NIEUWSBRIEF

Hier kun je de meest recente nieuwsbrieven/blogs teruglezen, of je hieronder inschrijven voor onze gezellige nieuwsbrief.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwsbrief 27-01-2021

Dit keer geen nieuwsbrief met nieuwe sieraden om de eenvoudige reden dat ik de afgelopen week niets nieuws gemaakt heb. Het is namelijk de tijd voor de SALE en er zijn dan ook een heleboel sieraden en dromenvangers flink afgeprijsd!

Het was trouwens 'even wat werk' om alle 1412 (!) producten in de webshop na te kijken wat er afgeprijsd kon worden en hoeveel. En dan had ik zoals ik vorige week meldde, al meerdere modellen er uitgehaald en gesloopt. Maar de klus is geklaard en nu kan ik even achterover gaan zitten en werken aan de vindbaarheid van de webshop.

Zoals gezegd zijn dus meerdere modellen afgeprijsd en zodra de UITVERKOOP voorbij is, ga ik ze weer allemaal na welke weer terug gaan naar de normale prijs en welke daarvan dan weer definitief uit de webshop verdwijnen. Ik heb zin in de grote schoonmaak en ruimte creëren, zodat er straks allemaal frisse nieuwe modellen voor in de plaats komen.

De SALE periode duurt bij Atelier Hobbekol tot ongeveer eind februari en dus kan je tot die tijd goedkoper unieke handgemaakte sieraden bemachtigen. Maar daarna is het toch echt over!

Dus als je van plan was om net dat ene model te bestellen... je hebt nog de tijd tot eind februari!

Hieronder een printscreen van zomaar wat sieraden die zijn afgeprijsd. Je krijgt hiermee ook meteen een kijkje achter de schermen van deze webshop, want zo ziet het 'magazijn' van een webshop er uit en dit is wat ik zie als ik met de webshop bezig ben.

En koop je nu een sieraad of dromenvanger welke niet afgeprijsd is? Dan kun je hierbij de kortingscode korting gebruiken die recht geeft op 10% korting en zolang als de corona maatregelen van kracht zijn. Bij de dromenvangers zijn ook nog eens de verzendkosten bij de prijs inbegrepen zodat je niets extra's betaald en met de kortingscode korting dus ook nog minder als normaal!! 

Nou, dit was het kijkje 'in de keuken van Gerda', haha... Tot volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

 

         

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 20-01-2021

Dit keer geen nieuwe sieraden om te laten zien, omdat ik het druk heb gehad met, jawel... slopen!

Zo eens in de zoveel tijd kijk ik de webshop na op oude modellen, kapotte sieraden, sieraden die net niet mooi genoeg meer zijn om te verkopen en dan is het 'slooptime'! Het is behoorlijk veel werk omdat ik als ik iets zie wat uit elkaar gehaald moet worden dit in een grote bak stop en vervolgens als deze vol is in één keer alles weg werk. Dan staat er dus ook van alles open waar de gesorteerde materialen en kralen in moeten. Kijk maar eens hieronder... zomaar een hoek van het atelier wat ik gefotografeerd heb. Wat een chaos, he?

Na dagen bezig te zijn geweest ben ik daar nu eindelijk mee klaar en had ik tijd om weer eens een Blog te gaan schrijven want dat was ook alweer veel te lang geleden.

Deze gaat dit keer over de corona moeheid! Ik vertel hierin wat er achter een webshop gebeurt als er iets gaande is in de media of de wereld. Eigenlijk is dit een kijkje achter de schermen hoe ik dit ervaar en ik ben ervan overtuigd dat dit bij heel veel webshops nu hetzelfde is.

Dit Blog staat al in de webshop en als je deze graag wilt lezen kun je op de afbeelding hieronder klikken en kom je direct bij het goede Blog terecht.  

Dan ben ik tussendoor ook nog steeds bezig om sieraden af te prijzen, want we hebben nu de periode van de SALE! En dat is een behoorlijk werkje, want er staan op dit moment nog 1513 artikelen in de webshop! Het gaan er hoogstwaarschijnlijk minder worden omdat ik alles nog moet nakijken wat er uit elkaar gehaald is en dus niet meer verkocht kan worden.

Als laatste nog even een reminder dat er met de kortingscode korting automatisch 10% korting in het winkelwagentje op je bestelling verrekend wordt. Werkt dit nou niet, mail dan even naar info@atelierhobbekol.nl of neem contact met me op via de contactpagina.

En dan wil ik wil je op deze rare dag met waarschijnlijk nog meer corona beperkingen, toch een hele fijne dag toewensen!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

 _____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 13-01-2021

Het is alweer woensdag en dus weer tijd voor een nieuwsbrief.

Gelukkig hebben we afgelopen dagen het zonnetje regelmatig mogen zien en dus kon er gefotografeerd worden. We beginnen dan ook met de armbanden.

De eerste is een 5-delig setje wat je alvast voor aankomende lente/zomer kunt aanschaffen. Fijne rocailles  in blauw en witte tinten. Je kunt ze natuurlijk ook nu dragen, want ik zie met name 'de jonge dames onder ons' al met dit soort kleuren armbandjes rondlopen. 

Daarna is het de beurt aan een armbandje met een grappige bedel in de vorm van een masker die ik als connector heb gebruikt. Verder zitten er allemaal glaskralen in verwerkt. 

Als laatste in deze rij een armband in turquoise/perzik. Zoals je ziet is hierin hetzelfde masker bedel op dezelfde manier verwerkt als in het zwart/zilverkleurige armbandje. Leuk voor de lente/zomermaanden, maar ook deze is eveneens nu al prima te dragen. 

Dan kreeg ik afgelopen dagen ineens de ingeving om weer eens armbanden te kettelen. Het was alweer een hele poos geleden dat ik dat gedaan had. Het is best veel werk en als je er aan begint moet je echt je verstand op nul zetten en beginnen. Haha. Maar als hij dan eenmaal klaar is, heb je wel zo'n voldaan gevoel als de kralen door je hand glijden. Veel werk en materialen... 'maar dan heb je ook wat'! En alsof dat nog niet genoeg was, zette ik mezelf nogmaals extra aan het werk om hier een bijpassende en eveneens handgemaakte ketting bij te maken. Leuk als je een set van iets hebt. En het leuke is ook nog eens dat als je de armband en ketting bij elkaar in één keer koopt je een behoorlijke korting op deze set krijgt!

Als eerste de aubergine kleurige, grijs en roomwitte armband van deze sets. Hier is goed op te zien hoeveel veel materialen erin verwerkt zitten en wat voor (leuk) werk dat is.

Dan hieronder de rode armband van een set. Ook hierbij weer met heel veel kleine kralen zodat het een armband is geworden die 'fijntjes' oogt.

 

De bijpassende rode en aubergine kleurige kettingen zie je hieronder. Door het gebruik van heel fijne ball chain (bolletjesketting), zijn ook deze kettingen ondanks de tros kralen heel fijntjes gebleven.

Ik hoop dat ik hier iemand het komende seizoen blij mee kan maken, want dat is dan uiteindelijk 'de kers op de taart'!

Vergeet je niet tijdens het bestellen de kortingscode korting in te vullen? Dat levert toch weer 10% korting op alle (niet afgeprijsde) artikelen op en ben ik begonnen met hier en daar afprijzingen door te voeren! Ik denk maar zo... nieuw jaar, nieuwe (afgeprijsde) sieraden, nieuwe kansen! 

Fijne week!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.  

 

 

________________________________________________________________________________________

Nieuwsflits 08-01-2021

Vandaag een extra nieuwsflits om je te laten weten dat de artikelen van de laatste nieuwsbrief nu in de webshop staan.

Onderstaande sets van korte kettingen oftewel chokers met bijpassend armbandje lijken de trend van lente/zomer 2021 te gaan worden. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en dan wel in 'kale vorm'. Reden voor mij om er weer een beetje een eigen draai aan te geven door er een 'finishing touch' bij aan te brengen, waarbij je je gekochte sieraad een uniek exemplaar mag noemen omdat niemand anders deze heeft. Want Atelier Hobbekol maakt van ieder item maar één exemplaar en zo koop je voor een klein bedrag een uniek sieraad!

TREND VAN 2021! 

 

Dan zijn de speenkoorden ook aangevuld met vijf nieuwe modellen en zijn de prijzen naar beneden aangepast!

Da's nog eens leuk shoppen voor je kleintje!

Vergeet de kortingscode korting welke recht geeft op 10 % korting niet te gebruiken tijdens het bestellen en verder wens ik je een fijn weekend!

Stay save! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.  

_________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 06-01-2021

Een nieuw jaar met de beste wensen voor iedereen en dat het maar een beetje normaler jaar mag worden als het jaar 2020 en uiteraard met heel veel gezondheid!

Dit is tevens de eerste nieuwsbrief van 2021 en we beginnen het jaar al 'goed' doordat ik vanwege het donkere weer geen foto's kan nemen. Ik heb m'n best gedaan om ze een beetje zo te laten worden dat je de nieuwste sieraden kunt zien en waar ik zoal op dit moment mee bezig ben.

Allereerst onderstaande wire bracelets bestaande uit (uiteraard) kralen, maar ook tubes kralen die door mij gevormd zijn tot dit resultaat. Ik heb wel zoveel positieve reacties ontvangen, dat ik denk dat mensen dit wel leuk zouden vinden om dit met een workshop zelf te gaan maken en als er genoeg animo voor is zet ik deze er binnenkort op de workshop pagina erbij! Laat maar horen wat je hiervan vindt...

Dan iets wat volgens mij de nieuwste trend voor komende zomer gaat worden! Korte kettinkjes van rocailles met of zonder een 'themakraal' eraan.

Ik heb meteen bij iedere variant een bijpassend armbandje op elastiek erbij gemaakt. Past dus altijd! Vooral het rasta setje (2e van links) en wat zowel door een vrouw als man kan worden gedragen, vind ik mooi gelukt. (En op dit moment moeilijk om te verkopen! Whahaha). 

Dan heb ik het nog niet zolang geleden erover gehad dat ik bepaalde pagina's binnenkort nieuw leven in ga blazen waaronder o.a. de kindersieraden. Het eerste exemplaar(tje) zie je hieronder staan en bestaat uit acryl parels met millefiori kraaltjes ertussenin en komt als de tijd rijp is voor 3,95 in de webshop te staan. 

Een pagina die ook aan de beurt gaat komen om aangevuld te worden met nieuw materiaal zijn de speenkoorden. Hieronder 5 nieuwe exemplaren die ik afgelopen week al gemaakt heb. Nu alleen nog op lichter weer wachten zodat ik foto's kan gaan maken en dan kunnen ze in de webshop geplaatst worden.  

Wil je nou niet wachten en heb je iets gezien wat je nu al wilt kopen? Mail me op info@atelierhobbekol.nl of via de contactpagina en dan kunnen we het zo afhandelen. Scheelt mij werk en 'de klant is weer blij gemaakt', want daar doe ik dit tenslotte voor!

Buiten dat er door de hele webshop heen sieraden afgeprijsd zijn, zijn er op de pagina dromenvangers/dreamcatchers verschillende exemplaren flink afgeprijsd. Zo kun je nu voor een SALE prijs zo'n mooie dromenvanger in je eigen huis hebben hangen!

