan van de warme kleuren!

En dan is het weer eens tijd voor een kortingscode!

Je krijgt vanaf nu t/m woensdag 17-11-2021 10% korting op alle sieraden met de code: kopertint​! (Afgeprijsde en actie artikelen uitgezonderd).

Een warme groet namens, Gerda van Atelier Hobbekol!

________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 06-11-2021

Ik weet niet of dit ook zo bij jou is, maar het lijkt wel of het iedere week drukker wordt met allerlei dingen die langskomen en geregeld moeten worden en dan blijft het passen en meten hoe alle werkzaamheden van de webshop er tussendoor ingepland moeten worden. Afijn... we hebben het weer gered deze week en als eerste kan ik je weer wat foto's van de nieuwe lange gekettelde kettingen laten zien, want die werden schaars in de webshop.

Als eerste een rood exemplaar die ik al iets eerder gemaakt had.

En ik ben verder gegaan met onderstaande kleuren, de roze varianten. Deze staan op dit moment nog niet in de webshop, maar dit weekend worden ze zeker geplaats! 

Roze ligt altijd lekker bij de dames en ik heb daarom maar meteen twee verschillende items gemaakt. Het eerste exemplaar is van voornamelijk glaskralen en heeft een grotere metallook kraal in zilverkleur als basis. Het tweede exemplaar op de laatste foto is idem van materiaal, maar dan met een kernkraal van glas die oudroze (tegen lila aan) bewerkt is. Bij de andere exemplaren zijn alleen de hanger geketteld en afgewerkt met lang imitatie suede koord. Hiervan zijn al wel enkele in de webshop geplaatst en de rest volgt dit weekend.

Tip! Een betaalbaar, maar toch uniek en apart cadeautje voor de komende feestdagen!    

 

En dan is het hoog tijd om weer eens iemand blij te maken die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief... gewoon omdat ik daar zin in heb. En dat is deze keer één van de nieuwste ringen t.w.v. €8,95! Ze zijn goud van kleur en je kunt ze eventueel in de kleuren van je keuze bestellen. 

Het enige wat ik daarvoor terugvraag is een klein berichtje bij Webwinkelkeur of het gastenboek, hoe ze de sieraden van Atelier Hobbekol en de service ervaart en degene die ik hiermee blij ga maken is Judith H.

Judith... van harte gefeliciteerd en ik zorg dat de ring naar je toe komt!

Fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 31-10-2021

Soms heb je gewoon even tijd tekort en daarom deze keer een verkorte nieuwsbrief, oftewel een nieuwsflits.

Ik heb het de hele week al druk gehad met bestellingen maken en versturen. Maar ook workshops die tijd slurpen vanwege alle voorbereidingen die ervoor nodig zijn voor je überhaupt kunt beginnen. Mede daarom even in vogelvlucht laten zien wat ik ook nog eens tussendoor allemaal gemaakt heb.

 

Dan zijn er ook weer ringen gemaakt die de eerstvolgende dag dat ik er de tijd voor heb in de webshop geplaatst gaan worden. Het materiaal wat hiervoor gebruikt is, is copper wire. Een wat steviger variant van aluwire. Het verschil tussen deze twee soorten materiaal is dat aluwire wat buigzamer is en je er vrij 'gemakkelijk' een grove ring mee kunt maken, maar tevens het voordeel heeft dat het geen allergische reacties geeft. En copperwire is dunner materiaal waarmee je fijnere ringen kunt maken.

Dan nog even over de laatste workshop.

Dat waren twee dames die een dromenvanger kwamen maken. Ze zeiden 'dat ze geheel onbekend wat ze te wachten stond, er ingingen'. Maar aan het eind waren ze toch zo verbaasd dat het gelukt was en ze twee totaal verschillende dromenvangers, die ook nog eens prachtig gelukt waren, gemaakt hadden. Bekend voor mij, maar telkens weer leuk als ik die smile van oor tot oor zie. Het was een leuke workshop met twee hele gezellige en vriendelijke dames! 

Als laatste even een opmerking over de bovenkant van deze nieuwsbrief.

Fijne zondag!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________

Nieuwsbrief van 23-10-2021

Deze nieuwsbrief bevat een kortingscode en weer allemaal nieuwe sieraden die de afgelopen periode gemaakt zijn.

Zo moesten de lange (gekettelde) kettingen alweer een hele poos aangevuld worden, maar vanwege privé omstandigheden kwam ik daar niet aan toe. Het zijn de hardst lopende uit de webshop en ik merk dat deze regelmatig verkocht worden. Nu is hiermee dus een start gemaakt en als eerste zie je hieronder een rood/gouden exemplaar.

TIP! Ook mooi om met de aankomende feestdagen te dragen. (En dat is sneller dan je denkt)!   

 

Dan zijn er ook weer nieuwe oorbellen geplaatst.

De trend is nu goudtint oorstekers en creolen. De creolen zijn er in 12 mm, 30 mm en 60 mm en zijn minimaal versiert met een enkele kraal of bedel. En voor degenen die van iets meer drukte en kleur houden zijn er ook varianten die hier aan voldoen. Hiervan worden binnenkort meer modellen geplaatst!

En dan is het weer eens tijd voor de kortingscode die goed is voor 10% korting en die is deze keer: herfst. Deze kortingscode is geldig vanaf nu t/m maandagavond 25 oktober en is geldig voor alles. (Uitgezonderd afgeprijsde en actie artikelen). Je kunt de code tijdens het bestellen invullen in het daarvoor bestemde vakje en de korting wordt direct in je winkelmandje verrekend. Lukt het niet? Dan even mailen naar info@atelierhobbekol.nl en dan ga ik kijken of ik het op kan lossen. Ennuh.... niet vergeten in te vullen, he? (Het zou zonde zijn als je de korting misliep, toch)?

P.s. Vergeet je niet de workshop actie die nog een week duurt, waarbij één van de zes deelnemers helemaal  GRATIS mee kan doen? (Kun je het bedrag ook onderling verrekenen, zodat iedereen wat korting heeft)! 

In deze nieuwsbrief staan niet alle nieuwe modellen vermeld omdat dit een te lange nieuwsbrief zou worden. En dus kun je dit weekend heerlijk rondneuzen door de shop op zoek naar nieuwe sieraden

Tot volgende week en met vriendelijke groet namens, Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________

Nieuwsbrief van 16-10-2021

Speelde vorige week de oorbellen en een paar kettingen de hoofdrol in de nieuwsbrief, deze week is het de beurt aan de ringen en armbanden. Maar eerst even wat nieuws over de opdrachten die ik afgelopen week heb gehad. Dat waren o.a. verschillende tassels. Als eerste een tas van Desiqual die van de eigenaresse opgepimt moest worden met een tassel of tashanger in bijpassende kleuren. Dat was een leuke opdracht, omdat zoals je ziet Desiqual producten uit allemaal vrolijke kleurtjes bestaan. Het was weer even zomer in het atelier!

Dan de tweede opdracht van wat kleinere tasseltjes.

De opdrachtgeefster wilde ze aan een tasje, maar ook aan een halsband voor windhonden gaan gebruiken en vandaar dat het de korte versie werd. En ook deze opdracht was echt leuk om te doen. Het is trouwens een tip voor de aankomende feestdagen om zo'n klein hangertje cadeau weg te geven. Leuk cadeautje voor een klein prijsje! Ze staan kant en klaar in de webshop, maar je kunt ze ook naar je eigen wensen bestellen.

En bij een besteding in de webshop vanaf 50 euro, krijg je een klein exemplaar helemaal GRATIS bij je bestelling in! Klik op de afbeelding hierboven en je zit in het menu van de tassels.

Dan een sneak preview of een kijkje vooraf van wat armbanden die ik de afgelopen week gemaakt heb. Het zijn echte herfstmodellen geworden van hoofdzakelijk half edelsteen en glaskralen. Toch wel één van mijn favorieten, om deze stijl te maken!

Eindelijk is de Hasulith sieradenlijm ook weer voorradig!

Ik werk hier alleen maar mee, omdat eigenlijk alles vast blijft zitten wat je hiermee aan elkaar lijmt. En het is zoals gezegd nu ook weer in de webshop te koop! De andere variant en de naam zegt het al is Strass 244.

   

 Hiermee kun je heel gemakkelijk vanwege het smalle tuitje, een heel klein druppeltje lijm op een strass, similie steentje of een cabochon/plaksteen doen. En voor wie veel met strass werkt is dit een uitermate geschikte lijm. Ik heb hem behoorlijk afgeprijst, want ik ga stoppen zodra de voorraad op is. Dus sla je slag, want OP=OP!!  

Dan even iets wat begin volgend jaar in de wet gaat veranderen.

De reviews, sterren of beoordelingen gaan strenger aangepakt worden en 'hoera', zou je in eerste instantie zeggen. Nou, eigenlijk in eerste instantie dus wel. Er zijn teveel nep reviews op internet te vinden, waardoor mensen op een gegeven moment ook niet meer in deze beoordelingen geloven en het dus een gok is of je met een webshop te maken hebt die zich aan de regels houdt en er dus niet zo snel een aankoop zal plaatsvinden omdat de twijfel toeslaat. Dus tot zover 'hoera'. Maar als we verder kijken komt het addertje (weer) voor de webshops onder het gras vandaan.

Webshops moeten namelijk zelf gaan onderzoeken of hun reviews echt zijn of niet. En dat is natuurlijk onmogelijk! Ik kan niet aan een beoordeling die ik van iemand krijg, zien wie er achter dat emailadres zit en of het een echt persoon is of een robot. Gelukkig is Atelier Hobbekol aangesloten bij Webwinkelkeur en daarbij is het wel heel moeilijk om een nep recensie te plaatsen. Maar zoals altijd dwingt onze overheid webshops tot bepaalde handelingen en komt het risico als er een 'nepper' ontdekt wordt op het bordje van de webshop. Niet leuk omdat de boetes enorm worden! (4% van je jaarinkomen!) Een webshop wordt daarmee haast verplicht om zich aan te sluiten bij een keurmerk die deze beoordelingen filtert. Maar helaas gaat dat niet voor niks en kosten ook keurmerken behoorlijk wat geld, wat je niet zomaar ieder jaar op de plank hebt liggen. Een boete en het lidmaatschap zal vanaf dan de prijs van de artikelen bepalen en dat wil toch niemand?!!

 

Nu snap je denk ik ook waarom reviews zo belangrijk zijn en ik ze het liefst van iedereen wil krijgen, hahahaha. Fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

www.atelierhobbekol.nl

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief van 9-10-2021

We beginnen de nieuwsbrief van deze week in een beetje andere setting als eerst het geval was. Tot nog toe liet ik je altijd de laatst gemaakte sieraden zien en daar kon je verder op door scrollen door op de bewuste foto te klikken en dan dan zat je op de pagina in de webshop waar het bewuste sieraad in stond en kon je deze eventueel bekijken.

Vanaf nu zet ik in de nieuwsbrief enkele foto's waarbij je enkel nog maar op de rode knop met 'voeg toe aan winkelwagen' hoeft te klikken om het sieraad in je winkelmandje te plaatsen. Gemak dient de mens toch? Mocht je hier nu niet van houden dan klik je gewoon niet op deze knop en bekijkt de foto en scrol eventueel weer terug. Niets verplicht, maar ik heb gemerkt dat dit voor de meesten een welkome aanvulling is.

Als je graag je mening wilt laten horen, kun je dit via info@atelierhobbekol.nl doen. Ik vindt het altijd zeer leuk om de mening van de nieuwsbrieflezer te horen. Jij moet er tenslotte tegenaan kijken, toch? 

Nou... de eerste foto is zoals het eerder was.

Een paar korte oorbelletjes in bloemdessin wat nu zo vreselijk in is. Ze zijn met de hand gekleurd/opgevuld, waardoor de anders zo sombere bronskleurige settings oplichten.   

De volgende oorbellen zijn weer eens een apart ontworpen duo in retro stijl en helemaal 'mijn ding! Via deze afbeelding kom je dus zoals gezegd in het menu waarbij je de keuze hebt om ze direct in je winkelwagentje te leggen of terug scrollen om door te kijken. 

Dan weer eens een paar bloemoorbellen zoals de bovenste afbeelding, alleen zijn deze iets langer. 

En dan 'een oudje' onder de oorbellen.

Deze had ik per ongeluk verwijderd en ik had meteen de kans waargenomen om er nieuwe foto's van te maken. Ook via deze afbeelding ga je rechtstreeks richting winkelmandje....   

Dan had ik vorige week beloofd om het in deze nieuwsbrief over de trend van de kettingen van herfst 2021/winter 2022 te hebben.

Onderstaande foto's verklappen het al een beetje.... De kettingen zijn of kort met een kettinkje en 1, 2 of 3 bedels of iets anders eraan, of... ze zijn lang maar met dezelfde insteek. Dus een lange ketting met een enkele kraal, bedel of een korte met imitatie (of echte) pareltjes met een paar bedeltjes er aan.

Of zoals deze onderstaande die ik de afgelopen week gemaakt heb, met een lange suede veter (of imitatie als je dat wenst) waaraan ik een ornament heb gehangen met aan iedere opening kralen, bedels en meer materialen.  

   

Maar ook zie je dit najaar en winter heel veel grove schakels. Je moet ervan houden en behalve enkele met kleur, begin ik daar niet aan omdat er doodgewoon geen enkele uitdaging in zit om hiervan wat aparts te maken. Verder is het goud, goud, goud(kleur) wat er blinkt!

En dan was het alweer voor wat betreft de nieuwste sieraden. Ik wens je een heel fijn en lekker warm nazomerweekend en tot de volgende week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 02-10-2021

De herfst laat zich steeds meer zien en ik krijg weer wat meer inspiratie als ik in het atelier zit en de wind hoor blazen. De herfst geeft altijd zo'n gevoel van lekker behaaglijk en warm thuis zitten terwijl het buiten tekeer gaat, of in een storm aan de zee lopen, hééérlijk!

Je zult onderstaande oorbellen of creolen  al wel voorbij hebben zien komen op Instagram, Facebook of Twitter...

Hartstikke gave oorringen in goud of zilverkleur met kralen waarbij er altijd wel eentje een glaskraal, glasparel of zoetwaterparel bevat. Zo ook deze onderstaande grote creolen van 't Kralenstulpje die ik gebruikt heb om er kralen aan te hangen. Het zijn prachtige oorringen met een diameter van 6 cm van een mooie kwaliteit. Net wat dikker als dat ik ze normaal inkoop en daarom een beetje meer 'classié'! Zo heb ik er ook een finishing touch aan gegeven door er zelfgemaakte ringetjes tussen te hangen. Het is vooral goudkleur wat je op dit moment ziet en buiten deze grote creolen om, zijn de kleine goudkleurige besteld en dus komen die ook binnenkort aan de beurt en in de webshop te staan. (De kleine zilverkleur creolen staan er al wel in).

En dan had ik (en dan zeg ik dus...had ik) onderstaande oorbellen gemaakt en deze zijn direct alweer verkocht aan een klant die allebei wilde hebben.    

Ze heeft me een foto toegestuurd met een heel lief berichtje erbij zoals je hieronder kunt zien en wat vindt ik het toch leuk om dit soort berichtjes terug te zien van de sieraden die ik gemaakt heb en waar mensen blij van worden. (Hint ... haha)!

(Mijn weekend begint dus goed)! 

En dan weer eens een klassiek model met 'moderne' kralen.

Het is een korte ketting geworden van tomatenrode houten kralen en afgewerkt met goudkleurige metalen kralen en een suede veter. Er wordt nogal eens aan mij gevraagd of ik ook sieraden maak voor 'de wat oudere dames onder ons'. Nou... dit is er zo eentje (en zelfs de jongere ladies kunnen dit dragen)! 

En dan weer eens een actie van 'het workshopfront'.

Zo langzaamaan druppelen de boekingen binnen en is het vanaf nu weer mogelijk om samen met je vriendinnen, collega's, familie, een zussendag, of gewoon met wat buurvrouwen een leuke middag of avond te hebben in de vorm van een gezellige workshop. In al die jaren dat ik dit nu doe heb ik achteraf nog nooit één klacht gehoord en gaan de dames (ja zelfs een heer!) overenthousiast huiswaarts!

Buiten onderstaande actie om is er voor de trouwe nieuwsbrieflezers van Hobbekol nog een kleine extra actie, namelijk dat jullie allemaal een mobielhangertje krijgen ongeacht welke workshop je boekt. Maar dat is alleen voor diegenen die voor de nieuwsbrief ingeschreven staan!

Je kunt boeken door te bellen met 0640497443, via contact of mailen naar info@atelierhobbekol.nl.

   Dan werp ik zoals beloofd volgende week een blik op de trends van de kettingen voor herfst 2021 en winter 2022.

 En verder wens ik je een herfstachtig fijn weekend toe!

Mvg. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-09-2021

Terwijl in de vorige nieuwsbrief de oorbellen aan bod kwamen, zijn nu de kettingen van herfst/2021 en winter/2022 aan de beurt.

Als eerste een korte ketting van grote glasparels met schelpen in de kleuren zachtroze, aubergine, roomwit en als 'finishing touch' heb ik er schattige zacht lila tussenkralen in de vorm van een bloem tussen verwerkt. Een erg gewaagde combinatie, maar goed gelukt.

Dan zijn de lange kettingen weer terug van weggeweest! Minimalistische kettingen zoals enkel een ketting met een kraal, bedel of parel er aan. Maar ook zoals hieronder, met rocailles en één, twee of alle drie de voorbeelden er aan bevestigd. Onderstaande ketting is met een medaillon gemaakt. Zo kun je ook nog eens een geliefd persoon op je hart dragen!

Het tweede lange model ketting bestaat uit iets grovere glaskralen in mat groen en bruine houten kralen en bedels van verschillende materialen. De houten kralen komen bij Esther van 't Kralenstulpje vandaan en ze verkoopt ze in verschillende maten, kleuren en vormen in haar webshop.  

Dan zou ik zoals beloofd in deze nieuwsbrief de trend van andere sieraden benoemen. En deze keer is het de beurt aan de ringen van herfst 2021 en winter 2022.