Dat was het alweer voor de eerste nieuwsbrief van dit jaar! Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode korting niet in te vullen? Dat geeft je recht op 10% korting  (uitgezonderd afgeprijsde artikelen) op alles en wat in je winkelwagentje direct verrekend wordt! Fijne week.

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-12-2020

Wat gaat een jaar hard....en wat voor een jaar!

Zo zit je half maart ineens met een nieuw virus opgescheept en wat vervolgens is uitgegroeit tot iets wat de hele wereld bezig houdt en waar we nog lang niet van af zijn. Omdat we nu in een lockdown zitten en iedereen haast verplicht is om via internet te kopen heb ik met de webshop een beetje mee proberen te helpen om de pijn te verzachten voor 'surfend' Nederland, door zolang de corona crisis duurt een koringscode aan te bieden die recht geeft op 10% korting. Meer  kan ik ook niet doen en hopelijk maakt dit dat mensen een beetje positiever naar de toekomst kijken, want het gaat over... het is alleen de vraag wanneer! En intussen ga ik verder met mijn hobby en probeer mensen blij te maken die iets aparts zoeken. 

Zoals deze ringen...

Een nieuwe techniek en het is me toch verslavend zeg....zachte materialen wat harder maken door 'hammering'. Het blijft natuurlijk vrij teer materiaal, maar wie er voorzichtig mee omgaat en het niet iedere dag draagt en er bijvoorbeeld 'niet de grote schoonmaak mee gaat doen', heeft al vanaf €3,95 zo'n aparte ring. Voordeel van deze modellen is ook dat je ze groter of kleiner kunt maken vanwege het buigzame karakter van dit materiaal. Het is dan ook hartstikke geschikt voor mensen met reuma die vanwege de vaak aanwezige knobbels op hun vingers hier geen ring over kunnen schuiven en zo 'ringloos' door het leven moeten. En is hij erg vervormd? Dan schuif je hem gewoon over bijvoorbeeld een stokje ter dikte van je vinger en drukt hem weer in model! 

 Ik heb deze techniek ook bij de oorbellen toegepast.

Bij de bruine oorbellen links is aluwire hard gemaakt en zijn er grote facet geslepen glasdruppels in gehangen. Door het draad op een speelse wijze om de druppels te winden is er een apart geheel ontstaan.

Het rechter paar is een heel andere stijl. Hier is geen materiaal wat hard gemaakt hoefde te worden, maar alleen maar 'draaiwerk' van heel dun aluwire aan ieniemienie glas bicones. Het is veel werk, maar ze zijn lief geworden, he?

Als laatste wil ik je deze vrolijke 4 dlg. Ibiza dromenvanger laten zien.

Het is alweer het tweede model van de lente/zomer collectie van 2021 wat er gemaakt is en wie hier niet vrolijk van wordt......!  

En dan is het nu tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de laatste kwartaal verloting van 2020.

Het kleine presentje is dit keer een p-style sleutelhangertje.

De winnaar mag zelf een model uitzoeken en dan zorg ik dat deze naar diegene verstuurd wordt.

Moest de prijs van het vorige kwartaal naar curacao verstuurd worden... dit keer is het weer wat dichter bij huis en wel in Nederland. De winnares is dit keer mevrouw C. Rodenburg. Zij kan contact met me opnemen en de keuze van het sleutelhangertje doorgeven. Dan zorg ik dat deze haar kant op komt. Gefeliciteerd!

*

Als laatste wil ik iedereen een fijne jaarwisseling toewensen, met een beter jaar in aantocht als afgelopen jaar en waarbij gezondheid natuurlijk voorop staat! Maak er wat van!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

____________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-12-2020

We zitten midden nu in de donkere dagen voor kerst!

Toen ik vanochtend met de hond aan het wandelen was leek het wel een andere planeet. Het weinige verkeer wat deze dagen door de corona maatregelen de weg op gaat, de motregen en het mistige karakter wat er hing en wat een haast heilige stilte gaf, maakten dat er een beetje een kerstsfeer op een andere planeet hing. Ik vind deze dagen heerlijk en stoor me niet aan regen of het donkere karakter... Ik steek wat extra waxine lichtjes aan en krijg er juist inspiratie van voor sieraden. Dit brengt me wel op een bekend probleem, namelijk dat ik geen foto's kan nemen van de laatst gemaakte sieraden en een dromenvangertje die al een poosje klaar zijn.

De enige die ik nog heb kunnen fotograferen was de ketting van opaliet kralen met gekleurd hematiet. Maar ook die was eigenlijk te donker om in de webshop te gebruiken.

 

Hij is echter al in de webshop geplaatst, met het plan om betere foto's te maken als het minder donker weer is.

Had je trouwens al gezien dat de dromenvangers al in de SALE zijn? Er gaan nu langzamerhand nieuwe modellen gemaakt worden en moeten de oude dus plaatsmaken voor de nieuwe, want ik kom ruimte tekort. Sla nu je slag als je een apart, exclusief en betaalbaar cadeau zoekt!

Dan staat voor volgend jaar alweer veel in de planning met dingen die zijn blijven liggen. Ik noem bijvoorbeeld de kindersieraden nieuw leven inblazen en vervangen voor modellen die wat beter bij deze tijd passen, de rubriek speenkoorden opvullen, de foto's van alle 1501 artikelen (!) die in de webshop staan nakijken om opnieuw foto's te maken die beter bij de huidige look van de webshop passen, alle rubrieken onder de loep nemen of ze moeten verdwijnen of opgefrist moeten worden, prijzen aanpassen en nog veel meer... ik hoef me in ieder geval niet te vervelen.

Wij verkopen ook nog steeds kralenmixen voor kinderen alsook kralenmixen voor volwassenen. Deze worden geleverd inclusief al het materiaal wat je ervoor nodig hebt om de mooiste sieraden zelf te maken! Je kunt deze nog net voor de kerstdagen bestellen en dit in het kader van 'tegen de verveling van de kids', tijdens de extra lange vakantie die ze nu hebben!  

   

 

De webshop is tijdens de feestdagen (dus ook met oud en nieuw) normaal geopend om bestellingen te plaatsen! Normaal gaan we even een paar daagjes naar familie in Duitsland, maar vanwege de corona is dit in het water gevallen. Jij hebt hierdoor wel de mogelijkheid om je bestellingen bij ons aan huis af te halen. Dit om verzendkosten te besparen, of als je er zeker van wilt zijn dat je vanwege de drukte bij PostNL je spulletjes op tijd in huis hebt! Maar als je nu tijdens het bestellen de kortingscode korting invult krijg je direct 10% korting op al je aankopen (uitgezonderd afgeprijsde artikelen) en zijn de verzendkosten die je anders zou betalen, zo goed als verrekend. Je kunt deze code meerdere keren gebruiken en zo profiteren van een korting die mooi is meegenomen!

Ondanks de nare tijd waar we nu in zitten, wens ik iedereen fijne dagen toe en hoe je ook over de corona mag denken... maak er wat van! Stay save!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.  

 

 

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-12-2020

Het was me hier het weekje wel zeg... we reden met onze Yorkshire terrier Bruno constant in Nederland op en neer naar verschillende dierenartsen en klinieken. Het was de bedoeling dat we met meerdere meningen wisten wat we aan zijn steeds erger wordende benauwdheid moesten doen, maar het resultaat is dat er nu 3 verschillende meningen zijn bijgekomen, zodat we nu nog steeds niet weten wat we moeten doen. Uiteindelijk zal het wel Utrecht worden en dan gaan we zien of dit financieel haalbaar is, want in Utrecht loopt je spaarrekening in rap tempo leeg! Ken je die uitdrukking van 'Het zwaard van Damocles'? Nou.... dus dat! En dan die storingen in de webshop als je iets wilt plaatsen of een nieuwsbrief in elkaar wilt zetten ben je steeds alles kwijt en kun je weer opnieuw beginnen, grrr... Maar het is uiteindelijk met veel kunst en vliegwerk wederom gelukt!

*

Er zijn sinds deze week ook weer twee nieuwe dromenvangers bijgekomen.

Ik vindt dit toch zo leuk werk om te doen, he? Heerlijk met een muziekje in het atelier met heel veel materialen aan de slag en dan het uiteindelijke resultaat, dat is toch altijd weer een mooi moment.

   

Voor alle dromenvangers geldt trouwens dat ze verstuurd worden zonder extra verzendkosten!

*

Dan is de rubriek oorbellen weer rijkelijk aangevuld.

Ik had een poosje terug al een lading nieuwe opaliet kralen binnen gekregen en die zijn toch zo prachtig! Zachtblauwe kralen die als je ze tegen het licht houdt lijken op echte opaal kralen vanwege de kleurenschittering die er doorheen komt. Deze kralen zijn trouwens prachtig om in bruidssieraden te verwerken! Binnenkort ga ik eens een Blog aan wijden wat het verschil is tussen opaal en opaliet. Maar daar moet eerst even wat extra tijd voor vrij zijn...  

*

Als laatste in de rij met nieuwe sieraden is deze patrol kleurige armband van mineraalsteen. Degene die deze koopt krijgt de bijpassende oorbellen wat onder de foto te zien is, er gratis bij!

Dan gaan we al steeds sneller naar eind december en dus het eind van het laatste kwartaal. Tijd om alvast te gaan bedenken wat ik deze keer voor GRATIS cadeautje zal gaan verloten bij de kwartaalverloting. Het duurt nog 2 weken en dus heb ik er de tijd nog even voor om iets te bedenken, maar het gaat allemaal zo snel....

En dan zitten we ineens weer in een volledige lockdown. Gelukkig heb ik geen tijd om hieraan te denken vanwege alle kerstdrukte, maar met z'n allen hopen we toch wel dat het allemaal weer heel snel voorbij gaat! 

Fijne week en blijf gezond!

M.v.g. namens Gerda van Atelier Hobbekol. 

 

________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 09-12-2020

Sinterklaas heeft z'n rode mijter weer afgedaan en is vast alweer aangekomen in Spanje. Dus is het weer tijd voor de volgende feestdagen, namelijk KERST! Dit gaat tot nu toe gepaard met sombere dagen waarbij geen enkele mooie foto van een sieraad te maken is. Maar aan de andere kant vindt ik die donkere dagen voor kerst wel zóóów gezellig. In de avond steek ik een extra kaarsje aan en gaan in plaats van de gewone lampen, de verlichting van het kerststraatje aan. Een beker chocomel erbij en dan voel ik me helemaal happy.

Maar ja... die sieraden, he? Het begon vanochtend al verkeerd dat er een landelijke storing bij Ziggo was. Gelukkig leek deze snel voorbij, maar daarna begonnen de problemen pas goed. In de rest van Nederland waren verschillende websites niet meer te bereiken of hadden te kampen met storingen. Zo ook bij Webwinkelkeur en Mijnwebwinkel waar de webshop op draait. Steeds opnieuw een nieuwsbrief gemaakt en dan werd deze tot 3x toe niet opgeslagen, grrr... En voor degenen die dit niet weten, een nieuwsbrief in elkaar zetten in ECHT hééél veel werk. Balen dus!

Afijn... met veel vallen en opstaan is het uiteindelijk gelukt om deze te maken en dan zou ik zo graag wat mooie foto's laten zien, maar je moet het dit keer met vrij donkere foto's doen vanwege de mist die het maken van de foto's eigenlijk al bij voorbaat liet mislukken.