In tegenstelling tot wat je bij de kleurenkaart in de nieuwsbrief van vorige week zag, zijn de ringen erg verschillend van kleur en stijl te noemen. Zo zag ik onderstaande trend, de 'candy ringen' voorbij komen. Plastic en rubberachtige ringen in vrolijke kleurtjes die haast aan de zomer doen denken. Deze worden veelvuldig aan meerdere vingers gedragen en dit samen met de minimalistische en goudkleurige ringen waaraan slechts één kraal, bedel of parel aan een klein ringetje hangt. Ik zal deze plastic ringen NIET gaan verkopen omdat ik GEEN kant en klare sieraden verkoop, om de eenvoudige reden dat ik deze niet met de hand kan maken, maar zal de komende maanden met deze trend rekening proberen te houden, om deze kleuren in de materialen van de ringen te verwerken.

Zoals gezegd zijn ook de minimalistische ringen dit najaar en aankomende winter te zien en dit keer zijn het voornamelijk de goudkleurige modellen. Verder zie je ook dat er gemengd kan gaan worden. Niet alleen met kleur, maar ook goud en zilver kun je dit seizoen prima met elkaar combineren. Eigenlijk komt het hierop neer... ook bij de ringen kun je 'mixen en matchen'!

En dan...Tadaahhh...is het weer zover, de derde en voorlaatste kwartaalverloting van dit jaar!

Deze keer zijn het onderstaande oorbelletjes geworden en de winnares is deze keer Annette van der Plas! Annette, je kunt contact met me opnemen via info@atelierhobbekol.nl en dan zorg ik dat de oorbelletjes naar je toe komen! 

En voor wie nu baalt dat zij (of hij) deze oorbelletjes niet heeft gewonnen.... ze staan ook in de webshop te koop! Gewoon even op het plaatje klikken en je zit direct op de plek waar je deze kunt bestellen. Ze zijn er ook in andere kleuren en modellen en je kunt hier klikken en komt zo direct bij alle oorbellen uit waar deze modellen tussen staan. Ennn... eind December is er weer een kwartaalverloting waar je kans maakt om een prijsje te winnen!

Fijn weekend!

Met vriendelijke groeten namens Gerda van Atelier Hobbekol 

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-09-2021

De nazomer gaat nu toch echt op z'n retour en de herfsttinten zie je steeds vaker in de sieraden komen, zoals deze oorbellen in tomatenrood en bruin. Het zijn echte lieve 'belletjes' in Bohemian style geworden en passen heel goed bij de andere warme najaarstinten die je de komende maanden zult zien langskomen.

Echte Bohemian pareltjes onder de oorhangers zullen we maar zeggen.

En dan de grote rage van dit moment, de creolen en dan met schelpjes en/of zoetwaterparels. Bij iedere foto zitten toch echt schelpen verwerkt. De linkse foto heeft de zo trendy Kauri schelpjes. De tweede foto hangen kralen aan die van gemalen schelp zijn gemaakt en de laatste (rechtse) foto daar zijn de kapjes bovenop de parels ook van schelpen. En ze staan al in de webshop voor maar €7,95 per paar!

De sieradentrends voor najaar 2021 en winter 2022 zijn ook bekend en dan benoem ik in deze nieuwsbrief met name de oorbellen. De oorringen of creolen zijn veel gespot en dan kun je ze groot en klein dragen, maar de kleine zie je toch wel het meest voorbij komen.

-Zo zijn ze allemaal minimalistisch met kleine (zelfgemaakte) bloemetjes, bedeltjes, schelpjes en kralen eraan. En dan zie je dat bij de kralen veel schelpjes en zoetwaterparels gebruikt worden.

-En wat dacht je van chain earrings? Oorringen of creolen met schakels er aan. Los of aan een kettinkje... het kan allemaal.

-Maar dan is er ook nog een andere trend in opkomst, namelijk 'de persoonlijke oorbellen' in de kleur van je geboortemaand en dit verdiend enige uitleg: Iedere maand heeft een kleurnaam en in oorringen wordt er één of twee kralen in de kleur van de maand waarin je geboren bent gehangen. Ik snap de toegevoegde waarde hier niet van, maar ik denk zo dat we daar de komende maanden wel achter zullen komen. In ieder geval ben ik op zoek gegaan naar de kleurnamen en daar is het volgende uit gekomen:

Januari=bruin/ Februari=lila/ Maart=transparant-AB/ April=transparant/ Mei=groen/ Juni=parelwit/ Juli=paars/ Augustus=geel/  September=zwart/ Oktober=roze/ November= beige-cognac/ December=zachtblauw.

De andere trends van b.v. de kettingen of armbanden, komen in de volgende nieuwsbrieven aan bod.

Dan de kleurenkaart van najaar/winter 2021/2022.

Zoals je ziet zijn het wat gematigde kleuren, maar meng je ze door elkaar heen dan krijg je verassende effecten zoals het onderstaande armbandje in groen/fuchsia. Die is ineens helemaal niet saai of gematigd meer! Ik kan in ieder geval niet meer wachten om met al die kleuren aan de slag te gaan en er mooie sieraden mee te gaan maken!

(Hé, pssst... de derde kwartaalverloting van dit jaar komt er weer aan. Houdt de nieuwsbrief van volgende week in de gaten, want daarin zie je welk prijsje het is en wie de gelukkige winnaar is geworden).  

Tot volgende week!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 11-09-2021

 Je zult het al wel gezien hebben maar eindelijk zijn er na een hele poos weer sieraden in de webshop geplaatst en om precies te zijn... armbanden! Als eerste een exemplaar in de nazomerkleuren groen en oranje (één van mijn lievelingskleuren).

De materialen zijn voornamelijk keramiek, glas, metallook en houten kralen en de armband sluit met een leren knoopsluiting in de vorm van een bloem. 

Hierna zie je een armband in zachtroze tegen lila aan en deze bestaat voornamelijk uit glasparels, metalen- en metallook kralen afgewerkt met een diep auberginekleurige facet geslepen glasbicone. Deze armband sluit ook met een leren knoopsluiting en een knoop, waarbij dit keer strass in bijpassende tinten in zit.  

En dan had je vast in de gaten gehad dat we er wéér tussenuit gegaan waren. Wat een luxe met zo'n caravan, zeg! Jan 'van team Hobbekol' moest er weer even tussenuit. Dat hoefde je me geen twee keer te zeggen en dus togen we ook dit keer weer richting Callantsoog. Ik wilde je toch even mee laten genieten wat we allemaal voor moois tegenkwamen op het strand zoals onderstaande kwallen...

We zien eigenlijk altijd alleen maar de grauwe exemplaren liggen met een ronde vorm zoals op de eerste foto. Maar ze zijn er echt in verschillende kleuren, zoals deze mooie blauwe.

En wat dacht je van de onderstaande kwallen? Allemaal in bruine tinten met verschillende tekeningen.

Nou heeft de Noordzee eigenlijk altijd wel een branding, maar helaas was het dit keer vanwege gebrek aan en een aflandige wind, totaal glad. Het leek wel of je in een meer zwom. (Wat ook nog eens behóórlijk koud was voor de tijd van het jaar) brrr...

En dan altijd die zonsondergangen daarzo...

Om de zomer af te sluiten en de nazomer in te gaan, krijg je vanaf nu t/m woensdag 15 september bij je bestelling de hele week een paar oorbellen in nazomertinten GRATIS en daar hoef je niets voor te doen. Ik zorg dat het bij je pakje in komt!

Tot volgende week en een fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 28-8-2021

Na een weekje te hebben overgeslagen met de nieuwsbrief hier maar weer even een verkorte versie. We hebben in de woning van een familielid behoorlijk veel werk gehad om alles weer netjes te krijgen en omdat er maar een bepaald aantal uren in een week zitten, hebben we met 'ons team' dus besloten om de nieuwsbrief bij hoge uitzondering een weekje over te slaan.

Maar gelukkig waren er vanmiddag weer even een paar uurtjes de tijd om deze nieuwsbrief te maken en je zult begrijpen dat er nu geen nieuwe items gemaakt zijn, om te laten zien. Hopelijk volgende week wel weer en tot dan wil ik je een paar kettingen laten zien die al een poosje in de webshop staan, maar prima in de nazomer gedragen kunnen worden.  

Dan twee heel andere kettingen

Het eerste exemplaar kan eigenlijk het hele jaar doorgedragen worden. In het voorjaar of de zomer vanwege de vrolijke tinten van de glaspareltjes, of tijdens de kerst of een feest. Hierbij maken deze kraaltjes dat dit vaak de wat sombere kleuren van je kleding wat minder somber doet lijken.

Het tweede exemplaar is echt eentje in Mandala stijl en waar de herfstkleuren vanaf spatten! De hoofdkleuren van de lampwork kralen zijn groen en oranje en dat doet al denken aan verkleurde herfstbladeren....

Gelukkig zitten we nog niet volledig in de herfst, al zou je het als je naar buiten kijkt en de temperaturen voelt zo geloven. Brrr.... nog even niet hoor!

Dan weer even het resultaat van kapotte sieraden die ter reparatie aangeboden werden.

Deze twee kettingen kreeg ik binnen omdat ze beiden geknapt waren door het vele dragen met tevens het verzoek er een wat langer verlengkettinkje aan te maken. De kettingen komen meestal in een broodzakje hier binnen en wat ik daar het leuke aan vindt, is dat je het verschil zo goed ziet zoals ze binnen kwamen en het eindresultaat. Omdat deze kettingen al zowat helemaal uit elkaar lagen kon ik mooi al het materiaal vervangen wat geoxideerd of verroest was en let ook eens op het kleine detail van het kleine kraaltje in een bijpassende kleur van de ketting wat ik altijd doe als ik een ketting repareer. Dit staat zo schattig en mooi afgewerkt! 

Ik ben in ieder geval weer helemaal tevreden met het eindresultaat en m'n handen jeuken om aan de najaars sieraden te beginnen.

Tot de volgende nieuwsbrief en nog een fijne voortzetting van het weekend!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.    

____________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 15-8-2021

Het vakantieweer wil nog niet zo... en gelukkig hebben we wel lekkere temperaturen, maar die buien tussendoor, he? Door alle privé omstandigheden en de drukte die dat met zich meebrengt, hebben we niet zo in de gaten wat er iedere dag voor weer langsgekomen is.

Maar als ik dan een paar uurtjes vrij heb ga ik aan de slag zoals onderstaande rocailles ringen, die je nu heel veel ziet. En als je dan zit te rijgen krijg je vanzelf dat zomerse gevoel wat de komende dagen mooi van pas komt met die oplopende temperaturen. Zonnige ringetjes op elastiek zodat haast iedereen ze wel past. Heb je nou een afwijkende maat vinger, dan kun je me gerust mailen en dan maak ik de ring gewoon op jou maat.

Ze komen niet voor het weekend in de webshop, maar volgende week staan ze er toch echt in hoor! Mocht je nu niet willen wachten, dan kun je me mailen via: info@atelierhobbekol.nl of de contactpagina en dan zorg ik dat de ring van je keuze naar je toegezonden wordt.

Hieronder heb ik het even gemakkelijk voor je gemaakt om aan te geven in welke rij jou favoriete ring zich bevindt. 

En dan... kun je zomaar ineens voor jezelf sieraden nodig hebben. Wij hebben namelijk dit weekend een bruiloft. Ik had al voor andere gasten de sieraden gemaakt, maar moest er nu toch echt voor mezelf mee aan de slag. Het is onderstaande set geworden en ik ben zelf zeer blij met het resultaat!

Vooral de tashanger, die in verschillende achtergronden zo mooi tot zijn recht komt. 

Dan nog even een reminder voor Kurt Bosman die de armband, gemaakt met de materialen van 't Kralenstulpje, gewonnen had en die verzocht werd om zich via info@atelierhobbekol.nl te melden met zijn adres. Deze heeft zich nog steeds niet gemeld. Kurt...als je de kans ziet om te reageren dan kan ik je gewonnen prijs naar je toe sturen!

En wéér hebben mensen mij gevraagd of ze hun pakje feestelijk ingepakt naar iemand anders toe konden laten sturen. Nou, daar heb ik maar één antwoord op...Ja!

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, komt het er ongeveer zo uit te zien voor degene die het pakketje ontvangt en uitpakt. Feestelijk toch? 

Fijn weekend en tot de volgende nieuwsbrief!

(En wij gaan feesten).

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 8-8-2021

We zijn weer voor een jaar door de keuring van Webwinkelkeur heen gekomen en dat is toch wel weer een feestje waard! Hiermee laten wij zien dat we een betrouwbare webshop zijn die aan de strenge eisen van de wet tot bescherming van de consument, voldoet. Om dit te vieren krijgt iedereen die vanaf nu t/m morgenavond (zondag) 8-8-2021 een bestelling plaatst GRATIS een enkelbandje bij haar bestelling in! Daar hoef je niks voor te doen. Ik zorg dat deze bij je pakje in komt.

En dan was ik ook weer eens aan een mozaïek project begonnen. Ik zag dit troosteloze bruine houten ding op een sokkel en meteen wist ik welke kleuren ik hiervoor zou gaan gebruiken, namelijk in blauw/bruin en dus in Ibiza style. Hij is nog niet af maar ik wilde je toch even alvast 'een kijkje in de keuken gunnen' en in de volgende nieuwsbrief zie je hem als hij gevoegd en dus af is! 

 De uitslag van de kwartaalverloting van de armband die gemaakt is met de materialen van 't Kralenstulpje heb je ook nog te goed en dat is Kurt Bosman geworden! Kurt...heel veel plezier met je gewonnen armband en je kun contact opnemen via info@atelierhobbekol.nl voor je adresgegevens, zodat deze snel naar je toegestuurd kan worden!

En voor degenen die dit keer niet in de prijzen zijn gevallen, is er eind september weer een nieuwe kans om te winnen!

Tot de volgende nieuwsbrief! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 24-7-2021

Deze zomer staat in het teken van de rocailles en ik ben uiteraard al een paar maanden bezig om kettingen, armbandjes en andere sieraden te maken die deze kleine kraaltjes als 'hoofdbestanddeel' hebben. Dit is best wel therapeutisch moet ik zeggen. Je verstand op nul en rijgen maar...

Hieronder zie je het resultaat van een dag modellen maken. Deze 6 van meerdere Ibiza style armbandjes, staan alvast in de webshop en zijn vanaf nu te koop. Als je een andere kleur of variant wilt kun je uiteraard ook de kleuren van je keuze doorgeven en bestellen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl. Ze zijn dan voor hetzelfde bedrag te koop, namelijk €3,95 per stuk en 3 voor 10 euro en na betaling stort ik het verrekende bedrag op je rekening terug.  

  

Het leuke hieraan is dat je de basis in allerlei kleuren kunt opzetten en dan met wat aparte materialen ze wat exclusiever kunt laten worden. Zo zitten er bijvoorbeeld zoetwaterparels, half-edelsteen splitkralen, millefiori kraaltjes en keramiek in verwerkt. Niet veel... maar een kleine finishing touch' doet wonderen.

Afgelopen weken zijn er ook al kettingen van deze rocailles in de webshop verschenen en voor wie deze nog niet gezien had... de meesten staan in het menu 'gemixte kleuren kettingen' en de rest staat her en der bij de andere kleuren, dit geldt ook voor de armbanden.

Ook ben ik weer bezig geweest met de materialen van Esther van 't Kralenstulpje. Weet je nog... de mega grote doos met materialen die ik bij haar had gewonnen? Daar heb ik dit keer deze armband van gemaakt.

En meteen moet ik iets bekennen... 'domme ik' had eind juni helemaal door alle toestanden en drukte de tweede kwartaal verloting van dit jaar vergeten. Nou ga ik (met het schaamrood op mijn kaken het zo doen....onder de nieuwsbrieflezers die via info@atelierhobbekol.nl reageren met mij, verloot ik deze armband van de prachtige materialen van 't Kralenstulpje!

Dan rest mij nog iedereen een heel goede voortzetting van het weekend toe te wensen en tot de volgende nieuwsbrief.

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-07-2021

Soms (eigenlijk heel vaak) gaan dingen niet zoals je gepland had en loopt de boel heel anders als je ooit voor mogelijk had gehouden. Zo ook afgelopen week...

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik over onze vakantie en dat we dit hadden moeten afbreken omdat de broer van mijn man slecht lag en uiteindelijk was overleden. Zoals eerder benoemd had ik een korte nieuwsbrief gemaakt en gepland dat ik deze week weer een uitgebreid exemplaar zou sturen, wil het niet dat ik drie dagen geleden door een zus gebeld werdt, dat een andere zus van ons was overleden. Tjah, daar sta je dan even weer stil te wezen... Dus ook dit keer geen uitgebreide en vrolijke nieuwsbrief, maar een compilatie van de laatst gemaakte sieraden.

Als eerste had ik een doos vol met materialen toegestuurd gekregen van 't Kralenstulpje, welke ik met de promotie-aktie samen met drie andere winnaressen had gewonnen. Wat zat er veel in zeg! En zulk vrolijk materiaal...

Hier ben ik gisteren voor het eerst mee aan de slag gegaan en tevens was dit een mooie afleiding om mijn hoofd leeg te maken.

Hier zijn onderstaande armbanden samen met materiaal van mezelf uit ontstaan...

Ik heb het al vaker benoemd.... degenen die graag zelf freubelen en hier materiaal voor zoeken, kunnen prima bij 't Kralenstulpje slagen! Hou social media of de webshop in de gaten voor meer modellen die binnenkort uit deze doos met materialen gemaakt zijn! 

Dan hieronder nog even wat modellen die ik in de caravan gemaakt had tijdens een regenachtige dag.

Schattige kleine creooltjes met o.a. resin of fimokralen en die respectievelijk slechte €4,95 en €3,95 p.p. kosten!

De rocailles had ik ook meegenomen en daar zijn deze twee kettingen uit gekomen.

Tot slot nog enkele foto's van de zee, om toch nog even een beetje mee te genieten van deze voor ons zo korte vakantie...

Hopelijk ligt er volgende week weer een ouderwets gezellige nieuwsbrief op je virtuele deurmat en tot die tijd zeg ik, fijn weekend en geniet van het mooie weer de komende week.

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 26-6-2021

Ik val maar meteen met de kleur turquoise in huis. Dat is deze week (o.a.) de kleur die ik gebruikt heb bij de nieuwste sieraden. Deze kleur past echt bij zon, zee en strand en dus....de zomer!

Er hangen onder aan deze oorbelletjes kralen van amazoniet en verder zijn er facetgeslepen glas bicones gebruikt. Schattige 'belletjes' die bij iedereen mooi zullen staan.

Dan hieronder een bohemian ketting waarbij wederom de kleur turquoise is gebruikt en die deze keer met de kleur bruin gemixt is. Ook dit is een combinatie die iedere zomer wel weer op het toneel verschijnt. En dan met name op Ibiza- of hippiemarkten. Gewoon lekker de kleur turquoise van de zee en de bruine tinten van de natuur. Past haast bij alles!  

En dan kon ik het weer niet laten en moest ik gewoon met heel veel kleuren aan de slag! Het is een lange zomer ketting geworden die heel fijntjes van aard is. Dit keer niks geen grove toestanden om je hals, maar een fijne en lichtgewicht ketting.  

Dan werd het ook weer eens tijd om de horloges bij te vullen. Ik was vorige week al met een model in roségoud gestart en vandaag is er een tweede in deze tint bijgekomen. Als eerste een horloge met kleine olijfgroene- en zachte champagne kleurige glaspareltjes met een coating eraan verwerkt. 

Het tweede model horloge is ook weer in roségoud, maar dan met wat grotere glasparels met een coating afgewisseld met elektroplated kralen, facet geslepen glas rondellen en zoetwaterparels in 'ginger bread bruin'. 

En zoals in de vorige nieuwsbrief vermeldt, de mededeling over onze vakantieHet thuisfront daar zijn wij toch wel erg blij mee, omdat deze toch maar iedere keer weer klaar staat om op huis en haard te passen!

Daarom zullen er vanaf 26-6 t/m 10-7 geen bestellingen worden verzonden! Je kunt uiteraard wel je bestelling plaatsen en krijgt om het wachten op je pakje wat te verzachten, tot 10 Juli 10% korting met de code zee (uitgezonderd de sale pagina). Vergeet niet om tijdens het bestellen deze code in te vullen, want het zou zonde zijn als je de korting misliep! Uiteraard blijf ik wel via de contactpaginatelefoon, of via info@atelierhobbekol.nl bereikbaar voor prangende kwesties of vragen die niet kunnen wachten.

En als klap op de vuurpijl zal ik onder diegenen, die tijdens deze periode een bestelling plaatsen en die het niet erg vinden om wat langer op hun bestelling te moeten wachten, na onze vakantie een enkelbandje verloten!

En dan is dit het eind van deze nieuwsbrief. Ik zal proberen om tijdens de vakantie toch één of twee nieuwsbrieven te versturen om je op de hoogte te houden van ons wel en wee aan de zee en wie weet maak ik tijdens onze vakantie wel nieuwe sieraden, want er gaat altijd een grote doos met materialen mee. 'Je weet maar nooit of je je verveelt'! 

Met vriendelijke groet, Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 19-6-2021

Weer een nieuwsbrief na er heerlijk een paar daagjes tussenuit te zijn geweest. En wat deed ik als ik even niet naar het strand ging om naar schatten van de zee te zoeken, of in het water te vertoeven? Juist! Kwastjes maken!

En toen we thuis waren heb ik ze direct in onderstaande ketting verwerkt!

 

Zoals je ziet zijn het zachte pasteltinten, want niet iedereen houdt van die felle kleuren in zijn of haar sieraden. Ikzelf vindt dit daardoor 'een hele lieve ketting geworden'. 

We hebben trouwens wel zo geboft met het weer. Alleen denkt mijn rug daar anders over omdat ik gigantisch verbrand was na een middagje zwemmen en op het strand zijn. Maar ja... da's het risico als je op het strand gaat liggen met zon, wind en water! We hebben in ieder geval enorm genoten en we tellen nu de dagen weer af naar een langere vakantie en we weer aan de kust neerstrijken.

Ik wist trouwens niet dat de Nederlandse kwallen zulke mooie kleuren hadden. Normaal gesproken zie je alleen die transparante exemplaren drijven of liggen, maar op een avond lagen er massaal zeedieren op het strand. Het waren voornamelijk kwallen, maar wat waren we het er over eens dat het laatste exemplaar iets had van... 'ieuw'! Ze zeggen hier Dreadlock kwal tegen, maar eigenlijk hadden we hier te maken met een eiertros van een groep pijlinktvissen.

En om nou toch maar even in de bohemian sferen en kleuren te blijven heb ik  armbanden setjes gemaakt. De materialen die zijn gebruikt zijn van mezelf en een beetje van 't Kralenstulpje.

En dan wil ik je nog even laten zien wat er gebeurt als je het verzoek doet om je bestelling door ons naar iemand anders te laten versturen met de vraag 'of het een beetje feestelijk ingepakt kan worden'.

Nou.... dat ziet er dan ongeveer zo uit. Feestelijk of niet?

 

En dan zijn we alweer aan het eind van deze nieuwsbrief beland.

Zoals ik hierboven al schreef tellen we de dagen af dat we weer op vakantie gaan. In de tussentijd komt er nog één nieuwsbrief voor we weggaan en als je je bestelling nog voordat we vertrekken in huis wilt hebben, kun je dit nog doen voor vrijdag 25 juni, want dat is de laatste dag voor de vakantie dat ik de bestellingen verstuur. Uiteraard komt er dan ook weer een kortingscode om het wachten na die tijd wat te verzachten. Dus hou de volgende nieuwsbrief in de gaten!

Fijn weekend gewenst!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

_______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-6-2021

Een week voorbij waarin we het afgelopen weekend met de caravan naar het strand geweest zijn en wat was het al heerlijk zeg! Het is gelukt om de caravan te mogen laten staan en we gaan dus dit weekend wéér richting de zee! (Wat zijn we toch bofkonten).  

Ook de hondjes vermaken zich altijd prima op het strand en het is voor ons altijd weer genieten als we zien hoeveel lol ze met elkaar hebben!

 Dan bleef er afgelopen week weinig tijd over om sieraden te maken. Alleen een opdracht van een ketting die ik je echt even wil laten zien en waar degene die hem bestelde heel erg blij mee was. Het is toch altijd zo leuk om met al die kleuren en materialen te werken en ik prijs mezelf gelukkig dat ik met datgene bezig kan zijn wat ik zo leuk vindt en waar heel veel voldoening uit te halen valt.

Omdat ik de smaak te pakken had ben ik nog even doorgegaan om een enkel model te maken die uiteraard wat lager in prijsklasse ligt en die volgende week in de webshop zal komen! 

En we hebben meer zonnige modellen in de webshop staan zoals onderstaand model met bijpassende oorbellen! Neus gewoon eens lekker rond en zie of er iets voor je bij zit om bij je zomerse outfit te dragen!

Afgelopen week was er ook weer een partij horlogekastjes binnengekomen.

Het was alweer een poos geleden dat ik horloges gemaakt had en de modellen die er in de webshop liggen waren nodig aan 'verversing' toe! Afijn... ik had ook nog een gaatje over en heb 'meteen maar even' onderstaand model in elkaar gezet!  

En dat was dan weer de nieuwsbrief van deze week. Wij gaan genieten... en ik hoop dat er meer mensen zijn die dit kunnen doen! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 5-6-2021

Afgelopen week zijn er weer nieuwe enkelbandjes bijgemaakt en geplaatst!

Het was zulk mooi weer dat ik helemaal de kriebels kreeg om de voersieraden/enkelbandjes weer eens aan te vullen en 'zo geschiede'. Er komen nog meer modellen bij, maar omdat ze met de hand gemaakt worden heeft dit even tijd nodig. Maar hou deze rubriek in de gaten, want er komen er telkens nieuwe bij. 

En heb je ook die schattige walvisstaartjes, die her en der in de sieraden verwerkt zitten, gezien? Deze zijn op dit moment helemaal trendy en ik als dierenliefhebber vindt dat je hier een mooi statement mee maakt, tegen het dierenleed wat nog steeds op grote schaal bij deze prachtige dieren voorkomt.  

En dan als laatste en zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld weer eens een leuke actie!

Bij besteding boven 25 euro (excl. verzendk.) krijg je het hele weekend en zolang de voorraad strekt als vaste nieuwsbrieflezer een paar oorbellen GRATIS bij je pakketje in. En dat is ook nog eens bovenop het kleine presentje wat je altijd al krijgt! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de code oorbel invullen tijdens het bestellen en dan weet ik dat ik er een paar oorbellen bij je pakketje in moet doen! Geef als je een voorkeur voor een bepaalde kleur oorbel hebt dit ook even aan tijdens het bestellen, want er zijn meerdere kleuren en modellen!

Nou, zo gemakkelijk krijg je niet snel een gratis cadeautje! 

Dan wens ik je een heel fijn weekend toe en tot de volgende nieuwsbrief.

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-5-2021

In de vorige nieuwsbrief schreef ik over het promotie-pakket van 't Kralenstulpje en liet daar verschillende modellen zien die ermee gemaakt waren. Deze week meer modellen die met deze materialen gemaakt zijn, zoals onderstaande ketting.

Esther van 't Kralenstulpje had in het pakket o.a. een prachtige grote camee cabochon gestopt en in eerste instantie heb ik achter m'n hoofd gekrabt wat ik hier nou mee moest maken. Ik besloot gewoon wat kleuren kralen (in dit geval glasparels) bij elkaar te leggen en toen kwam de inspiratie vanzelf! Het is een kort model geworden (de z.g.n. choker) en ik heb moeite om hem weer uit elkaar te halen... zo mooi vindt ik hem geworden! Ik denk dus dat deze binnenkort in de webshop komt! ;-) 

   

Bij mooi weer horen uiteraard zomerse sieraden.

Zo zie je op dit moment heel veel minimalistische armbandjes. Kleine, fijne en vrolijke armbandjes waarvan je meerdere om je pols kunt dragen en alles kan tegenwoordig bij elkaar gedragen worden. Dezelfde tinten, alle tinten door elkaar, verschillende materialen of allemaal van hetzelfde materiaal, kortom... wat je zelf leuk vind om te dragen kun je gerust om je pols hangen. Er staan al een paar setjes in de webshop, maar er komen er binnenkort meer bij. En zie je het rechtse zwart met rode armbandje? Ook daar zijn materialen van 't Kralenstulpje en mij samen in verwerkt! 

 

En dan is er ook weer een fleurige Ibiza style armbandje in vrolijke en zachte pasteltinten bijgekomen met de zo populaire chamballa- of schuifsluiting. Deze stijl blijft toch mijn favoriet want je kan daar al je ideeën en materialen in kwijt, als het maar vrolijke kleurtjes zijn! 

En als laatste een vrolijke tashanger in Bohemian style. Bij dit model heb ik materialen van mezelf en wederom die van Esther gebruikt. Hij is lekker vol geworden en de kleurencombinatie van bruin met turquoise maken dat deze 'zomers aan je tas hangt te wezen'!

En dat was het dan alweer voor deze nieuwsbrief.

Alle nieuwe sieraden zullen aankomende week in de webshop geplaatst worden en volgende week weer een leuke actie. Maar tot die tijd wens ik je een heel prettig weekend en geniet van het zonnige weer! 

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-5-2021

Als je naar buiten kijkt krijg je echt een 'achteraf herfstgevoel', he? Als ik de hond uitlaat kom ik kleddernat terug van de wandeling en mijn haar is veranderd in een stormkapsel! Hahaha. Maar houdt moed, want de zomer gaat toch echt wel een keertje beginnen en dan kunnen al die luchtige zomerjurkjes en andere kleding uit de kast gehaald en kunnen de zomersieraden weer gedragen worden! 

 De promo-actie waar ik de vorige nieuwsbrief over schreef is afgelopen en meteen diende de volgende zich alweer aan! Dit keer is het de beurt aan 't Kralenstulpje (omdat ik toch wel een zwak voor deze webshop heb hoor). Esther is door de jaren heen een dierbare vriendin geworden en sluit ondanks dat we 'concullega's' zijn prima aan bij Atelier Hobbekol omdat ze net als ik van eerlijkheid en persoonlijk contact met alle klanten houdt. Net dat beetje meer dus! Dus als je een kralen- en materialenwebshop zoekt die betrouwbaar is en waar bovendien ook nog eens een warme vrouw achter zit die het belangrijk vindt om rechtstreeks contact met haar klanten te hebben, dan hoef je niet veel verder te zoeken. 

Ik ga de hele volgende week door met modellen maken en zoals ik je vorige week al vertelde hoef je niet op de nieuwsbrief te wachten als je items 'vers' wilt bekijken. Je kunt me volgen op Instagram of , waar je iedere dag wel iets nieuws voorbij ziet komen.

 

Dan wil ik iedereen fijne pinksterdagen wensen en tot de volgende nieuwsbrief!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 5-5-2021

Wat duurt het lang dit jaar voordat er uberhaupt ook maar iets van lente zich laat zien, he? Maar dat gaat eindelijk veranderen. Dit weekend beloofd het prachtig weer te worden met eindelijk een temperatuur die ruim boven de 20 graden uit gaat komen. Om een beetje te vieren dat er eindelijk een beetje uitzicht op de zomer is, kun je met de kortingscode lente vanaf vandaag t/m zondagavond 9 mei 2021 een korting van 10% op alle sieraden krijgen!

Ik had de afgelopen dagen al een beetje (veel) het zomergevoel en heb dit dan ook verwerkt in het maken van vrolijke armbanden, die in de webshop zullen gaan komen vanaf 3,95 per stuk en 3 voor 10 euro! Ze staan nog niet in de webshop om de eenvoudige reden dat ze eerst nog op de foto gezet moeten worden en dan pas kunnen worden geplaatst. Zie hieronder het resultaat van 'het maken van' en het uiteindelijke resultaat!

En wat zijn ze in een bundel van meerdere armbandjes bij elkaar toch vrolijk....

Gisteren heb ik mijn dag tevens nuttig gemaakt met het sorteren en opbergen van weer wat nieuwe kralen die van de groothandel binnen waren gekomen. Heel veel vrolijke kinderkralen die nodig bijgevuld moesten worden voor de kinderworkshops. Maar ook de sieraden in hippie- of Ibiza style worden o.a. van dit soort kralen gemaakt en dus jeuken mijn handen om weer aan de slag te gaan.

En dan als laatste nog even iets in het kader van 'laten zien wie er achter een webshop zit' omdat dit zo belangrijk schijnt te zijn dat mensen zien met wie ze te maken hebben als ze iets bestellen.

Nou ben ik niet zo van de selfies maken, maar afgelopen week heb ik mijn snapchat account maar weer eens open gegooit om 'er iets met de webshop mee te gaan doen' en daar kwam ik eigenlijk best wel leuke speeltjes tegen waar je hele leuke dingen mee kan maken en na wat 'spelen' was dit het resultaat! Een bloemrijke foto van een beetje overjarige hippie zullen we maar zeggen. Whahaha.

'Meet Hobbekol'! 

Fijne week! 

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-04-2021

Allereerst zijn er weer wat nieuwe lezeressen (en een lezer) bijgekomen en die heet ik dan ook van harte welkom! Ik hoop dat je de nieuwsbrieven als leuk ervaart en dat je van leuke akties gebruik kunt maken.

Dan even iets ander moois!

Onderstaand kettinkje is van RVS en daar zijn grillige barok parels aan verwerkt. De prijs is wat exclusiever, maar dat mag ook wel voor deze parels. En geloof me... als je zoekt zijn ze echt duurder omdat ze meestal aan echt goud of zilver worden gehangen. Maar omdat ik niet met dat soort materialen werk en de prijs betaalbaar wil houden, kan ik dit goedkoper aanbieden! Hoe parels ontstaan laat ik je binnenkort in een nieuw blog weten.

Dit is dus echt een exclusief cadeautje om voor moederdag weg te geven aan je moeder of iemand anders die heel speciaal voor je is. Verder kun je hem ook prima dragen tijdens je mooiste dag oftewel trouwdag of bruiloft!

Dan zit het er al weer op voor deze week.

Vergeet niet dat er bij iedere bestelling een bijpassend paar oorbellen GRATIS bij je bestelling zit en dat deze aktie tot en met moederdag duurt!

Vast een fijn weekend gewenst!

M.v.g. Gerda van www.atelierhobbekol.nl.

___________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 21-04-2021

We zijn alweer in het midden van de week en lekker weer dichterbij het weekend, zodat (haast) iedereen een beetje kan gaan genieten van de zachtere temperaturen. De natuur loopt ook hard uit en daarom hoop ik binnenkort weer minder moeite te hoeven doen voor een beetje goed licht om de sieraden weer mooi te kunnen fotograferen.

Ik ben ook weer verder gegaan met de allernieuwste sieraden te plaatsen. Het is nog niet helemaal klaar, maar 'het einde van de tunnel' is nu in zicht. Het is teveel om allemaal op te noemen, maar er zijn bij verschillende menu's nieuwe modellen geplaatst. Zo zijn er o.a. bij de oorbellenkinderarmbandjes en kinderkettinkjes nieuwe modellen geplaatst. Maar ook bij de kettingen zijn er verschillende kleuren bijgekomen.

En om nu toch maar even in lentesfeer te blijven, heb ik modellen gemaakt met RVS kettinkjes en waarvan onderstaande modellen al in de webshop geplaatst zijn.

    De bovenste drie modellen zie je op dit moment vaak in het modebeeld voorbij komen en ik ga er dan ook van uit dat dit een trend is die tot ver in het najaar doorzet. Ik heb ze in verschillende kleuren gemaakt en ze zijn allemaal van half edelsteen of zoetwaterparels, zoals het model rechts onderin die bij de bruidssieraden te vinden is. Allemaal materialen wat je deze zomer heel veel gaat zien!