Allereerst een aubergine kleurige ketting. Op de foto lijkt hij groter dan hij is maar deze is aanzienlijk kleiner als dat je zou verwachten. De ketting hoort namelijk vrij kort om de nek te vallen.

 

Dan ben ik begonnen om autospiegelhangertjes te maken. Vorig jaar zijn deze ook goed ontvangen en komen daarom binnenkort opnieuw in de webshop bij 'SpeldinHooiberg'. Hieronder een compilatie wat je kunt verwachten.

En als laatste nog even een blik op het kerststraatje waar ik het over had, zie je het grappige mannetje op de laatste foto? Die pompt op en neer als het treintje gaat rijden. Zo grappig! Haha.

En nog even een herinnering aan de actie met de GRATIS cadeaubonnen!

Uit diegenen die via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl met 'ik reageer', wordt er een kadobon van €5,00 verloot! Hiermee kun je voor jezelf een klein cadeautje uitzoeken uit de webshop zoals bijvoorbeeld: een paar oorbellen, een beschermengeltje, mondkapjeskoordje, zo'n leuk hangertje voor in je haar die je bij de haarsieraden kunt vinden, een mobielhangertje, ring, sleutelhanger, tashanger of een paar wijnglasversieringen. Allemaal artikelen onder de vijf euro die je voor deze cadeaubon kunt bestellen. Ik zeg... kom maar op met die reacties! En omdat deze nieuwsbrief ook op alle social media kanalen is te zien wordt er voor de vaste trouwe nieuwsbrieflezers nog een extra cadeaubon verloot!

Deze actie duurt t/m woensdag 23 december en je mag zoveel mogelijk vrienden uitnodigen om ook mee te doen!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 02-12-2020

De gezellige Decembermaand is alweer begonnen en over 3 dagen zitten de kids van Nederland strak gespannen naar de deur te kijken of Sint en Piet een cadeautje komt brengen. Maar ook veel papa's en mama's zitten vol spanning in diezelfde zak te kijken of dat er soms een presentje voor hun tussen zit! Haha.

En laat ik nou eens zin hebben om voor 'Sinterklasina' te spelen! Uit degenen die mailen met 'ik reageer', wordt er een kadobon van €5,00 verloot! Hiermee kun je voor jezelf een klein cadeautje uitzoeken uit de webshop zoals bijvoorbeeld: een paar oorbellen, een beschermengeltje, mondkapjeskoordje, zo'n leuk hangertje voor in je haar die je bij de haarsieraden kunt vinden, een mobielhangertje, ring, sleutelhanger, tashanger of een paar wijnglasversieringen. Allemaal artikelen die je onder de vijf euro kunt kopen. Ik zeg... kom maar op! En omdat deze nieuwsbrief ook voor iedereen op social media wordt gedeeld, wordt er voor de vaste trouwe nieuwsbrieflezers nog een extra kadobon verloot!

Dan terug naar de nieuwste items die ik afgelopen week heb gemaakt. Als eerste zijn de dromenvangers aan de beurt. De roze staat al in de webshop, maar de patrol kleurige laat nog even op zich wachten tot er overdag mooi licht is. Die kleur is zeer moelijk 'op de gevoelige plaat te leggen'.

 

Ik had ook nog groene bloem glaskralen liggen, waar ik een armband van heb gemaakt. Het zijn de z.g.n. oliekralen waar een mooie 'olie gloed' overheen ligt, vandaar de naam oliekraal. Ik vindt hem zelf erg mooi gelukt en ik krijg op dit moment ook steeds reacties vanaf Instagram op deze armband.

 

Dan had ik al eerder twee paar van de oorbellen met gradiënt laten zien en nu heb ik alle vier de modellen goed op de foto kunnen zetten. Gradiënt betekend kleurverloop en dat is precies wat er gebeurt als de hangers bewegen, want verschillende mooie kleuren komen er dan tevoorschijn!

Zoals je ziet zit er ook een afbeelding van een BLOG tussen. Ik probeer iedere week een BLOG te plaatsen wat 'over van alles en nog wat' kan gaan. Iets wat ik die week meegemaakt heb, een extra uitleg over bepaalde materialen en/of technieken, vragen van klanten... gewoon alles wat ik leuk vindt om over te schrijven. Je kunt de link naar de Blogpagina helemaal links onderin de webshop vinden of op deze link klikken en dan ga je er rechtstreeks naar toe.

Als laatste nog even iets wat met kerst te maken heeft, namelijk de beschermengeltjes of kerstengeltjes.

 

Leuke kleine cadeautjes om in de schoen te leggen, straks met de kerst in of onder de boom, of gewoon om iemand die heel belangrijk voor je is een hart onder de riem te steken! Ze staan in klein formaat in de webshop en wat groter in de verschillende kleuren kettingen in de desbetreffende menu's. Wil je nu een groter exemplaar bestellen neem dan even contact op via info@atelierhobbekol.nl of de contactpagina.

Dat was het dan weer voor deze week en ik wens iedereen een heel fijn Sinterklaasfeest toe. Fijne week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

 

___________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 25-11-2020

De feestdagen zijn al een beetje begonnen in de vorm van Sinterklaas. En was de laatste nieuwsbrief met leuke kleine schoencadeautjes zoals: kettinkjes, oorbellen, hangertjes en meer... dit keer is het de beurt aan een wat groter cadeau.

Een patrol kleurige dromenvanger, die wel héél mooi staat in ieder interieur! En als je eens iets aparts wilt geven wat niemand anders heeft is dit je kans, want er worden van alle items maar één gemaakt wat het dus uniek maakt! Alle dromenvangers zijn deze week ook nog eens in de aanbieding vanwege 'Black 'Friday welke a.s. vrijdag is. Wij wachten hier niet op, want dat is zo sneu als je op een afgeprijsd artikel zit te wachten en die dan voor je neus weggekocht wordt door iemand die hem ook graag wil kopen. Alle dromenvangers kun je vanaf nu t/m zondag 29 november met een korting van 15% met de kortingscode: dromenvanger aanschaffen. En ze worden ook nog eens zonder extra verzendkosten verzonden! 

*

En hieronder een compilatie van een wel heel feestelijke 3 delige set.

De ketting, oorbellen en ring zijn apart te koop in de webshop, maar als je nou denkt... ik wil de hele set in één keer kopen, dan krijg je de ring van mij er GRATIS bij! Gewoon even contact opnemen via de contactpagina of mailen naar info@atelierhobbekol.nl en ik zorg dat de set met de gratis ring naar je toegezonden wordt!

*

Dan zijn er afgelopen week prachtige RVS regenboog Gradiënt hangers binnen gekomen en waar oorbellen van gemaakt zijn.

Ze staan nog niet in de webshop en staan allemaal al op de foto, maar.... de zon hangt nu zo laag dat ze maar niet mooi op de foto gezet kunnen worden. Bij het bewegen komen er namelijk allemaal verschillende kleuren tevoorschijn en dat komt op de gemaakte foto's niet mooi uit. Maar geduld is een schone zaak en we zullen eens kijken welke creatieve draai hier aan te geven is! 

En dan is het nu tijd om verder te gaan met de volgende dromenvanger en wat dat wordt.....?

Verrassing!😄 

Fijne voortzetting van de week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

 

 

______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-11-2020

Zoals beloofd deze extra nieuwsbrief van de nieuwste sieraden van de rubriek 'SpeldinHooiberg' van Atelier Hobbekol!

Het is lang niet alles, want het is teveel werk om alles in deze nieuwsbrief te laten zien. Ook zijn er nog items zoals o.a. de oorbellen die liggen te wachten om nog geplaatst te worden. Nu weet je waar je moet kijken in de webshop, maar het kan ook door op onderstaande afbeeldingen te klikken, waarna je rechtstreeks in de goede rubriek terechtkomt. Kijk maar eens naar onderstaande compilatie van de laatst geplaatste kettinkjes. Deze zijn tot leuke kleine cadeautjes in te pakken voor in de schoen of over een paar weken onder de kerstboom te leggen. Niet duur, handgemaakt en uniek!  

*

Dan toch nog even iets extra's om te laten zien.

Een 2-delige set armbanden van geruwde parels van natuursteen die je zowel los van elkaar als tegelijk kunt dragen. Je kunt de armbanden apart kopen via de contactpagina, of even mailen naar info@atelierhobbekol.nl en dan stuur ik de armband van je keuze naar je toe. Maar je kunt hem ook als set direct in je winkelmandje leggen en dan is het voor een speciale prijs! Klik op de onderstaande foto en je zit direct in het goede menu voor meer informatie!  

Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode 'korting' niet in te vullen? Dan gaat er namelijk 10% korting vanaf, die direct in je winkelmandje verrekend wordt!

En dan laat ik je nu weer met rust en kun je verder van je weekend genieten. 

Fijne voortzetting van je zondag!

Met vriendelijke groeten, Gerda van Atelier Hobbekol.  

___________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 18-11-2020

Het heeft even geduurd, maar de volgende sieraden en meer, zijn eindelijk gefotografeerd en worden nog voor het einde van de avond in de webshop geplaatst Het zijn dit keer kleinere items die prima in de schoen passen, of alvast kunnen worden gekocht als klein cadeautje onder de boom. Als eerste zijn de boekenleggers weer aangevuld met nieuwe modellen.

Buiten dat het een handig hebbedingetje voor jezelf is om nooit meer de hoekjes van je boek om te hoeven vouwen om te zien waar je gebleven bent, passen ze ook in de schoen voor sinterklaas!

En net zo lang en dus ook nog een prima 'schoenenmaatje' deze onderstaande tashangers en die je uiteraard ook aan je sleutelbos kunt hangen.

We gaan zakken met de maat en dat zijn de oorbellen.

Leuke driehoekvormige modellen in vier verschillende kleuren combinaties met glaspareltjes en heck runderen eraan. En alle modellen zijn afgewerkt met een trendy evel-eye. 

Dan de nog kleinere sleutel/tashangertjes, in pandora style.

Deze staan al in de webshop in 14 verschillende kleuren en kralen. De één met een echte pandora kraal en de ander een gewone glaskraal en dan is deze een euro goedkoper!

 Er zijn nog meer sieraden in aantocht, maar die komen als extra nieuwsbrief omdat dit allemaal sieraden zijn voor de goede dierendoel pagina 'SpeldinHooiberg' die je in de webshop kunt vinden. 

Dan is er ook weer een leuke feestmaand actie, die tot maar liefst 1 januari 2021 doorgaat!  Bij iedere aankoop krijg je een schattig klein beschermengeltje GRATIS erbij! En wil je een grotere? Dan zijn deze ook in de webshop te koop, of je kunt er één in de kleur van je keuze bestellen. Dit gratis beschermengeltje komt bovenop het bijpassende GRATIS presentje wat je normaal ook al krijgt. Dus deze en de hele decembermaand krijg je 2 presentjes bij je bestelling!

En dan nog even dit...