Om een idee te krijgen hoe de kettinkjes vallen kun je hieronder zien.

 

Hieronder zie je het model nogmaals terug, maar dan met bijpassende oorbellen, met het enige verschil dat het ene model roomwit is en het andere zacht rose/zalmkleurig, maar allemaal met zoetwaterparels! En wat nog leuker is? Je kunt dit niet alleen tijdens een trouwerij of bruiloft dragen, maar ook op alle andere dagen zijn zoetwaterparels heel mooi om te dragen!

Voor meer nieuwe sieraden (en dromenvangers) raad ik je aan om lekker door de shop heen te surfen en zo de allernieuwste modellen tegen te komen.

Dan is het alweer zowat moederdag!

Daarom heb ik besloten om de aktie met de GRATIS oorbellen bij je bestelling te verlengen t/m moederdag!

Ik maak dus bij je bestelling een bijpassend paar oorbellen die je er helemaal GRATIS bij krijgt. Daar hoef je verder helemaal niks voor te doen. Ik zorg dat het in je pakje zit! Maar ik kan me voorstellen dat als je een dromenvanger voor moederdag koopt je niets ziet in een bijpassend paar oorbellen. En daarom krijg je bij het kopen van een dreamcatcher/dromenvanger de keuze tussen een paar oorbellen of een leuk tashangertje er GRATIS bij! Vermeld dit er tijdens het bestellen dan wel even bij en dan weet ik wat ik voor je (moeder) moet maken!

 Dat was het weer voor deze nieuwsbrief. Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 14-04-2021

 Je kunt als je uit de wind zit al echt een hele poos buiten zitten zonder dat je je jas aan hoeft. Dan hoef ik je niet te vertellen dat ik daar heel vrolijk van wordt. Toch zit er voor mij ook een minpuntje aan, als je daar tenminste van mag spreken want ik doe het mezelf aan. Zodra ik namelijk met zonnig weer in het atelier kom, sta ik volledig in het felle daglicht en krijg enorme inspiratie om dingen te gaan maken.

Maar.... sieraden maken brengt een enorme chaos met zich mee wat ik je al eens in vorige nieuwsbrieven heb laten zien.

En als je dan net lekker bezig bent gaat ineens de bel en staat de bezorgdienst voor de deur met een enorm pakket met kralen en materialen. Nou, ik kan je vertellen dat ik op dat moment sta te balen omdat ik nu niet alles af kan maken waar ik mee bezig ben om vervolgens van de zon te gaan genieten, maar moet stoppen om de boel uit te gaan pakken, te sorteren en op te bergen (wat zo maar een paar dagen kan duren). Maar zoals gezegd, ik doe het mezelf aan omdat ik dat wel allemaal zelf besteld heb! Echter... aan de andere kant is dat het mooiste wat er is. Al die kralen en materialen door je handen laten gaan en te bekijken. Sieradenmaaksters en kralenverkoopsters weten precies wat ik bedoel!

Dan is het dus zaak om te stoppen waar ik mee bezig ben en daarom heb ik afgelopen week niet veel nieuwe sieraden kunnen plaatsen. Toch wil ik je deze twee modellen van kettingen laten zien, die ik nog net af kon maken voordat de boel in het honderd liep.  

 Het eerste model is een spangketting die gemaakt is van druppels van keramiek en waartussen facet geslepen glas bicones met AB glans tussen verwerkt zitten en die, als de zon er op schijnt beginnen te kleuren en te schitteren. Deze variant kraal is de beter betaalbare versie van Swarovski. Zo kun je het toch een beetje laten lijken alsof je echte swarovski draagt!

Het tweede model ketting is een goudkleurige (bruids) ketting. Ik schrijf bewust 'bruids' tussen haakjes, omdat dit model ook prima gedragen kan worden zonder dat je trouwt. Hij is gemaakt van zoetwaterparels die rond de 10 mm zijn. Deze parels zijn niet allemaal precies gelijk van maat omdat het zoetwaterparels betreft en de natuur zich nou eenmaal niet in maten laat leiden, he? 

En dan is het nu weer eens tijd voor een aktie!

Door de corona periode had ik altijd voor iedereen een kortingscode in de webshop staan om het winkelen via internet wat makkelijker te maken en om de verzendkosten een beetje te vergoeden. Nu je weer (op afspraak) kunt winkelen heb ik de kortingscode uit de webshop gehaald. Daarom nu een andere aktie, namelijk een bijpassend paar oorbellen helemaal GRATIS bij je bestelling!

Daar hoef je niets voor te doen. Ik zorg dat deze bij je pakje in komt en dat is ook nog eens bovenop het presentje wat ik altijd bij je bestelling maak!

Geniet van de verdere week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________

Nieuwsbrief 07-04-2021

Zoals je in de vorige extra nieuwsflits kon zien had ik weer een nieuwe dromenvanger geplaatst. Vrijwel meteen daarna had iemand aangegeven om deze aan het eind van de maand te willen kopen. Hoewel ik in de algemene voorwaarden had staan dat we 'vanwege nare ervaringen uit het verleden geen sieraden of andere artikelen meer reserveerden', heb ik toch over mijn hart gestreken en deze voor die mevrouw gereserveerd.

Nu snap ik dat in deze rare tijden van massaal ontslag een groot bedrag niet direct op tafel gelegd kan worden, maar je moet elkaar wel helpen, toch? Mede daarom heb ik de algemene voorwaarden veranderd dat er bij een situatie als deze een koopovereenkomst is, net als dat je iets laat ontwerpen of koopt en dat dit een betalingsverplichting met zich mee brengt. De aankoop of het ontwerp kan niet zomaar worden achteruit gelegd om vervolgens weer ontbonden te worden. (Hoeraaah... zie ik velen van jullie denken, want ik kreeg heel vaak dit soort verzoeken). Dus... weg met dat negatieve zinnetje in de algemene voorwaarden en vanaf nu kunnen er dus weer artikelen gereserveerd of achteruit gelegd worden!

En dan zijn voorlopig de laatste kinderarmbandjes geplaatst. Binnenkort worden er nog schattige kinderoorbelletjes aan toegevoegd, maar daarvoor moet ik mooi weer en dus mooi licht hebben om ze te kunnen fotograferen. Dusss...nog even geduld! 

En dat was het weer voor deze week.

Ik zou haast zeggen 'prettige kerstdagen' als je zo af en toe naar buiten kijkt. Haha. 

Maar één troost... het is nu snel voorbij en dan kan de lente beginnen!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________

Nieuwsbrief 31-03-2021

 Op het moment dat ik deze nieuwsbrief maak fluiten de vogels buiten dat het een lieve lust is. Hoe kan het ook anders.... het is zulk mooi weer! Hier hebben we allemaal rijkhalzend naar uitgekeken en we kunnen nu even een paar dagen genieten van het voorjaar. Het is zoals gezegd enkele dagen, want na vandaag gaan de temperaturen weer naar beneden. Maar tot die tijd kun je alvast in lentesferen komen en wat gaan rondneuzen naar sieraden of dromenvangers voor de komende zomer.

Voor de mensen met een serre of aanbouw in de tuin heb ik weer enkele nieuwe dromenvangers gemaakt. Ze kunnen hier mooi droog hangen en de omgeving van de tuin of serre opleuken! Let er wel op dat ze droog moeten hangen, want ten eerste worden ze er niet mooier op als ze in een vochtige omgeving hangen en ten tweede wordt er bovendien gebruik gemaakt van lijm wat loslaat als de dromenvanger in de regen hangt!

Als eerste een zachtroze/wit exemplaar met zijde bloemen en o.a. roomwitte zoetwaterparels van 48 cm lengte. Echt een romantische dromenvanger!

Dan is er ook weer eens een 'giga groot' exemplaar gemaakt. Onderstaande dromenvanger is maar liefst 1.75 mtr. hoog en staat prachtig aan de muur van je serre of wat dacht je van het hoofdeinde van je bed? Echt een eyecather in je slaapkamer!! 

Zo hangen dromenvangers niet alleen mooi te wezen, maar doen zoals wel gezegd wordt ook hun werk om nare dromen weg te houden.

En dan... tadaaahhh... het moment waar je hoogstwaarschijnlijk op hebt zitten wachten, namelijk de bekendmaking van de winnaar van de eerste kwartaalprijs van dit jaar. De winnaar hoeft hier niets anders voor te doen als een leuk berichtje via Webwinkelkeur te plaatsen hoe hij of zij de webshop ervaart of het prijsje vindt. Gewoon even iets laten weten....

Het prijsje van deze keer is een brosche/kilthanger/dasspeld en de winnares is deze keer Gerty van O. geworden. Gerty, van harte gefeliciteerd! Je kunt contact met me opnemen, zodat de brosche snel naar je toegestuurt kan worden.

En dan ga ik nu genieten van het zonnetje en spreek ik je weer bij een volgende nieuwsbrief.

Geniet ze!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.

_______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-03-2021

De lente zit in de lucht, en hoe!

Een vrolijk zonnetje met af en toe een zacht buitje wat goed is voor de struiken die op uitlopen staan, lekkere temperaturen... heérlijk!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ben ik begonnen om de allernieuwste kindersieraden te fotograferen. Maar ja.... mooi zonnig weer brengt ook ander licht met zich mee en daarom zijn de foto's zo goed als allemaal mislukt en moeten deze overnieuw.

Maar om je nou toch een beetje een indruk te geven van wat er zoal binnenkort in de webshop te zien is, zijn hieronder een paar voorbeelden van kinder kettinkjes te zien, op foto's die het beste eruit kwamen.

Ik krijg regelmatig de opmerkingen van klanten dat er zo weinig en leuke kindersieraden op internet te vinden zijn. Ik ben voor deze mensen aan de slag gegaan en binnenkort wordt zowat de hele rubriek kindersieraden vervangen voor nieuwe modellen.

Er zijn ook weer nieuwe nieuwsbrieflezers bijgekomen en die heet ik dan ook van harte welkom. Hopelijk lees je met veel plezier de wekelijkse nieuwsbrief.

En dan leuk 'winkelwagen nieuws'.

 

Verschillende klanten gaven regelmatig aan dat ze het niet leuk vonden dat als ze de webshop verlieten, bij terugkomst hun winkelwagentje weer leeg terug te vinden. Daar is nu verandering in gekomen, want vanaf nu blijft de inhoud van je winkelwagentje 48 uur bewaard!

Dit betekend dat als je je shopsessie onderbreekt of de webshop tussentijds verlaat en je binnen 48 uur terugkomt, je gewoon verder kunt shoppen zonder overnieuw te moeten beginnen met bestellen of shoppen.

En dan zijn we zowat aan het eind van de maand maart en het eerste kwartaal van dit jaar. Dit betekend dat ik in de volgende nieuwsbrief bekendmaak wie er het prijsje gewonnen heeft van de kwartaalactie. Hou de nieuwsbrief van volgende week dus in de gaten!

(P.s. vergeet je niet de code korting welke recht geeft op 10% korting in te vullen tijdens het bestellen)?

Vast een fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-03-2021

Dit keer een ietwat verlate nieuwsbrief, omdat je het soms heel erg druk kunt hebben met andere zaken als een nieuwsbrief die in elkaar gezet moet worden en wat behoorlijk veel werk is. Maar ondanks dat hij dit keer iets korter is dan normaal hoop ik je toch een beetje leuke en nieuwe sieraden te kunnen laten zien, want ik ben er eindelijk aan toe gekomen om te starten met het plaatsen van de laatst gemaakte sieraden. Het is nog lang niet alles, maar zoals gezegd... het begin is er en nu 'doorstomen'.

De nadruk van alle nieuw geplaatste sieraden ligt op aankomend voorjaar en de zomer en zullen dus vrolijke kleuren bevatten.

En als laatste wil ik nog even onderstaande wikkelarmbanden uit de vorige nieuwsbrief benoemen. Deze zullen het komend weekend geplaatst gaan worden. Als ik de foto's bekijk, kan ik niet op het mooie weer wachten.

Alle sieraden en dromenvangers zijn trouwens met 10% korting, met de kortingscode korting te koop! Zo zijn b.v. je verzendkosten ook alweer een beetje verrekend! 

Vast een fijn weekend!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

  _________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 10-03-2021

De klus is zowat achter de rug en waar heb ik het dan over?

De (hele) afgelopen week heb ik me in het atelier 'begraven' om alle artikelen stuk voor stuk te bekijken en daarna te beslissen of er een prijsverlaging aan gehangen moest worden of dat dit artikel naar de rubriek SALE verplaatst moest worden. Op een paar na die zijn blijven staan, staat voorlopig de SALE lekker vol met afprijzingen en binnenkort volgt er 'zodra het weer een beetje omslaat' nog meer en dan komen de wat meer 'zomerse' sieraden erbij te staan. Dus sla je slag want OP=OP! Op de rubriek kindersieraden na, is deze klus dus geklaard en kan ik vanaf volgende week beginnen om de allernieuwste en exclusieve sieraden te gaan plaatsen.

 

Intussen gaan de andere werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de reparaties gewoon door. Het is altijd weer leuk als het klaar is en je de gerepareerde sieraden aflevert en je zulke blije gezichten mag zien. Maar ook de bestellingen die er tussendoor komen zijn nu een welkome afleiding! Hahaha.

Ik had de week hiervoor ook nog wat nieuwe wikkelarmbanden gemaakt en hieronder zie je de laatste van de hele rits die de afgelopen weken aan je scherm voorbij kwamen.

 

Zomerse modellen in kleuren die je dit voorjaar en zomer veel zult gaan zien. Vanaf volgende week hoop ik alle nieuwe sieraden te hebben geplaatst zodat je ze wat beter kunt bekijken of kopen.  

En dan gaan we weer richting het eerste kwartaal van het jaar 2021. Dit betekend dat ik over een paar weekjes weer iemand blij kan gaan maken met een klein prijsje en wie weet zit jij hier wel bij.

 

Maarrr... nog eventjes geduld hebben!

En dan is het nu tijd voor een beetje bijspijkeren en dit doe ik altijd via een webinar. Hierin leer je alles op het gebied van het verkopen via internet. En dit gaat dan heel breed van hoe je het beste een reclame boodschap in elkaar zet, tot de wat meer technische kant van het verkopen via internet. Een beetje meer hoe je achter de schermen een webshop of website runt en geloof me... daar komt heel veel bij kijken.

Tot volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 03-03-2021

Ik ben eergisteren begonnen om een begin te maken met het verwijderen van alle afgeprijsde sieraden in de webshop. Dit was al een paar weken aangekondigd, maar nu is het toch echt begonnen. Niet in één keer hoor, maar iedere dag wat. Het is echt heel veel uitzoekwerk en daarom had ik dit al die tijd uitgesteld. Ik ben nu begonnen met de oorbellen en daarna de ringen om vervolgens morgen weer verder te gaan met het eerstvolgende menu. Als dit allemaal klaar is dan komt het 'moment supreme' en worden de nieuwe modellen in de webshop geplaatst.

Verder heb ik ook het menu SALE weer geopend en daar staan tot nu toe heel veel van de verwijderde oorbellen en ringen in. De rest volgt nog al naar gelang het verwijderen duurt. Dusss.... je kunt voorlopig nog wel enkele modellen in de SALE blijven kopen! (Zolang de voorraad strekt).

Maar ik heb intussen nog meer nieuwe sieraden gemaakt en daar wil ik je ook deze keer weer enkele modellen van laten zien die binnenkort in de webshop te zien zullen zijn.

Als eerste de oorbellen.

 

  Alle hangers aan de oorbellen hebben aztekenbohemian en egyptische invloeden. Hier kun je zeker de komende lente/zomer periode, mee gezien worden. En het komende seizoen zijn ook de natuursteen kralen en halfedelsteen kralen weer in grote getale aanwezig! 

En dan voor de liefhebbers van handgemaakte kettingen, de volgende twee modellen.

Het eerste model is een rommelketting van allemaal donkerblauwe glaskralen die als het ware 'aan elkaar gestikt' zijn. Weet je nog... vroeger op school dat je twee lapjes met naald en draad aan elkaar moest naaien? Nou, zo is de basis van deze ketting ook maar dan op een gegeven moment afgewerkt met een andere techniek. De hanger is een grote acryl vlinder die lekker licht in het dragen is, omdat anders de ketting te zwaar om de nek zou vallen.

De groene variant is een spangketting met keramiek druppel kralen in fris zomergroen en afgewerkt met tjechische facet geslepen glaskralen met AB glans.

En dan als laatste nog even een mededeling over het gastenboek!

De moderator (Mijnwebwinkel, degene van wie ik de webshopruimte huur) had besloten dat een gastenboek niet meer van deze tijd was en heeft hem per 1 maart weggehaald en nu kan ik niet meer binnen het systeem gebruik maken van deze dienst. Maar omdat ik dit ondanks dat het maar weinig gebruikt wordt toch belangrijk vindt om deze te behouden, heb ik zelf een constructie bedacht waardoor je toch nog een gastenboekbericht kunt plaatsen.

Rechtsonderin de webshop kun je het gastenboek vinden waar je gewend was om je bericht te plaatsen. Als je nu (zoals gebruikelijk) op de groene knop klikt, kom je in het menu van de contactpagina terecht waar je je berichtje kunt plaatsen. Zo krijg ik nog steeds de melding als er een bericht binnenkomt en zorg ik er zelf voor (inplaats via Mijnwebwinkel) dat je berichtje geplaatst wordt. Voor jou veranderd er eigenlijk niets, met het enige verschil dat het nu via een andere pagina gaat namelijk de contactpagina en dat ik er ietsje meer werk van heb.

 

Je kunt uiteraard ook gebruik (blijven) maken van het keurmerk van Webwinkelkeur die je links en onderaan in de webshop kunt vinden om je bericht of beoordeling te plaatsen. Wat jij het gemakkelijkst vind!

Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-02-2021

Dit keer een wat verlate nieuwsbrief, omdat we gisteren op pad moesten om onze nieuwe caravan op te halen. Hiervoor moesten we een behoorlijk eind rijden en eenmaal thuis was het schoonmaken, alle spullen uit de oude caravan overhevelen en hem toen hij spik en span was, naar de stalling brengen. Vanaf onze zomervakantie, maak ik dus sieraden vanaf dit andere knutselhoekje.