  Ik heb het er al eens vaker over gehad maar ik heb een 'webshop-collega' Esther, die stiekem een goede vriendin is geworden. We zijn samen tegelijkertijd en 10 jaar terug bij Mijnwebwinkel gestart en hebben dus ook heel veel aan elkaar gehad als we er niet uitkwamen voor wat betreft het beheer van een webshop. (Ik een beetje meer aan haar gevraagd als andersom  ). Maar ook kunnen wij heel veel lol samen hebben om stunten (die met name IK uitgehaald heb) en die achteraf zoooow dom waren, maar altijd goed afliepen. In de tussentijd en vele webshops voor haar erbij, heeft zij nu een verfrissing ondergaan van haar kralenwebshop Het Kralenstulpje en het moet gezegd... het is mooi geworden! Als je ook graag freubelt waarbij je kralen en andere materialen nodig hebt, kun je hier bij deze webshop van alles vinden. En zie je iets niet? Neem dan gerust eens contact met haar op en grote kans dat ze er voor je achteraan gaat. 

Fijne week verder! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

______________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 11-11-2020

Vanuit de mist zo de zon in. Dat kun je wel zeggen als je naar buiten kijkt. De foto's van de nieuwste items moesten tussen de zon door gemaakt worden en daarna was het...mist! Gelukkig is dus op tijd alles gefotografeerd en kan er verder gegaan worden met het maken van de items voor de feestdagen. 

Als eerste zijn er afgelopen dagen deze vier armbanden gemaakt.

Leuke feestelijke modellen van verschillende natuursteen druppel kralen, die tijdloos zijn en die je dus het hele jaar door kunt dragen!

En om maar even in de natuurkralen te blijven, twee modellen met een hanger van natuursteen.

 

Het linker model een grote natuursteen hanger aan rondleer en het rechter model een kleinere variant hanger aan een fijn koperkleurig jasseron kettinkje.

*

Dan iets nieuws in de rubriek decoratie hangers.

Vrolijke spiraalhangers die bij iedere trilling draaien of op en neer dansen.

Leuk om voor het raam en boven de verwarming te hangen zodat het effect de hele tijd zichtbaar is. Bovendien zijn ze ook leuk om als cadeautje voor de sinterklaas te geven of tijdens de kerstdagen onder de boom te leggen. Uiteraard zijn deze items ook weer handgemaakt door Atelier Hobbekol.

*

Dan nu nog even een mededeling van huishoudelijke aard. Mensen moeten dit jaar met de feestdagen vanwege de coronacrisis helaas thuis blijven. Er komen geluiden vanaf PostNL dat ze daarom drukke maanden verwachten met heel veel postpakketjes. Ze adviseren daarom dat iedereen de kerstinkopen tijdig doet en het liefst midden in de week zodat niet alles in het weekend op het distributiecentrum blijft liggen. Wij hebben met de webshop inderdaad de ervaring dat pakjes die zaterdags verstuurd worden regelmatig zoek raken, omdat ze te lang blijven liggen bij PostNL en we daarom alleen nog van maandag t/m vrijdag bestellingen verzenden. Houdt dus rekening met deze tip, als je iets wilt bestellen voor je sinterklaas of kerstinkopen!

Vergeet je tijdens het bestellen de kortingscode korting niet? Deze geeft zolang de corona crisis duurt een korting van 10% op alle (niet afgeprijsde) artikelen. Da's mooi meegenomen voor de komende cadeau maanden!

Fijne voortzetting van de week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol 

*

________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 04-11-2020

Zonnig weer is ook niet altijd goed en dat klinkt natuurlijk heel erg ontevreden. Maar gisteren wilde ik alle nieuw gemaakte sieraden voor de feestdagen gaan fotograferen en plaatsen. Het feit wilde echter dat ik alle foto's van die ochtend over moest doen, omdat de zon nu zo laag stond dat hij aan alle kanten weerkaatste. En dat resulteerde er weer in dat ik dus op het goede moment moest wachten en dan alle foto's opnieuw moest gaan maken. Nu zat ik te wachten op het goede moment en toen het zover was, jawel... moest ik onverwachts weg en toen ik terugkwam was het zonnetje weg. Balen!

Vandaag nieuwe kansen en ik heb intussen de nieuwste dromenvanger kunnen fotograferen en de betere foto's erbij gezet.

Vanmiddag hoop ik de foto's van de nieuwste kettingen te maken, maar van één exemplaar zijn er foto's gelukt en die zie je hieronder. Er zijn betere foto's onderweg, maar deze zijn al goed genoeg om je te laten zien hoe feestelijk deze is. 

  

'De kogel is door de kerk' en nu weten we dat iedereen vanwege de corona met de kerst thuis moet blijven. Daarom heb ik bovenstaande en de andere kettingen die gaan komen, gemaakt voor de komende feestdagen! Echte blikvangers die je tijdens de kerstdagen kunt dragen, maar nog belangrijker... waar je na die periode ook nog wat aan hebt doordat ze eigenlijk het hele jaar door wel zijn te dragen. En met de corona kortingscode korting welke goed is voor 10% korting en die je in kunt vullen tijdens het bestellen, kun je je sieraden nu heel voordelig aanschaffen!

Dan nog even de oorbellen....

Ze zijn gemaakt van schattige staafkraaltjes van keramiek die aan een ring van goud- of zilverkleur hangen. 

 

Ze zijn in 5 verschillende kleurvariaties te koop en ze kosten €3,95 per paar. Toch een leuk prijsje om apart de feestdagen door te komen of als cadeautje aan iemand anders te geven. 

Dan ga ik nu snel verder met fotograferen.... fijne week! 

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

 

_________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 28-10-2020

 Dit keer een ietwat verkorte nieuwsbrief omdat er recentelijk een nieuwsbrief met een nieuwsflits er achteraan in je mailbox beland zijn. Ikzelf heb een gruwelijke hekel aan teveel nieuwsbrieven en wil daar zelf ook niet aan meedoen. Dus... zoals gezegd krijg je dit keer een korte nieuwsbrief waarin ik ga laten zien wat er in de tussentijd in de webshop geplaatst is (wat weer zoeken scheelt).

Als eerste twee groene ringen die nog niet gefotografeerd waren.

Dan zijn er ook weer wat armbanden bijgemaakt en dan met name de zwart/grijze exemplaren waarvan binnenkort nog meer gemaakt gaan worden, met het oog op het najaar/winter 2020/2021.

En er is weer wat nieuws aan de webshop toegevoegd de zogenaamde wijnglas versieringen.

Grappige kleine versierde ringetjes die je om het pootje van je wijnglas kunt doen als je eens een keertje 'apart uit wil pakken' met een etentje of een romantisch avondje hebt. Een leuke toevoeging voor beide. Het kan ook heel handig zijn om aan ieder glas een verschillende versiering te hangen waardoor iedereen de hele avond weet wat zijn of haar glas is (scheelt je weer extra afwas)!  Nog leuker wordt het als je gasten hun versiering aan het eind van de avond mee naar huis mogen nemen.

Tip! Een leuk idee voor de komende feestdagen!

De corona berichten zijn niet hoopvol voor wie de grens over wil om op (ski)vakantie te gaan of familie te bezoeken (zoals wij ieder jaar naar 'm'n zussie' en zwager in Duitsland gaan). Wij gaan als het zover komt, het thuis extra gezellig en feestelijk maken. En ik ga dus mooie groene wijnglas versieringen maken wat bij ons interieur past en die om onze eigen glazen hangen!

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

 

______________________________________________________________________________________________

Nieuwsflits 26-10-2020

Hier de beloofde nieuwsflits dat de resterende sieraden van vorige week in de webshop geplaatst zijn. Een beetje van dit en een beetje van dat, kortom...van alles wat! Haha.

Er zit dit keer weer eens een korte ketting bij. Geketteld met allemaal glaspareltjes waar een coating omheen zit in de najaarskleuren bruin en met een koper gekleurd ornament. 

Dan zijn er nog enkele ringen bij geplaatst en hieronder enkele voorbeelden...

En de rubriek 'SpeldinHooiberg' is ook weer lekker bijgevuld met o.a. armbandjes met een skull kraal van een rund/stier en waar van ieder verkocht artikel er 1 euro naar de Oostvaardersplassen voergroep gaat. Dat is het goede dierendoel waar Atelier Hobbekol zich voor inzet.

 

Er komen binnenkort nog meer sieraden bij, want ik ben afgelopen weekend weer heerlijk bezig geweest. Er zitten o.a. nog meer ringen bij, maar ook armbanden in meerdere lagen van imitatie leer. Maar die moeten nog op de foto, dus dat duurt nog eventjes.

En als laatste nog even dit... ik heb de kortingscode van 5% in de webshop wat eerder als woensdag veranderd in 10%. Nu kun je twee codes invullen tijden het bestellen namelijk korting en corona. Ze geven beide een korting van 10% in het winkelmandje en je kunt maar één code per bestelling invullen. Niet vergeten, want anders verrekent het systeem de korting niet en dan loop je deze mis! Is toch zonde?

Fijne week en tot woensdag met de gewone 'nieuwsbriefdag'!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

 

_________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-10-2020

Soms lopen dingen niet zoals ze gepland zijn en daarom een dagje later als normaal deze nieuwsbrief in je mailbox. (Ik had het gisteren zo druk). Er waren omstandigheden die met de rubriek SpeldinHooiberg te maken hadden en er moesten dingen besteld worden bij de groothandel (die ik trouwens vandaag al binnen heb gekregen).

Wat dacht je van dit apparaatje? Hiermee kan ik rocailles rijgen (je weet wel van die kleine kraaltjes). Tot nu toe deed ik dit allemaal met de hand. Da's best wel pittig en tijdrovend werk als je grotere items moet maken. Maar hopelijk werkt deze goed en is het probleem tijd, vanaf nu verleden tijd.

Dan nog zo'n onmisbaar apparaatje in de 'sieraden keuken'...

Hiermee kun je kralen uitboren zodat het gat iets groter wordt wanneer je deze bijvoorbeeld op (imitatie) rondleer wilt rijgen. Tevens kun je ook bepaalde soorten draad bijslijpen zodat de uiteinden niet scherp meer zijn. Zo komt er steeds iets nieuws op de markt wat voor gebruiksgemak zorgt.

Dan heb ik het er al eerder over gehad, maar nu zijn ze dan eindelijk klaar. De mondkapjes koordjes die je aan een mondkapje kunt bevestigen en hem zo om je nek kunt laten hangen wanneer je hem even niet op hoeft. Ik heb hem gisteren al zelf uitgeprobeerd en het moet gezegd... je merkt niet dat je het mondkapje om je nek hebt hangen. Terwijl als je hem even onder je kin schuift het vreselijk irritant aanvoelt en het op den duur acné in de hand werkt, dit is nu dus verleden tijd. Ze worden gemaakt met het kleur slotje van de kraaltjes en wat heel handig is... om je mondkapje snel te verwisselen! Je kunt deze binnenkort vinden in de rubriek 'mondkapjes koordjes'!

Dan was ik afgelopen weekend nog even verder gegaan met de ringen, want ik had de smaak te pakken hoor! Haha... Onderstaande modellen zijn allemaal van dezelfde acryl kraal gemaakt, maar drie keer een verschillende kleur.

En dan als laatste nog even een paar feestelijke armbanden.

Het rode model bestaat uit grote filigraan tussenzetsels met facet geslepen strass cabochons van epoxy en glas bicones (kralen).