  

Ik heb er echt zin in om hier te freubelen. (En uiteraard...de vakanties)!

Dan hebben we er weer wat nieuwe nieuwsbrief lezers/lezeressen bij en die heet ik uiteraard van harte welkom! Hopelijk waardeer je de wekelijkse nieuwsbrief met sieraden- en andere info en ben je binnenkort misschien een winnaar van een actie of verloting. 

Afgelopen week heb ik weer heel veel inspiratie gehad en de modellen 'vlogen mijn hoofd en handen uit'!

Zo heb ik een behoorlijk aantal wikkelarmbanden gemaakt in allerlei kleuren en materialen. Voor de liefhebbers van leer zijn er enkele gemaakt, maar ook diegenen onder ons die liever geen dierlijk materiaal gebruiken zitten er armbanden bij in letherlook. Hieronder twee van de vele modellen in gevlochten imitatieleer.

 

En degenen die recentelijk in de webshop hebben gekeken, hebben dit model vast zien staan op de homepage.

 

Ik ben toch wel zo blij met het resultaat! Het is een aparte kleuren combinatie geworden op rondleer wat 3x om je pols gewikkeld wordt. Nog eventjes wachten totdat deze in de webshop staat, want hij hoort bij de modellen die na de Sale (eind februari) in de webshop komen.

Kan of wil je hier nou niet op wachten, stuur dan even een mailtje naar info@atelierhobbekol.nl of via contact en dan kun je hem op deze manier kopen voordat hij in de webshop geplaatst wordt en je neus voorbij gaat, omdat iemand anders je voor is geweest. Je kunt dit model uiteraard ook in andere kleuren en andere kralen bestellen en dan ga ik voor je aan de slag.

En dan zijn we er weer doorheen voor deze week. Denk je er nog even aan dat je bij een aankoop de kortingscode korting in kunt vullen voor 10% korting op je bestelling? (Uitgezonderd actie artikelen) en dat er weer een nieuwe Blog is? Lekker leesplezier voor als je even niets te doen hebt.

Tot de volgende nieuwsbrief en fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-02-2021

Deze nieuwsbrief staat (weer) in het teken van nieuwe sieraden die nog niet in de webshop staan omdat ik deze pas na eind februari ga plaatsen en ik alle sieraden onder de loep ga nemen en er heel veel uit ga halen om te vervangen. Het is een hele operatie die tijd vergt en ik ben dan ook druk bezig om allemaal nieuwe modellen te maken. Let wel... niet alles verdwijnt hoor, maar er gaat gewoon flink de bezem doorheen.

Als eerste zie je hier onder een ketting waarvan de basiskleuren rood, groen en geel zijn. Het is een lekker lang en licht model wat je zo over je hoofd kan trekken en dus geen metaal door slotje of ander materiaal wat in je nek zit en waar je (eventueel) last van zou kunnen krijgen.  

Dan hieronder nog zo'n lang model, maar dan in zomers blauw en zacht oranje en iets zwaarder vanwege de grote 'bump murano' glaskraal van 3 cm.

Dan dit keer de armbandjes die ik al eerder in sets had gemaakt, maar deze keer met splitkralen van o.a. half edelsteen en glas chips. Lekker lichte armbandjes, die je in allerlei kleuren kunt kopen/bestellen en die bij- of los van elkaar gedragen kunnen worden. 

Tot zover de nieuwe modellen voor de lente/zomer sieraden van dit moment.

En dan ben ik afgelopen week ook nog even bezig geweest om een set armbandjes in groen, rood en wat blauwe tinten voor mezelf te maken want de lente gaat a.s. weekend de eerste opleving geven en hopelijk heel veel mooi weer meer er achteraan.

Ik zeg... laat maar komen die warmte, want dan kan ik die warm gekleurde set gaan dragen! Hahahahaha.

En ik heb weer eens zin om een paar oorbellen weg te geven. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is mij een mailtje sturen via info@atelierhobbekol.nl of via contact, welke kleur oorbellen je graag zou willen hebben en een beoordeling plaatsen in de webshop bij Webwinkelkeur. Onder alle mails ga ik twee mensen blij maken met een paar van onderstaande oorbellen.

En dat was het alweer voor deze week. Ik ga weer verder met het bedenken van nieuwe modellen en die zie je vanzelf weer in de volgende nieuwsbrief verschijnen.

Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 10-02-2021

Wat een mooie witte wereld, he? Het was even omschakelen qua gevoel, maar op een gegeven moment kwam de inspiratie voor de zomermaanden vrij snel om de hoek kijken! En of het buiten nou wit, groen, of een andere kleur is... de zon maakt dat iedereen zich vrolijk voelt. En als ik dan het atelier binnen ga en dat mooie helere daglicht komt me tegemoet... dan word ik toch wel zo vrolijk dat de ideeën er vanzelf uit rollen. Hieronder een aantal nieuwe modellen die zijn gemaakt en waar ik alvast een tipje van de sluier wil oplichten, omdat deze en meer modellen na februari in de webshop geplaatst gaan worden.

Wat denk je als eerste van onderstaande armbanden met natuurkralen? De 8 en 10 mm glas- en half edelsteen kralen, worden hier afgewisseld met schelpkralen.

En dan vond ik het ook weer eens tijd worden om de delftsblauwe armbanden een beetje aan te vullen. Ik heb de keramieke kralen afgewerkt met glasparelsschelpkralen en onregelmatige zoetwaterparels

En dan alweer als laatste twee paar oorbellen waarbij de zogenaamde hammering techniek gebruikt is. Hierbij wordt zacht draad zo bewerkt dat je door er met een hamer op te slaan, het materiaal stukken harder maakt. Tevens krijgt dit ook een stoere look omdat het op grof hard zilver, goud of koperdraad lijkt. Het komt hierbij op het volgende neer.... hameren tot je erbij neervalt! Whahahaha. Vandaar dus de naam hammering.

En dat was alweer wat ik deze week wilde laten zien aan wat er (o.a.) binnenkort in de webshop geplaatst gaat worden. Er is al veel meer maar na de SALE die eind februari eindigt, ga ik beginnen met heel veel sieraden uit de webshop te halen en de nieuw gemaakte te plaatsen. Kijk daarom nog snel even in de shop voor sieraden die nu voor een leuke prijs zijn aan te schaffen. Je hebt nog de tijd t/m eind februari. En wat niet afgeprijsd is, kun je zelf afprijzen door tijdens het bestellen de kortingscode KORTING te gebruiken, die dan automatisch in het winkelmandje 10% van de vaste prijs verrekend.

Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 03-02-2021

Deze keer een nieuwsbrief met weer een paar nieuwe sieraden die ik afgelopen week gemaakt heb. Het is nog steeds SALE bij Atelier Hobbekol en dat duurt nog tot eind februari. Ik ben tussen het afprijzen door ook alvast begonnen met de lente/zomersieraden mondjesmaat te maken, want dat afprijzen ben je stiekempjes ook best wel snel zat en als je dan tussen al die kralen en materialen zit begint het weer te kriebelen hoor! 

Ik ben zoals gezegd begonnen met setjes te maken van armbandjes met rocailles die deze zomer helemaal  trend zijn en gaan worden! De kleuren combinaties zijn onbeperkt en dus kun je deze zomer heel veel verschillende setjes verwachten die (vanaf) en onder de tien euro blijven! Er zijn er al meerdere gemaakt, maar hieronder alvast een voorproefje. Kun je nou niet wachten tot ze in de webshop staan dan ben ik te bereiken via de contactpagina of je kunt me mailen naar info@atelierhobbekol.nl en dan kan je één van deze sets via deze weg kopen, of een andere naar de kleur van je keuze bestellen voor dezelfde prijs!

Hier onder de eerste 3 delige set. Deze rood en grijze kleur is nu al prima te dragen en de armbandjes bestaan uit allemaal facet geslepen glas bicones en glas rocailles. Alle drie de armbandjes sluiten met een karabijnslotje. 

Het volgende 3-delige setje bestaat ook uit glaskraaltjes, maar er zijn hierbij een metallook schelpje en satijnlint aan toegevoegd. Twee armbandjes sluiten met een karabijn slotje en het armbandje met de kleine kraaltjes is (heel handig) op elastiek geregen. 

Zoals gezegd staan bovenstaande sets op dit moment nog niet in de webshop, maar worden zo snel als mogelijk geplaatst!

En dan zijn de lente/zomerkleuren van 2021 bekend.

Vrijwel allemaal zijn het zachte tinten, maar net niet pastel en mijn handen jeuken in ieder geval als ik de kleuren zie...  

En dat was het  alweer voor deze week. Vergeet je niet tijdens het bestellen de kortingscode korting in te vullen voor 10% korting op je bestelling, welke automatisch verrekend wordt in je winkelmandje? Niet vergeten! Want achteraf is het niet meer mogelijk om dit te verrekenen!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

_______________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 27-01-2021

Dit keer geen nieuwsbrief met nieuwe sieraden om de eenvoudige reden dat ik de afgelopen week niets nieuws gemaakt heb. Het is namelijk de tijd voor de SALE en er zijn dan ook een heleboel sieraden en dromenvangers flink afgeprijsd!

Het was trouwens 'even wat werk' om alle 1412 (!) producten in de webshop na te kijken wat er afgeprijsd kon worden en hoeveel. En dan had ik zoals ik vorige week meldde, al meerdere modellen er uitgehaald en gesloopt. Maar de klus is geklaard en nu kan ik even achterover gaan zitten en werken aan de vindbaarheid van de webshop.

Zoals gezegd zijn dus meerdere modellen afgeprijsd en zodra de UITVERKOOP voorbij is, ga ik ze weer allemaal na welke weer terug gaan naar de normale prijs en welke daarvan dan weer definitief uit de webshop verdwijnen. Ik heb zin in de grote schoonmaak en ruimte creëren, zodat er straks allemaal frisse nieuwe modellen voor in de plaats komen.

De SALE periode duurt bij Atelier Hobbekol tot ongeveer eind februari en dus kan je tot die tijd goedkoper unieke handgemaakte sieraden bemachtigen. Maar daarna is het toch echt over!

Dus als je van plan was om net dat ene model te bestellen... je hebt nog de tijd tot eind februari!

Hieronder een printscreen van zomaar wat sieraden die zijn afgeprijsd. Je krijgt hiermee ook meteen een kijkje achter de schermen van deze webshop, want zo ziet het 'magazijn' van een webshop er uit en dit is wat ik zie als ik met de webshop bezig ben.

En koop je nu een sieraad of dromenvanger welke niet afgeprijsd is? Dan kun je hierbij de kortingscode korting gebruiken die recht geeft op 10% korting en zolang als de corona maatregelen van kracht zijn. Bij de dromenvangers zijn ook nog eens de verzendkosten bij de prijs inbegrepen zodat je niets extra's betaald en met de kortingscode korting dus ook nog minder als normaal!! 

Nou, dit was het kijkje 'in de keuken van Gerda', haha... Tot volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 20-01-2021

Dit keer geen nieuwe sieraden om te laten zien, omdat ik het druk heb gehad met, jawel... slopen! En na dagen bezig te zijn geweest ben ik daar nu eindelijk mee klaar en had ik tijd om weer eens een Blog te gaan schrijven want dat was ook alweer veel te lang geleden.

Deze gaat dit keer over de corona moeheid! Ik vertel hierin wat er achter een webshop gebeurt als er iets gaande is in de media of de wereld. Eigenlijk is dit een kijkje achter de schermen hoe ik dit ervaar en ik ben ervan overtuigd dat dit bij heel veel webshops nu hetzelfde is.

Dit Blog staat al in de webshop en als je deze graag wilt lezen kun je op de afbeelding hieronder klikken en kom je direct bij het goede Blog terecht.  

Dan ben ik tussendoor ook nog steeds bezig om sieraden af te prijzen, want we hebben nu de periode van de SALE! En dat is een behoorlijk werkje, want er staan op dit moment nog 1513 artikelen in de webshop! Het gaan er hoogstwaarschijnlijk minder worden omdat ik alles nog moet nakijken wat er uit elkaar gehaald is en dus niet meer verkocht kan worden.

Als laatste nog even een reminder dat er met de kortingscode korting automatisch 10% korting in het winkelwagentje op je bestelling verrekend wordt. Werkt dit nou niet, mail dan even naar info@atelierhobbekol.nl of neem contact met me op via de contactpagina.

En dan wil ik wil je op deze rare dag met waarschijnlijk nog meer corona beperkingen, toch een hele fijne dag toewensen!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

 _____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 13-01-2021

Het is alweer woensdag en dus weer tijd voor een nieuwsbrief.

Gelukkig hebben we afgelopen dagen het zonnetje regelmatig mogen zien en dus kon er gefotografeerd worden. We beginnen dan ook met de armbanden.

De eerste is een 5-delig setje wat je alvast voor aankomende lente/zomer kunt aanschaffen. Fijne rocailles  in blauw en witte tinten. Je kunt ze natuurlijk ook nu dragen, want ik zie met name 'de jonge dames onder ons' al met dit soort kleuren armbandjes rondlopen. 

Als laatste in deze rij een armband in turquoise/perzik. Zoals je ziet is hierin hetzelfde masker bedel op dezelfde manier verwerkt als in het zwart/zilverkleurige armbandje. Leuk voor de lente/zomermaanden, maar ook deze is eveneens nu al prima te dragen. 

Dan kreeg ik afgelopen dagen ineens de ingeving om weer eens armbanden te kettelen. Het was alweer een hele poos geleden dat ik dat gedaan had. Het is best veel werk en als je er aan begint moet je echt je verstand op nul zetten en beginnen. Haha. Maar als hij dan eenmaal klaar is, heb je wel zo'n voldaan gevoel als de kralen door je hand glijden. Veel werk en materialen... 'maar dan heb je ook wat'! En alsof dat nog niet genoeg was, zette ik mezelf nogmaals extra aan het werk om hier een bijpassende en eveneens handgemaakte ketting bij te maken. Leuk als je een set van iets hebt. En het leuke is ook nog eens dat als je de armband en ketting bij elkaar in één keer koopt je een behoorlijke korting op deze set krijgt!

Als eerste de aubergine kleurige, grijs en roomwitte armband van deze sets. Hier is goed op te zien hoeveel veel materialen erin verwerkt zitten en wat voor (leuk) werk dat is.

Dan hieronder de rode armband van een set. Ook hierbij weer met heel veel kleine kralen zodat het een armband is geworden die 'fijntjes' oogt.

 

De bijpassende rode en aubergine kleurige kettingen zie je hieronder. Door het gebruik van heel fijne ball chain (bolletjesketting), zijn ook deze kettingen ondanks de tros kralen heel fijntjes gebleven.

Ik hoop dat ik hier iemand het komende seizoen blij mee kan maken, want dat is dan uiteindelijk 'de kers op de taart'!

Vergeet je niet tijdens het bestellen de kortingscode korting in te vullen? Dat levert toch weer 10% korting op alle (niet afgeprijsde) artikelen op en ben ik begonnen met hier en daar afprijzingen door te voeren! Ik denk maar zo... nieuw jaar, nieuwe (afgeprijsde) sieraden, nieuwe kansen! 

Fijne week!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________________

Nieuwsflits 08-01-2021

Vandaag een extra nieuwsflits om je te laten weten dat de artikelen van de laatste nieuwsbrief nu in de webshop staan.

Onderstaande sets van korte kettingen oftewel chokers met bijpassend armbandje lijken de trend van lente/zomer 2021 te gaan worden. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en dan wel in 'kale vorm'. Reden voor mij om er weer een beetje een eigen draai aan te geven door er een 'finishing touch' bij aan te brengen, waarbij je je gekochte sieraad een uniek exemplaar mag noemen omdat niemand anders deze heeft. Want Atelier Hobbekol maakt van ieder item maar één exemplaar en zo koop je voor een klein bedrag een uniek sieraad!

TREND VAN 2021! 

Dan zijn de speenkoorden ook aangevuld met vijf nieuwe modellen en zijn de prijzen naar beneden aangepast!

Da's nog eens leuk shoppen voor je kleintje!

Vergeet de kortingscode korting welke recht geeft op 10 % korting niet te gebruiken tijdens het bestellen en verder wens ik je een fijn weekend!

Stay save! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 06-01-2021

Een nieuw jaar met de beste wensen voor iedereen en dat het maar een beetje normaler jaar mag worden als het jaar 2020 en uiteraard met heel veel gezondheid!

Dit is tevens de eerste nieuwsbrief van 2021 en we beginnen het jaar al 'goed' doordat ik vanwege het donkere weer geen foto's kan nemen. Ik heb m'n best gedaan om ze een beetje zo te laten worden dat je de nieuwste sieraden kunt zien en waar ik zoal op dit moment mee bezig ben.

Allereerst onderstaande wire bracelets bestaande uit (uiteraard) kralen, maar ook tubes kralen die door mij gevormd zijn tot dit resultaat. Ik heb wel zoveel positieve reacties ontvangen, dat ik denk dat mensen dit wel leuk zouden vinden om dit met een workshop zelf te gaan maken en als er genoeg animo voor is zet ik deze er binnenkort op de workshop pagina erbij! Laat maar horen wat je hiervan vindt...

Dan iets wat volgens mij de nieuwste trend voor komende zomer gaat worden! Korte kettinkjes van rocailles met of zonder een 'themakraal' eraan.

Ik heb meteen bij iedere variant een bijpassend armbandje op elastiek erbij gemaakt. Past dus altijd! Vooral het rasta setje (2e van links) en wat zowel door een vrouw als man kan worden gedragen, vind ik mooi gelukt. (En op dit moment moeilijk om te verkopen! Whahaha). 

Dan heb ik het nog niet zolang geleden erover gehad dat ik bepaalde pagina's binnenkort nieuw leven in ga blazen waaronder o.a. de kindersieraden. Het eerste exemplaar(tje) zie je hieronder staan en bestaat uit acryl parels met millefiori kraaltjes ertussenin en komt als de tijd rijp is voor 3,95 in de webshop te staan. 