De perzik kleurige armband is een set van 2. Eentje van rondleer met een filigraan kettinkje er aan en de andere is geketteld met keramieke hartkralen en grote glasparels. Verder is deze afgewerkt met verschillende materialen.  

Alle modellen in deze nieuwsbrief staan nog niet in de webshop! Vanavond en morgen ga ik hiermee aan de slag en zijn er ook meerdere sieraden te zien die nieuw zijn. Maar deze worden later met een extra nieuwsflits bekendgemaakt.   

Rest mij nog even te vermelden dat de corona wederom heeft toegeslagen en er daarom alweer een poosje de corona kortingscode van 10% in de webshop staat.

Vast een fijn weekend gewenst!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol.  

____________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 14-10-2020

Er is weer een week voorbij en ik heb behoorlijke buikgriep gehad zodat het opsturen van alle prijzen van vorige week vertraging hebben opgelopen. Maar intussen liggen ze ingepakt en wel klaar om vandaag naar alle winnaressen verstuurd te gaan worden.

Maar ook minder goed nieuws over de corona, wat inhoudt dat we weer terug bij af zijn zoals het in het begin van dit jaar was en wat zoveel mogelijk thuisblijven betekend. Gelukkig weten mensen in deze periode Atelier Hobbekol te vinden en is schade door corona voor mij niet van toepassing op de verkoop via de webshop. Een ander verhaal is op locatie, want dat is helemaal weggevallen. Gelukkig zie ik het positief in, dat ik nu meer tijd heb om sieraden te maken voor de komende feestdagen. Want er gaat heel veel werk en tijd in zitten om alles bij elkaar te zoeken en in te pakken als je met een kraam op pad gaat en die tijd houdt ik nu over!

Ik heb eergisteren alweer het nodige besteld wat vandaag binnen gaat komen. Echt 'najaars spul' in mooie warme tinten en waar ik niet mee kan wachten om weer nieuwe ideeën ten uitvoer te brengen.

*

De afgelopen dagen waren omdat mijn buik 'niet deed wat ik wilde' gevuld met zitten en sieraden maken.

Zoals onderstaande wire ringen.

Er zijn er nog meer, maar die heb ik vanwege het sombere weer van gisteren niet kunnen fotograferen. Deze worden samen met de andere ringen geplaatst, zodra het zonnetje zich vandaag wat meer laat zien en ik foto's kan gaan maken.

Het menu 'SpeldinHooiberg' is binnenkort ook weer wat modellen rijker. Er liggen veel sleutelhangers van stoer tot vrolijkte wachten. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat er in ieder item een dier wat op de Oostvaardersplassen leeft in verwerkt zit.

Zoals onderstaande sleutelhangertjes. Ze hebben allemaal een skull van het heckrund wat hier rondloopt, met als extra de letterkralen 'heck' en 'ovp'! 

 

En dan zijn intussen de herensieraden ook weer aangevuld met wat nieuwe kettinkjes.

  

Leuke en niet al te dure modellen die leuk zijn om alvast in te kopen om voor de komende feestdagen als cadeautje te geven.

Nog als laatste even een positief berichtje erbij. Ik heb vanwege de opnieuw aangekondigde maatregelen door de corona de kortingscode opnieuw ingesteld. Vanaf nu krijgt iedereen die een bestelling plaats en de kortingscode korting invult 5% korting op alle aankopen (uitgezonderd afgeprijsde artikelen). Da's weer mooi meegenomen, toch?  

En dan ga ik nu stoppen met deze nieuwsbrief omdat het zonnetje er voorzichtig door begint te komen en wat betekend.... fotograferennnn maarrrrr!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

__________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 07-10-2020

Op twee na zijn alle opdrachten weer klaar en heb ik me weer een beetje op de webshop kunnen richten. Er liggen allerlei plannen klaar die ik het liefst gisteren gemaakt had willen hebben. Maar ja... er zijn toch maar één paar handen en wat restverschijnselen van een ziekteverleden zullen we maar zeggen, die dit een beetje in de weg staan. Niet getreurd, dan doen we het toch in een wat lagere versnelling? Maarrr... dat is niets voor mij! Haha.

Afijn... ik ben alweer wat bezig geweest met wat minder 'bewerkbare' oorbellen. De connectors (hangers) en cabochons (plakstenen) had ik apart besteld en die moesten alleen nog op elkaar bevestigd worden. Zo heb je binnen een kort tijdsbestek een heleboel oorbellen die niet zo ingewikkeld te maken zijn.

Als eerste de korte oorbelletjes...    

Dan de langere soort oorbellen, maar dan nu met een kwastje er aan. Het enige verschil zit hem in het oorbelhaakje.

De korte oorbellen hebben een kliksluiting en de oorbellen met een kwastje eraan hebben het klassieke haakje. Niet alle modellen staan hier in deze nieuwsbrief, maar door op één van de foto's te klikken kom je vanzelf in de webshop waar je alle modellen kunt zien. 

En dan heb ik de laatste twee dagen onderstaande modellen gemaakt.

Dit is uiteraard meer 'mijn ding'... sieraden ontwerpen! Je bent langer met een paar bezig, maar dan heb je wel meer dat gevoel van voldoening.

En dan is het dit keer tijd voor het weggeven van maar liefst twee GRATIS prijzen!

Als eerste de instagram/facebook actie van de armband en deze is gewonnen door Ingrid Wallé uit Curacao!

Dankzij haar dochter die in Spanje woont en een reactie gaf dat ze deze graag voor haar moeder wilde winnen, gaat de armband nu naar Ingrid toe! Ingrid, heel veel plezier met je armband!

De tweede prijs is de kwartaalprijs en dat is deze keer dit paar oorbellen.

En ze zijn dit keer gewonnen door Cat. B.

Cat, heel veel plezier van je oorbellen en ze komen snel naar je toe!

Voor degenen die nu balen dat ze er dit keer weer niet bij zitten... over drie maanden is er weer een trekking van een kwartaalprijs en wie weet zit jij erbij!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 30-09-2020

Soms gaan dingen niet zoals ze gepland staan en daar hebben we de afgelopen week mee te maken gehad. Als eerste had ik een block van een week van Instagram gekregen om een vage reden waar ik niets aan kon doen.

'No problemo' zou je zeggen. Dan gaan we toch met ze in contact om het uit te leggen omdat ze dit in hun block tekst aangaven? Nou, niet dus! Totaal geen mogelijkheid om met ze in contact te komen. Dan maar 'het probleem rapporteren' om zo de aandacht van ze te krijgen. Maar het enige wat ik kreeg was een dankjewel voor het rapporteren en verder doodse stilte. Dus zat er niet anders op om de week door te komen zonder foto's of berichten te kunnen plaatsen. Gelukkig deed 'het verhaal' het wel, waardoor ik in ieder geval kon neerzetten dat ik geblockt was. Zo wisten klanten tenminste waarom ze geen reactie meer van me kregen.

Dan zouden we afgelopen week weer voor het eerst weer met de kraam op locatie gaan naar een open dag, maar door omstandigheden ging dit helaas niet door. We hadden flink geïnvesteerd in allerlei corona maatregelen zoals het zeil wat je tegenwoordig in alle winkels voor de kassa ziet hangen voor aan de voorkant van de kraam, ontsmettingsmiddelen, mondkapjes en handschoentjes. Want tja, het was wel een risico gebied geweest daar op de grens van Brabant/Limburg. Afijn... balen op dat moment, maar achteraf toch wel een beetje opgelucht om de voorzienigheid, omdat de corona nu weer in de aandacht is en dat gebied behoorlijk donker gekleurd staat.

Dan heb ik  afgelopen week weer allerlei materialen binnen gekregen waar mijn handen van gaan jeuken om o.a. sieraden van te gaan maken. Zo zaten er schattige cabochons bij in Mandala stijl. Je weet wel van die gekleurde ronde diagrammen die je tegenwoordig zoveel ziet. En er zitten er ook bij waar gekeken is naar 'dotten' of stippen' en waardoor deze uit allemaal kleine stipjes bestaan, zoals hieronder te zien is.

Te schattig zijn ze, he? Ik werk graag met kleuren en hierbij kan ik dan ook mijn hart ophalen om oorbellen te maken in herfstkleuren.

Dan heb ik er ook een paar met kwastjes in bijpassende kleuren gemaakt.

Zo krijg ik echt zin in de herfst met al die warme tinten...

 Ze zijn nog niet in de webshop geplaatst vanwege het inpakken voor de kraam op locatie wat moest gebeuren en een grote opdracht waar ik nu al 2 weken mee bezig ben. Deze laatstgenoemde is zowat klaar en dan kan ik me weer storten op nieuwe dingen maken. De oorbellen komen hoe dan ook nog deze week in de webwinkel te staan!

En vergeet je ook de (handgemaakte) armband actie op instagram en facebook niet? Je hebt nog een week om te reageren. Hieronder nog even de uitleg wat je moet doen om deze armband met grote iced glasparels te winnen:

Reageer op Instagram of Facebook op de foto van bovenstaande armband en vertel waarom je deze zo graag wilt winnen en deel deze. Da's alles. Over twee weken verloot ik bij voldoende deelname de armband en vermeld dit in de nieuwsbrief van 7 oktober. Succes!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

______________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 23-09-2020

Deze nieuwsbrief staat in het teken van 'haast'...

Ik kom deze week tijd tekort omdat er allemaal dingen tegelijk op mijn pad komen! Haha. Dit zijn o.a. opdrachten maken, aankopen inpakken en verzenden, inpakken voor de kraam waarmee we dit weekend weer op pad gaan en fotograferen van de nieuwe items die uiteraard ook tussendoor gemaakt zijn.

Er is de pagina SpeldinHooiberg in de webshop die inspeelt op goede dierendoelen en waar van ieder verkocht artikel uit de webshop 1 euro naar dit goede dierendoel gaat. Nu moest deze pagina nodig aangevuld worden met andere artikelen als die er al vanaf januari op stonden en daar heb ik deze week een begin mee gemaakt, zoals op onderstaande foto's te zien is.

Allemaal armbanden die in het teken van de dieren staan.

Maar ook onderstaande oorbellen hebben hiermee te maken...

In ieder model komt wel iets voor wat met een dier te maken heeft.

*

Dan iets over de armband actie van Instagram...

Ik krijg van mensen geluiden terug dat ze geen Instagram hebben en zo niet mee kunnen doen met deze actie. Da's sneu en daarom kun je nu ook op Facebook aan deze actie meedoen en verleng ik de actie twee weken, om zo iedereen de gelegenheid te geven mee te doen.

Waarom geen week? Nou... door een storing bij Instagram zeggen ze dat ik een programma gebruik om vrienden te krijgen of te ontvrienden (de z.g.n. robot) en ben ik een week geblockt. Ze geven aan dat ik er tegenin kan gaan, maar ze bieden nergens de mogelijkheid om dit te doen en reageren nergens op. Helaas is 'Insta' tegenwoordig van Facebook en daar zijn we dit soort onterechte acties wel van gewend. Zo kan ik dus tot de 29e geen nieuwe items plaatsen, evenals reacties of likes op anderen geven. De privé berichten en verhalen werken heel tegenstrijdig weer wel en gelukkig kan ik daar dus die paar dagen mee 'in the picture' blijven! 