Een pagina die ook aan de beurt gaat komen om aangevuld te worden met nieuw materiaal zijn de speenkoorden. Hieronder 5 nieuwe exemplaren die ik afgelopen week al gemaakt heb. Nu alleen nog op lichter weer wachten zodat ik foto's kan gaan maken en dan kunnen ze in de webshop geplaatst worden.  

Wil je nou niet wachten en heb je iets gezien wat je nu al wilt kopen? Mail me op info@atelierhobbekol.nl of via de contactpagina en dan kunnen we het zo afhandelen. Scheelt mij werk en 'de klant is weer blij gemaakt', want daar doe ik dit tenslotte voor!

Buiten dat er door de hele webshop heen sieraden afgeprijsd zijn, zijn er op de pagina dromenvangers/dreamcatchers verschillende exemplaren flink afgeprijsd. Zo kun je nu voor een SALE prijs zo'n mooie dromenvanger in je eigen huis hebben hangen!

Dat was het alweer voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar! Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode korting niet in te vullen? Dat geeft je recht op 10% korting  (uitgezonderd afgeprijsde artikelen) op alles en wat in je winkelwagentje direct verrekend wordt! Fijne week.

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-12-2020

Wat gaat een jaar hard....en wat voor een jaar!

Zo zit je half maart ineens met een nieuw virus opgescheept en wat vervolgens is uitgegroeit tot iets wat de hele wereld bezig houdt en waar we nog lang niet van af zijn. Omdat we nu in een lockdown zitten en iedereen haast verplicht is om via internet te kopen heb ik met de webshop een beetje mee proberen te helpen om de pijn te verzachten voor 'surfend' Nederland, door zolang de corona crisis duurt een koringscode aan te bieden die recht geeft op 10% korting. Meer kan ik ook niet doen en hopelijk maakt dit dat mensen een beetje positiever naar de toekomst kijken, want het gaat over... het is alleen de vraag wanneer! En intussen ga ik verder met mijn hobby en probeer mensen blij te maken die iets aparts zoeken.

Bij de bruine oorbellen links is aluwire hard gemaakt en zijn er grote facet geslepen glasdruppels in gehangen. Door het draad op een speelse wijze om de druppels te winden is er een apart geheel ontstaan.

Het rechter paar is een heel andere stijl. Hier is geen materiaal wat hard gemaakt hoefde te worden, maar alleen maar 'draaiwerk' van heel dun aluwire aan ieniemienie glas bicones. Het is veel werk, maar ze zijn lief geworden, he?

Als laatste wil ik je deze vrolijke 4 dlg. Ibiza dromenvanger laten zien.

Het is alweer het tweede model van de lente/zomer collectie van 2021 wat er gemaakt is en wie hier niet vrolijk van wordt......!  

En dan is het nu tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de laatste kwartaal verloting van 2020.

Het kleine presentje is dit keer een p-style sleutelhangertje.

De winnaar mag zelf een model uitzoeken en dan zorg ik dat deze naar diegene verstuurd wordt.

Moest de prijs van het vorige kwartaal naar curacao verstuurd worden... dit keer is het weer wat dichter bij huis en wel in Nederland. De winnares is dit keer mevrouw C. Rodenburg. Zij kan contact met me opnemen en de keuze van het sleutelhangertje doorgeven. Dan zorg ik dat deze haar kant op komt. Gefeliciteerd!

Als laatste wil ik iedereen een fijne jaarwisseling toewensen, met een beter jaar in aantocht als afgelopen jaar en waarbij gezondheid natuurlijk voorop staat! Maak er wat van!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-12-2020

We zitten midden nu in de donkere dagen voor kerst!

Toen ik vanochtend met de hond aan het wandelen was leek het wel een andere planeet. Het weinige verkeer wat deze dagen door de corona maatregelen de weg op gaat, de motregen en het mistige karakter wat er hing en wat een haast heilige stilte gaf, maakten dat er een beetje een kerstsfeer op een andere planeet hing. Ik vind deze dagen heerlijk en stoor me niet aan regen of het donkere karakter... Ik steek wat extra waxine lichtjes aan en krijg er juist inspiratie van voor sieraden. Dit brengt me wel op een bekend probleem, namelijk dat ik geen foto's kan nemen van de laatst gemaakte sieraden en een dromenvangertje die al een poosje klaar zijn.

Had je trouwens al gezien dat de dromenvangers al in de SALE zijn? Er gaan nu langzamerhand nieuwe modellen gemaakt worden en moeten de oude dus plaatsmaken voor de nieuwe, want ik kom ruimte tekort. Sla nu je slag als je een apart, exclusief en betaalbaar cadeau zoekt!

Dan staat voor volgend jaar alweer veel in de planning met dingen die zijn blijven liggen. Ik noem bijvoorbeeld de kindersieraden nieuw leven inblazen en vervangen voor modellen die wat beter bij deze tijd passen, de rubriek speenkoorden opvullen, de foto's van alle 1501 artikelen (!) die in de webshop staan nakijken om opnieuw foto's te maken die beter bij de huidige look van de webshop passen, alle rubrieken onder de loep nemen of ze moeten verdwijnen of opgefrist moeten worden, prijzen aanpassen en nog veel meer... ik hoef me in ieder geval niet te vervelen.

Wij verkopen ook nog steeds kralenmixen voor kinderen alsook kralenmixen voor volwassenen. Deze worden geleverd inclusief al het materiaal wat je ervoor nodig hebt om de mooiste sieraden zelf te maken! Je kunt deze nog net voor de kerstdagen bestellen en dit in het kader van 'tegen de verveling van de kids', tijdens de extra lange vakantie die ze nu hebben!  

   

De webshop is tijdens de feestdagen (dus ook met oud en nieuw) normaal geopend om bestellingen te plaatsen! Normaal gaan we even een paar daagjes naar familie in Duitsland, maar vanwege de corona is dit in het water gevallen. Jij hebt hierdoor wel de mogelijkheid om je bestellingen bij ons aan huis af te halen. Dit om verzendkosten te besparen, of als je er zeker van wilt zijn dat je vanwege de drukte bij PostNL je spulletjes op tijd in huis hebt! Maar als je nu tijdens het bestellen de kortingscode korting invult krijg je direct 10% korting op al je aankopen (uitgezonderd afgeprijsde artikelen) en zijn de verzendkosten die je anders zou betalen, zo goed als verrekend. Je kunt deze code meerdere keren gebruiken en zo profiteren van een korting die mooi is meegenomen!

Ondanks de nare tijd waar we nu in zitten, wens ik iedereen fijne dagen toe en hoe je ook over de corona mag denken... maak er wat van! Stay save!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-12-2020

Het was me hier het weekje wel zeg... we reden met onze Yorkshire terrier Bruno constant in Nederland op en neer naar verschillende dierenartsen en klinieken. Het was de bedoeling dat we met meerdere meningen wisten wat we aan zijn steeds erger wordende benauwdheid moesten doen, maar het resultaat is dat er nu 3 verschillende meningen zijn bijgekomen, zodat we nu nog steeds niet weten wat we moeten doen. Uiteindelijk zal het wel Utrecht worden en dan gaan we zien of dit financieel haalbaar is, want in Utrecht loopt je spaarrekening in rap tempo leeg! Ken je die uitdrukking van 'Het zwaard van Damocles'? Nou.... dus dat! En dan die storingen in de webshop als je iets wilt plaatsen of een nieuwsbrief in elkaar wilt zetten ben je steeds alles kwijt en kun je weer opnieuw beginnen, grrr... Maar het is uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk wederom gelukt!

Er zijn sinds deze week ook weer twee nieuwe dromenvangers bijgekomen.

Ik vindt dit toch zo leuk werk om te doen, he? Heerlijk met een muziekje in het atelier met heel veel materialen aan de slag en dan het uiteindelijke resultaat, dat is toch altijd weer een mooi moment.

   

Voor alle dromenvangers geldt trouwens dat ze verstuurd worden zonder extra verzendkosten!

Dan is de rubriek oorbellen weer rijkelijk aangevuld.

Ik had een poosje terug al een lading nieuwe opaliet kralen binnen gekregen en die zijn toch zo prachtig! Zachtblauwe kralen die als je ze tegen het licht houdt lijken op echte opaal kralen vanwege de kleurenschittering die er doorheen komt. Deze kralen zijn trouwens prachtig om in bruidssieraden te verwerken! Binnenkort ga ik eens een Blog aan wijden wat het verschil is tussen opaal en opaliet. Maar daar moet eerst even wat extra tijd voor vrij zijn...  

Als laatste in de rij met nieuwe sieraden is deze patrol kleurige armband van mineraalsteen. Degene die deze koopt krijgt de bijpassende oorbellen wat onder de foto te zien is, er gratis bij!

Dan gaan we al steeds sneller naar eind december en dus het eind van het laatste kwartaal. Tijd om alvast te gaan bedenken wat ik deze keer voor GRATIS cadeautje zal gaan verloten bij de kwartaalverloting. Het duurt nog 2 weken en dus heb ik er de tijd nog even voor om iets te bedenken, maar het gaat allemaal zo snel....

En dan zitten we ineens weer in een volledige lockdown. Gelukkig heb ik geen tijd om hieraan te denken vanwege alle kerstdrukte, maar met z'n allen hopen we toch wel dat het allemaal weer heel snel voorbij gaat! 

Fijne week en blijf gezond!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 09-12-2020

Sinterklaas heeft z'n rode mijter weer afgedaan en is vast alweer aangekomen in Spanje. Dus is het weer tijd voor de volgende feestdagen, namelijk KERST! Dit gaat tot nu toe gepaard met sombere dagen waarbij geen enkele mooie foto van een sieraad te maken is. Maar aan de andere kant vindt ik die donkere dagen voor kerst wel zóóów gezellig. In de avond steek ik een extra kaarsje aan en gaan in plaats van de gewone lampen, de verlichting van het kerststraatje aan. Een beker chocomel erbij en dan voel ik me helemaal happy.

Maar ja... die sieraden, he? Het begon vanochtend al verkeerd dat er een landelijke storing bij Ziggo was. Gelukkig leek deze snel voorbij, maar daarna begonnen de problemen pas goed. In de rest van Nederland waren verschillende websites niet meer te bereiken of hadden te kampen met storingen. Zo ook bij Webwinkelkeur en Mijnwebwinkel waar de webshop op draait. Steeds opnieuw een nieuwsbrief gemaakt en dan werd deze tot 3x toe niet opgeslagen, grrr... En voor degenen die dit niet weten, een nieuwsbrief in elkaar zetten in ECHT hééél veel werk. Balen dus!

Afijn... met veel vallen en opstaan is het uiteindelijk gelukt om deze te maken en dan zou ik zo graag wat mooie foto's laten zien, maar je moet het dit keer met vrij donkere foto's doen vanwege de mist die het maken van de foto's eigenlijk al bij voorbaat liet mislukken.

Allereerst een aubergine kleurige ketting. Op de foto lijkt hij groter dan hij is maar deze is aanzienlijk kleiner als dat je zou verwachten. De ketting hoort namelijk vrij kort om de nek te vallen.

 

En nog even een herinnering aan de actie met de GRATIS cadeaubonnen!

Uit diegenen die via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl met 'ik reageer', wordt er een kadobon van €5,00 verloot! Hiermee kun je voor jezelf een klein cadeautje uitzoeken uit de webshop zoals bijvoorbeeld: een paar oorbellen, een beschermengeltje, mondkapjeskoordje, zo'n leuk hangertje voor in je haar die je bij de haarsieraden kunt vinden, een mobielhangertje, ring, sleutelhanger, tashanger of een paar wijnglasversieringen. Allemaal artikelen onder de vijf euro die je voor deze cadeaubon kunt bestellen. Ik zeg... kom maar op met die reacties! En omdat deze nieuwsbrief ook op alle social media kanalen is te zien wordt er voor de vaste trouwe nieuwsbrieflezers nog een extra cadeaubon verloot!

Deze actie duurt t/m woensdag 23 december en je mag zoveel mogelijk vrienden uitnodigen om ook mee te doen!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 02-12-2020

De gezellige Decembermaand is alweer begonnen en over 3 dagen zitten de kids van Nederland strak gespannen naar de deur te kijken of Sint en Piet een cadeautje komt brengen. Maar ook veel papa's en mama's zitten vol spanning in diezelfde zak te kijken of dat er soms een presentje voor hun tussen zit! Haha.

En laat ik nou eens zin hebben om voor 'Sinterklasina' te spelen! Uit degenen die mailen met 'ik reageer', wordt er een kadobon van €5,00 verloot! Hiermee kun je voor jezelf een klein cadeautje uitzoeken uit de webshop zoals bijvoorbeeld: een paar oorbellen, een beschermengeltje, mondkapjeskoordje, zo'n leuk hangertje voor in je haar die je bij de haarsieraden kunt vinden, een mobielhangertje, ring, sleutelhanger, tashanger of een paar wijnglasversieringen. Allemaal artikelen die je onder de vijf euro kunt kopen. Ik zeg... kom maar op! En omdat deze nieuwsbrief ook voor iedereen op social media wordt gedeeld, wordt er voor de vaste trouwe nieuwsbrieflezers nog een extra kadobon verloot!

 

Ik had ook nog groene bloem glaskralen liggen, waar ik een armband van heb gemaakt. Het zijn de z.g.n. oliekralen waar een mooie 'olie gloed' overheen ligt, vandaar de naam oliekraal. Ik vindt hem zelf erg mooi gelukt en ik krijg op dit moment ook steeds reacties vanaf Instagram op deze armband.

Dan had ik al eerder twee paar van de oorbellen met gradiënt laten zien en nu heb ik alle vier de modellen goed op de foto kunnen zetten. Gradiënt betekend kleurverloop en dat is precies wat er gebeurt als de hangers bewegen, want verschillende mooie kleuren komen er dan tevoorschijn!

Zoals je ziet zit er ook een afbeelding van een BLOG tussen. Ik probeer iedere week een BLOG te plaatsen wat 'over van alles en nog wat' kan gaan. Iets wat ik die week meegemaakt heb, een extra uitleg over bepaalde materialen en/of technieken, vragen van klanten... gewoon alles wat ik leuk vindt om over te schrijven. Je kunt de link naar de Blogpagina helemaal links onderin de webshop vinden of op deze link klikken en dan ga je er rechtstreeks naar toe.

Als laatste nog even iets wat met kerst te maken heeft, namelijk de beschermengeltjes of kerstengeltjes.

 

Leuke kleine cadeautjes om in de schoen te leggen, straks met de kerst in of onder de boom, of gewoon om iemand die heel belangrijk voor je is een hart onder de riem te steken! Ze staan in klein formaat in de webshop en wat groter in de verschillende kleuren kettingen in de desbetreffende menu's. Wil je nu een groter exemplaar bestellen neem dan even contact op via info@atelierhobbekol.nl of de contactpagina.

Dat was het dan weer voor deze week en ik wens iedereen een heel fijn Sinterklaasfeest toe. Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-11-2020

De feestdagen zijn al een beetje begonnen in de vorm van Sinterklaas. En was de laatste nieuwsbrief met leuke kleine schoencadeautjes zoals: kettinkjes, oorbellen, hangertjes en meer... dit keer is het de beurt aan een wat groter cadeau.

Een patrol kleurige dromenvanger, die wel héél mooi staat in ieder interieur! En als je eens iets aparts wilt geven wat niemand anders heeft is dit je kans, want er worden van alle items maar één gemaakt wat het dus uniek maakt! Alle dromenvangers zijn deze week ook nog eens in de aanbieding vanwege 'Black 'Friday welke a.s. vrijdag is. Wij wachten hier niet op, want dat is zo sneu als je op een afgeprijsd artikel zit te wachten en die dan voor je neus weggekocht wordt door iemand die hem ook graag wil kopen. Alle dromenvangers kun je vanaf nu t/m zondag 29 november met een korting van 15% met de kortingscode: dromenvanger aanschaffen. En ze worden ook nog eens zonder extra verzendkosten verzonden! 

*

En hieronder een compilatie van een wel heel feestelijke 3 delige set.

De ketting, oorbellen en ring zijn apart te koop in de webshop, maar als je nou denkt... ik wil de hele set in één keer kopen, dan krijg je de ring van mij er GRATIS bij! Gewoon even contact opnemen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en ik zorg dat de set met de gratis ring naar je toegezonden wordt!

Dan zijn er afgelopen week prachtige RVS regenboog Gradiënt hangers binnen gekomen en waar oorbellen van gemaakt zijn.

Ze staan nog niet in de webshop en staan allemaal al op de foto, maar.... de zon hangt nu zo laag dat ze maar niet mooi op de foto gezet kunnen worden. Bij het bewegen komen er namelijk allemaal verschillende kleuren tevoorschijn en dat komt op de gemaakte foto's niet mooi uit. Maar geduld is een schone zaak en we zullen eens kijken welke creatieve draai hier aan te geven is! 

En dan is het nu tijd om verder te gaan met de volgende dromenvanger en wat dat wordt.....?

Verrassing!😄 

Fijne voortzetting van de week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-11-2020

Zoals beloofd deze extra nieuwsbrief van de nieuwste sieraden van de rubriek 'Goed dierendoel'!

Het is lang niet alles, want het is teveel werk om alles in deze nieuwsbrief te laten zien. Ook zijn er nog items zoals o.a. de oorbellen die liggen te wachten om nog geplaatst te worden. Nu weet je waar je moet kijken in de webshop, maar het kan ook door op onderstaande afbeeldingen te klikken, waarna je rechtstreeks in de goede rubriek terechtkomt. Kijk maar eens naar onderstaande compilatie van de laatst geplaatste kettinkjes. Deze zijn tot leuke kleine cadeautjes in te pakken voor in de schoen of over een paar weken onder de kerstboom te leggen. Niet duur, handgemaakt en uniek!  

 

Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode 'korting' niet in te vullen? Dan gaat er namelijk 10% korting vanaf, die direct in je winkelmandje verrekend wordt!

En dan laat ik je nu weer met rust en kun je verder van je weekend genieten. 