Reageer op Instagram of Facebook op de foto van bovenstaande armband en vertel waarom je deze zo graag wilt winnen en deel deze. Da's alles. Over twee weken verloot ik bij voldoende deelname de armband en meld dit in de nieuwsbrief van 7 oktober.

Fijne week verder! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

  ____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 16-09-2020

Op de valreep nog een paar mooie dagen om af te kicken van een aparte zomer die haast alweer voorbij is. We zijn alweer een paar dagen thuis en het leven bestond de laatste dagen voornamelijk uit uitpakken, wassen, schoonmaken van de caravan en het huis wat 2 weken mondjesmaat was bijgehouden door het thuisfront, bestellingen die tijdens onze vakantie binnen waren gekomen ingepakt en verzonden, reparaties weggewerkt en nu ben ik alweer met opdrachten bezig.

Ik had in de vorige nieuwsbrief al de oorbellen en armband laten zien en die zijn nu allemaal in de webshop geplaatst. Hieronder een reminder welke het ook alweer waren.

Binnenkort start ik ook weer met het omwisselen van de lente/zomer sieraden naar de herfst/winter modellen. Dit is voor mij een soort van grote schoonmaak waarbij ik alle modellen tevens bekijk of ze nog wel in de webshop geplaatst kunnen blijven of eruit gaan en uit elkaar gehaald worden om het materiaal later weer te gebruiken in nieuwe modellen. Dus als je nog van plan was om iets aan te schaffen wacht dan niet te lang, want binnenkort zijn sommige modellen niet meer te zien.

*

En dan tadaahhh.... (tromgeroffel ) de actie waar ik het in de vorige nieuwsbrief over had.

Dat is deze keer een tag actie op Instagram van onderstaande armband.

Wat moet je doen om deze armband te kunnen winnen?

-Ga naar Instagram (eventueel via de volgende link) https://www.instagram.com/atelierhobbekol/​ en ga naar de foto van de armband.

-Like of tag deze en zet daarbij de reden waarom je deze armband zo graag zou willen winnen.

Bij voldoende deelname vermeld ik in de nieuwsbrief van volgende week wie ik heb uitgekozen en die de armband krijgt toegestuurd. En dan schiet het ook nog eens op naar het eind van september waarin ik de derde kwartaalprijs van dit jaar ga verloten onder alle vaste nieuwsbrieflezers. Het gaat lekkerrr....

 Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

__________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief  09-09-2020

Dit is alweer de tweede nieuwsbrief vanaf ons vakantieadres in Callantsoog.

Het weer zat nou niet bepaald mee dit keer en ook op dit moment is het miezerig en kil. Maar ja, dat heb je al snel aan de Noordzeekust, he? We hebben de afgelopen week dan ook weer heel veel regen en harde wind voor de kiezen gehad. Best wel eng als je caravan staat te schudden, maar aan de andere kant ook weer gezellig en knus. Hieronder een foto van afgelopen week toen het weer nog mooi was...

Ik heb veel reacties gekregen hoe mooi het strand met die lucht was en wilde je deze foto dan ook niet onthouden.

Heel anders was het vandaag.We zijn dan ook naar het strand gegaan, niet om te zonnen maar om een strandwandeling te maken. Best wel nat en winderig en op een gegeven moment zag ik iets wits liggen en ben gaan kijken. Heel sneu, want het was een dode vogel die we niet zomaar konden thuisbrengen... Ikzelf denk aan een Jan van Gent of zo. Hij was megagroot en ik heb mijn voet ook mee gefotografeerd zodat je een beetje kunt inschatten hoe groot deze vogel wel niet was en wat een mega snavel en poten eraan zaten.

 

Let ook eens op de 'vacht' van de kop en nek, het leken wel krulletjes die overgingen in doodgewone veren. Heel apart!

Dan ben ik al de hele vakantie in de weer om materialen te zoeken. Schelpen, drijfhoutjes en zeekatten. (Helaas nog geen drijfboeien of touw voor het Ibiza huisje voor in de tuin gevonden). Deze laatste zijn de rugschilden van een vis, de zeekat genaamd en waarvan als ze dood zijn de rugschilden loslaten en allemaal aanspoelen. Ik weet niet wat het dit jaar is, maar je hoeft ze niet eens te zoeken. Ze liggen massaal op het strand voor het oprapen.

 

Eens kijken wat ik hiermee kan knutselen voor het Ibiza strandhuis wat er volgend jaar in onze tuin moet staan.

Schelpen kun je ook altijd goed gebruiken en daar heb ik al verschillende ideeën voor.

 

Dit keer heb ik niet zoveel sieraden gemaakt als twee paar oorbellen en dan moest ik ook nog eens twee dagen wachten op een beetje zielig zonnetje achter het wolkendek voordat ik ze kon fotograferen. Maar het is uiteindelijk weer gelukt.

Het eerste paar is er eentje van allemaal bruin/rode en perzik/zand kleuren. Er hangen half edelsteen splitkralen aan en zijn verder afgewerkt met glas bicones.

  

Het tweede paar moet lila en blauw voorstellen, maar op de foto is alleen het blauw te zien. Zodra we thuis zijn gaan ze opnieuw 'op de foto'.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om licht weer en dus de juiste belichting te hebben om iets mooi op de foto te krijgen.

Nou... dat was het weer voor deze nieuwsbrief, met dit keer meer vakantie- als sieraden nieuws. Volgende week is er weer de normale nieuwsbrief met hopelijk alle nieuw gemaakte sieraden in de webshop geplaatst en... een actie!

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol. 

_______________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 02-09-2020

Vanuit een nat en zeer winderig Callantsoog, toch een korte nieuwsbrief.

Op dit moment giert de wind met enorme regen om de caravan heen en maakt dat deze enorm schud! Ik hou van de herfst en dat lijkt er deze dag toch echt op. Gelukkig had ik voor deze vakantie weer wat materialen meegenomen en die had ik gisteren terwijl het zonnetje nog vrolijk scheen gefotografeerd. 'Stof' genoeg dus, voor een extra vakantie nieuwsbrief.

Als eerste even een collage van de camping en hoe deze gesetteld ligt...

  

Zoals je ziet ligt hij vlak achter de duinen op een loopafstand van 300 meter vanaf het strand. Met dus nog geen 10 minuten lopen zit je al aan de zee!

 

De hondjes vinden het ook iedere keer weer een feest en onze kleine Bruno heeft zodra hij het strand ziet zin in 'pootje happen' bij onze Levi, die daar niet warm of koud van wordt, haha.

 

 

Maar ik had het er al over dat ik wat materiaal mee had genomen om 'iets' te maken. Daar was ik de afgelopen dagen mee bezig geweest en gisteren voordat we naar het strand gingen ben ik rondom de camping naar de mooiste plekjes wezen zoeken om te gaan fotograferen... en die heb ik gevonden!

 

Het eerste paar oorbellen zijn schattige korte connectors die bewerkt zijn met giethars en waar glascubes en facet geslepen glasbicones aan verwerkt zitten. De metalen kraaltjes halen het bronskleur weer wat terug. En zo heb je weer een apart paar oorbellen, die niemand anders heeft!

Het tweede paar oorbellen is een wat langere variant.

Eveneens connectors in een bronskleur met vogeltjes en die opgeleukt zijn met blauwe en bruine glasbicones samen met goudkleurige filigraan kralen.  Deze kleuren blijven altijd iedereen weer aanspreken en zijn dan ook tijdloos.

Dan alweer als laatste een armband in allemaal herfstkleuren.

De gebruikte kralen zijn cateye -en half edelsteen kralen samen met nog wat andere materialen.

De sieraden uit deze nieuwsbrief staan nog niet in de webshop maar misschien red ik het om ze deze week nog te plaatsen. Want hé...  het is tenslottte vakantie!

Voor iedereen die t/m 12 september een bestelling plaatst zit er bij het pakketje een GRATIS paar bijpassende oorbellen in! Dit om het wachten tot we terug zijn van vakantie, te verzachten.

~

En dan ga ik nu verder vakantie vieren en een rosé 'tje drinken (ja nu al, want het is vakantie, haha) en met een toastje erbij.  

Misschien tot de volgende week!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 26-08-2020

Hallo, op deze stormachtige dag!

Een week geleden zaten we nog te puffen van de warmte en nu wordt het buiten zelfs al kil. Voor mij het startsein om met de najaarssieraden te gaan beginnen. Mooie warme kleuren zijn dit najaar te zien en dan met name de wat roodbruine aardetinten zijn in de meerderheid. Hieronder niet alle kleuren van het najaar 2020 maar wel de belangrijkste die op de catwalk gespot zijn. En weet je? Ze wijken niet eens zoveel af van de kleuren van winter 2018/2019.

                

Dat is bovendien nog eens mooi meegenomen, omdat je de kleding en sieraden van vorig najaar nu nogmaals een seizoen door kunt blijven dragen. Dat scheelt weer in de portemonee!

Daarom had ik afgelopen week de kralenbakken op tafel gezet en was begonnen met het uitzoeken van een kleur die zowel het komend najaar, als nog even tijdens deze nazomer gedragen kan worden.

En hieronder het eerste resultaat...

Twee  kettingen  die terug van weggeweest zijn en haast klassieke modellen genoemd mogen worden. (De favoriete workshop van de meeste dames)! En die ook nog eens in allerlei kleuren gemaakt kunnen worden.

 

Dan zijn er ook nog twee armbanden gemaakt van voornamelijk natuurlijke materialen zoals keramiek, glas en imitatie suede.

 

En op de oorbellen is ook nog 'even creatief los gegaan'! Haha.

Zoals op het rechtse paar te zien is heb ik op de tibetaans zilveren kralen met de gezichtjes, hoedjes van schelpkralen gemaakt zodat het nu echte 'mensjes' lijken. Dit is nu het leuke en creatieve van dit vak!

Dan nog even vakantienieuws.

Ik heb het er al eerder over gehad dat we nog een vakantie tegoed hadden en dat is nu dus aangebroken. Het thuisfront is weer zo vriendelijk om de komende twee weken op het huis te passen zodat wij er nog even tussenuit kunnen. Daarom kun je vanaf 29 augustus t/m 13 september wel je bestellingen plaatsen, maar worden ze pas weer na 13 september verstuurd. Om het wachten een beetje te verzachten kun je als eerste van de kortingscode korting gebruik maken, die recht geeft op 10% korting. Bovendien krijg je een paar bijpassende oorbellen speciaal door mij gemaakt, GRATIS bij je pakketje in! Bij problemen zijn wij wel te bereiken via de contactpagina of info@atelierhobbekol.nl en kan er altijd gekeken worden of het thuisfront kan helpen bij een oplossing.

Tot 14 september!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

______________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 19-08-2020

Het is voor de meeste mensen weer draaglijk met het weer en iedereen krijgt weer wat meer fut lijkt het wel. Ikzelf ben al die 'hittetijd' doorgestoomd om de doodeenvoudige reden dat mijn filter stuk is en ik moeite heb om te stoppen waar ik mee bezig ben. Dat is voor de webshop natuurlijk positief, maar voor mezelf soms 'even wat minder leuk'. Maar niet geklaagd... er kwamen hierdoor ook vele leuke dingen uit mijn handen zoals de set op onderstaande foto.