Fijne voortzetting van je zondag!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-11-2020

Het heeft even geduurd, maar de volgende sieraden en meer, zijn eindelijk gefotografeerd en worden nog voor het einde van de avond in de webshop geplaatst Het zijn dit keer kleinere items die prima in de schoen passen, of alvast kunnen worden gekocht als klein cadeautje onder de boom. Als eerste zijn de boekenleggers weer aangevuld met nieuwe modellen.

Buiten dat het een handig hebbedingetje voor jezelf is om nooit meer de hoekjes van je boek om te hoeven vouwen om te zien waar je gebleven bent, passen ze ook in de schoen voor sinterklaas!

En net zo lang en dus ook nog een prima 'schoenenmaatje' deze onderstaande tashangers en die je uiteraard ook aan je sleutelbos kunt hangen.

We gaan zakken met de maat en dat zijn de oorbellen.

Leuke driehoekvormige modellen in vier verschillende kleuren combinaties met glaspareltjes en heck runderen eraan. En alle modellen zijn afgewerkt met een trendy evel-eye. 

Dan de nog kleinere sleutel/tashangertjes, in pandora style.

Deze staan al in de webshop in 14 verschillende kleuren en kralen. De één met een echte pandora kraal en de ander een gewone glaskraal en dan is deze een euro goedkoper!

Dan is er ook weer een leuke feestmaand actie, die tot maar liefst 1 januari 2021 doorgaat!  Bij iedere aankoop krijg je een schattig klein beschermengeltje GRATIS erbij! En wil je een grotere? Dan zijn deze ook in de webshop te koop, of je kunt er één in de kleur van je keuze bestellen. Dit gratis beschermengeltje komt bovenop het bijpassende GRATIS presentje wat je normaal ook al krijgt. Dus deze en de hele decembermaand krijg je 2 presentjes bij je bestelling!

En dan nog even dit...

  Ik heb het er al eens vaker over gehad maar ik heb een 'webshop-collega' Esther, die stiekem een goede vriendin is geworden. We zijn samen tegelijkertijd en 10 jaar terug bij Mijnwebwinkel gestart en hebben dus ook heel veel aan elkaar gehad als we er niet uitkwamen voor wat betreft het beheer van een webshop. (Ik een beetje meer aan haar gevraagd als andersom  ). Maar ook kunnen wij heel veel lol samen hebben om stunten (die met name IK uitgehaald heb) en die achteraf zoooow dom waren, maar altijd goed afliepen. In de tussentijd en vele webshops voor haar erbij, heeft zij nu een verfrissing ondergaan van haar kralenwebshop Het Kralenstulpje en het moet gezegd... het is mooi geworden! Als je ook graag freubelt waarbij je kralen en andere materialen nodig hebt, kun je hier bij deze webshop van alles vinden. En zie je iets niet? Neem dan gerust eens contact met haar op en grote kans dat ze er voor je achteraan gaat. 

Fijne week verder! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 11-11-2020

Vanuit de mist zo de zon in. Dat kun je wel zeggen als je naar buiten kijkt. De foto's van de nieuwste items moesten tussen de zon door gemaakt worden en daarna was het...mist! Gelukkig is dus op tijd alles gefotografeerd en kan er verder gegaan worden met het maken van de items voor de feestdagen.

Twee modellen met een hanger van natuursteen.

 

Het linker model een grote natuursteen hanger aan rondleer en het rechter model een kleinere variant hanger aan een fijn koperkleurig jasseron kettinkje.

*Dan nu nog even een mededeling van huishoudelijke aard. Mensen moeten dit jaar met de feestdagen vanwege de coronacrisis helaas thuis blijven. Er komen geluiden vanaf PostNL dat ze daarom drukke maanden verwachten met heel veel postpakketjes. Ze adviseren daarom dat iedereen de kerstinkopen tijdig doet en het liefst midden in de week zodat niet alles in het weekend op het distributiecentrum blijft liggen. Wij hebben met de webshop inderdaad de ervaring dat pakjes die zaterdags verstuurd worden regelmatig zoek raken, omdat ze te lang blijven liggen bij PostNL en we daarom alleen nog van maandag t/m vrijdag bestellingen verzenden. Houdt dus rekening met deze tip, als je iets wilt bestellen voor je sinterklaas of kerstinkopen!

Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode korting niet? Deze geeft zolang de corona crisis duurt een korting van 10% op alle (niet afgeprijsde) artikelen. Da's mooi meegenomen voor de komende cadeau maanden!

Fijne voortzetting van de week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 04-11-2020

Zonnig weer is ook niet altijd goed en dat klinkt natuurlijk heel erg ontevreden. Maar gisteren wilde ik alle nieuw gemaakte sieraden voor de feestdagen gaan fotograferen en plaatsen. Het feit wilde echter dat ik alle foto's van die ochtend over moest doen, omdat de zon nu zo laag stond dat hij aan alle kanten weerkaatste. En dat resulteerde er weer in dat ik dus op het goede moment moest wachten en dan alle foto's opnieuw moest gaan maken. Nu zat ik te wachten op het goede moment en toen het zover was, jawel... moest ik onverwachts weg en toen ik terugkwam was het zonnetje weg. Balen!

Vandaag nieuwe kansen en ik heb intussen de nieuwste dromenvanger kunnen fotograferen en de betere foto's erbij gezet.

Vanmiddag hoop ik de foto's van de nieuwste kettingen te maken, maar van één exemplaar zijn er foto's gelukt en die zie je hieronder. Er zijn betere foto's onderweg, maar deze zijn al goed genoeg om je te laten zien hoe feestelijk deze is. 

  

'De kogel is door de kerk' en nu weten we dat iedereen vanwege de corona met de kerst thuis moet blijven. Daarom heb ik bovenstaande en de andere kettingen die gaan komen, gemaakt voor de komende feestdagen! Echte blikvangers die je tijdens de kerstdagen kunt dragen, maar nog belangrijker... waar je na die periode ook nog wat aan hebt doordat ze eigenlijk het hele jaar door wel zijn te dragen. En met de corona kortingscode korting welke goed is voor 10% korting en die je in kunt vullen tijdens het bestellen, kun je je sieraden nu heel voordelig aanschaffen!

Dan nog even de oorbellen....

Ze zijn gemaakt van schattige staafkraaltjes van keramiek die aan een ring van goud- of zilverkleur hangen. 

 

Ze zijn in 5 verschillende kleurvariaties te koop en ze kosten €3,95 per paar. Toch een leuk prijsje om apart de feestdagen door te komen of als cadeautje aan iemand anders te geven. 

Dan ga ik nu snel verder met fotograferen.... fijne week! 

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 28-10-2020

 Dit keer een ietwat verkorte nieuwsbrief omdat er recentelijk een nieuwsbrief met een nieuwsflits er achteraan in je mailbox beland zijn. Ikzelf heb een gruwelijke hekel aan teveel nieuwsbrieven en wil daar zelf ook niet aan meedoen. Dus... zoals gezegd krijg je dit keer een korte nieuwsbrief waarin ik ga laten zien wat er in de tussentijd in de webshop geplaatst is (wat weer zoeken scheelt).

Er is weer wat nieuws aan de webshop toegevoegd de zogenaamde wijnglas versieringen.

Grappige kleine versierde ringetjes die je om het pootje van je wijnglas kunt doen als je eens een keertje 'apart uit wil pakken' met een etentje of een romantisch avondje hebt. Een leuke toevoeging voor beide. Het kan ook heel handig zijn om aan ieder glas een verschillende versiering te hangen waardoor iedereen de hele avond weet wat zijn of haar glas is (scheelt je weer extra afwas)!  Nog leuker wordt het als je gasten hun versiering aan het eind van de avond mee naar huis mogen nemen.

Tip! Een leuk idee voor de komende feestdagen!

De corona berichten zijn niet hoopvol voor wie de grens over wil om op (ski)vakantie te gaan of familie te bezoeken (zoals wij ieder jaar naar 'm'n zussie' en zwager in Duitsland gaan). Wij gaan als het zover komt, het thuis extra gezellig en feestelijk maken. En ik ga dus mooie groene wijnglas versieringen maken wat bij ons interieur past en die om onze eigen glazen hangen!

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________________________

Nieuwsflits 26-10-2020

Hier de beloofde nieuwsflits dat de resterende sieraden van vorige week in de webshop geplaatst zijn. Een beetje van dit en een beetje van dat, kortom...van alles wat! Haha.

Er zit dit keer weer eens een korte ketting bij. Geketteld met allemaal glaspareltjes waar een coating omheen zit in de najaarskleuren bruin en met een koper gekleurd ornament. 

Dan zijn er nog enkele ringen bij geplaatst en hieronder enkele voorbeelden..

En de rubriek 'Goed dierendoel' is ook weer lekker bijgevuld met o.a. armbandjes met een skullkraal van een rund.

 

Er komen binnenkort nog meer sieraden bij, want ik ben afgelopen weekend weer heerlijk bezig geweest. Er zitten o.a. nog meer ringen bij, maar ook armbanden in meerdere lagen van imitatie leer. Maar die moeten nog op de foto, dus dat duurt nog eventjes.

En als laatste nog even dit... ik heb de kortingscode van 5% in de webshop wat eerder als woensdag veranderd in 10%. Nu kun je twee codes invullen tijden het bestellen namelijk korting en corona. Ze geven beide een korting van 10% in het winkelmandje en je kunt maar één code per bestelling invullen. Niet vergeten, want anders verrekent het systeem de korting niet en dan loop je deze mis! Is toch zonde?

Fijne week en tot woensdag met de gewone 'nieuwsbriefdag'!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

_________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-10-2020

Soms lopen dingen niet zoals ze gepland zijn en daarom een dagje later als normaal deze nieuwsbrief in je mailbox. (Ik had het gisteren zo druk). Er waren omstandigheden die met de rubriek SpeldinHooiberg te maken hadden en er moesten dingen besteld worden bij de groothandel (die ik trouwens vandaag al binnen heb gekregen).

Wat dacht je van dit apparaatje? Hiermee kan ik rocailles rijgen (je weet wel van die kleine kraaltjes). Tot nu toe deed ik dit allemaal met de hand. Da's best wel pittig en tijdrovend werk als je grotere items moet maken. Maar hopelijk werkt deze goed en is het probleem tijd, vanaf nu verleden tijd.

Dan nog zo'n onmisbaar apparaatje in de 'sieraden keuken'...

Hiermee kun je kralen uitboren zodat het gat iets groter wordt wanneer je deze bijvoorbeeld op (imitatie) rondleer wilt rijgen. Tevens kun je ook bepaalde soorten draad bijslijpen zodat de uiteinden niet scherp meer zijn. Zo komt er steeds iets nieuws op de markt wat voor gebruiksgemak zorgt.

Dan was ik afgelopen weekend nog even verder gegaan met de ringen, want ik had de smaak te pakken hoor! Haha... Onderstaande modellen zijn allemaal van dezelfde acryl kraal gemaakt, maar drie keer een verschillende kleur.

Rest mij nog even te vermelden dat de corona wederom heeft toegeslagen en er daarom alweer een poosje de corona kortingscode van 10% in de webshop staat.

Vast een fijn weekend gewenst!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

____________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 14-10-2020

Er is weer een week voorbij en ik heb behoorlijke buikgriep gehad zodat het opsturen van alle prijzen van vorige week vertraging hebben opgelopen. Maar intussen liggen ze ingepakt en wel klaar om vandaag naar alle winnaressen verstuurd te gaan worden.

Maar ook minder goed nieuws over de corona, wat inhoudt dat we weer terug bij af zijn zoals het in het begin van dit jaar was en wat zoveel mogelijk thuisblijven betekend. Gelukkig weten mensen in deze periode Atelier Hobbekol te vinden en is schade door corona voor mij niet van toepassing op de verkoop via de webshop. Een ander verhaal is op locatie, want dat is helemaal weggevallen. Gelukkig zie ik het positief in, dat ik nu meer tijd heb om sieraden te maken voor de komende feestdagen. Want er gaat heel veel werk en tijd in zitten om alles bij elkaar te zoeken en in te pakken als je met een kraam op pad gaat en die tijd houdt ik nu over!

Ik heb eergisteren alweer het nodige besteld wat vandaag binnen gaat komen. Echt 'najaars spul' in mooie warme tinten en waar ik niet mee kan wachten om weer nieuwe ideeën ten uitvoer te brengen.

De afgelopen dagen waren omdat mijn buik 'niet deed wat ik wilde' gevuld met zitten en sieraden maken.

En dan zijn intussen de herensieraden ook weer aangevuld met wat nieuwe kettinkjes.

  Leuke en niet al te dure modellen die leuk zijn om alvast in te kopen om voor de komende feestdagen als cadeautje te geven.

Nog als laatste even een positief berichtje erbij. Ik heb vanwege de opnieuw aangekondigde maatregelen door de corona de kortingscode opnieuw ingesteld. Vanaf nu krijgt iedereen die een bestelling plaats en de kortingscode korting invult 5% korting op alle aankopen (uitgezonderd afgeprijsde artikelen). Da's weer mooi meegenomen, toch?  

En dan ga ik nu stoppen met deze nieuwsbrief omdat het zonnetje er voorzichtig door begint te komen en wat betekend.... fotograferennnn maarrrrr!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 07-10-2020

Op twee na zijn alle opdrachten weer klaar en heb ik me weer een beetje op de webshop kunnen richten. Er liggen allerlei plannen klaar die ik het liefst gisteren gemaakt had willen hebben. Maar ja... er zijn toch maar één paar handen en wat restverschijnselen van een ziekteverleden zullen we maar zeggen, die dit een beetje in de weg staan. Niet getreurd, dan doen we het toch in een wat lagere versnelling? Maarrr... dat is niets voor mij! Haha.

Afijn... ik ben alweer wat bezig geweest met wat minder 'bewerkbare' oorbellen. De connectors (hangers) en cabochons (plakstenen) had ik apart besteld en die moesten alleen nog op elkaar bevestigd worden. Zo heb je binnen een kort tijdsbestek een heleboel oorbellen die niet zo ingewikkeld te maken zijn.

Als eerste de korte oorbelletjes...    

Dan de langere soort oorbellen, maar dan nu met een kwastje er aan. Het enige verschil zit hem in het oorbelhaakje.

De korte oorbellen hebben een kliksluiting en de oorbellen met een kwastje eraan hebben het klassieke haakje. Niet alle modellen staan hier in deze nieuwsbrief, maar door op één van de foto's te klikken kom je vanzelf in de webshop waar je alle modellen kunt zien. 

En dan heb ik de laatste twee dagen onderstaande modellen gemaakt.

Dit is uiteraard meer 'mijn ding'... sieraden ontwerpen! Je bent langer met een paar bezig, maar dan heb je wel meer dat gevoel van voldoening.

En dan is het dit keer tijd voor het weggeven van maar liefst twee GRATIS prijzen!

Als eerste de instagram/facebook actie van de armband en deze is gewonnen door Ingrid Wallé uit Curacao!

Dankzij haar dochter die in Spanje woont en een reactie gaf dat ze deze graag voor haar moeder wilde winnen, gaat de armband nu naar Ingrid toe! Ingrid, heel veel plezier met je armband!

De tweede prijs is de kwartaalprijs en dat is deze keer dit paar oorbellen.

En ze zijn dit keer gewonnen door Cat. B.

Cat, heel veel plezier van je oorbellen en ze komen snel naar je toe!

Voor degenen die nu balen dat ze er dit keer weer niet bij zitten... over drie maanden is er weer een trekking van een kwartaalprijs en wie weet zit jij erbij!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 30-09-2020

Soms gaan dingen niet zoals ze gepland staan en daar hebben we de afgelopen week mee te maken gehad. Als eerste had ik een block van een week van Instagram gekregen om een vage reden waar ik niets aan kon doen.

'No problemo' zou je zeggen. Dan gaan we toch met ze in contact om het uit te leggen omdat ze dit in hun block tekst aangaven? Nou, niet dus! Totaal geen mogelijkheid om met ze in contact te komen. Dan maar 'het probleem rapporteren' om zo de aandacht van ze te krijgen. Maar het enige wat ik kreeg was een dankjewel voor het rapporteren en verder doodse stilte. Dus zat er niet anders op om de week door te komen zonder foto's of berichten te kunnen plaatsen. Gelukkig deed 'het verhaal' het wel, waardoor ik in ieder geval kon neerzetten dat ik geblockt was. Zo wisten klanten tenminste waarom ze geen reactie meer van me kregen.

Dan zouden we afgelopen week weer voor het eerst weer met de kraam op locatie gaan naar een open dag, maar door omstandigheden ging dit helaas niet door. We hadden flink geïnvesteerd in allerlei corona maatregelen zoals het zeil wat je tegenwoordig in alle winkels voor de kassa ziet hangen voor aan de voorkant van de kraam, ontsmettingsmiddelen, mondkapjes en handschoentjes. Want tja, het was wel een risico gebied geweest daar op de grens van Brabant/Limburg. Afijn... balen op dat moment, maar achteraf toch wel een beetje opgelucht om de voorzienigheid, omdat de corona nu weer in de aandacht is en dat gebied behoorlijk donker gekleurd staat.

Dan heb ik een paar met kwastjes in bijpassende kleuren gemaakt.

Zo krijg ik echt zin in de herfst met al die warme tinten...

 Ze zijn nog niet in de webshop geplaatst vanwege het inpakken voor de kraam op locatie wat moest gebeuren en een grote opdracht waar ik nu al 2 weken mee bezig ben. Deze laatstgenoemde is zowat klaar en dan kan ik me weer storten op nieuwe dingen maken. De oorbellen komen hoe dan ook nog deze week in de webwinkel te staan!

En vergeet je ook de (handgemaakte) armband actie op instagram en facebook niet? Je hebt nog een week om te reageren. Hieronder nog even de uitleg wat je moet doen om deze armband met grote iced glasparels te winnen.

Reageer op Instagram of Facebook op de foto van bovenstaande armband en vertel waarom je deze zo graag wilt winnen en deel deze. Da's alles. Over twee weken verloot ik bij voldoende deelname de armband en vermeld dit in de nieuwsbrief van 7 oktober. Succes!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-09-2020

Deze nieuwsbrief staat in het teken van 'haast'...