Ik had een techniek gezien waarin met rocailles (die hele kleine kraaltjes weet je nog wel) schattige kleine bloemetjes werden gemaakt. Het was voor ringen, maar na dat geprobeerd te hebben kwam bij mij de vraag naar boven of het ook met wat grotere kralen zou lukken. Als eerste dus deze bovenstaande set van schattige kleine kraaltjes van amazoniet. Het lukte en de set was zo verkocht!

Hierop probeerde ik of het met nog wat grotere kralen wilde lukken. Op onderstaande foto van een armband bestaande uit vier rijen kun je zien dat dit ook gelukt is en dat er lila bloemetjes met een zacht turquoise hart gevormd zijn. Op naar de volgende missie... de nog grotere kralen, haha.

 

Dan had ik afgelopen week ook weer materialen binnen gekregen. Om precies te zijn moest ik 502 zakjes uitzoeken waarin allemaal benodigdheden zat wat je nodig hebt om sieraden te maken.

 Ook leuk... de bedels voor de workshops zijn ook weer bijgevuld.

Evenals onderstaande foto, de rocailles.

Dit keer was het twee kilo! Hiermee kun je werkelijk van alles maken. Het wordt heel veel gebruikt bij de oorbellen maar ook in armbandenkettingen en last but not least de enkelbandjes. Die zijn afgelopen weken 'veel over de toonbank gegaan' en dat had natuurlijk weer met het mooie weer te maken waarin je met je blote enkels je (met een 'pretpakketje' van ons je zelfgemaakte) of gekochte enkelbandje kon pronken.

~

De kettingen met de vele rijen kralen zijn terug van weggeweest en binnenkort ga ik voorbeelden maken voor een nieuwe workshop waarin je je hart kan ophalen om verschillende materialen in deze ketting te verwerken zoals de voorbeelden op de volgende foto's.

      

Intussen zijn de workshops ook weer begonnen, maar nu met maximaal 2 personen om aan de anderhalve meter afstand te kunnen voldoen. Op verzoek van de gast kan er een mondkapje opgedaan worden en wordt voor en na de workshop de omgeving grondig schoongemaakt met dettol. En mocht je nou een locatie hebben of weten waar je met meerdere personen op genoeg afstand van elkaar kunt zitten, dan kom ik graag naar je toe om een workshop op locatie te geven. Mooie bijkomstigheid is, dat er tijdens de coronacrisis geen reiskosten worden berekendZie voor info de algemene voorwaarden, artikel16.

Fijne week verder!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

_____________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 12-08-2020

Hallo 'hittegenieter'!

En dat schrijf ik tussen haakjes, want voor de meesten van ons is dit toch wel een beetje teveel van het goede. Overdag kun je het beste alles dichtdoen en in de loop van de avond alles openzetten en eventueel nog wat huishoudelijke werkjes doen die overdag vanwege deze hitte zijn blijven liggen.

Zo ook bij mij, maar dat had een andere reden... Er zijn verschillende mensen geweest die deze week bestellingen hebben geplaatst en ook nog wat erbij wilden laten maken of iets veranderen aan het model wat ze uitgekozen hadden. Tjah.. en waar doe je dit? Op de bovenste verdieping waar het atelier gevestigd is en dat betekend.... HEET! ;-) Maar goed dat ik zo tegen de warmte kan en daarom was het 'even zuchten en naar boven gaan' om vervolgens voor de mobiele airco te gaan ontwerpen en pas in de avond tijd hebben voor die huishoudelijke klusjes!

 

Ik had afgelopen week de webshop weer bijgevuld met slipper-enkelbandjes. Maar omdat deze alweer uitverkocht zijn laat ik ze hier toch nog maar even zien. Deze week weet ik wat weer moet doen, bijvullen dus!

Dit zijn ze...

Degene linksboven op de foto staat nog in de webshop te koop, uiteraard met degenen die er al in stonden.

 

Dan was er ook nog een bestelling die verkeerd was gelopen. Deze klant dacht dat ze een armband had besteld, maar kwam er naderhand achter dat het om een ketting ging. Nou... dan maken we er toch een bijpassende armband bij? Hieronder het resultaat.

 

Dan over naar de sieraden die nieuw gemaakt zijn en die nog in de webshop te koop staan.

Als eerste een strass ketting oftewel een 'bling bling' ketting. Ik had de strass vlinder en bloem vorig jaar op een ibiza fair gekocht met de bedoeling om er iets blinkends van te maken. Samen met ander materiaal is het echt een 'uitblinker' geworden.   

 

En alweer als laatsten... drie paar oorbellen.

Deze zijn net even anders als anders doordat er creool materiaal is gebruikt.

Allemaal stekers met mooi materiaal van zoetwaterparels tot aan facet geslepen- en crinkle glasparels.

~

En dan ga ik nu eens even met een nieuwe techniek aan de gang, maar daarover volgende nieuwsbrief meer.

Fijne warme week!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

 

(Vergeet je niet om bij een bestelling de code korting in te vullen om die 10% korting te krijgen zolang de corona crisis duurt? Niet vergeten want achteraf kan het niet meer verrekend worden).

  _________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 05-08-2020

Het zit eraan te komen hoor! Heel erg mooi weer, waar heel veel mensen op hebben zitten wachten. Voor de hitte uit ben ik nog even bezig geweest met enkele zomerse sieraden die je hieronder in de nieuwsbrief kunt zien.

Als eerste een ketting waar heel veel uurtjes werk in zitten, maar daar is het resultaat ook naar!

 

Het is een geknoopte ketting met ontzettend veel materialen in blauw/bruine tinten. Van hemelsblauw tot lavendelblauw en bruin/roségoud. Echt een eyecather voor zwoele zomerse avonden of gewoon op een strandjurk te dragen.

 

Hieronder een wat fijner model.

 

Handgemaakte Tibetaans zilveren hanger met allemaal facet geslepen glasbicones en om het niet te zwaar te laten worden is het afgewerkt met acryl bladhangertjes, wat aan een stevige ballchainketting of de z.g.n. bolletjesketting hangt.

Dan heb ik afgelopen week een aanvraag gehad voor een ketting, maar er moest een slotje aan wat geen irritatie bracht i.v.m. een allergie. Nou koop ik de slotjes altijd in zonder nikkel. Maar het blijkt dat dit niet altijd eerlijk gezegd wordt omdat er soms toch iemand last krijgt. Daarom geef ik geen garantie dat er geen nikkel in de materialen zit en heb intussen RVS (roestvrijstaal) slotjes besteld wat geen allergie geeft. Zodra deze binnen zijn gaan ze op de foto en wordt er in de webshop de keuze gegeven om tegen meerprijs een RVS slotje eraan te laten zetten. Zo kunnen mensen die last hebben van een allergie met een gerust hart de sieraden van Atelier Hobbekol dragen.

Nu heb ik een tip voor wie lichte klachten heeft en toch zijn of haar sieraden wil dragen... Spuit op de plek waar je de sieraden wilt dragen een beetje pleisterspray op de huid, even laten drogen en je kunt je sieraad omdoen. Baadt het niet, dan schaadt het niet! Toch?

En dat was weer de nieuwsbrief van deze week. Ik wens je de komende dagen veel sterkte als je niet zo goed tegen de hitte kunt en anders heel veel zonplezier!

M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol

___________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 29-07-2020

Het wil maar niet echt lukken met die zomer, he? Ze hadden ons beloofd dat er na gisteren mooier weer zou komen, nou dat is aan de temperatuur nog niet te merken. Maar we vertrouwen erop dat er toch iets verbeteringen aan zitten te komen en daarom heb ik afgelopen week een paar zomerse sieraden ontworpen en uiteraard gemaakt voor de paar zonnige en warme dagen die ze beloven.

Als eerste onderstaande ketting van maar liefst 6 rijen! Het zijn voornamelijk rocaillesacryl en glaskraaltjes en daarom lijkt deze misschien zwaarder als hij in werkelijkheid is. Een eye catcher voor wie van hippe sieraden houdt.

 

 

Dan het volgende model in dezelfde regenboogkleuren, maar dan van 3 rijen. Een iets luchtiger exemplaar voor wie van wat minder druk en iets fijner houdt. Ook deze bestaat weer uit rocaillesacryl en glaskraaltjes en is dit keer afgewerkt met een olifant in buddha style en gehaakte vlinder met kwastjes.

 

Dan als laatste in de rij van gemaakte kettingen ook weer de regenboogkleuren, maar nu in pasteltinten. Deze ketting heeft een handgemaakte hanger. Hij is geketteld en bestaat uit verschillende soorten materialen waaronder de prachtige zacht blauw/turquoise chamballa kralen of ook wel India- of bollywood kralen genoemd. Deze kralen zijn mijn favoriet. Ik verwerk ze vaak mondjesmaat in modellen omdat ze nogal prijzig zijn en bij heel veel verwerken in sieraden, schiet uiteraard ook de prijs snel omhoog.   

 

 

Als laatste wil ik nog even een paar oorbellen laten zien die er gemaakt zijn. 

Echte 'natuurbellen'! Haha.

Ze zijn gemaakt van zelfgemaakte fimo kralen met als opdruk een bloemetje en waarbij ik materialen gezocht heb die ook met de natuur te maken hebben. Dat is met de acryl bladkralen helemaal gelukt! En de facet geslepen glas bicones samen met de miracle beads (3D kralen) maken het setje helemaal -compleet.

~

Dan even een broodnodige waarschuwing.

Er zijn vast meerdere webshops die het niet zo nauw nemen met de waarheid en die mijn sieraden te koop aanbieden zonder dat ik daar een cent van zie. Zo ben ik er ook weer eentje tegen gekomen die enkele van mijn sieraden aanbiedt voor absurd hoge prijzen en waarbij het geld uiteraard niet bij mij terecht komt, maar op een rekening waarbij je je geld kwijt bent, maar ook nog eens niets ontvangt! Trap hier niet in als je deze webshop(s) tegenkomt. Koop ALTIJD rechtstreeks via www.atelierhobbekol.nl om teleurstellingen te voorkomen.

 

  De bewuste shop is al gemeld bij verschillende instanties om te voorkomen dat er meer mensen hier de dupe van deze schandalige oplichting worden.

Fijne week met heel veel mooi weer gewenst! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol 

___________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 22-07-2020

Ben jij al op vakantie? Het gros van Nederland is nu afgereist en dat is te merken in de buurt. Waar anders heel veel kinderstemmetjes in de speeltuin naast het atelier te horen zijn, is het nu stil. Wel lekker voor wie van rust houdt, maar niet voor degenen die een beetje reuring om zich heen wel lekker vinden. Voor de webshop is de rust wel positief. Er kunnen nu filmpjes van de dromenvangers gemaakt worden waarbij je alleen maar de natuur hoort in plaats van kinderstemmen die al spelend naar elkaar roepen of een buurman die zijn schuur in elkaar zet. Dat is toch terug te horen op de filmpjes en past nou niet echt bij een buddha dromenvanger! Haha.  