Ik kom deze week tijd tekort omdat er allemaal dingen tegelijk op mijn pad komen! Haha. Dit zijn o.a. opdrachten maken, aankopen inpakken en verzenden, inpakken voor de kraam waarmee we dit weekend weer op pad gaan en fotograferen van de nieuwe items die uiteraard ook tussendoor gemaakt zijn.

Er is de pagina 'goed dierendoel' in de webshop die inspeelt op goede dierendoelen en waar van ieder verkocht artikel uit de webshop 1 euro naar dit goede dierendoel gaat. Nu moest deze pagina nodig aangevuld worden met andere artikelen als die er al vanaf januari op stonden en daar heb ik deze week een begin mee gemaakt, zoals op onderstaande foto's te zien is.

Allemaal armbanden die in het teken van de dieren staan. In ieder model komt wel iets voor wat met een dier te maken heeft.

Dan iets over de armband-actie van Instagram...

Ik krijg van mensen geluiden terug dat ze geen Instagram hebben en zo niet mee kunnen doen met deze actie. Da's sneu en daarom kun je nu ook op Facebook aan deze actie meedoen en verleng ik de actie twee weken, om zo iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Waarom geen week? Nou... door een storing bij Instagram zeggen ze dat ik een programma gebruik om vrienden te krijgen of te ontvrienden (de z.g.n. robot) en ben ik een week geblockt. Ze geven aan dat ik er tegenin kan gaan, maar ze bieden nergens de mogelijkheid om dit te doen en reageren nergens op. Helaas is 'Insta' tegenwoordig van Facebook en daar zijn we dit soort onterechte acties wel van gewend. Zo kan ik dus tot de 29e geen nieuwe items plaatsen, evenals reacties of likes op anderen geven. De privé berichten en verhalen werken heel tegenstrijdig weer wel en gelukkig kan ik daar dus die paar dagen mee 'in the picture' blijven! 

Reageer op Instagram of Facebook op de foto van bovenstaande armband en vertel waarom je deze zo graag wilt winnen en deel deze. Da's alles. Over twee weken verloot ik bij voldoende deelname de armband en meld dit in de nieuwsbrief van 7 oktober.

Fijne week verder! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

  ____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 16-09-2020

Op de valreep nog een paar mooie dagen om af te kicken van een aparte zomer die haast alweer voorbij is. We zijn alweer een paar dagen thuis en het leven bestond de laatste dagen voornamelijk uit uitpakken, wassen, schoonmaken van de caravan en het huis wat 2 weken mondjesmaat was bijgehouden door het thuisfront, bestellingen die tijdens onze vakantie binnen waren gekomen ingepakt en verzonden, reparaties weggewerkt en nu ben ik alweer met opdrachten bezig.

Ik had in de vorige nieuwsbrief al de oorbellen en armband laten zien en die zijn nu allemaal in de webshop geplaatst. Hieronder een reminder welke het ook alweer waren.

 

Binnenkort start ik ook weer met het omwisselen van de lente/zomer sieraden naar de herfst/winter modellen. Dit is voor mij een soort van grote schoonmaak waarbij ik alle modellen tevens bekijk of ze nog wel in de webshop geplaatst kunnen blijven of eruit gaan en uit elkaar gehaald worden om het materiaal later weer te gebruiken in nieuwe modellen. Dus als je nog van plan was om iets aan te schaffen wacht dan niet te lang, want binnenkort zijn sommige modellen niet meer te zien.

En dan tadaahhh.... (tromgeroffel ) de actie waar ik het in de vorige nieuwsbrief over had.

Dat is deze keer een tag actie op Instagram van onderstaande armband.

Wat moet je doen om deze armband te kunnen winnen?

-Ga naar Instagram (eventueel via de volgende link) https://www.instagram.com/atelierhobbekol/​en ga naar de foto van de armband.

-Like of tag deze en zet daarbij de reden waarom je deze armband zo graag zou willen winnen.

Bij voldoende deelname vermeld ik in de nieuwsbrief van volgende week wie ik heb uitgekozen en die de armband krijgt toegestuurd. En dan schiet het ook nog eens op naar het eind van september waarin ik de derde kwartaalprijs van dit jaar ga verloten onder alle vaste nieuwsbrieflezers. Het gaat lekkerrr....

 Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief  09-09-2020

Dit is alweer de tweede nieuwsbrief vanaf ons vakantieadres in Callantsoog.

Het weer zat nou niet bepaald mee dit keer en ook op dit moment is het miezerig en kil. Maar ja, dat heb je al snel aan de Noordzeekust, he? We hebben de afgelopen week dan ook weer heel veel regen en harde wind voor de kiezen gehad. Best wel eng als je caravan staat te schudden, maar aan de andere kant ook weer gezellig en knus. Hieronder een foto van afgelopen week toen het weer nog mooi was...

Ik heb veel reacties gekregen hoe mooi het strand met die lucht was en wilde je deze foto dan ook niet onthouden.

Heel anders was het vandaag.We zijn dan ook naar het strand gegaan, niet om te zonnen maar om een strandwandeling te maken. Best wel nat en winderig en op een gegeven moment zag ik iets wits liggen en ben gaan kijken. Heel sneu, want het was een dode vogel die we niet zomaar konden thuisbrengen... Ikzelf denk aan een Jan van Gent of zo. Hij was megagroot!

Dan ben ik al de hele vakantie in de weer om materialen te zoeken. Schelpen, drijfhoutjes en zeekatten. (Helaas nog geen drijfboeien of touw voor het Ibiza huisje voor in de tuin gevonden). Deze laatste zijn de rugschilden van een vis, de zeekat genaamd en waarvan als ze dood zijn de rugschilden loslaten en allemaal aanspoelen. Ik weet niet wat het dit jaar is, maar je hoeft ze niet eens te zoeken. Ze liggen massaal op het strand voor het oprapen.

 

Eens kijken wat ik hiermee kan knutselen voor het Ibiza strandhuis wat er volgend jaar in onze tuin moet staan.

Schelpen kun je ook altijd goed gebruiken en daar heb ik al verschillende ideeën voor.

Dit keer heb ik niet zoveel sieraden gemaakt als twee paar oorbellen en dan moest ik ook nog eens twee dagen wachten op een beetje zielig zonnetje achter het wolkendek voordat ik ze kon fotograferen. Maar het is uiteindelijk weer gelukt.

Het eerste paar is er eentje van allemaal bruin/rode en perzik/zand kleuren. Er hangen half edelsteen splitkralen aan en zijn verder afgewerkt met glas bicones.

  

Het tweede paar moet lila en blauw voorstellen, maar op de foto is alleen het blauw te zien. Zodra we thuis zijn gaan ze opnieuw 'op de foto'.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om licht weer en dus de juiste belichting te hebben om iets mooi op de foto te krijgen.

Nou... dat was het weer voor deze nieuwsbrief, met dit keer meer vakantie- als sieraden nieuws. Volgende week is er weer de normale nieuwsbrief met hopelijk alle nieuw gemaakte sieraden in de webshop geplaatst en... een actie!

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

___________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 02-09-2020

Vanuit een nat en zeer winderig Callantsoog, toch een korte nieuwsbrief.

Op dit moment giert de wind met enorme regen om de caravan heen en maakt dat deze enorm schud! Ik hou van de herfst en dat lijkt er deze dag toch echt op. Gelukkig had ik voor deze vakantie weer wat materialen meegenomen en die had ik gisteren terwijl het zonnetje nog vrolijk scheen gefotografeerd. 'Stof' genoeg dus, voor een extra vakantie nieuwsbrief.

Als eerste even een collage van de camping en hoe deze gesetteld ligt...

  

Zoals je ziet ligt hij vlak achter de duinen op een loopafstand van 300 meter vanaf het strand. Met dus nog geen 10 minuten lopen zit je al aan de zee!

De hondjes vinden het ook iedere keer weer een feest en onze kleine Bruno heeft zodra hij het strand ziet zin in 'pootje happen' bij onze Levi, die daar niet warm of koud van wordt, haha.

 

Maar ik had het er al over dat ik wat materiaal mee had genomen om 'iets' te maken. Daar was ik de afgelopen dagen mee bezig geweest en gisteren voordat we naar het strand gingen ben ik rondom de camping naar de mooiste plekjes wezen zoeken om te gaan fotograferen... en die heb ik gevonden!

 

Het eerste paar oorbellen zijn schattige korte connectors die bewerkt zijn met giethars en waar glascubes en facet geslepen glasbicones aan verwerkt zitten. De metalen kraaltjes halen het bronskleur weer wat terug. En zo heb je weer een apart paar oorbellen, die niemand anders heeft!

Het tweede paar oorbellen is een wat langere variant.

Eveneens connectors in een bronskleur met vogeltjes en die opgeleukt zijn met blauwe en bruine glasbicones samen met goudkleurige filigraan kralen.  Deze kleuren blijven altijd iedereen weer aanspreken en zijn dan ook tijdloos.

Dan alweer als laatste een armband in allemaal herfstkleuren.

De gebruikte kralen zijn cateye -en half edelsteen kralen samen met nog wat andere materialen.

De sieraden uit deze nieuwsbrief staan nog niet in de webshop maar misschien red ik het om ze deze week nog te plaatsen. Want hé...  het is tenslottte vakantie!

Voor iedereen die t/m 12 september een bestelling plaatst zit er bij het pakketje een GRATIS paar bijpassende oorbellen in! Dit om het wachten tot we terug zijn van vakantie, te verzachten.

En dan ga ik nu verder vakantie vieren en een rosé 'tje drinken (ja nu al, want het is vakantie, haha) en met een toastje erbij.  

Misschien tot de volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

__________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 26-08-2020

Hallo, op deze stormachtige dag!

Een week geleden zaten we nog te puffen van de warmte en nu wordt het buiten zelfs al kil. Voor mij het startsein om met de najaarssieraden te gaan beginnen. Mooie warme kleuren zijn dit najaar te zien en dan met name de wat roodbruine aardetinten zijn in de meerderheid. Hieronder niet alle kleuren van het najaar 2020 maar wel de belangrijkste die op de catwalk gespot zijn. En weet je? Ze wijken niet eens zoveel af van de kleuren van winter 2018/2019.

Dat is bovendien nog eens mooi meegenomen, omdat je de kleding en sieraden van vorig najaar nu nogmaals een seizoen door kunt blijven dragen. Dat scheelt weer in de portemonee!

Daarom had ik afgelopen week de kralenbakken op tafel gezet en was begonnen met het uitzoeken van een kleur die zowel het komend najaar, als nog even tijdens deze nazomer gedragen kan worden.

En hieronder het eerste resultaat...

Twee  kettingen  die terug van weggeweest zijn en haast klassieke modellen genoemd mogen worden. (De favoriete workshop van de meeste dames)! En die ook nog eens in allerlei kleuren gemaakt kunnen worden.

Dan zijn er ook nog twee armbanden gemaakt van voornamelijk natuurlijke materialen zoals keramiek, glas en imitatie suede.

En op de oorbellen is ook nog 'even creatief los gegaan'! Haha.

Zoals op het rechtse paar te zien is heb ik op de tibetaans zilveren kralen met de gezichtjes, hoedjes van schelpkralen gemaakt zodat het nu echte 'mensjes' lijken. Dit is nu het leuke en creatieve van dit vak!

Dan nog even vakantienieuws.

Ik heb het er al eerder over gehad dat we nog een vakantie tegoed hadden en dat is nu dus aangebroken. Het thuisfront is weer zo vriendelijk om de komende twee weken op het huis te passen zodat wij er nog even tussenuit kunnen. Daarom kun je vanaf 29 augustus t/m 13 september wel je bestellingen plaatsen, maar worden ze pas weer na 13 september verstuurd. Om het wachten een beetje te verzachten kun je als eerste van de kortingscode korting gebruik maken, die recht geeft op 10% korting. Bovendien krijg je een paar bijpassende oorbellen speciaal door mij gemaakt, GRATIS bij je pakketje in! Bij problemen zijn wij wel te bereiken via de contactpagina of info@atelierhobbekol.nl en kan er altijd gekeken worden of het thuisfront kan helpen bij een oplossing.

Tot 14 september!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.

______________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 19-08-2020

Het is voor de meeste mensen weer draaglijk met het weer en iedereen krijgt weer wat meer fut lijkt het wel. Ikzelf ben al die 'hittetijd' doorgestoomd om de doodeenvoudige reden dat mijn filter stuk is en ik moeite heb om te stoppen waar ik mee bezig ben. Dat is voor de webshop natuurlijk positief, maar voor mezelf soms 'even wat minder leuk'. Maar niet geklaagd... er kwamen hierdoor ook vele leuke dingen uit mijn handen.

Ik had een techniek gezien waarin met rocailles (die hele kleine kraaltjes weet je nog wel) schattige kleine bloemetjes werden gemaakt. Het was voor ringen, maar na dat geprobeerd te hebben kwam bij mij de vraag naar boven of het ook met wat grotere kralen zou lukken. Als eerste dus deze bovenstaande set van schattige kleine kraaltjes van amazoniet. Het lukte en de set was zo verkocht!

Hierop probeerde ik of het met nog wat grotere kralen wilde lukken. Op onderstaande foto van een armband bestaande uit vier rijen kun je zien dat dit ook gelukt is en dat er lila bloemetjes met een zacht turquoise hart gevormd zijn. Op naar de volgende missie... de nog grotere kralen, haha.

Dan had ik afgelopen week ook weer materialen binnen gekregen. Om precies te zijn moest ik 502 zakjes uitzoeken waarin allemaal benodigdheden zat wat je nodig hebt om sieraden te maken.

 Ook leuk... de bedels voor de workshops zijn ook weer bijgevuld.

Evenals onderstaande foto, de rocailles.

Dit keer was het twee kilo! Hiermee kun je werkelijk van alles maken. Het wordt heel veel gebruikt bij de oorbellen maar ook in armbandenkettingen en last but not least de enkelbandjes. Die zijn afgelopen weken 'veel over de toonbank gegaan' en dat had natuurlijk weer met het mooie weer te maken waarin je met je blote enkels je (met een 'pretpakketje' van ons je zelfgemaakte) of gekochte enkelbandje kon pronken.

De kettingen met de vele rijen kralen zijn terug van weggeweest en binnenkort ga ik voorbeelden maken voor een nieuwe workshop waarin je je hart kan ophalen om verschillende materialen in deze ketting te verwerken zoals de voorbeelden op de volgende foto's.

      

Intussen zijn de workshops ook weer begonnen, maar nu met maximaal 2 personen om aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen. Op verzoek van de gast kan er een mondkapje opgedaan worden en wordt voor en na de workshop de omgeving grondig schoongemaakt met dettol. En mocht je nou een locatie hebben of weten waar je met meerdere personen op genoeg afstand van elkaar kunt zitten, dan kom ik graag naar je toe om een workshop op locatie te geven. Mooie bijkomstigheid is, dat er tijdens de coronacrisis geen reiskosten worden berekendZie voor info de algemene voorwaarden, artikel16.

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

_____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-08-2020

Hallo 'hittegenieter'!

En dat schrijf ik tussen haakjes, want voor de meesten van ons is dit toch wel een beetje teveel van het goede. Overdag kun je het beste alles dichtdoen en in de loop van de avond alles openzetten en eventueel nog wat huishoudelijke werkjes doen die overdag vanwege deze hitte zijn blijven liggen.

Zo ook bij mij, maar dat had een andere reden... Er zijn verschillende mensen geweest die deze week bestellingen hebben geplaatst en ook nog wat erbij wilden laten maken of iets veranderen aan het model wat ze uitgekozen hadden. Tjah.. en waar doe je dit? Op de bovenste verdieping waar het atelier gevestigd is en dat betekend.... HEET! ;-) Maar goed dat ik zo tegen de warmte kan en daarom was het 'even zuchten en naar boven gaan' om vervolgens voor de mobiele airco te gaan ontwerpen en pas in de avond tijd hebben voor die huishoudelijke klusjes!

Ik had afgelopen week de webshop weer bijgevuld met slipper enkelbandjes. Maar omdat deze alweer uitverkocht zijn moet ik deze week weer wat bijvullen!

Dan was er ook nog een bestelling die verkeerd was gelopen. Deze klant dacht dat ze een armband had besteld, maar kwam er naderhand achter dat het om een ketting ging. Nou... dan maken we er toch een bijpassende armband bij? Hieronder het resultaat.

Dan over naar de sieraden die nieuw gemaakt zijn en die nog in de webshop te koop staan.

Als eerste een strass ketting oftewel een 'bling bling' ketting. Ik had de strass vlinder en bloem vorig jaar op een ibiza fair gekocht met de bedoeling om er iets blinkends van te maken. Samen met ander materiaal is het echt een 'uitblinker' geworden.   

En alweer als laatsten... drie paar oorbellen.

Deze zijn net even anders als anders doordat er creool materiaal is gebruikt.

Allemaal stekers met mooi materiaal van zoetwaterparels tot aan facet geslepen- en crinkle glasparels.

En dan ga ik nu eens even met een nieuwe techniek aan de gang, maar daarover volgende nieuwsbrief meer.

Fijne warme week!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol.

(Vergeet je niet om bij een bestelling de code korting in te vullen om die 10% korting te krijgen zolang de corona crisis duurt? Niet vergeten want achteraf kan het niet meer verrekend worden).

  ______________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 05-08-2020

Het zit eraan te komen hoor! Heel erg mooi weer, waar heel veel mensen op hebben zitten wachten. Voor de hitte uit ben ik nog even bezig geweest met enkele zomerse sieraden die je hieronder in de nieuwsbrief kunt zien.

Als eerste een ketting waar heel veel uurtjes werk in zitten, maar daar is het resultaat ook naar!

 

Het is een geknoopte ketting met ontzettend veel materialen in blauw/bruine tinten. Van hemelsblauw tot lavendelblauw en bruin/roségoud. Echt een eyecather voor zwoele zomerse avonden of gewoon op een strandjurk te dragen.

Hieronder een wat fijner model.