 Afgelopen week had ik door het mooie weer wederom inspiratie en heb nieuwe sieraden gemaakt die ook al in de webshop geplaatst staan. Zoals onderstaande ketting in Ibiza style. Héél veel materialen, maar waar nog veel meer werk in zit! Deze ketting staat in de webshop vanwege de vele materialen en het werk wat ervoor gedaan is voor €39,25. En om nu meteen maar met een leuke actie te beginnen betaald degene die hem koopt alleen deze week geen verzendkosten! Deze actie geldt alleen voor de vaste nieuwsbrieflezers en er is er uiteraard maar één exemplaar van gemaakt en dus te koop! Om deze korting op de verzending te verkrijgen dien je de kortingscode die je als vaste nieuwsbrieflezer gekregen hebt, in te vullen tijdens het bestellen. De actie duurt tot en met 28 juli.

  

En wat dacht je van de volgende modellen? Het zijn een paar klassiek geregen exemplaren.

De armband zijn kralen van keramiek waarop zachtroze bloemetjes geschilderd zijn. Ik heb er een paar roze en groene facet geslepen glaskralen bij aangemaakt om de andere kleuren als alleen het wit terug te laten komen. De ketting bestaat ook uit glaskralen en kralen van keramiek.    

Dan wil ik je als laatste deze onderstaande bruids- of trouwsieraden laten zien.

Beide kettingen zijn gemaakt met zoetwaterparels 'in de hoofdrol' en bij allebei de modellen zijn bijpassende oorbellen gemaakt, zodat je als je dit zoekt een set hebt. De kleuren zijn roomwit en zachtroze. Het is gemaakt als bruidssieraad, maar kan natuurlijk ook zo gedragen worden!

En dan is de nieuwsbrief van deze week alweer een feit en kan ik nu verder gaan met werk wat ligt te wachten om in de volgende nieuwsbrief geplaatst te worden. 

Ik wens je een fijne voortzetting van de rest van de week en met heel mooi weer toe!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

__________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 14-07-2020

Gelukkig hebben we het ergste met het slechtere weer achter de rug en kunnen we ons gaan opmaken voor wat meer warmte en dus... zon! Hier horen natuurlijk zonnige sieraden bij en dat is bij het volgende paar oorbellen zeker het geval. Allemaal vrolijke kleurtjes zijdegaren die op het bunakoord verwerkt zitten, geven het een vrolijke look en ik zie mezelf wel op het strand lopen met dit paar oorbellen in!

      

Wist je trouwens dat er héél véél meer oorbellen zijn, als wat er in de webshop te vinden is?

Alles wat je hier op de foto ziet is nog maar een klein gedeelte van wat er door de jaren heen gemaakt is en het teveel werk is om alles te fotograferen en in de webshop te zetten! Kom dus gerust langs als je een paar oorbellen wilt aanschaffen. Wel even van tevoren bellen en dan zorg ik dat ze op corona afstand uitgestald worden!  

Maar bij zon horen niet alleen oorbellen. Er zijn intussen ook behoorlijk wat enkelbandjes in de webshop geplaatst, zodat er voldoende keuze is en bovendien kun je bij een outfit ook een bijpassend model door mij laten maken. (Helemaal niet duur)! ;-)

 

En dan ook nog even de bangles in the spotlights!

Er zijn behalve deze bovenstaande modellen meerdere varianten en kleuren in de webshop geplaatst. Ze zijn heel gemakkelijk in het omdoen en het dragen. Gewoon om je pols heen schuiven en eventueel iets aandrukken op maat. En voor diegenen die altijd bij het omdoen van een armband iemand in de buurt moeten hebben, is dit probleem dus opgelost. Ze zijn al te koop voor slechts 10 euro p.st!

~

Dan krijg ik heel vaak vragen via de mail toegestuurd en één daarvan is waarom er nogal eens kosteloos nazendingen worden gedaan, omdat mij dit ook weer geld kost en ik daardoor niets verdien. (Haha, lief die bezorgdheid).

Nou... dat heeft als reden dat ik dit als hobby doe en het eigenlijk niet het allerbelangrijkste is dat ik er aan verdien. Het is voor mij een mooie afleiding na de periode van ziekte waarbij ik thuis kwam te zitten en ik er het typje niet naar ben om stil te gaan zitten, achter de geraniums zogezegd. Ik kan dat natuurlijk niet altijd en bij iedereen doen. Maar in heel sneue gevallen wil ik dat dus nog wel eens doen. En wat is sneu? Nou, als de klant een bestelling binnen heeft gekregen en bijvoorbeeld een armband kleiner uitvalt als ze had gedacht, ik er een kettinkje met slotje eraan nastuur die zo aan de armband geklikt kan worden en waarmee deze dan groter uitvalt. Klant blij en ik dus ook.

Denk je tijdens het bestellen ook nog even aan de kortingscode korting die 10% korting op al je aankopen in de webshop geeft?

Fijne week! M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

___________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 08-07-2020

Onze eerste vakantie zit er alweer op. We hebben erg veel wind gehad waardoor we de luifel voor een paar dagen van de caravan af moesten halen, maar verder hebben we goed kunnen uitrusten en hebben we genoten van de mooie zonsondergangen en de hondjes die het vreselijk naar hun zin hadden.Voor herhaling vatbaar en dat gaan we verderop in de nazomer zeker doen.

De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat de rechtse foto door onze jongste zoon is gemaakt die ook in Callantsoog verbleef, maar ik wilde je deze prachtige foto niet onthouden.

Verder was het zoals je hierboven kon lezen erg winderig en hadden we eigenlijk iedere dag wel een behoorlijke branding. En als uitzondering (kijk goed, want mijn foto's zijn erg zeldzaam, haha) heb ik ook maar eens een selfie van Bruno en mij gemaakt in diezelfde branding.

Maar ik heb in de vakantie niet stilgezeten en heb dan ook een zak vol met kwastjes gemaakt die meteen bij thuiskomst in o.a. een ketting zijn verwerkt die je hieronder afgebeeld ziet staan .

 Daar hoorden natuurlijk oorbellen bij en onderstaande modellen zijn het geworden. Ik heb er evel eye kralen welke je op dit moment steeds tegenkomt in verwerkt en zo is er dus weer vrolijke set ontstaan.

Het volgende exemplaar past eigenlijk beter bij het weer wat het op dit moment is, namelijk herfstachtig.

Halflange oorbellen met diepe, warme tinten waaraan halfedelsteen splitkralen zijn verwerkt en die je eigenlijk het hele jaar door kunt dragen.

En de laatste foto welke ik je wil laten zien is die van een enkelbandje.

Ook in dit model zitten de handgemaakte kwastjes verwerkt.

Alles wat hierboven staat is nog niet in de webshop geplaatst. Ik hoop het vandaag nog te kunnen realiseren.

~

Dan het moment waar jij en iedere nieuwsbrieflezer waarschijnlijk op zit te wachten en dat is de 2e kwartaal verloting van dit jaar! Het is deze keer een trendy armbandje van rocailles geworden.

 

En dit keer is de winnares Adriana S.

Adriana van harte gefeliciteerd met je prijsje en het armbandje komt zo snel als mogelijk naar je toe.

Voor alle anderen geldt net als voorgaande verlotingen... wie weet zit jij er de volgende keer wel bij!

Fijne week! M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol

___________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 24-06-2020

Afgelopen week heb ik eindelijk de dromenvanger van een Buddha waar ik al een poos mee bezig was afgekregen. Het was weer een heel werk, maar het resultaat mag er dan ook weer wezen! Dit keer geen dromenvanger met een web in het midden, maar een grote Buddha 3D afbeelding.

 

Om de 3D sticker een apart accent te geven is er een (uiteraard handgemaakte) connector aan gemaakt als een soort diadeem en zitten er in de oorlellen kleine ringetjes verwerkt als oorringen.

Dit is om het geheel aparter te maken en kun je nergens anders kopen, uniek dus!

 

Ik ben er zelf zoals gezegd heel tevreden over en het doet me pijn om weer te verkopen! Haha.

~

Dan had een klant laatst wat materialen gekocht om in een baby macramé te verwerken. Ik was natuurlijk reuze benieuwd of het gelukt was en wat voor een foto ze me toen toe stuurde... hartstikke mooi geworden en wat een apart idee voor de babykamer. Echt héél leuk!

 

~

Fijne week! M.v.g. Gerda van Atelier Hobbekol  

___________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwsbrief 17-06-2020

Het wilde afgelopen week maar niet meer lukken om lang buiten te zitten. Hele kleine druppeltjes die de hele dag neer dwarrelden en waardoor je noodgedwongen andere bezigheden moest gaan zoeken. De tuin bijwerken was zo gedaan (als je die tenminste iedere week bijhoudt) en dus was de keuze voor Atelier Hobbekol makkelijk gemaakt. Het begint al haast saai te worden maar er moesten foto's van de allerlaatste armbandjes die gemaakt waren, gemaakt worden en in de webshop geplaatst. Daar ben je zo een halve dag mee bezig voordat ze in de webshop staan en dus heb ik me wel vermaakt de afgelopen dagen.

Hierna kwamen de nieuwe connectors binnen die ik had besteld en besloot een paar oorbellen te gaan maken om eerst te kijken hoe het idee in mijn hoofd eruit zou zien als het klaar was. Het was precies hoe ik vond dat ze moesten worden en dat smaakte naar meer! Nadat er drie modellen klaar waren heb ik ze op Instagram geplaatst. Daar kwamen heel veel positieve reacties op en met name dat de kleur zo mooi was. Allemaal positief dus en ik had direct een andere kleur als ik gemaakt had in bestelling. Voor nog geen 10 euro kun je deze oorbellen al in je bezit krijgen, uiteraard uitgezonderd verzending.

Hieronder diegenen die ook al in de webshop geplaatst zijn.

 

Na deze schattige oorbelletjes had ik de smaak te pakken en ben ik door gegaan met hele andere modellen. Deze onderstaande connectors zijn weer wat groter en dat gaf mij weer het idee om met kwastjes te gaan werken. Samen met de handgemaakte keramieke druppel hangers en facet geslepen glasbicones (kralen) in dezelfde blauw en groene tinten zijn ze 'helemaal af'!

 

 

En dan onderstaande creolen...

Ik vond het gedraaide karakter van deze creolen zo mooi dat het zonde was om daar kralen overheen te rijgen. Het is altijd mooi om dit soort oorbellen transparant te maken, zodat ze bij alle kledingstijlen en alle kleuren gedragen kunnen worden. Ik zeg 'missie geslaagd'!

 

En dan als laatste komt mij net het bericht ter ore dat volgende week weer de tropische 30 graden gaan komen, heerlijk! Tijd om de zonnebril 'uit het vet te halen' en dan kun je hem nu heel handig om je hals hangen met zo'n trendy brillenkoordje!

Ze zijn nu helemaal in de mode en je kunt ze opgepimpt in allerlei stijlen en kleuren krijgen. Die van Atelier Hobbekol zijn uiteraard handgemaakt en zijn van geregen tot gehaakte modellen en tegen de leuke prijs vanaf €8,95 te koop.

 

Laat maar komen die hittegolf en fijne week gewenst!

M.v.g. Gerda van Sieraden Atelier Hobbekol  

*****************************************************************************

Misschien vindt je het leuk om je hieronder ook aan te melden voor de gratis nieuwsbrief?

Nieuwsbrief  van Sieraden Atelier Hobbekol in Ens, Flevoland.

#nieuwsbrief #inschrijven #informatie #handgemaakt #sieraden

© 2010 - 2021 Sieraden Webshop | Atelier Hobbekol | Exclusieve handgemaakte Sieraden | Kralen en Materialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel